... ...

لایحه تجدیدنظرخواهی اعسار از طرف زوجه

  • 22 شهریور 1399
  • بروزرسانی: ۱۹ شهریور ۱۴۰۲
  • بدون نظر
  • 7 دقیقه
  • 6461 بازدید

 آیا نیاز به مشاوره رایگان با وکیل خانواده دارید؟

  • با ما تماس بگیرید و به وکیل متخصص خانواده وصل شوید.
  • مشاوره حقوقی کاملا رایگان
  • مشاوره حقوقی آنلاین در واتس آپ
  • مشاوره حقوقی با شماره ویژه ۰۲۱۹۱۰۰۱۳۱۲

اعسار چیست و استفاده از نمونه لایحه تجدیدنظرخواهی اعسار از طرف زوج چه مزیت‌هایی می‌تواند برای کاربران به دنبال داشته باشد؟ مسائل حقوقی بسیار زیادی در زندگی جوامع امروز تعریف می‌شود. تعداد بسیار زیادی از این مسائل حقوقی هم مربوط به زندگی مشترک زوجین می‌شود. مسائل مربوط به مهریه به صورت کلی چالش‌های بسیار زیادی در زندگی امروز ما به وجود آورده است. اقدامات مربوط به مهریه که یکی از آن‌ها نیز اعسار است، نیاز به استفاده از خدمات وکیل مهریه دارد. پیچیدگی‌های قوانین در این عرصه باعث شده تا بدون خدمات وکیل امکان حل این چالش‌ها برای کاربران وجود نداشته باشد. در ادامه به تعریف شرایط اعسار در مهریه و همچنین مزیت استفاده از نمونه لایحه تجدید نظرخواهی مهریه و مفاد آن می‌پردازیم تا چالش‌های مربوط به این مسئله حقوقی را تا حد زیادی برای شما عزیزان حل کنیم.

اعسار چیست؟

لایحه تجدیدنظرخواهی اعسار از طرف زوجه

کلمه اعسار در لغت به معنی نداری،  سختی و مشقت است و در اصطلاح حقوقی اشاره به شرایطی دارد که فردی بدهکار به هر دلیل توانایی لازم برای پرداخت بدهی خود را ندارد. در حقوق، کسی که توانایی لازم برای پرداختن بدهی خود را نداشته باشد، می‌تواند از شرایط اعسار استفاده کرده و به نوعی خود را معسر نماید. تعریف قوانین مربوط به اعسار از حدیث نبوی المفلس “فی امان الله” برگرفته شده است و به نوعی شرایطی است که طی آن فرد بدهکار می‌تواند با شرایط تعیین شده توسط دادگاه برای پرداخت بدهی خود اقدام کند. اعسار برای انواع بدهی‌های مختلفی تعریف و استفاده می‌شود که یکی از آن‌ها مهریه است.

اعسار از مهریه شرایطی است که در آن زوج می‌تواند بدهی خود را در قبال مهریه به زوجه تحت شرایط اعسار شده پرداخت نماید. مهریه عندالمطالبه بدهی است که زوج نسبت به زوجه به گردن دارد و در هر شرایطی در صورت مطالبه آن باید نسبت به پرداخت آن اقدام نماید. حتی در صورت اجتناب از پرداخت، قانون این حق را برای زوجه در نظر گرفته است تا اموال منقول و غیرمنقول زوج را توقیف و مقدار مهریه خود را از آن‌ها اخذ نماید. البته این موضوع برای همه اموال صادق نبوده و برخی از اموال که در قانون تعریف شده‌اند، در این مواقع غیرقابل توقیف خواهند بود. جدای از این، در صورتی که زوج توانایی پرداخت مهریه را نداشته باشد، می‌تواند تحت شرایطی با استفاده از دو شاهد و همچنین در صورت عدم تأئید با به کار گیری نمونه لایحه تجدیدنظرخواهی اعسار از طرف زوج اقدام به قسط‌بندی مهریه نموده و آن را به صورت شرایطی به زوجه پرداخت نماید. اما اعسار مهریه شرایطی دارد که باید به آن دقت شود.

