مردی که مال ندارد نه مهریه می دهد و نه به زندان میرود.
مهریه حقی است که مرد پس ازعقد به زوجه باید پرداخت نماید امروزه خانمها بیشتر سکه طلا را بدلیل ارزشمند بودنش به عنوان مهریه انتخاب میکنند.
در بعضی موارد اگر مهریه عندالاستطاعه باشد زن جهت دریافت مهریه اش باید ثابت کند که مرد استطاعت مالی دارد در غیر این صورت چنانچه زوج توانایی پرداخت مهریه را ندارد زوجه نمیتواند طلب مهریه نماید و حکم جلب هم نمی تواند درخواست کند، برخی نیزدرقرارداد زمان مشخصی جهت پرداخت مهریه هم معلوم نکردن بنابراین زن قادر به دریافت آن نمیباشند.
به طور کلی شرط مجهول و نامعلوم شرطی است که قابلیت اجرایی ندارد لذا درزمان عقد زن از مهرالمثل بهره می گیرد تا هنگامی که طلب مهریه اش را نمود به لحاظ قانونی به بن بست برخورد نکند.
مهریه ایی که عندالاستطاعه باشد مرد هر زمان که توان پرداخت مهریه را داشت پرداخت میکند اگر این توانایی دراونبود زن نمیتواند خواستار مهریه خود شود ،مگر آن که به قاضی دادگاه ثابت نماید که مرد اموالی از جمله:خودرو، ملک یا وجه نقد ی در بانک دارد
پیگیری این گونه موارد بسیار دشوار خواهد بود بنابراین زوجه بهتر است جهت تسهیل و رسیدن به مقصودش از یک وکیل متخصص خانواده و باتجربه بهره گیرد.
گروه تهران مدافع به دلیل سوابق درخشان در پرونده های گوناگون این توانایی را دارد تا به شکل مطلوب شما را راهنمایی وکمک کند کافیست با ما تماس حاصل فرمایید.
قوانین مربوط به مهریه
مهریه به معنای مال منقول یا غیر منقولی می باشد که مرد در زمان عقد تعهد می دهد در هر زمان که زوجه درخواست نمود باید بپردازد وطبق قانون در صورت عدم پرداخت مهریه ، مرد به حبس محکوم نخواهد شد اما قاضی بر اساس مستندات موجود طی حکمی مهریه را قسطی کرده و زوج مکلف است در تاریخ تعیین شده نسبت به حکم جاری اقدام لازم را بعمل آورد .
شرایط پرداخت نکردن مهریه از سوی زوج
برابر قانون و ماده ۱۸ اگر درنزد قاضی دادگاه ثابت شود که مرد توانایی پرداخت مهریه را نداشت دستور حبس نمیدهد و اگر مرد در ادعایش صادق نبود وبرقاضی معلوم گردد که زوج برای فریب دادگاه مبادرت به اعسار نموده، حکم پرداخت بدهی مهریه را صادر کرده و میتواند دستور مجازات دیگری هم بدهد چون مهریه حق قانونی و شرعی زن میباشد و مرد در با درخواست زوجه مکلف است که بدهی خود را بپردازد ونداشتن مال نمیتواند دستاویزی شود که ازپرداخت مهریه امتناع ورزد.
برابر قانون مواردی هست که زن مستحق گرفتن مهریه را ندارد مانند:عدم تعلق مهریه به زن وبرابرماده ۱۰۸۹ واین زمانی قابل اجرا میباشد که عقد بین زوجین باطل بوده و رابطه زناشویی هم وجود نداشته است.
چنانچه زوجه فوت کند اگررابطه زناشویی وجود نداشته زوج ازدادن مهریه معاف می گردد و مورد دیگری که به زن مهریه تعلق نخواهد گرفت آن است که مطابق ماده ۱۱۰۱ هنگامی که عقد بین زوجین به هرعلتی فسخ گردد و ارتباط زناشویی هم نبوده زوجه حقی درخصوص دریافت مهریه را ندارد ولی اگر زن به دادگاه ثابت کند که مرد توانایی رابطه زناشویی نداشته است در اینجا زوجه میتواند درخواست فسخ نکاح را نماید و به نیمی از مهریه اش برسد.
