... ...

طلاق توافقی چقدر زمان می برد؟ | مدت زمان طلاق توافقی چقدر است؟

  • 24 فروردین 1400
  • بروزرسانی: ۳۰ فروردین ۱۴۰۱
  • بدون نظر
  • 7 دقیقه
  • 5328 بازدید

همانطور که از عنوان طلاق توافقی مشخص است، به نوعی از طلاق گفته می شود که در آن زن و مرد بر سر مسائل مختلف توافق می کنند و با رضایت هر دو طرف جدا می شوند. به دلیل توافقی بودن این نوع جدایی، شرایط بسیار آسان تر است، نیاز به حضور دائم در دادگاه نیست، جلسات دادخواهی زیادی در دادگاه برگزار نمی شود؛ به علاوه برای پاسخ به اینکه طلاق توافقی چقدر زمان می برد باید گفت که نسبت به سایر روش ها کوتاه تر است. البته باید در نظر داشته باشید که به هیچ وجه و با هیچ روشی، زن و مرد نمی توانند صرفا با مراجعه به دفاتر ثبت ازدواج و طلاق، درخواست طلاق نمایند به این دلیل که این دفاتر، بدون رای دادگاه مجاز به ثبت طلاق نیستند. لذا برای اقدام در خصوص طلاق توافقی نیز ابتدا باید با دادگاه مراجعه نموده و رای را دریافت نمایید.

طلاق توافقی چقدر زمان می برد

طلاق توافقی چقدر زمان می برد ؟

مسائل مختلفی وجود دارند که همواره در جریان جدایی مورد مناقشه اند. از جمله این موارد، مهریه، نفقه، جهیزیه، اموال مشترک، حضانت فرزندان، نحوه و چگونگی ملاقات فرزاندان و اجرت المثل است. در صورتی که طلاق به صورت توافقی صورت بگیرد، زن و مرد بر سر این مسائل توافق می کنند که زن مهریه خود را کامل دریافت کند، در ازای طلاق آن را ببخشد و یا بخشی از آن رادریافت نماید. در زمان عده، نفقه ای از جانب مرد به زن پرداخت شود و یا خیر، زن جهیزیه خود را به هراه خواهد برد یا در خانه مرد می ماند، آیا اموال مشترکی دارند؟ نحوه تقسیم آن ها چگونه خواهد بود؟ وظیفه نگهداری از فرزند زیر ۱۸ سال با پدر است یا مادر؟ کودک چگونه باوالدین خود دیدار خواهد داشت؟ هزینه نگهداری و نفقه نگهداری از فرزند به چه صورت خواهد بود؟ تمامی این مسائل باید پیش از اقدام به طلاق توسط زن و مرد مورد توافق قرار گرفته باشد.


ضرورت توافق بر سر نفقه

بر اساس ماده ۱۰۷ نفقه شامل کلیه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، لباس، غذا، اثاثیه و هزینه های درمانی و بهداشتی و غیره است. البته با توجه به شرایط، میزان آن برای افراد متفاوت، فرق دارد اما انجام توافق در مورد نفقه سال های گذشته، نفقه دوران عده و نفقه نگهداری از فرزند درصورتی که بنابر توافق، حضانت فرزند بر عهده زن باشد، الزامی است.

ضرورت توافق بر سر نفقه

قوانین حضانت فرزندان

از مهم ترین توافقات در مورد طلاق توافقی برای زوجین دارای فرزند، مسئله حضانت فرزندان است. در این مورد توجه فرمایید که قانونا مطابق با ماده ۱۱۶۹ حضانت فرزند تا ۷ سالگی با مادر و پس از آن با پدر است. حضانت فرزند دختر بالای ۹ سال و پسر بالای ۱۵ سال مطرح نیست به این دلیل که این فرزندان از سن نگهداری خارج شده اند نیازی به تعیین تکلیف نگهداری آن ها در رای دادگاه نیست. به علاوه در خصوص نگهداری فرزندانی که در سن حضانت هستند، علاوه بر مسئله نگهداری، مسئله ملاقات و پرداخت هزینه های فرزند نیز باید مورد توافق قرار گیرد.

مطلب مرتبط:  جلسه مشاوره طلاق توافقی و آشنایی کامل با مراحل آن

به طور کلی مطابق قانون از آذر ماه سال ۱۳۹۷ مراحل اقدام برای طلاق توافقی به این صورت است:

  • ثبت نام در سامانه تصمیم
  • گذراندن ۵ جلسه مشاوره
  • دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق از مشاور
  • ارائه دادخواست به دفتر الکترونیک خدمات قضایی
  • مراجعه به دادگاه خانواده
  • دریافت گواهی عدم سازش
  • مراجعه به آزمایشگاه برای آزمایش بارداری
  • مراجعه به دفتر ثبت طلاق برای درج در شناسنامه

