... ...

نحوه طلاق گرفتن از شوهر معتاد | چگونگی اخذ طلاق از شوهر معتاد

  • 15 مهر 1399
  • بروزرسانی: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۱
  • ۳۰ نظر
  • 8 دقیقه
  • 7305 بازدید

با توجه به سوالات فراوان در مشاوره حقوقی باید گفت نحوه طلاق گرفتن از شوهر معتاد بدین شرح است که در قانون مدنی راههای درخواست طلاق و از سوی زوجه در مواد قانونی ۱۱۲۹ و ۱۱۳۰ ذکر گردیده که عمده دلایل زوجه برای درخواست طلاق طبق قانون عدم پرداخت نفقه و عسرو حرج زوجه (اعتیاد زوجه)است.

عدم پرداخت نفقه دلیلی برای طلاق است؟

طبق ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجرای حکم محکمه و الزام به دادن نفقه، زن میتواند برای طلاق به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر او را اجبار به طلاق می نماید.همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.

نحوه طلاق گرفتن از شوهر معتاد

بر اساس این ماده و طبق نظر وکیل پایه یک دادگستری در صورتی که زوجه مطالبه نفقه به صورت حقوقی انجام دهد و حکم پرداخت نفقه صادر شود و الزام زوج امکان پذیر نباشد در این صورت دادگاه با استناد به ماده قانونی ۱۱۲۹ و شرط ضمن عقد که در سند نکاح درج شده است با توجه به مدت عدم پرداخت نفقه و الزام زوج نسبت به صدور حکم طلاق اقدام می نماید.

 شرایط طلاق گرفتن از شوهر معتاد در قانون

طبق بند ۲ ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا  وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانواده خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است در صورتی که زوج به تعهد خود عمل ننماید و یا پس از ترک مجدد به مصرف موارد مذکور روی آورد، بنا به درخواست زوجه ، طلاق انجام خواهد شد.

طبق این ماده قانونی و بند ۷ عقدنامه صرف اعتیاد دلیل بر طلاق از همسر معتاد به مواد مخدر (شیشه ، تریاک و …) نیست  بلکه باید شرایط زیر وجود داشته باشد تا دلیل بر طلاق گرفتن از شوهر معتاد شود.

اولا: اثبات اعتیاد شوهر برای طلاق از جانب زن اهمیت دارد زیرا دادگاه لزومی به اثبات موضوع ندارد و شما به عنوان شخص درخواست دهنده باید دلایل اثبات اعتیاد شوهر برای طلاق را به دادگاه ارائه دهید مانند:

۱) مراجعه به مراکز ترک اعتیاد به خصوص داشتن گواهی مراجعه مکرر به مراکز اعتیاد در اثبات اعتیاد مستمر بسیار اهمیت دارد.

۲) مدارک پزشکی اثبات کننده اعتیاد.

۳) شهادت شهود در کنار سایر دلایل در اثبات اعتیاد تاثیر دارد.

دوماً: اثبات عدم درمان و ترک مکرر  مواد مخدر که باعث خلل بر اساس زندگی بوده لذا وجود اعتیاد دلیل عسر و حرج زن نبوده بلکه اولاً درمان تاثیری نداشته و دوماً اعتیاد مضر بر زندگی مشترک باشد.

شما باید در صورت لزوم جهت اطلاع از راهکارهای دقیق انجام امورات فوق با ما تماس گرفته و از وکیل خانواده مشاوره حقوقی رایگان بگیرید.

و لازم است بدانید علاوه بر ۱۲ بند عقدنامه، زن می تواند از طریق قاعده ” عسر و حرج ” و با اثبات اعتیاد غیرقابل درمان و زیان آور شوهر خود، از دادگاه تقاضای طلاق نماید که البته فرآیند طولانی و سختی را دارد..

اگر مرد معتاد چند بار به کمپ رفته باشد به این معناست که نمیتواند به طور مستمر پاک بماند، بنابراین مدارک کمپ رفتن حتی ناموفق شوهر می تواند برای زن در دادگاه مفید باشد. همچنین اعتیاد سابق شوهر بر فرضی که بعد از آن ترک کرده باشد هیچ اختیاری را به زن برای طلاق نخواهد داد.

