... ...

تجدید نظرخواهی کیفری به همراه نمونه دادخواست نوشته شده توسط وکیل کیفری

  • 24 شهریور 1399
  • بروزرسانی: ۱۶ اسفند ۱۴۰۰
  • ۱۴ نظر
  • 6 دقیقه
  • 8137 بازدید

در جامعه ما، هر روز جرائم متعددی حادث می شود که رسیدگی به این موارد و بررسی شکایت ها، قوانین ویژه خود را می طلبد. بنابر گستره این جرائم و قوانین مختلفی که در خصوص آن ها وجود دارد، ممکن است که به تناسب آن جرم و خلاف، رای ها و احکام مختلفی توسط دادگاه صادر گردد. اما با این وجود، برای احکام صادره، در اکثر موارد امکان اعتراض و تجدید رای صادره وجود دارد. به همین دلیل است که تنظیم متن تجدید نظرخواهی کیفری، از اهمیت بسزایی برخوردار است. در ادامه، برای آشنایی بیشتر خوانندگان با پروسه مورد بحث، نمونه فرم اعتراض به رای دادگاه کیفری را مورد بررسی قرار داده و جزئیات مورد اشاره در آن را بیشتر بررسی خواهیم کرد.

تجدید نظرخواهی کیفری

تجدید نظرخواهی کیفری چیست؟

رای های صادره توسط دادگاه ها، از امکان تجدید نظرخواهی و اعتراض برخوردار هستند. البته جهت انجام این مرحله، رای صادر شده، می باید تا از آراء قابل اعتراض در دادگاه محسوب شود. ضمن اینکه، جهت انجام اعتراض، شخص باید دلایل منطقی خود را داشته باشد و این موارد با همراه جزئیات خود، در نمونه اعتراض به رای دادگاه، ارائه گردد. شایان توجه است که تمامی رای ها و احکام صادره توسط دادگاه، از قابلیت اعتراض و تجدید نظر برخوردار نیستند. در صورت امکان اعتراض و تجدید نظر، فرد می باید تا نمونه فرم اعتراض به رای دادگاه را تکمیل نماید. در بخش بعدی، نمونه اعتراض به رای دادگاه کیفری را توضیح خواهیم داد.

آیا شماره تلفن وکیل را جهت مشاوره رایگان میخواهید؟

شما با داشتن شماره موبایل وکیل به صورت ۲۴ ساعته در مورد این مقاله یا مقالات دیگر می توانید بدون پرداخت هزینه مشاوره حقوقی بگیرید. وکلای پایه یک متخصص ما منتظر تماس شما هستند.

تجدید نظرخواهی کیفری، به چه شیوه هایی امکان پذیر است؟

برای اعتراض به رای دادگاه و تجدید نظرخواهی کیفری، روش های متعددی وجود دارد که در ادامه آن ها را شرح خواهیم داد. نکته ای که در اینجا باید به آن اشاره شود اینکه، به تجدید نظرخواهی کیفری، اصطلاحات دیگری هم اطلاق می شود که از جمله آن ها می توان به واخواهی، تجدید نظر خواهی، فرجام خواهی، اعاده دادرسی و اعتراض ثالث اشاره کرد. البته هر کدام از این اصطلاحات، توضیحات و مراحل مخصوص به خود را دارد که بد نیست به اختصار به برخی از آن ها بپردازیم.

  • واخواهی (شکایت از رای غیابی) : حکم دادگاه، به صورت حضوری ارائه می شود. اما در مواردی نیز، خوانده، وکیل، قائم مقام یا نماینده قانونی شخص، در هیچ کدام از جلسات دادگاهحاضر نشده و به طور کتبی نیز دفاع نمی کند و اینکه اخطاریه ابلاغ واقعی نشده باشد بنابراین، محکوم علیه غایب (کسی که حکم علیه وی صادر شده) این حق را دارد تا به حکم غیابی اعتراض نماید. چنین اعتراضی، واخواهی نام دارد. شایان توجه است که حق واخواهی صرفا برای خوانده وجود داشته و رای در مورد خواهان هیچگاه غیابی نبوده و خواهان در هیچ موردی نمی تواند از حق واخواهی برخوردار شود.
  • تجدید نظرخواهی کیفری: مورد تجدیدنظر خواهی کیفری، از جمله شیوه های معمول اعتراض به رای دادگاه استو به صورت خودکار مانع اجرای حکم خواهد شد. البته، در قانون، اصل بر قطعیت آراء بوده و تجدیدنظر خواهی به جز موارد آورده شده در قانون، امکان پذیر نخواهد بود. اما برای صدور حکمی که دادگاه آن را قابل تجدیدنظر بداند، تجدید نظرخواهی کیفری، از جمله حقوق واضح افراد خواهد شد. ضمن اینکه، قانونگذار و قاضی نمی توانند تجدید نظرخواهی کیفری را رد کنند.