شرایط اعسار از پرداخت مهریه چیست؟

اما چگونه می‌توان برای اعسار از پرداخت مهریه اقدام کرد و شرایط آن چیست؟ وقتی حکم دادگاه مبنی بر پرداخت مهریه توسط زوج صادر می‌شود، این فرصت برای زوج وجود دارد که با مراجعه به یکی از مراجع قضایی برای اعلام اعسار از پرداخت مهریه اقدام نماید. برای تسلیم دادخواست اعسار از مهریه، زوج نیاز به مدارک زیر خواهد داشت:

  • دادنامه محکومیت مهریه را لازم خواهد داشت.
  • استشهادیه مبنی بر نداشتن اموال لازم برای پرداخت مهریه که حداقل دو نفر آن را امضاء نموده باشند، لازم خواهد بود.
  • صورت کلیه اموال منقول و غیرمنقول زوج باید تسلیم مراجع قضایی شود.
  • صورت حساب مربوط به کلیه وجوه نقد موجود در حساب‌های بانکی زوج باید تسلیم شود.
  • فهرست کلیه نقل و انتقالات اموال زوج در یک سال گذشته نیز باید همراه با سایر مدارک ارائه شود.

بسیاری از فرم‌های مربوط به این دادخواست را نیز می‌توانید در دفاتر خدمات قضایی در اختیار داشته باشد. با تسلیم این مدارک دادخواست مربوطه تنظیم شده و بررسی خواهد شد. در صورت در دادخواست نیز زوج می‌تواند از نمونه لایحه تجدیدنظرخواهی مهریه استفاده کرده و از این طریق دوباره برای اعسار مهریه اقدام نماید.

رأی دادخواست اعسار از پرداخت مهریه توسط دادگاه

اما قبل از اینکه به بررسی نمونه لایحه تجدیدنظرخواهی اعسار از طرف زوج بپردازیم، لازم دانستیم تا شرایط بررسی دادخواست اعسار از پرداخت مهریه را توسط دادگاه بررسی کنیم. در قانون تعریف مشخصی برای صلاحیت دادگاه بررسی کننده در نظر گرفته شده است. طبق ماده ۲۲ قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی، رسیدگی به این دادخواست در همان دادگاهی انجام می‌شود که دعوای اصلی مطالبه مهریه در آن بررسی شده است. همچنین در صورتی که دعوای مطالبه مهریه در حال رسیدگی است، این دادخواست نیز در همان دادگاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

در نهایت با بررسی کامل مدارک و شرایط دادگاه مربوط باید برای رسیدگی به دادخواست تعیین وقت کرده و سپس برای صدور رأی از زوجین دعوت نماید. در دادگاه شرایط و مدارک به صورت کامل بررسی و در نهایت در صورت قبول دادخواست اعسار مهریه رأی صادر می‌شود. در رأی صادر شده معمولاً یک پیش قسط و پیش پرداخت تعیین می‌شود که حدود ۲ تا ۵ سکه است. همچنین بقیه مبلغ مهریه نیز به صورت یک مبلغ ماهیانه تنظیم و به طرفین اعلام می‌شود. همچنین در این مواقع در صورت عدم قبول درخواست، زوج می‌تواند از نمونه لایحه تجدیدنظرخواهی اعسار از طرف زوج استفاده کرده و اعتراض خود را به حکم اعلام نماید.