پس از انجام این توافقات، لازم است تا زن و مرد از طریق سامانه تصمیم به آدرسzaman.behzisti.net  مراجعه کرده و در آن سایت ثبت نام نمایند. سپس با توجه به محل سکونت، به یک مرکز مشاوره ارجاع داده می شوند. بر اساس قوانین، شرکت در پنج جلسه مشاوره به فاصله ی۴۵ روز برای زوجین، الزامی است. چنانچه نتیجه این جلسات به گونه ای باشد که روانشناس ضرورت طلاق توافقی را لازم بداند، گواهی عدم انصراف از طلاق را برای آن ها صادر می کند. داشتن این گواهی برای ارائه دادخواست طلاق الزامی است. بدیهی است که شرکت در این جلسات مشاوره در اینکه طلاق توافقی چقدر زمان می برد تاثیر گذار خواهد بود. لذا مشورت گرفتن از وکلای حرفه ای می تواند به کوتاه کردن این فرآیند کمک بسیار کند.

در مرحله بعد لازم است که زوجین به همراه مدارک شناسایی، عقدنامه و گواهی عدم انصراف از طلاق به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق توافقی را ارئه نمایند. پس از ثبت دادخواست، پیامکی برای آن ها ارسال شده و به دادگاه خانواده ارجاع داده می شوند.

در دادگاه، شرایط دو نفر بررسی شده، توافقات آن ها مورد ارزیابی قرار گرفته و در نهایت گواهی عدم امکان سازش صادر می شود. اگر کلیه موارد ذکر شده در فرم توافق زوجین، مورد توافق و رضایت هر دو نفر نباشد، دادگاه به امکان طلاق توافقی رای نخواهد داد. صدور رای در حدود یک هفته تا ده روز زمان خواهد برد. پس از صدور این گواهی، زن به آزمایشگاه های مورد تایید ارجاع داده می شود تا آزمایش بارداری انجام شود. در صورت اقدام به انجام تست بارداری قبل از صدور حکم، این مسئله در اینکه طلاق توافقی چقدر زمان می برد تاثیرگذار خواهد بود . درصورتی که خانم باکره باشد، توسط دادگاه به پزشکی قانونی برای معاینه و دریافت گواهی مربوطه ارجاع داده می شود. لازم به یادآوری است که در صورت باکره بودن زوجه، امکان پرداخت نیمی از مهریه وجود دارد و همچنین در این صورت، پس از جاری شدن طلاق، خانم می تواند نسبت به پاک نمودن سابقه ازدواج از شناسنامه اقدام نماید.

مطلب مرتبط:  نمونه لایحه اعسار از پرداخت مهریه توسط وکیل پایه یک دادگستری

مدت زمان طلاق توافقی چقدر است

گواهی عدم امکان سازشی که دادگاه خانواده صادر می کند، تنها به مدت سه ماه اعتبار دارد. به این معنا که زوجین سه ماه فرصت دارند که همراه این گواهی به یکی از دفاتر ثبت طلاق مراجعه نموده و این امر را در شناسنامه های خود درج نمایند.

رای دادگاه در صورتی قطعی خواهد بود که پس از گذشت فرصت فرجام خواهی، هیچکدام از زوجین نسبت به رای صادره اعتراضی ثبت نکنند. بدیهی است، عدم ثبت اعتراض به رای صادره،  در این امر که طلاق توافقی چقدر زمان می برد تاثیرگذار است.

با مراجعه به دفتر ثبت طلاق، صیغه طلاق بین زن و مرد جاری شده و ثبت می گردد. پس از جاری شدن خطبه، زن باید به مدت یک ماه و سه روز عده نگه دارد. در صورت عدم حضور هر یک از طرفین در دفترخانه برای ثبت طلاق، طرف مقابل می تواند از طریق اجرای احکام دادگاه صادر کننده حکم طلاق توافقی نسبت به اجرای حکم طلاق اقدام نماید.

چیزی که در مبحث طلاق توافقی مورد اهمیت است و در اینکه طلاق توافقی چقدر زمان می برد تاثیرگذار، مسئله توافق بر سر کلیه مسائله کلیدی است. البته بدیهی است که مشورت گرفتن از یک وکیل آشنا به مراحل قانونی مرتبط، می تواند تا مقدار زیادی بر این مسئله که طلاق توافقی چقدر زمان می برد و کاهش نیاز به مراجعه حضوری در مراکز مختلف تاثیرگذار باشد.

سوالات متداول

  • طلاق توافقی به چه معناست؟

نوعی از طلاق که در آن زن و مرد بر سر مسائل مختلف توافق می کنند و با رضایت هر دو طرف جدا می شوند.

  • توافق بر سر چه مسائلی در طلاق توافقی ضرورت دارد؟

مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و سایر مسائل مالی

  • آیا مراجعه به مشاور در طلاق توافقی الزامی است؟

بله! در طلاق توافقی ضروری است در جلسات مشاوره شرکت نموده و گواهی عدم انصراف از طلاق دریافت نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)
سوالات شما
بدون دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

... ...
مشاوره تلفنی رایگان
(فقط استان تهران و البرز)
09369357104 02191001312