تجدید نظرخواهی کیفری

اشاره به این نکته الزامی است که علاوه بر طرفین دعوا، وکلا و نمایندگان قانونی آن ها نیز می توانند تجدید نظرخواهی کیفری را درخواست نمایند. هرچند که تنظیم متن تجدید نظرخواهی کیفری و اقدام برای مراحل آن، جهت افراد مقیم ایران ۲۰ روز و برای افراد مقیم خارج از کشور، ۲ ماه از زمان ابلاغ یا انقضای مهلت واخواهی خواهد بود. نمونه فرم اعتراض به رای دادگاه کیفری، می باید تا به دادگاه صادر کننده حکم، دفتر شعبه اول دادگاه تجدید نظر و یا دفتر بازداشتگاه، ارائه گردد.

از آنجاییکه مراحل تجدید نظرخواهی کیفری و امور مربوط به آن، پیچیدگی ها و سختی های خاص خود را دارد، لذا توصیه می شود که افراد حتماً از وجود وکلا و مشاورین حرفه ای بهره مند شوند. یکی از مؤسساتی که در این زمینه، مشاوره های مختلفی ارائه داده و از ابتدا تا انتهای پروسه، با موکل همراهی می کند، گروه وکلای تهران مدافع است. شایان توجه است که گروه وکلای تهران مدافع، سرویس ها و خدماتی را مانند مشاوره تلفنی رایگان، مشاوره حضوری و انجام مشاوره های مربوطه و تعیین یک وکیل کار کشته و حرفه ای، برای مشتریان خود در نظر می گیرد تا بتواند به خوبی از حقوق آن ها دفاع نمایند.

بررسی تجدید نظرخواهی

بررسی جزئیات یک نمونه متن تجدید نظرخواهی کیفری

برای تهیه متن تجدید نظرخواهی کیفری، شخص ابتدا می باید تا به جزئیات پرونده خود به شرح ذیل، اشاره کند:

ریاست و مستشاران محترم دادگاه تجدیدنظر تهران،

با سلام و تقدیم احترام

احتراما عطف به پرونده کلاسه …..، با تقدیم وکالتنامه از سوی آقای …..، با استناد به بندهای ب و ت ماده ۴۳۴ قانون آیین دادرسی کیفری اعتراض خود را نسبت به دادنامه صادره از شعبه ۱۱۸۰ دادگاه کیفری دو تهران اعلام داشته و موارد ذیل را در مقام تجدیدنظرخواهی به استحضار عالی می رساند:

  • سپس در مرحله بعدی، ماجرا را شرح داده و به جزئیات آن به تفکیک اشاره نماید. ضمن اینکه اگر موردی از سوی دادگاه نادیده گرفته شده نیز، باید در این متن شرح داده شود. به عنوان مثال، شاهدین و توضیحات آنان در خصوص عمل انجام شده.
  • ضمن اینکه، فرد می باید تا با ارائه دلایل منطقی در خصوص حوادث و ماجرای درگیری، نزاع، تصادف و… نظر دادگاه را به مواردی که ممکن است از قلم افتاده و یا به آن ها توجه نشده باشد، جلب نماید.
  • اشاره به تعارضات موجود در پرونده و مغایرت آنان با رای دادگاه نیز باید به خوبی شرح داده شود.
  • شخص در نهایت باید عنوان کند که دقیقاً چه مواردی باعث تضییع حقوق وی شده و از دادگاه درخواست نماید تا با انجام رسیدگی مجدد، حکم صادر شده را بررسی نماید.

سؤالات متداول:

  • تجدید نظرخواهی کیفری چیست؟

اگر شخص به رای و حکم صادر شده از دادگاه، معترض باشد، وی می تواند با انجام تجدید نظر خواهی کیفری، به آن اعتراض کند.

  • آیا به همه احکام صادره توسط دادگاه می توان اعتراض کرد؟

خیر، این مورد تنها برای احکام قابل اعتراض امکان پذیر است.

  • برای تجدید نظرخواهی کیفری، چه مدت زمانی تعیین شده است

تنظیم متن تجدید نظرخواهی کیفری و اقدام برای مراحل آن، جهت افراد مقیم ایران ۲۰ روز و برای افراد مقیم خارج از کشور، ۲ ماه از زمان ابلاغ یا انقضای مهلت واخواهی خواهد بود.