مهریه بر چند نوع می باشد
مهریه بر دو نوع می باشد و هر کدام شرایط خاص خود را دارند که به شرح زیر بیان می گردد
۱ـ مهریه عندالامطالبه : طبق قانون هرگاه زوجه مطالبه مهریه خود را نمود مرد موظف است آنرا پرداخت کند ، چه قصد ادامه زندگی مشترک را داشته باشد یا بخواهد جدا شود .
۲ ـ مهریه عندالاستطاعه : اگر زوجه خواهان مهریه اش باشد مرجع ذیصلاح متناسب با وضعیت و توان مالی مرد مهریه را قسط بندی خواهد کرد.
شروط قسط بندی و تعدیل مهریه
مهریه سنتی است که به زن تعلق میگیرد لذا زوج باید درهنگام درخواست ازطرف زوجه آن را بپردازد ،چنانچه مرد درپرداخت مهریه ناتوان است واین امکان برایش فراهم نیست تا دریک زمان همه بدهی را پرداخت نماید . با درخواست اعسار و صلاحدید دادگاه در خصوص قسطی کردن مهریه ی زن دستورات لازمه راخواهدداد.
به چه نحویی بدهی مهریه قسط بندی میگردد؟
قاضی برابر مقدار مهریه ی زن ووضعیت مالی مرد واظهارات زوجه درخصوص اقساطی کردن مهریه حکم صادرخواهد نمود سپس زوج باید طبق دستوردادگاه نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام نماید در غیر اینصورت زوجه میتواند به دادگاه خانواده مراجعه وشکایت کند.
فرار مرد از حکم جلب صادره بابت عدم پرداخت مهریه
چنانچه زوج در پرداخت نمودن مهریه تعلل و یا امتناع ورزد ، زن قادراست طبق قانون اقدامات لازم را انجام دهد واز دادگاه تقاضای حکم جلب زوج را بنماید در صورتی که مرد درخصوص تقسیط مهریه اعلام اعسار کند قاضی با حضور زوجین وبررسی موارد عنوان شده ازسوی طرفین رآی لازم الا جرا راصادر میکند دراینگونه مواقع چنانچه زن ادعا یی درمورد مال مخفی مرد را دارد و یا اینکه به دیگران واگذار نموده باید به اطلاع قاضی برساند
قرار جلب چگونه می باشد؟
به دوحالت انجام خواهد شد درحالت اول پس از معلوم شدن اتهام زوج از سوی قاضی طبق قانون دستور قرار جلب را صادر می نماید در حالت دوم وقتی متهم بودن مرد مشخص نیست ،دادگاه جهت رسیدگی حکم قرار جلب را برای انجام تحقیقات بیشتر صادرمیکند واگر زوج توانایی پرداخت بدهی را نداشته باشد به زندان محکوم میشود ومرد اگربه دروغ عنوان نماید که مالی ندارد و بعد بر قاضی دادگاه مشخص گردد که ادعای زوج کذب بوده مالش توقیف خواهد شد.
حکم جلب چند نوع میباشد.
برای اطلاعات بیشتربه انواع حکم جلب اشاره میشود:
- حکم جلب اجرت المثل
- حکم جلب مهریه
- حکم جلب فریب در ازدواج
- حکم جلب استرداد جهیزیه
- حکم جلب نفقه
- حکم جلب ملاقات فرزند
به این نکته باید توجه داشت ، دستور جلب در پرونده حقوقی برای دادن بدهی می باشد و مجازات محسوب نمی گردد.
چنانچه مرد نخواهد مهریه زوجه را بدهد.
