... ...

وکیل مالیات بر ارزش افزوده با مشاوره رایگان در تهران

  • 30 شهریور 1400
  • بروزرسانی: ۱۶ مهر ۱۴۰۲
  • بدون نظر
  • 8 دقیقه
  • 4691 بازدید

کسب مالیات در تمام کشورهای دنیا از جمله ایران یکی از مهمترین منابع درآمد هر دولت برای اداره جامعه محسوب می شود که دارای قوانین و مقررات خاصی برای نظم بخشیدن به این حوزه است. مالیات به تناسب شیوه اخذ آن و یا موضوعی که مورد مالیات واقع می شود، دارای انواع مختلفی است. یکی از انواع گوناگون مالیات، مالیات بر ارزش افزوده است که در تمام دنیا رواج داشته و در ایران هم از مصرف کنندگان کالاهای مختلف گرفته می شود. در این مقاله از گروه وکلای تهران مدافع می توانید با مهمترین قوانین و مقررات مربوط به این نوع مالیات و وظایف وکیل مالیات بر ارزش افزوه آشنایی پیدا کنید.

وکیل مالیات بر ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده چیست؟

مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات غیر مستقیم است که به کالاهای عرضه شده تعلق می گیرد. این مالیات به ارزشی که در طول تولید به کالا و خدمات افزوده می شود تعلق می گیرد. منظور از مالیات غیر مستقیم این است که به صورت غیر مستقیم و هنگام استفاده از کالاها و خدمات اخذ می شود. در حالی که مالیات مستقیم، همانطور که از نامش مشخص است، به طور مستقیم به درآمد و یا املاک و دارایی افراد تعلق می گیرد. در واقع در مالیات غیر مستقیم، فرد پرداخت کننده اهمیتی ندارد بلکه هر شخصی که که از کالا و خدمات مشخصی استفاده می کند باید مالیات تعلق گرفته به آن را بپردازد. ماده ۳ قانون مالیات بر ارزش افزوده این نوع مالیات را این گونه تعریف می کند: مالیات غیر مستقیمی است که بر تفاوت بین ارزش کالاها و خدمات عرضه شده با ارزش کالاها و خدمات خریداری یا تحصیل شده در یک دوره معین وضع می‌ گردد.

مالیات بر ارزش افزوده برای هر کالا و خدمات چقدر است؟

نرخ این نوع مالیات در هر سال مالیاتی توسط سازمان امور مالیاتی تعیین شده و بر این اساس نسبت به کالاها و خدمات مورد شمول محاسبه می شود. این نرخ به صورت درصدی از بهای کالا و خدمات اعلام می شود. در سال ۱۴۰۰ این نرخ برای کالاهای عمومی ۹ درصد اعلام شد. اما برای برخی کالاها و خدمات به خصوص درصد جداگانه ای کمتر یا بیشتر از نرخ عمومی کالاها و خدمات دیگر اعلام می شود. برای مثال، مالیات کالایی مثل سیگار به دلیل جلوگیری هر چه بیشتر از خرید و فروش آن بیشتر است و مالیات کالاهای اساسی جهت دسترسی بهتر و بیشتر افراد جامعه به آن ها کمتر از نرخ عمومی تعیین می شود که در سال ۱۴۰۱، یک درصد بوده است.

