... ...

وکیل تغییر کاربری اراضی به همراه مشاوره رایگان با گروه تهران مدافع

  • 24 مرداد 1400
  • بروزرسانی: ۲۶ دی ۱۴۰۱
  • بدون نظر
  • 8 دقیقه
  • 2128 بازدید

امروزه با گرایش افراد به سمت شهری شدن زندگی و ارتقای بافت روستایی در شهرستان ها یا تمایل به ساخت ویلا و … باعث شده است که بسیاری از افراد و مالکان زمین های کشاورزی اقدام به ساخت و ساز و ایجاد بنا در زمین های کشاورزی خود کنند. حتی اگر سال های سال است که در زمین شما هیچ گونه کشاورزی انجام نشده باشد، به هر حال برای داشتن حق ساخت و ساز، شما نیازمند به مشورت با وکیل تغییر کاربری اراضی و اخذ مجوز تغییر کاربری پیش از هر گونه اقدام به ایجاد تغییرات در زمین هستید.

انگیزه ها و اهداف مختلفی ممکن است باعث شود که شما تصمیم به انجام چنین کاری بگیرید. اما باید بدانید که به دلیل تخریب بیش از حد زمین های کشاورزی و رواج زمین خواری توسط برخی از افراد سودجو، حتی تغییرات کوچکی که در زمین شما انجام می شوند، ممکن است شما را به دردسر بزرگی بیندازند.

در این متن از تهران مدافع به بحث تغییر کاربری اراضی نوشته شده توسط وکیل ملکی خواهیم پرداخت و به دلیل این که این تغییر اکثرا برای زمین های کشاورزی و باغ ها انجام می شود، اقدامات لازم برای این کار را برای شما شرح خواهیم داد.

وکیل تغییر کاربری اراضی

تغییر کاربرد اراضی به چه منظور انجام می شود؟

حتما می دانید که کلمه کاربری زمین به منظور تشخیص نوع و چگونگی استفاده از زمین عنوان می شود. امروزه تغییر کاربری اراضی معمولا برای تغییر کاربری باغ ها و زمین های کشاورزی به منظور ساخت و ساز خانه و آپارتمان انجام می گیرد. اما به دلیل این که هر زمینی مناسب زمین کشاورزی نیست، برای حفظ زمین های قابل کشت، این مجوز به سختی صادر می گردد.

در صورتی که افرادی بخواهند در زمین های کشاورزی خود سازه یا ملکی را بنا کنند، این کار تغییر کاربری محسوب شده و انجام بدون مجوز آن، تخلف محسوب می شود. در نتیجه مالک نه تنها باید جریمه سنگینی را برای این کار بپردازد، بلکه ممکن است تخریب ملک هم صورت بگیرد.

البته لازم به ذکر است که این تغییر کاربری ممکن است در مورد تغییر کاربری مسکونی یا کشاورزی به کاربری تجاری نیز باشد که انجام آن نیز بدون اخذ مجوز، شامل جریمه و مجازات خواهد بود.

چگونه کاربری اراضی را تغییر دهیم؟

در ابتدای امر شما برای تغییر کاربری زمین خود نیاز به مشورت با وکیل تغییر کاربری اراضی دارید. وکلای رسمی با داشتن اطلاعات کافی در مورد قوانین کشور و روش های ساده تر اقدام برای تغییر کاربری قادرند شما را تا زمان به موفقیت رسیدن پرونده زمین هایتان یاری کنند. اما اگر بخواهیم به طور کلی اقداماتی که برای این کار لازم است را توضیح دهیم، پروسه زیر خلاصه این امر خواهد بود.

ابتدا لازم است که درخواست تغییر کاربری زمین خود همراه با نقشه و مدارک مربوط به زمین، به انضمام دلیلی که نشان دهنده ضرورت تغییر کاربری زمین شما است را به صورت کتبی به اداره جهاد کشاورزی یا در صورت نیاز، اداره راه و ساختمان ارائه دهید. این مرکز معمولا طی دو ماه به درخواست شما پاسخ خواهد داد.