مطلب مرتبط:  وکیل طلاق فوری بدون حضور زوجین و آشنایی با مراحل آن

برای اثبات اعتیاد، دادگاه معتاد را به پزشکی قانونی می فرستد ، اما معتادها با ترفندهایی می توانند از مثبت بودن تست اعتیاد رها شوند. بنابراین به غیر از تست اعتیاد، شهادت شهود نیز برای اثبات اعتیاد شوهر موثر است. بعضی از قضات از طریق مددکاری و یا کلانتری محل دستور تحقیق در مورد وضعیت اعتیاد شوهر را صادر می کنند.

اثبات اعتیاد شوهر

نمونه رای

تقاضای طلاق به علت اعتیاد زوج

دادنامه: ۹۲۸۶۲۷۸۹۶۰۱۴۵۶ مورخ ۱۳۸۹/۸/۴

دعوای طلاق از جانب زوجه به علت اعتیاد زوج، باستی ثابت شود اعتیاد زوج مضر به اساس زندگی خانوادگی است.

نکاح- طلاق- عسر و حرج- اعتیاد زوج-

رای دادگاه

دادخواست خانم (م.ع) فرزند (ت) به طرفیت شوهرش آقای (ن.ب) به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش مخلص اظهارات زوجه این است که در سال ٧۴ با خواننده ازدواج کرده و یک دختر ١٩ ساله دارند.خوانده معتاد و عصبی است. مخلص دفاع خوانده این است که اظهار داشت عصبی نیستم، اعتیاد هم ندارم، مدت سه ماه و نیم است که خانم از خانه رفته در این مدت ٣٠ بار به دنبالش رفتم حتی از خودش عذرخواهی هم کردم که اگر قصوری از من دیده ، مرا ببخشد؛ من با زندگیم مشکلی ندارم هفته ای دو بار تریاک مصرف می کنم که مشکلی در زندگی من ایجاد نمیکند؛ دادگاه با احراز رابطه زوجیت و نظر به اینکه مطابق بند ۹ ماده ۸ قانون حمایت خانواده ابتلای زوج به اعتیاد مضری که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد کند، از موجبات طلاق خواهد بود و در مانحن فیه این معنی احراز نشده است و چون زوج مخالف طلاق است و دلیل محکمی که الزام وی به طلاق را ایجاب نماید، ارائه نشده است، دعوی خواهان غیر ثابت تشخیص و مستندا مفهوم مستفاد از ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی،حکم به رد دعوی مطروحه صادر و اعلام می شود.رای صادره حضوری و ظرف ٢٠ روز قابل تجدید نظر خواهی در مرجع محترم تجدید نظر استان تهران است.

رای دادگاه

در خصوص تجدید نظر خواهی خانم (م.ع) فرزند (ت) به طرفیت آقای (ن.ب) فرزند (ج) نسبت به دادنامه شماره ٠٠٨٧۵ مورخ ١٣٨٩/٩/٧ صادره از شعبه محترم ٢٧٧ دادگاه خانواده ،موضوع پرونده کلاسهای ٠٠٠٧۶ متضمن صدور حکم به رد دعوای تجدید نظر خواه در خصوص دادخواست تقدیمی مشارالیها به طرفیت تجدید نظر خواه به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش با توجه به مجموعه محتویات پرونده و امعان نظر در اوراق و مندرجات آنآن، مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی مدلول دادنامه تجدیدنظرخواسته نظر به اینکه جهات تجدیدنظرخواهی منطبق با شقوق مندرج در ماده ۳۴۸ قانون آیین دادرسی دادگاه عمومی و انقلاب در امور مدنی نمی باشد و از ناحیه تجدیدنظرخواهی ایراد و اعتراض موجه و مدللی که قابل امعان آن نظر و موثر در نقض دادنامه باشد به عمل نیامده و رای دادگاه از جهت رعایت اصول و قواعد دادرسی،مبانی استنباط، و نحوه استدلال و انطباق آن با قانون خالی از اشکال قانونی و مناقصه قضایی است.بناعلی هذا دادگاه به استناد قسمت اخیر ماده ۳۵۸ از قانون آیین دادرسی فوق الذکر ضمن رد دعوای تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظر خواسته را در محدوده تجدیدنظرخواهی تایید می نماید. رای صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور می باشد.

