... ...

وکیل دستور تخلیه متخصص همراه با هزینه و شرایط آن

  • 17 مرداد 1400
  • بروزرسانی: ۲۰ فروردین ۱۴۰۱
  • ۲ نظر
  • 7 دقیقه
  • 6112 بازدید

شرایط اقتصادی و تورم موجود سبب شده است تا صاحب خانه شدن به یکی از آرزوهای دور و دراز مردم تبدیل شود. قصه نزاع و درگیری مالک و مستاجر هم از دیر باز بوده و این روزها هم یکی از تکراری ترین اتفاق ها است. تاجایی که مستاجران در برخی موارد از تخلیه ملک مسکونی سر باز می زنند و صاحب خانه مجبور است برای گرفتن حق قانونی خود، دست به دامن وکیل دستور تخلیه شود. در ادامه مطلب درباره وظایف این وکیل و شیوه های تخلیه واحدهای مسکونی، مطالبی را بیان خواهیم کرد.

وکیل دستور تخلیه

وظایف وکیل دستور تخلیه چیست؟

مالک و مستاجر گاهی فراموش می کنند که قرارداد فی مابین آنان، یک سند حقوقی است که باید بر اساس آن رفتار کرد و در صورت نقض، امکان پیگرد قانونی وجود دارد. به موحب این قرارداد، صاحب خانه ملک خود را در ازای بهایی مشخص و برای مدت زمانی معین در اختیار مستاجر می گذارد. اگر زمان قرارداد منقضی شود و مستاجر اقدام به تخلیه ملک مسکونی ننماید،  وکیل پایه یک دادگستری می تواند به یاری موجر بیاید تا او را از دست مستاجر قانون شکن، نجات دهد.

وکیل دستور تخلیه فردی است که ضمن آگاهی از قوانین مدنی، تسلط و مهارت ویژه ای روی قوانین مربوط به موجر و مستاجر دارد و سعی می کند با تکیه بر علم و اطلاعات حقوقی خود، حق قانونی موکلش را استیفا کند.

 

شرایط دستور تخلیه چیست و برای انجام آن چه مدارکی مورد نیاز است؟

اگر درگیری میان مالک و مستاجر بر سر یک ملک مسکونی یا تخلیه ملک تجاری باشد، مرجع رسیدگی به آن، شورای حل اختلاف محلی است که ملک در آن واقع شده است. اما اگر ملک اداری و یا تجاری باشد، حوزه رسیدگی به آن دیگر شورا نیست. در این شرایط وکیل دستور تخلیه با ارائه مدارکی چون اصل سند مالکیت ملک و اصل قرارداد فی مابین موجر و مستاجر از شورای حل اختلاف درخواست رسیدگی می کند.

شرایط دستور تخلیه چیست

درچه مواردی امکان دستور تخلیه ملک مسکونی وجود ندارد؟

فراموش نکنید وکیل دستور تخلیه تنها در صورتی می تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف، دستور تخلیه را دریافت کند که قرارداد در شرایط درست قانونی تدوین شده باشد. به عنوان مثال وجود دو شاهد برای هر قراردادی ضروری است؛ اگر قرداد موجر و مستاجر تنها یک شاهد داشته باشد، اعضای شورا نمی توانند اجازه تخلیه ملک مسکونی را بدهند. از طرفی این قانون شامل عدم پرداخت اجاره نمی شود. یعنی موجر نمی تواند با یاری گرفتن از وکیل دستور تخلیه، مستاجری را که اجاره بها پرداخت نمی کند، مجبور به تخلیه نماید. ضمنا اگر قرارداد مکتوبی وجود نداشته باشد هم امکان ارجاع درخواست به شورا و پیگیری وجود ندارد.

مطلب مرتبط:  آشنایی با تخلیه ملک تجاری، تخلیه مغازه و نمونه لایحه آن از زبان وکیل متخصص

در مواردی مانند عدم پرداخت اجاره بها به مدت سه ماه، اجاره دادن ملک توسط مستاجر به شخص سوم و نیز استفاده از ملک برای امور غیر شرعی، می توان حکم به تخلیه ملک مسکونی گرفت. ناگفته نماند که پس از صدور دستور تخلیه واحد مسکونی، مستاجر مجبور به تمکین است و هیچ مرجعی برای رسیدگی و اعتراض وجود ندارد. برای آشنایی با
مسائل حقوقی آپارتمان نشینی به لینک مربوطه مراجعه کنید.

زمانی که امکان اخذ دستور تخلیه وجود ندارد،  چاره چیست؟

قانون گذار برای مواردی که امکان دریافت دستور تخلیه وجود ندارد، حکم تخلیه را قرار داده است. حکم تخلیه باید در دادگاه و توسط قاضی تشخیص داده شود و از دسترس شورای حل اختلاف خارج است. زمانی که سررسید قرارداد مالک و مستاجر فرا نرسیده است و قرارداد منقضی نیست، اگر مالک اصرار بر تخلیه ملک مسکونی خود دارد باید به دنبال حکم قضایی باشد.

هم چنین در زمان هایی که قرارداد رسمی بین موجر و مستاجر بسته نشده باشد، دو شاهد پای قرارداد را امضا نکرده باشند و یا شروطی در قرارداد وجود داشته باشد که مالک بر مبنای آن ها اصرار به تخلیه ملک دارد، باید این امر را از سوی دادگاه صالحه و توسط وکیل پیگیری نماید و دیگر نمی توان از طریق وکیل دستور تخلیه و شورای حل اختلاف اقدام کند.