مالیات بر ارزش افزوده توسط چه کسی پرداخت می شود؟

همانطور که در ابتدای این مقاله گفته شد، این نوع مالیات یکی از انواع مالیات های غیر مستقیم است که در آن شخص پرداخت کننده موضوعیت ندارد بلکه نسبت به همه کالاها و خدمات تعلق می گیرد و هر شخصی که خریدار و مصرف کننده این کالاها و خدمات است این مالیات را به عنوان بخشی از قیمت آن کالا و خدمات پرداخت می کند. در نتیجه می توان گفت پرداخت کننده نهایی این نوع مالیات، مصرف کننده یا خریدار است. اما بر اساس قانون، عرضه کننده یا فروشنده این کالاها و خدمات نسبت به پرداخت مبلغ مالیات گرفته شده از مصرف کنندگان در برابر دولت مسئولیت دارد. در واقع مصرف کنندگان و خریداران این کالاها و خدمات مبلغ مالیات را در قالب بهای آن ها به فروشنده می دهند و فروشنده باید از طریق خود اظهاری این مبلغ جمع آوری شده را به دولت بپردازد. این خود اظهاری در سامانه مخصوصی به نام سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی که زیر نظر سازمان امور مالیاتی فعالیت می کند انجام می شود. بنابراین اگر به عنوان عرضه کننده یا فروشنده کالاها و خدمات فعالیت می کنید، در مواعد تعیین شده موظف هستید اظهارنامه مالیاتی خود را در ابن سامانه بارگذاری کنید. برای این کار می توانید از وکیل مالیات بر ارزش افزوده استفاده کنید که به نحوه تنظیم اظهارنامه و ارائه آن به سازمان امور مالیاتی به نحو صحیح و قانونی تسلط کامل دارد.

مطلب مرتبط:  روش های مطالبه بهای حق ریشه و نسق زراعی - وکیل متخصص حق ریشه

مالیات بر ارزش افزوده چیست

مهلت ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

مهلت ارسال اظهارنامه مربوط به این نوع مالیات اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا در صورت عدم رعایت این مهلت ها و عدم ارسال اظهارنامه ممکن است با تبعات حقوقی پیش بینی شده برای آن که در قسمت بعد به آن ها پرداخته می شود مواجه شوید. مهلت ارسال این اظهارنامه پایان هر فصل یعنی هر سه ماه یک بار است. در نتیجه هر فروشنده یا عرضه کننده که مشمول مالیات باشد باید در پایان هر فصل با کمک یک وکیل ارزش افزوده متخصص و مجرب اقدام به تنظیم این اظهارنامه نموده و آن را در سامانه مربوطه بارگذاری کند تا از تبعات حقوقی عدم ارسال آن جلوگیری کند. البته مودیان مالیاتی می توانند تا ۱۵ روز پس از اتمام هر فصل نیز اظهارنامه مربوط به مالیات را در سامانه بارگذاری کنند.

مجازات عدم پرداخت مالیات بر ارزش افزوده

عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی و در نتیجه عدم پرداخت این مالیات مانند هر مالیات دیگری منجر به ایجاد آثار و تبعات حقوقی برای فرد مشمول مالیات می شود. اگر فردی که مشمول این نوع مالیات است پس از مهلت مقرر برای آن یعنی تا ۱۵ روز پس از اتمام هر فصل اظهارنامه آن را ارائه ندهد، رسیدگی مالیاتی به صورت علی الراس و بدون اظهار خود فرد انجام می شود و ممکن است مبلغ نهایی قابل پرداخت با محاسبه جریمه قانونی بیشتر از مبلغ واقعی آن تمام شود. به طور کلی علاوه بر عدم ارسال اظهارنامه در مواعد مقرر و یا ارسال آن با تاخیر در صورت انجام موارد زیر هم ممکن است جریمه قانونی به مودی مالیاتی تعلق بگیرد:

  • عدم صدور فاکتور برای کالاها یا خدمات و تحویل آن به خریدار
  • ثبت نادرست بهای کالاها و خدمات در صورت حساب رسمی
  • عدم ارائه دفاتر قانونی پلمپ شده و ….

در نتیجه توصیه می کنیم حتما برای پرداخت این نوع مالیات مهلت های قانونی ذکر شده را رعایت کنید و با استفاده از وکیل مالیات بر ارزش افزوده اظهارنامه خود را به صورت قانونی و با رعایت تمامی موارد ذکر شده در بالا در موعد مقرر ارسال کنید تا مشمول جریمه های قانونی نشوید.

