... ...

دادخواست تنفیذ فسخ قرارداد

  • 27 شهریور 1399
  • بروزرسانی: ۳ اردیبهشت ۱۴۰۱
  • بدون نظر
  • 6 دقیقه
  • 4460 بازدید

در متن یک قرارداد موارد و نکاتی ذکر می شود که طرفین قرارداد ملزم به رعایت آن ها هستند. تا پایان تاریخ اتمام قرارداد، طرفین باید نسبت به این موارد پایبند بوده و نسبت به وظایف خود متعهد باشند. به طورکلی در عقد قرارداد دو حالت وجود دارد که افراد باید بر طبق آن ها عمل کنند. یکی از مهمترین مباحث در تنظیم قرارداد، فسخ است که در این مطلب با مشاهده یک نمونه دادخواست فسخ معامله و استرداد مبیع با این موضوع بیشتر آشنا می شویم. برای مشاوره با وکیل قرارداد با شماره های موجود در سایت تماس حاصل نمایید.

دادخواست تنفیذ فسخ قرارداد

فسخ قرارداد به چه معناست؟

قراردادهایی که دارای عقود لازم هستند، شرایطی را به وجود می آورند که طرفین تحت هیچ شرایطی نمی توانند از موارد ذکر شده در متن قرارداد، سرپیچی کنند. در مقابل عقود جایز به قراردادهایی اطلاق می شود که طرفین حق فسخ کردن یا باطل کردن قرارداد را دارند.

عبارت خِیار در مباحث حقوقی به حق فسخ قرارداد اختصاص داده شده است. منظور از خیار فسخ، حق و اختیاری است که افراد در فسخ کردن قرارداد دارند. بر اساس خیار فسخ طرفین قرارداد این اجازه را دارند که بنا به دلایل مختلفی قرارداد منعقد شده را باطل کرده و فسخ کنند. البته این حق در مورد عقود جایز بیشتر صدق می کند که هر یک از طرفین می توانند در هر زمان و به هر دلیلی قرارداد را فسخ کنند.

در صورت وجود عقود لازم، امکان فسخ قرارداد وجود ندارد. اگر برای باطل کردن قرارداد هر یک از طرفین دلیل و مدرکی قانونی داشته باشند، در این صورت می توانند قرارداد را فسخ کنند.

انواع نمونه دادخواست فسخ قرارداد

در مباحث حقوقی اصطلاحات و مواد قانونی متعددی وجود دارد که افراد برای رسیدگی به هر کدام از این موارد نیاز به ارائه دادخواست دارند. در این مطلب اشاره کوتاهی به نمونه دادخواست فسخ معامله و استرداد مبیع و تسلیم مبیع، نمونه دادخواست تأیید فسخ قرارداد و نمونه دادخواست تقابل فسخ قرارداد می پردازیم.

افراد بسیاری هستند که اطلاعات کاملی درباره موضوعات حقوقی مانند فسخ قرارداد ندارند. مجموعه حقوقی تهران مدافع، مؤسسه ای باسابقه است که از بهترین وکلای پایه یک دادگستری تشکیل شده است. شما می توانید با مشاوران و کارشناسان این مجموعه تماس برقرار کرده و از دانش و تجربه آن ها بهترین استفاده را داشته باشید.

مطلب مرتبط:  معرفی انواع اجاره نامه و مشاوره با وکیل متخصص قرارداد

انواع نمونه دادخواست فسخ قرارداد

استرداد مبیع

مالی که بین خریدار و فروشنده در قرارداد مورد معامله قرار می گیرد، مبیع نام دارد. در واقع مالی که به مرحله فروش می رسد مبیع نام می گیرد. اگر پس از عقد قرارداد فروشنده از فروختن مال صرف نظر کند، فسخ معامله شکل می گیرد. در این صورت مالی که فروخته شده، پس گرفته می شود یا یکی از طرفین می تواند قرارداد را فسخ کند.

تأیید فسخ قرارداد

همان طور که اشاره کردیم اگر یکی از طرفین قرارداد بر اساس موارد ذکر شده در متن قرارداد اجازه فسخ قرارداد به هر دلیلی را داشته باشد، در اصطلاح حقوقی به آن شرط خیار گفته می شود. بر این اساس طبق مدت زمان مشخص شده، قرارداد فسخ شده و شخص می تواند تأیید فسخ قرارداد را از دادگاه دریافت کند. برای این منظور دادگاه باید دادخواست را مورد بررسی قرار داده و در صورت امکان تأیید فسخ قرارداد را صادر کند.

نمونه دادخواست فسخ معامله و استرداد مبیع

هر دعوای حقوقی جهت رسیدگی نیاز به تنظیم دادخواست دارد. اگر نسبت به تنظیم نمونه دادخواست فسخ معامله و استرداد مبیع اطلاعات کافی ندارید، می توانید به تجربه وکلای پایه یک مؤسسه حقوقی تهران مدافع اطمینان کنید.