اگر مرد بدلیل لجاجت از پرداخت مهریه خود داری نماید برابر قانون حکم جلب او صادر میشود ، اگر مرد تمکن مالی داشته باشد به میزان مهریه تعیین شده در زمان عقد باید به زوجه تسلیم کند و اگر در پرداخت اقساطی بیش از ۳ مرتبه اقساط را نپردازد مهریه از حالت قسطی خارج شده و به حال تبدیل می گردد و باید کامل پرداخت کند .
اگر مهریه بیش از ۱۱۰ سکه باشد تکلیف چیست
بستگی به وضعیت مرد دارد یعنی اگر وضعیت مالی مناسبی نداشته باشد تقاضای اعسار می نماید و حداکثر تا ۱۱۰ سکه بصورت اقساط باید بپردازد ولی در صورت داشتن توان مالی ، زوج باید به آنچه که در هنگام عقد معلوم گردیده پایبند باشد ، در واقع مهریه تا ۱۱۰ سکه تمام بهار آزادی دارای ضمانت اجرایی کیفری از جمله توقیف اموال و حکم جلب است و بیش از ۱۱۰ سکه ضمانت اجرایی ندارد و به توان مالی مرد بستگی دارد.
مهریه زوجه چگونه و در چه صورتی قطع می گردد؟
برابر قانون باید نحوه پرداخت و تکلیف مهریه در دادنامه از طرف قاضی مشخص شود ،چون مهریه حق قانونی و شرعی زوجه می باشد ومرد باید هنگام درخواست زن نسبت به پرداخت آن اقدام نماید . اگرزن تقاضای طلاق داشته باشد وازحق مهریه خود بگذرد زوجه دیگر هیچ طلبی نخواهد داشت.
آیا زنی که اقدام به خیانت نموده مهریه به او پرداخت میشود؟
در برخی از زندگی زناشویی امکان وقوع مواردی غیر اخلاقی و رفتاری وجود دارد در صورت اثبات خیانت زن توسط شوهر حق مهریه زوجه همچنان محفوظ میباشد مگر اینکه رابطه جنسی نبوده که این مسئله در مقداردریافت مهریه موثر خواهدبود.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات و راهنمایی بیشتر با وکلای با تجربه تهران مدافع تماس حاصل فرمایید و از مشاوره رایگان بهره مند گردید.
خوب بود
سلام
اگه پسری با مخالفت خانواده ازدواج کند
و هیچ کدام از اعضای خانواده در مراسم عقد نباشد
و بعدا معلوم شود زوجه به دروغ گفته کارمند یک ارگان عریض و طویل هست ووووو
و زوج هیچ مالی ندارد
و بارها به ناحق به خیانت متهم شده
مهریه زوجه به چه صورت است
امکان زندانی شدن دارد
سلام
مهریه تحت هر شرایطی به زوجه تعلق میگیرد
با عرض سلام و خسته نباشید
من خودم تو خونه اجاره ای زندگی میکنم و یک آپارتمان هم قولنامه ای خریده ام که به دلیل ناقص بودن پولم مجبور شدم خونه رو رهن بدهم
الآن با توجه به اینکه من خودم در اون خونه مستقر نیستم خانمم میتونه به جای مهریه خونه رو توفیف کنه و در مرحله بعد مصادره کنه ؟؟؟
ممنونم از راهنمایی شما عزیزان
سلام
اگر ثابت کند آن خانه برای شماست بله میتواند
سلام!