اعتراض به حکم اعسار مهریه توسط طرفین

این امکان برای طرفین وجود دارد که در صورت نیاز بتوانند به حکم اعسار مهریه صادر شده توسط دادگاه اعتراض نمایند. در این صورت دادگاه تجدید نظر تصمیم‌گیرنده نهایی برای این حکم خواهد بود. البته اعتراض به رأی اعسار مهریه زمان مشخصی داشته و طرفین باید در همان زمان مشخص شده درخواست خود را برای اعتراض به ثبت برسانند. در غیر این صورت همان رأی دادگاه بدوی رأی اصلی خواهد بود. زوج برای اعتراض به رأی دادگاه بدوی می‌تواند از نمونه لایحه تجدیدنظرخواهی مهریه استفاده نماید. این نمونه لایحه که توسط وکلای حرفه‌ای و با تجربه تنظیم شده است، تمام نیازمندی‌های طرفین را در خود دارا است تا از این طریق با خیالی راحت برای اعتراض به این حکم اقدام نمایند.

مهلت تسلیم دادخواست اعسار به دادگاه توسط زوج

مهلت تسلیم دادخواست اعسار به دادگاه توسط زوج

یکی از نکات کلیدی مربوط به مسائل حقوقی مانند اعسار دقت به زمان ارائه دادخواست‌ها به دادگاه است. حتی در زمان اعتراض به حکم اعسار دادگاه نیز بایستی نمونه لایحه تجدیدنظرخواهی اعسار از طرف زوج در زمان مشخصی پر شده و تسلیم دفتر خدمات قضایی شود. اما برخی از کاربران با این سؤال در ذهن خود روبرو هستند که بعد از رأی دادگاه مبنی بر پرداخت مهریه توسط زوج، مهلت تسلیم تقاضای اعسار توسط وی چقدر خواهد بود؟ طبق قانون زمان محدودی برای این موضوع در نظر گرفته نشده است اما در صورتی که این دادخواست در کمتر از ۳۰ روز به دفاتر خدمات قضایی تسلیم شود، مزیت‌هایی برای طرفین به دنبال خواهد داشت.

 

نمونه لایحه تجدیدنظرخواهی اعسار از طرف زوج چیست؟

نمونه لایحه تجدیدنظرخواهی مهریه در واقع لایحه‌ای است که زوج در صورت نیاز به اعتراض به رأی اعسار مهریه می‌توان از آن استفاده نماید. دادگاه به هر دلیل می‌تواند دادخواست اولیه برای اعسار مهریه را نپذیرفته و حکم به پرداخت یک جای آن نماید. در این مواقع این حق برای زوج وجود دارد تا با تنظیم لایحه دوباره این پرونده را به جریان بیندازد.

قانون ۱۱۰ سکه در مهریه و اعسار چیست؟

دقت کنید که طبق قوانین حمایت از خانواده، حکم جلب زوج به دلیل عدم پرداخت مهریه تنها برای ۱۱۰ سکه امکان‌پذیر است و در صورت پرداخت نقدی و یا اقساط این مقدار، برای بقیه مهریه امکان جلب زوج وجود نخواهد داشت.

سؤالات متداول

  • میزان قسط مهریه در زمان اقدام برای اعسار چگونه تعیین می‌شود؟

معمولاً حکم دادگاه در این مواقع پرداخت ۳ تا ۱۰ درصد مهریه به عنوان پیش پرداخت و یک چهارم حقوق زوج به عنوان قسط در نظر می‌گیرد.

  • دادخواست اعسار و تقسیم آن کجا باید تسلیم شوند؟

تقدیم دادخواست اعسار و تقسیط مهریه در همان دادگاه بدوی رسیدگی کننده به خود مهریه صورت می‌پذیرد.

  • آیا امکان کاهش و تعدیل قسط مهریه بعد از اعسار وجود دارد؟

در صورت ایجاد تورم و تغییر قیمت فاحش در درآمد و شرایط موجود امکان ارائه درخواست برای تعدیل قسط مهریه وجود دارد.

  • چه زمانی می‌توان برای دادخواست اعسار اقدام کرد؟

بعد از اعلام رأی دادگاه مبنی بر پرداخت مهریه توسط شوهر این امکان برای وی وجود خواهد داشت.

3.2/5 - (6 امتیاز)
سوالات شما
بدون دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

... ...
مشاوره تلفنی رایگان
(فقط استان تهران و البرز)
09369357104 02191001312