مطلب مرتبط:  آیا مالیات بر خانه های خالی وجود دارد؟

اگر خودتان این درخواست را ارسال می کنید، باید بدانید که در اغلب موارد با چنین مسائلی موافقت نمی شود. اما در صورتی که دلایل شما کافی بود و موافقت این اداره اعلام شد، باید پس از طی مراحل اداری و قانونی مختلف و واریز عوارضی که اغلب برای تغییر کاربری زمین مورد نیاز است، برای مراحل بعدی کار خود اقدام بفرمایید.

کمک گرفتن از وکیل تغییر کاربری اراضی نه تنها شانس موافقت با تغییر کاربری اراضی شما را افزایش می دهد، بلکه باعث می شود مراحل اداری کار شما نیز با سرعت بیشتری انجام شود.

چه قوانینی باید در تغییر کاربری اراضی رعایت شوند؟

طبق قانون تصویب شده در کشور، تغییر کاربری اراضی به خصوص زمین های کشاورزی تنها باید در موارد ضروری انجام شود. طبیعی است که این قانون به منظور حفظ محیط زیست و زمین های زراعی و باغ های کشور مصوب شده است. هر شهر و روستایی بنابر قوانین راه و شهرسازی و حفظ محیط زیست مربوط به همان منطقه، ممکن است شرایط خاص مربوط به خود را داشته باشد. برای مثال ساخت ملک در بعضی از زمین های کشاورزی روستایی مطابق با استاندارد هایی که اعلام می شود، امکان پذیر خواهد بود.

باید توجه داشت که متراژ زمین، منطقه ای که در آن واقع شده است (داخل بافت شهری و روستایی یا خارج از آن)  و نیاز راه و شهرسازی ممکن است شرایطی خاص را در ارتباط با تغییر کاربری زمین شما به وجود بیاورند.

چه قوانینی باید در تغییر کاربری اراضی رعایت شوند

چه کارهایی به عنوان تغییر کاربری محسوب شده و نیازمند اخذ مجوز است؟

هرگونه اقدامی که منجر به ایجاد اخلال در توان کشاورزی و بهره برداری از زمین شود، به عنوان تغییر کاربری محسوب شده و انجام بدون مجوز آن شامل جریمه خواهد شد. انجام کارهایی از قبیل دیوار کشی اطراف زمین کشاورزی،  گودبرداری، ریختن یا برداشت خاک یا شن و ماسه، ساخت و ایجاد هرگونه بنا یا تاسیسات موقت یا غیر موقت در زمین، ریختن و دپوی هر گونه نخاله یا مصالح و ابزار ساختمانی در زمین کشاورزی، استقرار دائمی کانکس یا ساخت آلاچیق و استخر، ساختن راه و جاده هر چند کوچک در زمین کشاورزی، قطع یا سوزاندن درختان، احداث هر گونه پارکینگ یا حتی فضای سبز بدون مجوز و… از مواردی هستند که پیگردهای قانونی را به دنبال دارند.

البته این را هم در نظر داشته باشید که طبق قانون تصویب شده در کشور، تغییر اراضی و زمین های کشاورزی به گلخانه یا دامداری، منع قانونی خاصی ندارد.

چه مدارکی برای تغییر کاربری زمین مورد نیاز است؟

مدارک مورد نیاز ممکن است برای هر پرونده ای متفاوت باشد. با این حال به طور کلی داشتن مدارک اثبات کننده مالکیت، نامه موافقت تغییر کاربری از اداره محیط زیست، موافقت اداره راه و شهرسازی، جواز ساخت و ساز، نقشه ساخت و… برای تکمیل شدن پرونده تغییر کاربری زمین مورد نظر شما الزامی است.

در صورتی که به شخصه دنبال دریافت هر یک از این جوازها باشید، ممکن است پرونده شما شکست بخورد یا نیاز باشد که زمان خیلی بیشتری را برای انجام این کار صرف کنید. کمک گرفتن از وکیل تغییر کاربری اراضی به شما کمک می کند که از موفقیت پرونده تغییر کاربری خود اطمینان داشته باشید.