مطلب مرتبط:  حق حبس زوجه چیست و شرایط استفاده از آن توسط زوجه چیست؟

همانطور که از رای صادره مشخص است علت عدم صدور رای طلاق عدم اثبات اعتیاد نبوده بلکه با اقرار زوج به مصرف مواد مخدر در بخش اول اثبات اعتیاد شوهر برای طلاق مشخص گردیده ولیکن در خصوص لطمه به اساس خانواده اثبات نگردیده پس شرایط طلاق از مرد معتاد فراهم نشده است.

دقت داشته باشید هر گونه اعتیادی دلیل طلاق نمی باشد و رویه قضایی اثبات آسیب به کیان خانواده از اعتیاد همسر ملاک صدور رای است.

ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی : در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنان چه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.

تبصره (۱۳۸۱/۴/۲۹) – عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه‌ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می‌گردد.

آیا نحوه طلاق گرفتن از شوهر معتاد به شیشه با سایر مواد مخدر و الکل فرق دارد؟

آیا نحوه طلاق گرفتن از شوهر معتاد به شیشه با سایر مواد مخدر و الکل فرق دارد؟

در قانون اعتیاد زوج به یکی از انواع مخدر به عنوان شرایط طلاق از مرد معتاد ذکر شده است پس نوع مواد مخدر در صدور حکم طلاق تاثیری نداشته و طلاق گرفتن از شوهر معتاد به مواد روانگردان ،صنعتی و سنتی تفاوتی نداشته و در صورت وجود شرایط مندرج در قانون و ضرر بر اساس خانواده طلاق گرفتن از شوهر معتاد به شیشه با سایر مواد فرقی ندارد.

شرایط گرفتن مهریه از شوهر معتاد

گرفتن مهریه از شوهر معتاد تفاوتی با سایر موارد مطالبه مهریه ندارد البته در صورت وجود اموال امکان توقیف وجود دارد و همچنین اعتیاد شوهر دلیل بر عدم پرداخت نبوده و در صورت صدور حکم شوهر معتاد موظف به پرداخت است.

در صورت اقساط نیز به مانند سایرین در صورت عدم پرداخت و موافقت دادگاه تا زمان پرداخت جلب می گردد.

آیا میتوان از شوهر معتاد طلاق گرفت؟

در صورتی که تمام اقدامات لازم جهت ادامه زندگی ثمر نداشته و اعتیاد همسرمان مستمر بوده و به اساس زندگی لطمه وارد نموده باشد و درمان تاثیری در ایشان نداشته باشد با سایر جوانب حکم طلاق صادر می گردد.

نحوه طلاق گرفتن از شوهر معتاد

در صورتی که زن دچار عسر و حرج شود طبق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی عسر و حرج وضعیتی است که ادامه زندگی برای زوجه با مشقت همراه شود وتحمل آن مشکل برای زوجه سخت باشد زن با اثبات این موضوع مانند اثبات اعتیاد شوهر برای طلاق دادخواست دهد.

4.2/5 - (11 امتیاز)
سوالات شما
۳۰ دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. معصومه

    باسلام من حدود هشت ساله اذدواج کردم شوهرم اعتیاد داره تو این هشت سال سه بار فرستادمش کمپ بعد دوماه دوباره میره سراغش یک بچه هم دارم هفت سالشه تا الان به خاطر اون تحمل کردم حالا چکارکنم برم دادگاه بچه میدن پدر یا مادر

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      میتوانید با اثبات اینکه سه بار اقدام به ترک ناموفق داشته برای طلاقتان اقدام کنید و حضانت فرزند نیز تا هفت سالگی با مادر، بعد از ان تا سن بلوغ با پدر میباشد

