... ...

طلاق غیابی و آشنایی کامل با مراحل و مدارک آن

  • 28 فروردین 1400
  • بروزرسانی: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • بدون نظر
  • 6 دقیقه
  • 5335 بازدید

گاهی اوقات ادامه شرایط زندگی برای زوجین وجود ندارد به همین دلیل زوجین تصمیم می‌گیرند که از یکدیگر جدا شوند. گاهی اوقات هم شرایط توافق برای طلاق وجود ندارد به اینصورت که ممکن است که یکی از زوجین غایب باشد. بنابراین در اینصورت موضوع طلاق غیابی پیش می‌آید. این نوع طلاق در هنگامی که یکی از زوجین غایب باشد مطرح می‌شود و می‌تواند از طرف مرد یا زن باشد. در ادامه با شرایط این طلاق و نکات مربوط به آن  بیشتر آشنا می‌شویم.

طلاق غیابی

طلاق غیابی چیست؟

اگر یکی از زوجین به دادگاه دادخواست طلاق بدهد، ابلاغیه‌ای به طرف دیگر ارسال می‌شود که باید در دادگاه حضور پیدا کند. در صورتی که طرف دیگر در در روز تعیین شده در دادگاه حضور پیدا نکند و یا اینکه ابلاغیه برای او ارسال نشده باشد دادگاه حکم را به صورت غیابی صادر می‌کند.

این نوع طلاق همانطور که در مقدمه بیان شد هم از طرف زن و هم از طرف مرد می‌تواند انجام شود. در بیشترموارد دادخواست طلاقی که از طرف زن به دادگاه تقدیم می‌شود باید اثبات کننده این موضوع که زن در عسر و حرج است باشد.

البته اثبات عسر و حرج تنها یکی از موارد این نوع طلاق است و نیاز است باقی موارد هم بررسی شود. در ادامه با دادخواست این طلاق از طرف زن و همچنین از طرف مرد بیشتر آشنا می‌شویم.

دادخواست طلاق به صورت غیابی از طرف مرد

اگر به دادگاه خانواده دادخواست طلاق بدهد و زن در هیچکدام از مراحل رسیدگی حضور نداشته باشد و یا لایحه‌ای هم تقدیم دادگاه نکرده باشد، دادگاه اقدام به صدور حکم به صورت غیابی می‌کند. در اینصورت زن می‌تواند ظرف مدت بیست روز درخواست تجدید نظر خواهی و یا واخواهی داشته باشد.

باید توجه داشته باشید در صورتی که مرد قصد دارد به صورت غیابی از همسر خود جدا شود باید حتما قبلا حقوق وتعهدات مالی که مربوط به همسرش است را انجام داده باشد. این حقوق و تعهدات شامل روشن کردن تکلیف مهریه ، اجرت المثل ایام زناشویی، نفقه زن و سایر حقوقی می‌باشد که باید به زن پرداخت شود.

مطلب مرتبط:  حق حبس زوجه چیست و شرایط استفاده از آن توسط زوجه چیست؟

در این نوع طلاق، مهریه چه می شود؟

طلاق از طرف زن به شکل غیابی

در صورتی که تقاضای طلاق از طرف زن باشد و دادخواست خود را نیز به دادگاه ارائه داده باشد اما مرد و یا وکیل او در روز دادرسی در دادگاه حضور پیدا نکرده باشد در اینصورت دادگاه اقدام به صدور حکم طلاق البته به صورت غیابی می‌کند.

برای اینکه این نوع طلاق از طرف زن درخواست شود نیاز است که شرایط طلاق غیابی که در ذیل آمده است محقق شود:

  • مرد باید به مدت ۴ سال غایب باشد و غیبت او به گونه‌ای باشد که معلوم نیست مرد هنوز زنده است یا خیر. در اینصورت نیاز است که زن ابتدا به انتشار آگهی در در سه مرحله اقدام کند. البته انتشار آگهی به فاصله یک ماه می‌باشد.
  • اگر زن در ایام زندگی مشترک با عسر و حرج و یا با  سختی مواجه است در اینصورت می‌تواند از دادگاه تقاضای طلاق داشته باشد و اگر شوهر او نیز در مراحل دادرسی حضور پیدا نکند در اینصورت دادگاه حکم را به صورت غیابی صادر می‌کند. البته زن باید اثبات کند که در عسر و حرج است.