هزینه وکیل دستور تخلیه چقدر است؟

وکیل دستور تخلیه با استناد به قرارداد مالک با مستاجر و سند مالکیت ملک اقدام به درخواست تخلیه ملک مسکونی از سوی شورای حل اختلاف می نماید. این پروسه، زمان زیادی نمی طلبد و هزینه آن نیز مبلغ چندانی نخواهد بود. اما گاه دشواری و پیچیدگی هایی اتفاق می افتد که دستور تخلیه صادر نمی شود و مالک، برای رسیدن به حق خود ناگزیر به ارائه دادخواست به دادگاه و انجام امور رسمی حقوقی است.

در این موارد، حق الوکاله به شکل توافقی لحاظ می گردد. وکیل دستور تخلیه باید بتواند در سریعترین زمان ممکن، بهترین نتیجه را به دست آورد، از این رو باید به سراغ کسانی رفت که تمانی قانون، مواد و تبصره های لازم در باب موجر و مستاجر را مسلط باشند و با آگاهی از زیر و بم قانون، بتوانند حق مالک را به وی بازگردانند.

البته پیشتهاد می شود پیش از انجام هرگونه فعل حقوقی، با یک مجموعه حقوقی معتبر مشاوره کنید و راهنمایی های لازم را اخذ نمایید. قطعا آگاهی از حقوق فردی و مدنی و آشنایی با قانون، افراد را در بهره گیری از حقوق مسلمشان یاری خواهد کرد.

هزینه وکیل دستور تخلیه

برای انتخاب وکیل دستور تخلیه به کجا مراجعه کنیم؟

پیشنهاد ما به شما مجموعه حقوقی تهران مدافع است. این مجموعه با سابقه ای درخشان، متشکل از وکلای پایه یک دادگستری و وکیل ملکی است که با ارائه مشاوره های حقوقی راهبردی و پذیرفتن وکالت شما در پرونده های متعدد، می توانند برگ برنده شما برای پیروزی باشند. اگر به دنبال دریافت حق خود هستید و اطلاعات حقوقی ناقصی دارید و یا قصد دارید یک وکیل کاربلد را به عنوان نماینده حقوقی خود برای دریافت حکم تخلیه ملک مسکونی انتخاب کنید، تهران مدافع و گروه وکلای زبده آن، بهترین گزینه پیش روی شما هستند.

مطلب مرتبط:  مشاوره واتساپ با وکیل و مزایای استفاده از آن

سوالات متداول

  1. آیا مستاجر می‌تواند به حکم تخلیه اعتراض کند؟

پیشتر گفته شد که مستاجر نمی تواند بر دستور تخلیه اعتراضی داشته باشد و اگر در آخرین مهلت داده شده، اقدام به تخلیه ملک مسکونی ننماید، نمایندگان قانون این کار را انجام خواهند داد. اما مستاجر به حکم تخلیه می تواند اعتراض کند و موجب توقف آن شود. اگر مستاجر تقاضای دادرسی فوری داشته باشد، اگر ادعا کند اسناد ارائه شده از سوی مالک، جعلی است و نیز اگر ادعا کند که اجاره نامه را تمدید کرده است، می تواند از تخلیه ملک جلوگیری کند.

  1. صدور دستور تخلیه ملک مسکونی چه مدت طول می‌کشد؟

همان طور که پیشتر گفته شد، مرجع رسیدگی به مبحث تخلیه ملک مسکونی، شورای حل اختلاف است. در قانون آمده که این شورا باید بدون نوبت و به صورت فوری به درخواست وکیل دستور تخلیه رسیدگی نماید. روند رسیدگی، زمانی طولانی نمی طلبد؛ چراکه اعضای شورا تنها با بررسی اصالت سند مالکیت و مطالعه مفاد قرارداد فی مابین مالک و اجاره نشین به جمع بندی نهایی خواهند رسید.

  1. اجرای دستور تخلیه به چه صورتی است؟

وکیل دستور تخلیه پس از اعلام نظر اعضای شورای حل اختلاف مبنی بر تخلیه ملک مسکونی، درخواست را اجرا می نماید. در این مرحله باید مبالغی را به عنوان قرض الحسنه قرارداد اجاره به صندوق دادگستری واریز نمایند. پس از این مرحله برای آخرین بار برای مستاجر ضرب العجل تخلیه واحد مسکونی در نظر گرفته می شود. چنانچه باز هم مستاجر قصد رفتن نداشته باشد، یک دادورز برای اجرای حکم تخلیه به همراه یک مامور کلانتری اقدام به تخلیه ملک خواهند نمود.

  1. تخلیه ملک مسکونی از چند طریق امکان پذیر است؟

سال ۱۳۷۶ بود که قوانینی برای قانونمند کردن روابط صاحب خانه و مستاجر تدوین شد. به موجب این قوانین هر گاه مستاجر به مفاد سند حقوقی قرارداد با صاحب خانه پایبند نماند، موجر حق دارد با تکیه بر قانون، اقدام به تخلیه ملک مسکونی نماید. وکیل دستور تخلیه از یکی از دو طریق دستور تخلیه و یا حکم تخلیه می تواند به موکلش کمک کند.

5/5 - (1 امتیاز)
سوالات شما
۲ دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. حسین حمیدین

    برای گرفتن حکم تخلیه مغازه توسط وکیل به کجا و یا به چه شماره ای باید تماس بگیرم و آیا کل مبلغ پیش پرداخت را باید بدهم در صورتی که سه ماه هیچ اجاره ای دریافت نکردم و تاریخ قرارداد هم سه ماه است که تمام شده و ایشان هم شارژ بدهکار است هم اجاره

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      با شماره ٠٩٩٢۴٧۴۵۵٠٧ تماس بگیرید

... ...
مشاوره تلفنی رایگان
(فقط استان تهران و البرز)
وکیل اداره کار - 09106868967 02191001312