  2. ع ا

    سلام شوهر بنده به مدت ۱۳سال هست که اعتیاد به شیشه داره و مدام ترک می‌کنه و دوباره مصرف می‌کنه سه بار زندان رفته شغل و درآمدی هم نداره من وکالت طلاق گرفتم ازش و یک پسر ۱۱ساله دارم میخوام ببینم برای طلاق چه مدت طول می‌کشه که من طلاقمو بگیرم و آیا حضانت بچه به من داده میشه؟

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام

      در صورتی که وکالت در طلاق دارید دیگر نیازی به اثبات اعتیاد همسر یا عسر و حرج خود ندارید.
      برایدریافت مشاوره کامل در رابطه با نحوه اخذ طلاق توافقی و مدت زمان آن، با شماره ۰۹۰۵۶۵۵۱۲۷۷ تماس بگیرید.

  3. مهدی غلامی

    سلام من باخانمم دعوادارم ویکبارم به شدت کتکش زدم ودنده اوشکسته پزشک قانونی رفته ومن جلوی قاضی قبول نکردم تمام اموالم رابنامش کردم ولی من ازخانمم سفته مبلغ۵۰۰میلیون سفته که انگشت زده فقط قولنامه تایپی که همه اموالموبه من برگردونده و اونم فقط انگشت زده دارم حال باتوجه به اینکه من دعواکردموکتک زدم وچندباربه درب منزل مادرزنم رفتم که برش گردونم اونم زنگ کلانتری زده اوناصورت جلسه کردن وگفته منوتهدید میکنه ایامیتونه بره دادگاه شکایت کنه که شوهرم به زورکتک ودعواازمن انگشت گرفته آیا دادگاه منومحکوم میکنه یانه

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      به هر حال دادگستری به روی همه باز است و هر کس میتواند علیه هرکسی حتی به دروغ شکایت کند،اما کسی به نتیجه میرسد که ادله قابل قبولی داشته باشد و بتواند خواسته خود را به قاضی بقبولاند و اثبات کند

  4. Meysam

    باسلام، ممنون میشم راهنمایی کنید، اگه ضرب وشتم زوجه توسط زوج فقط یک مرتبه ودلیلش روهم اثبات کنه(خیانت زوجه) آیا عسروحرج ثابت میشه وحکم طلاق به درخواست زنصادر میشه، تشکر

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      برای استحکام بنیان خانواده و کاهش امار طلاق ،با یکبار عسر و حرج ثابت نمیشود

  5. شهاب

    سلام وقت بخیر همسرم درخواست طلاق داده و تست اعتیاد بنده مثبت شد اما درحال حاضر بنده ترک کردم و در دادگاه هم تست اعتیاد را قبول نکردم و گفتم اشتباه شده .ایا قاضی رای به طلاق میدهد یا خیر؟

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      اگر واقعا ترک کرده اید،به دستور قاضی و خواست همسرتان ازمایش بدهید تا مانع طلاق شوید،امتناع شما به منزله اعتیاد است

  6. شهاب نصر

    سلام وقت بخیر همسرم درخواست طلاق داده و تست اعتیاد من به شیشه مثبت شده اما بنده یک ماهی هست که ترک کردم ایا قاضی به بنده فرصت میدهد یا طلاق را صادر میکند لذا بنده حکم تمکین هم گرفتم

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس حقوقی کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام
      با توجه به رویه فعلی به شما فرصت برایترک کردن داده می‌شود و فقط در صورتی که امکان ترک کردن شما میسر نباشد، حکم به طلاق به درخداست زوجه داده خواهد شد.
      اخذ حکم عدم تمکین توسط شما هیچ ارتباطی با موضوع طلاق از ناحیه زوجه ندارد.