از مصادیق عسر و حرج زن می‌توان به اعتیاد، ضرب و شتم، محکومیت قطعی به حبس پنج سال، عدم پرداخت نفقه و ..موارد اشاره کرد.

  • یکی از مواردی که زن می‌تواند به استناد آن از طرف دادگاه تقاضای طلاق کند، عدم پرداخت نفقه زن به مدت شش ماه است و یا اینکه اگر مرد به مدت شش ماه به صورت متوالی و پشت سرهم و یا به صورت نه ماه به صورت متناوب منزل مشترک را بدون هیچ دلیلی ترک کند زن می‌تواند درخواست طلاق بدهد.

در اینصورت اگر مرد در دادگاه حضور پیدا نکند، حکم طلاق به صورت غیابی صادر می‌شود.

  • در مورد زنانی که همسر خارجی دارند هم اگر یکی از شرایط بالا تحقق پیدا کند و یا اینکه شوهر مجهول‌المکان باشد، زن می‌تواند با اثبات شرایط ذکر شده درخواست طلاق بدهد.

مدارک لازم برای انجام طلاق به صورت غیابی

برای تقدیم کردن دادخواست طلاق به صورت غیابی لازم است که مدارک ذیل تهیه شود:

  • باید سند ازدواج را به همراه داشته باشید. اگر سند ازدواج را ندارید لازم است که رونوشت سند ازدواج را از دفتر ازدواجی که در آنجا عقد ثبت شده است دریافت کنید.
  • شناسنامه که به عنوان سند هویتی فرد شناخته می‌شود.
  • کارت ملی
مطلب مرتبط:  قانون جدید طلاق توافقی 1403 و اطلاعات کامل در مورد این قوانین

اعتراض به حکم طلاق غیابی و ابطال آن

جمع بندی

در صورتی که زن و مرد برای طلاق به توافق نرسند، یکی از زوجین می‌توانند به دادگاه درخواست طلاق بدهد و اگر یکی از طرفین در دادگاه حضور نیابد و یا اینکه هیچ لایحه‌ای به دادگاه ندهد در اینصورت دادگاه می‌تواند حکم را حتی با غیبت زوج و یا زوجه صادر کند. این طلاق می‌تواند هم از طرف زن و هم از طرف مرد باشد.

البته اگر دادخواست طلاق از طرف زن است باید شرایطی را داشته باشد و در صورتی که اثبات کند تمامی شرایط را برای انجام طلاق دارد و شوهر او هم غایب مفقود‌الاثر باشد و یا اصلا در دادگاه حضور پیدا نکند؛ حکم طلاق به صورت غیابی صادر می‌شود.

طلاق غیابی با گروه وکلای تهران مدافع

یکی از مواردی که باعث می‌شود مراحل طلاق غیابی طول بکشد این است که فردی که درخواست طلاق دارد، از مراحل و مدارک و شرایط این نوع طلاق آگاهی ندارد. بنابراین بهتر است برای صرفه جویی در وقت با وکلای متخصص در این زمینه مشورت کنید.

همچنین توصیه ما این است که از مشاوره رایگان تیم وکلای تهران مدافع استفاده کنید. تیم وکلای تهران مدافع متشکل از وکلای متخصص در زمینه طلاق و طلاق غیابی است و می‌تواند در تمامی مراحل به شما جهت انجام فرایند طلاق کمک کند.

سوالات متداول

مدت زمان طلاق غیابی  از طرف زن چقدر است؟

اگر زن درخواست این نوع طلاق را داشته باشد بستگی به این که به چه دلیل تقاضای طلاق می‌دهد، ممکن است زمان طلاق هم متفاوت باشد گاهی اوقات نیاز به مدت زمان یک تا دو ماه است و گاهی اوقات هم حتی بیشتر از این مدت، زمان نیاز است.

عده طلاق غیابی چقدر است؟

برای عده این طلاق لازم است که زن عده وفات را که همان چهارماه و ده روز می‌باشد نگه دارد.

5/5 - (3 امتیاز)
سوالات شما
بدون دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

... ...
مشاوره تلفنی رایگان
(فقط استان تهران و البرز)
09369357104 02191001312