مطلب مرتبط:  وکیل قرارداد و آشنایی با هزینه تنظیم قرارداد توسط وکیل

ضرورت استفاده از وکیل مالیات بر ارزش افزوده

استفاده از وکیل مالیات بر ارزش افزوده و کسب مشاوره حقوقی از او با توجه به قوانین و مقررات حاکم بر حوزه مالیات گیری که سالانه تغییر و تحولات زیادی به خود می پذیرند، مانند هر امر حقوقی دیگر یک ضرورت انکار نشدنی است. وکیل مالیات بر ارزش افزوده علاوه بر تسلط به قوانین و اصول کلی امور مالیاتی با جدیدترین مقررات این حوزه آشنایی دارد و به تناسب کلیه این قوانین و مقررات به روزترین اطلاعات ممکن را در اختیار شما می گذارد. با استفاده از وکیل مالیات بر ارزش افزوده می توانید مبلغ مالیاتی را که بر اساس قوانین و مقررات باید به دولت پرداخت کنید محاسبه کرده و با رعایت نکات حقوقی دیگر مانند نحوه تنظیم صورت حساب و یا اخذ کد اقتصادی جهت ایجاد سهولت در امور تجاری خود از مشکلات و تبعات حقوقی ای مانند جریمه های گزاف جلوگیری نمایید.

مشاوره مالیاتی در گروه وکلای تهران مدافع به صورت رایگان

در گروه وکلای تهران مدافع با در نظر گرفتن نیازهای متنوع و گسترده مراجعان، بهترین وکلای پایه یک تهران با تخصص در تمامی شاخه ها و گرایش های حقوقی از جمله امور مالیاتی گرد هم آمده اند تا در نهایت تخصص و دقت پاسخگوی نیازهای حقوقی شما عزیزان باشند. اگر به عنوان مودی مالیاتی نیازمند وکیل مالیات بر ارزش افزوده یا وکیل جرایم مالیاتی هستید می توانید با شماره گیری شماره تماس های گروه وکلای تهران مدافع از دانش و تخصص بهترین و مجرب ترین وکیل مالیات بر ارزش افزوده جهت حل و فصل امور مالیاتی خود بهره مند شوید. متخصصان ما در اسرع وقت و با کمترین هزینه ممکن و حتی در بسیاری موارد به صورت رایگان به نیازهای حقوقی شما پاسخ می دهند. برای آشنایی با نحوه استفاده از مشاوره رایگان و ۲۴ ساعته گروه وکلای تهران مدافع به این لینک مراجعه کنید.

سوالات متداول

مالیات بر ارزش افزوده چیست؟

این مالیات نوعی مالیات غیر مستقیم است که به دلیل ارزش افزوده شده به کالا یا خدمات در فرایند تولید خود توسط مصرف کننده نهایی این کالاها یا خدمات پرداخته می شود.

اظهارنامه مالیاتی چیست؟

اظهارنامه مالیاتی سندی حاوی اطلاعات و ارقام مالیاتی است که مودیان مالیاتی یعنی کسانی که بر اساس قانون باید نوع خاصی از مالیات را پرداخت کنند به سازمان امور مالیاتی ارائه می دهند تا بر اساس آن اقدام به پرداخت آن مالیات نمایند.

مهلت ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده چقدر است؟

مهلت ارسال این نوع مالیات، پایان هر فصل یعنی هر سه ماه یک بار است اما تا ۱۵ روز پس از اتمام فصل هم برای ارسال مهلت دارد.

وکیل مالیات بر ارزش افزوده چه کمکی می کند؟

وکیل مالیات بر ارزش افزوده با توضیح دقیق قوانین و مقررات جدید درمورد این نوع مالیات و امور دیگری مانند نحوه تنظیم صورت حساب، تهیه دفاتر، اخذ کد اقتصادی، تنظیم اظهارنامه و … به شما کمک می کند تا امور مالیاتی خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهید.

5/5 - (3 امتیاز)
سوالات شما
بدون دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

... ...
مشاوره تلفنی رایگان
(فقط استان تهران و البرز)
09369357104 02191001312