    2. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام وقت شما بخیر
      فرصتی برای ترک اعتیاد به شما داده میشود و به این راحتی حکم طلاق صادر نخواهد شد

  7. ناشناس

    سلام خسته نباشید بنده بعداز ده سال پاکی بخاطر اینکه خانمم شرایط روحی برام نگذاشت مجبورشدم یکی دوماه مصرف موادمخدر کنم ایا خانمم میتونه بخاطر اعتیاد خونه مرا بابت مهریه توقیف کنه ممنون میشم راهنمای کنید

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس حقوقی کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام
      اساسا اعتیاد یا عدم اعتیاد همسر هیچ ارتباطی با پرداخت مهریه ندارد و شما در هر صورت به محض مطالبه و در صورت استطاعت، باید مهریه را پرداخت نمایید. البته به خاطر داشته باشید که حتی در صورتی که همسرتان قصد توقیف منزل شما را داشته باشند، می‌توانید با طرح این ادعا که این منزل جزء مستثنیات دین است، مانع توقیف آن شوید.
      نکته دیگر که باید مورد توجه شما قرار گیرد این است که در صورت ادامه اعتیاد شما و عدم توانایی شما بر ترک، همسر شما می‌تواند تقاضای طلاق یک جانبه نماید.

    2. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      اعتیاد یا عدم اعتیاد شما ارتباطی به مهریه همسرتان ندارد و در هر حال ایشان میتواند مطالبه مهریه و در ادامه (در صورت امکان) توقیف اموال شما را درخواست کند

    3. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      مطالبه مهریه هیچ ارتباطی به اعتیاد شما ندارد و خانم در هر صورت میتواند مهریه را درخواست و توقیف اموال شما را بخاهد

  8. بیژن خانی

    سلام من ترامادول مصرف میکردم۴۵روزه ترک کرده ام.وحقوق وخودرووماشین دارم.ووبرای ضعف اعصابم تحت نظرروان پزشک دارومصرف میکنم.باتوجه براینکه ۳تافرزندم.دردانشگاه.ومدرسه تحصیل میکنندخانمم.شکایت کرده.میتونه طلاق بگیرد

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس حقوقی کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام
      با توجه به مواردی که فرمودید، و با توجه به اینکه اعتیاد شما شدید نیست و امکان ترک نیز میسر است، همسر شما امکان طلاق بد مبنای اعتیاد شما را ندارد.

    2. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام با توجه به ترک اعتیاد شما همسرتان از این طریق نمیتواند طلاق بگیرد؛اما اگر مشکلات و بیماری روانی شما باعث سختی زندگی و به اصطلاح حقوقی عسر و حرج خانم شده باشد،میتواند از این طریق اقدام به طلاق بنماید

  9. فرزانه

    سلام .شوهرم سه ساله به هرویین وشیشه معتاده وچهاربارکمپ رفته ولی یکماه بیشترنمیتونه پاک بمونه وزندگیمون کلا بهم ریخته چون ساعتهای طولانی دردستشویی میگذرونه ودیگه زندگیمون مفهومی نداره ۳۵کیلوکم کرده وبابدقولی هاودروغ هاش من همیشه خونه ساقی ها دنبالش هستم .اماشاغل هست کتک نمیزنه ونمیدونم بعدازسه سال که همه جوره تلاش کردم ونشدآیا قاضی حق طلاق میده یانه چون همسرم باطلاق موافق نیست ولی من ازشدت عسروحرج نه زندگی برام مونده نه امیدبه ترک کردنش حتی میترسم بچه داربشم بااین پدرمعتادکه یقینا پنج تاده سال دیگه ازشدت مصرف زیاد،گوشه خیالون بایدپیداش کنن‌بمن راهنمایی کنین ایابااین شرایط بازم طلاق سخته یاقابل درکه وضعیت من؟

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس حقوقی کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام
      با توجه مواردی که ذکر فرمودید، و با توجه به این موضوع که امکان ترک برای ایشان وجود ندارد، از زمان طرح دادخواست شما برای طلاق عسرو حرجی به ایشان یک سال فرصت داده می‌شود و در صورت عدم توانایی ایشان بر ترک مواد مخدر، امکان پیروزی شما در دعوی طلاق عسر و حرجی بسیار زیاد است.

