بسیار مشاهده شده است که اشخاصی با ارسال پیامکهایی به گوشی همراه دیگران، سبب آزار آن ها میشوند که طبق قانون، جرم محسوب شده و در زمره جرایم کیفری همراه با مجازات قرار میگیرد. انواع مختلفی از جرایم توسط فرد مزاحم وجود دارد که بسته به محتوای پیامهای ارسال شده، مجازات مزاحمت پیامکی مشخص میگردد. فردی که مورد آزار قرار میگیرد، میتواند شکایت مزاحمت پیامکی خود را به مراجع قانونی اعلام کند. در ادامه یک نمونه شکایت مزاحمت پیامکی را ارائه می نماییم.
شرایط شکایت از مزاحم پیامکی
نکته حائز اهمیت این است که ارسال هرگونه پیامک مجوزی برای طرح شکایت نیست. در واقع باید پیامها شامل مواردی باشد که در قانون کشور، به عنوان جرم تعریف شده و قانونگذار مجازاتی را برای آنها درنظر گرفته باشد. در ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی عنوان شده است که هرکس به وسیلهی تلفن برای اشخاص ایجاد مزاحمت کند، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.
همچنین طبق ماده واحد قانون تأسیس شرکت مخابرات هرکس تلفن خود را وسیله مزاحمت افراد قرار دهد و یا عمداً باعث اختلال در ارتباط دیگران شود، مرتکب جرم شده و به قطع ارتباط به مدت محدود، جریمه نقدی و نهایتاً قطع دائم سرویس ارتباطی محکوم خواهد شد.
در صورت اثبات این جرم که از طریق تلفن همراه اقدام به نشر اشاعه دروغ اخبار و یا تشویش اذهان عمومی نموده است، مجرم شناخته شده و مشمول افترا و نشر اکاذیب شده میگردد. مجازات اینگونه جرایم، از دو ماه تا دو سال حبس یا ۷۴ ضربه شلاق است. به متن شکایت مزاحمت تلفنی زیر توجه فرمایید.
نمونه شکایت مزاحمت پیامکی
ریاست محترم دادسرای …
با سلام
احتراماً اینجانب مالک خط تلفن به شماره … هستم و مشتکی عنه از طریق شماره … از تاریخ … به مدت … با ارسال پیامک های حاوی الفاظ رکیک و تهمت برای بنده مزاحمت پیامکی ایجاد کرده است. با وجود تقاضای مکرر از ایشان مبنی بر خاتمه مزاحم، ایشان همچنان به اقدامات غیر اخلاقی خود ادامه داده و با ارسال پیامک های آزار موجب سلب آسایش بنده شده است. لذا با توجه به دلایل و ضمائم ارائه شده حاوی لیست تماس ها و پیامک ها و با استناد به مواد ۶۴۱ و ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی تعزیرات، تعقیب و مجازات وی را استدعا دارم.
مسائل حقوقی دارای جزئیات و شرایط متعددی هستند که معمولاً افراد عادی از آن ها بی اطلاعند. این عدم اطلاع از قوانین موجب بروز اختلافات و خسارات متعدد برای افراد می شود. گاهی مواقع افراد بی گناه به دلیل عدم آگاهی از شرایط قانونی مورد ظلم قرار گرفته اند و یا سوء استفاده گران با استفاده از عدم اطلاع افراد به اهداف شوم خود دست یافته اند.
بنابراین استفاده از متخصصان و وکلای حرفه ای می تواند به افراد در جهت رسیدن به خواسته ها و حقوق قانونی خود کمک کند. مجموعه تهران مدافع به واسطه دارا بودن وکلای پایه یک دادگستری می تواند در تمام زمینه های حقوقی در احقاق حقوق موکلین اقدام نماید. جهت دریافت خدمات یا مشاوره تخصصی با وکیل رابطه نامشروع با شماره تلفن این مجموعه (۰۲۱۹۱۰۰۱۳۱۲) تماس بگیرید.
سؤالات متداول:
- آیا هر نوع پیامک یا تماس به منزله مزاحمت تلقی می شود؟
خیر. طبق قانون پیام های حاوی محتوای توهین آمیز و فحاشی جرم محسوب می شود.
- شروط لازم برای اثبات مزاحمت پیامکی چیست؟
۱- سیم کارتی ارسال کننده متن پیامک تحت مالکیت متهم باشد.
۲- دریافت کننده پیامک مالک سیم کارت باشد و همان شخص شاکی در پرونده مزاحمت پیامکی باشد.
- مجازات مزاحمت پیامکی چیست؟
۷۴ ضربه شلاق یا جزای نقدی و یک ماه تا یک سال حبس
- روش های پیگیری مزاحمت پیامکی چیست؟
۱- اقدام از طریق مرکز مخابرات. در این روش، مخابرات ابتدا به فرد خاطی اخطار کتبی می دهد و در صورت تکرار، ۱ ماه سیم کارت را قطع می کند.
۲-مراجعه به دادسرا و طرح شکایت مبنی بر مزاحمت پیامکی همراه با دلایل و ضمائم