مطلب مرتبط:  مشاوره حقوقی ملکی

چه مدارکی برای تغییر کاربری زمین مورد نیاز است

تغییر کاربری اراضی بدون مجوز قانونی چه مجازاتی دارد؟

در صورت اقدام به ایجاد هرگونه تغییر کاربری در زمین کشاورزی بدون اخذ مجوز مربوطه، ابتدا ماموران جهاد کشاورزی اقدام به توقف عملیات می کنند و از مالک نیز تعهدی برای عدم ادامه ادامه این کار تعهد خواهند گرفت. در مرحله دوم و در صورتی که مالک برای ادامه این اعمال غیر قانونی اقدام کرده و سازه ای را در زمین کشاورزی بنا کند، این ماموران با حضور نماینده دادسرا برای از بین بردن ملک یا تغییر ایجاد شده اقدام می کنند. در این حالت معمولا مالک متخلف موظف است که به مبلغ یک الی سه برابر بهای روز اراضی کشاورزی خود جریمه نقدی بپردازد. در صورتی که برای بار دیگر این کار توسط مالک تکرار شود، به علاوه پرداخت حداکثر جزای نقدی، او را به یک تا شش ماه حبس محکوم خواهند کرد.

 

جمع بندی و نتیجه گیری

با توجه به کاهش زمین های کشاورزی، سخت گیری در مورد تغییر کاربری زمین ها امری قابل پیش بینی و طبیعی است. با این حال در صورتی که تمایل یا نیاز به تغییر کاربری زمین خود را دارید، در این متن سعی کردیم به اکثر مواردی که باید در مورد این موضوع اطلاع داشته باشید، بپردازیم. مشاوره حقوقی ملکی و کمک گرفتن از وکیل تغییر کاربری اراضی شما را در این امر یاری خواهد کرد.

برای یافتن بهترین وکیل تهران و ارتباط با مشاوران و وکلای معتبر در زمینه های کشاورزی مانند عقد مزارعه می توانید با سایت تهران مدافع تماس بگیرید و به بهترین و ساده ترین نحو ممکن، در پرونده حقوقی خود پیروز شوید.

 

سوالات متداول

  1. چه اقداماتی تغییر کاربری اراضی کشاورزی محسوب می شود؟

هر گونه اقدام از قبیل دیوار کشی، ساخت و ساز بنا، گودبرداری، حتی کم یا اضافه کردن خاک، ماسه و… به شکلی که زمین قابلیت کشاورزی خود را حتی در بخشی از زمین از دست بدهد، تغییر کاربری به حساب می آید.

  1. در صورتی که تغییر کاربری بدون مجوز انجام شود، مجازات چیست؟

بر اساس این که تغییر کاربری تا چه حدی پیش رفته است و چند بار تکرار شده باشد، برای این کار مجازات های متفاوتی در نظر گرفته می شود. با این حال مهم ترین مجازات آن تخریب بنای ساخته شده، حبس و جریمه نقدی است.

  1. تغییر کاربری اراضی چه مدت زمان می برد؟

برای این که کاربری زمین خود را تغییر دهید، باید پرونده کامل خود را به اداره مربوطه تحویل داده و منتظر تعیین تکلیف از سوی مراجع قضایی باشید؛ این پروسه حدودا تا دو ماه زمان خواهد برد.

  1. آیا به کار گیری وکیل برای تغییر کاربری اراضی لازم است؟

به دلیل این که معمولا درخواست های تغییر اراضی به خصوص اراضی کشاورزی با مخالفت رویررو می شوند و زمان بر خواهند بود، کمک گرفتن از وکیل تغییر کاربری اراضی، امری مهم در این مورد تلقی می شود.

5/5 - (1 امتیاز)
سوالات شما
بدون دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

... ...
مشاوره تلفنی رایگان مشاوره تلفنی رایگان - 02191001312