  10. ناشناس

    با سلام. همسر من اعتیاد به حشیش و هرویین و قرص داره. با عکس تریاک کشیدن و پیام درخواست مواد از مواد فروش میشه اثبات کرد اعتیاد رو؟ و دست بزن همراه با تعهد دست نوشته مبنی بر عدم تکرار

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس حقوقی کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام
      با توجه به مواردی که فرمودید، در صورت اثبات اعتیاد ایشان، و عدم توانایی ایشان بر ترک در مدت یک سال از زمان طرح دادخواست تقاضای طلاق بر مبنای عسر و حرج، امکان صدور حکم طلاق وجود دارد.

      1. ناشناس

        در این اثبات اعتیاد حتما باید جواب آزمایش مثبت بشه؟ ایشون بلدن حرفه ای در جواب آزمایش دست ببرند و تقلب کنند. برای متقلب بودن ایشون چه راهی هست که اثبات کنم اعتیاد رو؟ ضمنا من عقد هستم و سر زندگیم نرفتم

        1. پدارم جهان فتحی کارشناس حقوقی کارشناس ارشد حقوق بین الملل

          با سلام
          با توجه به پروتکل‌های کامل و ساز و کار پیشرفته آزمایشگاه‌های پزشکی قانونی، احتمال هرگونه تقلب منفی و صفر است.فلذا جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
          اما به یاد داشته باشید که حتی در صورت مثبت شدن نتیجه آزمایش زوج، به ایشان فرصت برای ترک داده خواهد شد و نتیجه تست پایان کار نمی‌باشد.
          برای کسب اطلاعات کامل با این شماره تماس بگیرید: ۰۹۱۰۲۹۵۴۰۷۴

  11. ناشناس

    با سلام
    بنده هشت ماه هست که عقد کردم. در یک ماه اخیر متوجه شدم ایشون معتاد به اکسی کدون، ب ۲ ،تریاک هروئین و حشیش هست. و حتی زمانی که مهمون خونست طاقت نمیاره و می‌ره بیرون حشیش بکشه. من از گوشی ایشون عکس های تریاک کشیدنشو پیدا کردم و نگه داشتم. به ساقی ها درخواست خرید شیره تریاک داده و عکس گرفتم.منو یکبار هم کتک زده. پزشکی قانونی نرفتم اما یک تعهد نامه گرفتم ازش که این کارو کرده و دیگه تکرار نمیکنه. خودش آزمایشگاهی و احتمالا برای آزمایش اعتیاد ازدواج تقلب کرده به طریقی. از ایشون ویس هم دارم که تفننی حشیش مصرف می‌کنه. طلاق از ایشون به علت اعتیاد قابل اثباته؟

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس حقوقی کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام
      برای اخذ طلاق از ناحیه زوجه لازم است که اعتیاد زوج توسط پزشکی قانونی تائید شود و مثبت اعلام شدن نتیجه آزمایش توسط آزمایشگاه‌های سطح شهر یا ویس و عکس از استعمال به هیچ وجه تاثیری در این امر ندارد.
      علاوه بر این حتی در صورت اثبات اعتیاد، به زوج فرصت برای ترک داده خواهد شد.
      بنابراین با شرایط شما اخذ طلاق بسیار مشکل- و نه غیرممکن- است.

  12. سعید باقری

    با سلام و خسته نباشید.من الان نزدیک به ۲سال هست اعتیادمو ترک کردم.همسرم رفته سابقه اعتیادمو که سال ۹۷ بود از کمپ در اورده.آیا میتواند با آن طلاق بگیرد

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس حقوقی کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام
      خیر به هیچ وجه.
      برای اینکه خانم بتواند بر اساس اعتیاد همسر طلاق یک طرفه بگیرد، باید زوج در زمان طرح دعوی طلاق اعتیاد (شدید که به بنیان زندگی لطمه بزند) داشته باشد و امکان ترک دادن ویرهم میسر نباشد.
      بنابراین جای نگرانی نیست‌.

... ...
مشاوره تلفنی رایگان
(فقط استان تهران و البرز)
09369357104 02191001312