وکلای این مجموعه وکالت پرونده حقوقی شما را بر عهده گرفته و می توانند در تنظیم نمونه دادخواست فسخ معامله و استرداد مبیع شما را راهنمایی کنند. توجه داشته باشید که برای تنظیم دادخواست های حقوقی درج کامل اطلاعات و شرح دقیق واقعه نقش مهمی در بررسی حکم و صدور آن دارد. هر گونه نقص در پرونده و تکمیل دادخواست باعث باطل شدن آن می شود.

در نمونه دادخواست فسخ معامله و استرداد مبیع ابتدا باید مشخصات خواهان و خوانده ذکر شود. در ادامه نیز خواسته و بهای آن نیز باید تعیین شود. در ادامه به یک نمونه دادخواست فسخ معامله و استرداد مبیع اشاره می کنیم.

احترام به استحضار می رساند اینجانب — طی مبایعه نامه ای در تاریخ —- خودروی پرایدی به شماره انتظامی —- شماره موتور — و شماره شاسی —- را تحت شرایط مندرج در مبایعه نامه مارالذکر به خوانده جناب آقای —- منتقل نموده ام.

لکن متأسفانه مشارالیه به تعهدات قراردادی خویش عمل ننموده است. نظر به اینکه در بند آخر قرارداد مذکور قید شده است «در صورت انجام نشدن بندهای فوق توسط هر کدام از طرفین قرارداد فسخ و مبلغ ده میلیون ریال به عنوان ضرر و زیان در نظر گرفته می شود. در همین راستا ازآنجاکه ایشان حاضر به انجام تعهدات خویش نبوده اند اعلام اراده خویش مبنی بر فسخ معامله را به وسیله اظهارنامه شماره —- به اطلاع خوانده محترم رسانده ام.

مطلب مرتبط:  مطالبه اجور معوقه و آشنایی با راه های گرفتن آن از مستاجر نوشته شده توسط وکیل

فلذا مستندا به مواد ۳۹۹ قانون مدنی و ۱۹۸ قانون آیین دادرسی مدنی و به استناد شرط معنونه در بند آخر مبایعه نامه، صدور حکم به تنفیذ فسخ قرارداد استنادی و محکومیت خوانده محترم به استرداد مبیع مورد معامله به انضمام کلیه خسارات قانونی قراردادی و هزینه دادرسی در حق اینجانب مورد استدعاست.

در مطلبی جداگانه به موضوع شرایط فسخ مبایعه نامه پرداخته ایم که می توانید به لینک آن مراجعه کنید.

نمونه دادخواست تأیید فسخ قرارداد

نمونه دادخواست تأیید فسخ قرارداد

در نمونه دادخواست تأیید فسخ قرارداد نیز باید شرح واقعه و ذکر جزییات با دقت صورت بگیرد. پس از تنظیم نمونه دادخواست تأیید فسخ قرارداد و ارجاع به دادگاه، موضوع مورد بررسی قرار گرفته و در صورت لزوم حکم تأیید فسخ قرارداد صادر می شود.

در ابتدای نمونه دادخواست تأیید فسخ قرارداد مال یا مکان موردنظر ذکر شده و همچنین شروط ضمن قرارداد نیز باید درج شود. در ادامه نیز اطلاعات مربوط به عدم اجرای شروط و دلیل ارائه دادخواست ذکر می شود.

سوالات متداول

  1. در شرح دادخواست ذکر چه مواردی اهمیت دارد؟

در شرح دادخواست شخص باید تمام موارد لازم جهت اثبات ادعای خود را درج کند. همچنین پیوست اسناد و مدارک موجود نیز اهمیت بسیاری دارد.

  1. نکته مهم در شرط خیار چیست؟

در شرط خیار محدودیتی وجود ندارد و این امر می تواند به یکی از طرفین قرارداد یا هر دو و حتی شخصی ثالث نیز اختصاص پیدا کند. تنها نکته مهم در این خصوص مدت زمان مشخص شده در شرط خیار است.

  1. آثار فسخ قرارداد چیست؟

هر زمان که فسخ رخ دهد، قرارداد نیز باطل خواهد شد. اگر شما ملکی خریداری کرده و بعد از چند ماه فسخ قرارداد انجام شد، در این مدت زمان باقی مانده از فسخ قرارداد شما می توانید در آن ملک زندگی کنید.

  1. آیا حق فسخ نیاز به رضایت طرفین دارد؟

خیر. حق فسخ می تواند با رضایت یکی از طرفین قرارداد نیز انجام شود.

4.3/5 - (3 امتیاز)
سوالات شما
بدون دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

... ...
مشاوره تلفنی رایگان
(فقط استان تهران و البرز)
فقط استان تهران و البرز - 02191001312