... ...

لایحه دفاعیه اثبات خیانت در امانت

  • 9 مهر 1399
  • بروزرسانی: ۳ اردیبهشت ۱۴۰۱
  • بدون نظر
  • 4 دقیقه
  • 5921 بازدید

بررسی انواع مسائل حقوقی و قانونی نیازمند دانش و آگاهی بسیار بالایی است و برای انجام این امور لازم است از افراد متخصص و توانمند مشورت بگیریم. روزانه موارد بسیار زیادی از این مشکلات در سراسر کشور رخ می دهد و افراد برای حل آن ها از وکلا و افراد متخصص کمک می گیرند. در کشور ایران بسیاری از قوانین تثبیت شده بر اساس دین مبین اسلام است و در این بین سعی شده است که نهایت عدالت و انصاف رعایت گردد.

در این مطلب سعی داریم به توضیح و بررسی جرم خیانت در امانت بپردازیم و به صورت مختصر موارد مربوط به آن را بررسی نماییم. به طور کلی در گذشته  این جرم در صورت اثبات، یک جرم غیر قابل گذشت به شمار می رفت  و هم از نظر حق الناس و حق اللهی جرم محسوب می شود.  اما طبق قانون جدید کاهش حبس های تعزیری، خیانت در امانت جرمی قابل گذشت است و مجازات آن حبس از ۳ ماه تا یک سال و نیم است.

لایحه دفاعیه اثبات خیانت در امانت

دفاعیه اثبات خیانت در امانت

موضوع دفاعیه اثبات خیانت در امانت یکی از مهم ترین مواردی است که پس از اثبات این جرم مطرح می گردد. قبل از بررسی این دفاعیه قصد داریم به توضیح جرم خیانت در امانت بپردازیم. این جرم به عنوان یک جرم آنی محسوب می شود و مستمر نیست. خیانت در امانت نیز مانند کلاهبرداری از زمره جرایم مقید نیز است که محقق شدن آن بستگی به عملکرد و رفتار فرد خطار کار است و نتیجه خاص و ویژه ای دارد.

مطلب مرتبط:  تهدید با چاقو و اسلحه و آشنایی با مجازات آن

این جرم زمانی محقق می شود که در رابطه حقوقی  میان مالک و امین برقرار شده باشد. یعنی اگر بر خلاف رضایت فرد مالک، مال را تصاحب کرده باشند، جرم تحقق یافته از مصادیق سرقت خواهد بود و خیانت در امانت محسوب نمی گردد.

به طور کلی خیانت در امانت به چند شکل است و موارد مختلفی شامل این جرم است. خیانت در امانت مال یا اموال فردی به این صورت است که فرد امین یا امانت گیرنده، اموال مالک را استعمال، تصاحب، اتلاف و یا مفقود نموده است و از اموال مالک به خوبی حفاظت نکرده است.

تلف کردن یا اتلاف اموال مالک به این صورت است که، یا با مشارکت فرد امین صورت گرفته است و یا توسط خود او این اتلاف انجام شده است.

مفقود شدن مال در اثر سهل انگاری و اهمال کاری فرد امین، از نظر حقوقی او را ضامن خواهد کرد ولی خیانت در امانت صورت نگرفته است.

تصاحب مال مورد امانت مانند، فروختن یا گرو گذاشتن آن به منزله خیانت در امانت است و فرد امین را خائن تلقی می کند.

دفاعیه اثبات خیانت در امانت

دفاعیه اثبات خیانت در امانت در صورتی که یکی از موارد بالا اثبات گردد و فرد امین به عنوان خطاکار و مجرم شناخته شود، توسط وکیل او تنظیم و نوشته خواهد شد. متن دفاعیه خیانت در امانت دارای چارچوب های ویژه ای است که  لازم است توسط فردی آگاه به مسائل حقوقی، نوشته شود.

شرایط و اوضاع لازم برای تحقق جرم نیز شامل موارد مختلفی است. موضوع جرم باید عین مال یا وسیله تحصیل مال باشد. وقوع خیانت در امانت نسبت به فرزند قابل اجرا نخواهد بود. خیانت در امانت در مورد نوشته هایی از قبیل چک، سفته و نظایر آن نیز قابل ارتکاب است.

مطلب مرتبط:  مدت اعتبار چک برگشتی چقدر است و چک بعد از چند سال باطل می شود

برای آشنایی با لایحه دفاعیه خیانت در امانت به همراه متن دفاعیه به لینک مربوطه مراجعه کنید.

دفاعیه اثبات خیانت در امانت

سؤالات متداول

  • دفاعیه اثبات خیانت در امانت به چه صورت است؟

فرد امین برای دفاع از خود باید این دفاعیه را تنظیم نماید. برای رفع و برداشتن اتهام از خود لازم است یک لایحه دفاعیه در خصوص اثبات خیانت در امانت را تنظیم و آماده نماید.

  • موارد نوشته شده در این لایحه چی است؟

در لایحه دفاعیه در خصوص اثبات خیانت در امانت مواردی مانند، مدارک و اسناد مربوطه، متن دفاعیه و دلایل اثبات عدم خیانت و موارد این چنینی قرار می گیرد.

  • برای نوشتن این لایحه به کجا مراجعه کنیم؟

همان طور که گفته شد متن دفاعیه خیانت در امانت و همچنین لایحه دفاعیه در خصوص اثبات خیانت در امانت توسط وکیل فرد امین نوشته می شود. شما می توانید برای اطلاع بیشتر در این مورد به مجموعه تهران مدافع به عنوان یک مجموعه تخصصی در زمینه حل مسائل حقوقی نیز مراجعه نمایید.

  • مدت زمان ارائه دفاعیه اثبات خیانت در امانت پس از رای دادگاه چه میزان است؟

دادگاه وظیفه دارد در این خصوص به سرعت و در سریع زمان ممکن به پرونده مربوطه رسیدگی نماید و سپس رای نهایی را در رابطه با اثبات این جرم اعلام نماید.

4/5 - (1 امتیاز)
سوالات شما
بدون دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

... ...
مشاوره تلفنی رایگان
(فقط استان تهران و البرز)
09369357104 02191001312