... ...

اجازه خروج فرزند از کشور در دوران حضانت

  • ۳۱ شهریور ۱۳۹۹
  • بروزرسانی: ۱۱ آبان ۱۴۰۵
  • ۳۲ نظر
  • 4 دقیقه
  • 11618 بازدید

اجازه خروج فرزند از کشور در دوران حضانت

اجازه خروج فرزند از کشور در دوران حضانت با پدر است؟ من حضانت کامل فرزند دخترم را دارم  و حال می خواهم از کشور خارجی مهاجرت کنم الان شوهر سابق من می تواند از خروج فرزندم از کشور جلوگیری کند ؟

اجازه خروج فرزند از کشور در دوران حضانت

سلام درست است که حضانت فرزندتان با شماست ولیکن همسرتان به دلیل این که خروج از کشور مانع ملاقات با فرزند است از این موضوع جلوگیری کند. در هر صورت حضانت چه با مادر باشد چه با پدر هیچ کدام از آن ها نمی توانند فرزند را به شهر دیگر یا کشور دیگر ببرند و باعث تأثیر در ملاقات فرزند شوند. در صورتی که صلاحیت خروج از کشور فرزند توسط دادگاه با توجه به شرایط کودک برای او مفید باشد دادگاه فرضاً برای درمان یا شرکت در مسابقات اجازه خروج از کشور را می دهد، حتی اگر حضانت با پدر باشد ایشان می توانند برای فرزند گذرنامه اخذ کند ولیکن مادر نیز می تواند به اداره گذرنامه مراجعه کند و از خروج فرزند مشترک ممانعت کند.اجازه خروج فرزند از کشور در دوران حضانت اگر فرزند بالای ۱۸ سال باشد برای خروج از کشور لازم به اجازه والدین ندارد.

مشاوره با وکیل

موسسه حقوقی تهران مدافع مفتخر است با بهره گیری از وکلای پایه یک دادگستری پاسخگوی شما در ساعات شبانه روز باشد

خروج فرزند از کشور توسط مادر

بر اساس قوانین ایران مادر برای خروج فرزند از کشور نیاز به اجازه پدر دارد حتی با وجود داشتن حق حضانت فرزندش ، طبق ماده ۱۸ قانون گذرنامه اجازه خروج برای اشخاص زیر سن قانونی باید رضایت و اجازه پدر و یا جد پدری را داشته باشد

مطلب مرتبط:  نحله چیست و در چه صورتی به زن تعلق می گیرد؟ | چگونگی دریافت نحله

خروج پسران بالای ۱۸ سال از کشور

پسر بالای ۱۸ سال برای خروج از کشور ابتدا باید وضعیت خدمت سربازی خود را معلوم نماید ، چنانچه برای اعزام به خدمت سربازی و انجام آن اقدام نموده و یا معافیت تحصیلی داشته باشد مدارک را به اداره نظام وظیفه ارائه تا  اقدام مقتضی بعمل آید

وکالت بلا عزل پدر برای خروج فرزند از کشور

وکالت بلا عزل پدر باید در دفتر اسناد رسمی ثبت گردد و موارد زیر معلوم شود

  • مشخصات فرزند و وکیل
  • مقصد سفر
  • زمان و مدت اعتبار وکالت
  • تعداد دفعات خروج از کشور

سوالات متداول

۱. آیا پدر می‌تواند بدون اجازه مادر، فرزند زیر ۱۸ سال را از کشور خارج کند؟
در حالت کلی، صدور گذرنامه برای افراد زیر ۱۸ سال با موافقت ولی یا قیم قانونی انجام می‌شود. بنابراین اگر پدر ولی قهری فرزند باشد، اصولاً برای صدور گذرنامه به اجازه مادر نیاز ندارد؛ مگر اینکه محدودیت قانونی یا حکم قضایی خاصی وجود داشته باشد.

۲. آیا مادر بدون اجازه پدر می‌تواند فرزند را از کشور خارج کند؟
در حالت معمول، مادر برای خروج فرزند زیر ۱۸ سال به موافقت قانونی پدر یا ارائه مجوز معتبر قضایی نیاز دارد. صرف داشتن حضانت فرزند، به معنای داشتن اختیار مستقل برای صدور گذرنامه و خروج او از کشور نیست.

۳. اگر پدر با خروج فرزند از کشور مخالفت کند، مادر چه اقدامی می‌تواند انجام دهد؟
مادر می‌تواند با طرح درخواست در مرجع قضایی صالح و ارائه دلایل و مستندات، تقاضای صدور اجازه خروج فرزند را مطرح کند. دادگاه با توجه به مصلحت و منافع کودک و شرایط پرونده تصمیم‌گیری خواهد کرد.

مطلب مرتبط:  کاهش اقساط مهریه و آشنایی با شرایط تعدیل اقساط مهریه و نمونه دادخواست آن

۴. آیا در صورت طلاق والدین، برای خروج فرزند از کشور همچنان اجازه پدر لازم است؟
بله؛ طلاق والدین و واگذاری حضانت به مادر، به‌خودی‌خود ولایت قهری پدر را از بین نمی‌برد. بنابراین در شرایط معمول، برای خروج فرزند زیر ۱۸ سال همچنان موافقت ولی قانونی یا مجوز قضایی لازم است.

۵. اگر پدر فوت کرده باشد، چه کسی اجازه خروج فرزند از کشور را صادر می‌کند؟
در صورت فوت پدر، وضعیت ولایت و قیمومت فرزند باید بررسی شود. در شرایطی که جد پدری در قید حیات و واجد شرایط قانونی باشد، ممکن است اختیار قانونی با او باشد؛ در غیر این صورت، حسب مورد قیم یا نماینده قانونی تعیین‌شده می‌تواند در این خصوص اقدام کند.

جمع بندی

اجازه خروج فرزند از کشور یکی از موضوعات مهم حقوق خانواده است که به‌ویژه در شرایط اختلاف میان والدین، طلاق یا واگذاری حضانت به یکی از آن‌ها، پیچیدگی‌های حقوقی خاصی پیدا می‌کند. باید توجه داشت که حضانت فرزند لزوماً به معنای اختیار قانونی برای دریافت گذرنامه یا خروج او از کشور نیست و تصمیم‌گیری در این زمینه تابع مقررات مربوط به ولایت قهری، قوانین گذرنامه و در موارد اختلاف، تصمیم مرجع قضایی صالح است.

بنابراین، والدینی که قصد خروج فرزند از کشور را دارند، بهتر است پیش از هر اقدامی از حقوق و تکالیف قانونی خود آگاه شوند و در صورت مخالفت یکی از والدین، با دریافت مشاوره حقوقی تخصصی، مسیر قانونی اخذ مجوز خروج فرزند را پیگیری کنند.

نویسنده: https://tehranmodafe.com/

3.5/5 - (2 امتیاز)
سوالات شما
۳۲ دیدگاه
... ...
مشاوره تلفنی رایگان
(فقط استان تهران و البرز)
02191001312 09351357347