اگر زوجه با یک بحث کوچولو و بی ارزش خانه را ترک کند تا به زوج تفهیم کند که زندگی با وی براش مهم نیست خانه را ترک کند و بچه ها را با خود ببرد بعد تلفن زوج را حتی جواب ندهد درین صورت زوج چکار کند؟
سلام
زوج میتواند دادخواست الزام به تمکین مطرح کند
مهریه بر پایه سکه طلا وبا قیمت روبه افزایش وسرسام آور و با تعداد بالا ،عامل و وسوسه اصلی ۹۰درصد طلاقهاومنفی شدن نرخ رشد جمعیت کشور و مواجه شدن با بحران پیری جمعیت و زده شدن جوانان از ازدواج است،حذف سکه طلا و رواج مهریه براساس سنت نبوی عامل رشد و جوان سازی جمعیت میباشد
سلام
امید است با بالارفتن فرهنگ مردم عزیز این مشکل نیز حل شود
سلام وقت بخیر
اگر مرد هیچگونه مال یا پولی نداشته باشد
خودرو منزل یا حتی وجه نقد به طوری که حتی از توان مخارج خودش برنیاید
چگونگی پرداخت مهریه چطور خواهد بود ؟
سلام
با توجه به درامد ماهیانه یک سوم یا یک چهارم درامدتان قابل توقیف است
یک بحث اعسار مطلق نیز داریم که شرایطی خاص دارد
با عرض سلام وخسته نباشیدمحضرحضرت عالی خسته نباشید بدلیل تلاشوکوشش جنابعالی درامورامرمهوله!باارزپوزش بدلیل گرفتن وقت گران مایع جنابعالی ….وقتی زوجه بدونه دلیل خانه همسرش را ترک وبه خانه پدری حتی بچهاراهم برده حکم وقانونش چیست ……ممنون ومچکر
سلام
در این موارد زوجه ناشزه شناخته میشود و نفقه از وی ساقط میگردد و اگر تمکین نکند به زوج اجازه ازدواج مجدد داده میشود
با سلام و عرض ارادت خدمت شما مسئول عزیز سایت و مدیریت گروه وکلای تهران مدافع
بنده میخواستم با درج این پیام از زحمات شما و مشاورین با دانشی که دارید تشکر و قدردانی نمایم.
خداوند به شما اجر فراوان بدهد.
بنده میخواهم یک پرسش مطرح نمایم:
چرا حتی با وجود اثبات خیانت یک خانم توسط همسرش، باز هم به وی مهریه تعلق میگیرد؟
آیا این انصاف است؟
آیا قانونگذار در این مورد – زبانم لال – به خطا نرفته است؟
با سلام
ضمن تشکر از پیام سراسر مهر و محبت شما و آرزوی شادکامی برای شما، در رابطه با پرسشی که طرح نمودید پاسخ ما به این شرح ایت:
اگرچه خیانت و برقراری روابط خارج از پیمان مقدس ازدواج، چه توسط آقا و چه توسط خانم، تاکید میکنیم “توسط هر کدام از زوجین”، عملی ناپسند و غیر اخلاقی است، اما با توجه به اصل قانونی بودن جرایم و مجازاتها، مجازات هر عمل فقط آن چیزی است که در قانون به آن تصریح شده است، نه کمتر و نه بیشتر.
مجازات روابط نامشروع در حقوق موضوعه ایران تا ۹۹ ضربه شلاق است. اگر رابطه نامشروع تا حد زنا نیز برسد و شرایط احصان نیز برقرار باشد، حتی میتواند مجازات سنگین سنگسار را نیز داشته باشد. اما عدم تعلق مهریه به زوجه هیچ ارتباطی با خطای اخلاقی او ندارد، همانگونه که اگر مرد رابطه نامشروع داشته باشد و همسرش نیز آن را اثبا نماید، نباید دو بار مهریه پرداخت نماید.
اگر مسائل حقوقی را از تمام زوایا نگاه نمایبم و تکسونگر نباشیم در خواهیم یافت که : ” قانونگذار حکیم است.”
در پایان پاسخ را با این جمله قصار خاتمه میدهم:
هنر عدالت در این نیست که تمام گناهکاران مجازات شوند؛ بلکه در این است که هیچ بیگناهی مجازات نشود
و من الله توفیق