  • در تجدید نظرخواهی کیفری، علاوه بر طرفین دعوا، چه افراد دیگری می توانند تجدید نظرخواهی را درخواست نمایند؟

وکلا و نمایندگان قانونی افراد

4/5 - (14 امتیاز)
سوالات شما
۱۴ دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. علی کاوسی

    با سلام
    من در تاریخ ۱۸بهمن سال ۱۴۰۰در محل کار دچار حادثه شدم که منجر به قطع پای چپ از ناحیه زیر زانو شد از آن تاریخ ۹بار تحت عمل جراحی قرار گرفتم و هزینه بسیار زیادی در حدود ۳۰۰میلیون تومان پرداخت کردم
    دادگاه رسیدگی به پرونده تشکیل شد و رای به پرداخت ۵۰۰میلیون دیه به من را صادر کرد
    سوال من این است که چگونه به این رای اعتراض کنم که هزینه درمان را هم دریافت کنم و چگونه برای از کار افتادگی اقدام کنم
    با تشکر از شما

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      متاسفانه طبق قانون جایی که دیه تعلق گرفته باشد،هزینه دیگری قابل مطالبه نیست

  2. علی کاوسی

    با سلام
    من در تاریخ ۱۸بهمن سال ۱۴۰۰در محل کار دچار حادثه شدم که منجر به قطع پای چپ از ناحیه زیر زانو شد از آن تاریخ ۹بار تحت عمل جراحی قرار گرفتم و هزینه بسیار زیادی در حدود ۳۰۰میلیون تومان پرداخت کردم
    دادگاه رسیدگی به پرونده تشکیل شد و رای به پرداخت ۵۰۰میلیون دیه به من را صادر کرد
    سوال من این است که چگونه به این رای اعتراض کنم که هزینه درمان را هم دریافت کنم و چگونه برای از کار افتادگی اقدام کنم
    با تشکر از شما

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      در جایی که دیه تعلق میگیرد طبق ماده ١۵ قانون آیین دادرسی کیفری مطالبه مبالغ دیگری ممکن نیست

  3. شهرزادضعیف الحال

    آیا مبتوان بهدحکم پزشکی قانونی و دادگاه سرپرستی ناحیه۲۵تهران در خیابان سئول (در مورد سلب حضانت از والدین و انتقال آن علی رغم تایید صلاحیت والدین از طرف بهزیستی مربوطه به عمه و جد پدری به صورت مخفیانه از والدین و دیگران)؛شکایت و اعتراض و درخواست تجدیدنظر و اطاله دادرسی و بازگرداندن حضانت به والدین واقعی آن فرزند پسر که نوزاد ۶ ماهه و فعلا در شیرخوارگاه آمنه در خیابان میرداماد در شهر تهران؛نگهداری میشود توسط بیمارستان چمران از بدو تولد با توطئه ی عمه و پاپوش برای والدین فرزند با بهزیستی و دادگاه تماس گرفتند و فرزند مان را با بی رحمی تمام ؛به آنجا فرستادند!؟…..

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      قطعا خودتان سوال خود را مجدد بخوانید متوجه منظورتان نخواهید شد
      لطفا سوالتان را شمرده تر و واضح تر مطرح کنید تا راهنمایی شوید

  4. علیرضا سلیمانپور

    مسلام وقت بخیربنده دو قطعه زمین کنار هم با ابعاد مساوی داشتن ووایشان به اشتباه داخل زمین بنده دیوار کشیده ومن طبق نقشه قولنامه زمین را با فنی تخویل دادم و حالا ایشان از من به عنوان تصرف عدوانی شکایت کردند ودردادکاه بدوی محکوم شدم درحالیکه زمین طبق قولنامه ونقشه تخویل خریدار شد تمامی مدارک موجود می‌باشد و حتی آثار نقشه برداری نیز موجود می‌باشد حالا خواستم چگونه اعتراض خود را میتوانم بیان کنم ممنون از شما

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      در این مورد کارشناس متخصص طبق سند و مبایعه نامه و استعلام ثبتی ،حصه ی هر یک را مشخص میکند و تعیین این که تصرف توسط چه کسی است با نظر قاضی و رای کارشناسی است

  5. علیرضا سلیمانپور

    ممنون از راهنمایی های مفید شما

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام
      ضمن تشکر از اظهار مبحبت شما به اطلاع می‌رساند که هدف ما در گروه وکلای تهران مدافع، دفاع از شما جهت تحقق عدالت است.
      شما می‌توانید برای دریافت مشاوره رایگان با بهترین وکلا و کارشناسان حقوقی، با شماره ۰۹۰۵۶۵۵۱۲۷۷ تماس بگیرید.

  6. فلاحتی

    باعرض سلام و خسته نباشید در یک پرونده حقوقی یکی از وراث با ارائه قولنامه عادی مدعی خرید کلیه املاک زراعی از پدرش شده و گفته از زمان خرید، زمین ها را تملک کرده در حالی که اینطور نبوده و تعدادی از زمین توسط یکی دیگر از وراث توسط یا با کمک یک زارع کشت و زرع شده است. آیا در صورت عدم حضور زارع جهت شهادت میتوان از دادگاه حقوقی درخواست نمود که برای نامبرده جهت شهادت بعنوان یک مطلع احضاریه صادر کند؟ لطفا در این مورد راهنمایی نمایید با تشکر

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام

      صرف نظر از اینکه صرف متصرف بودن مدعی خرید و یا شخص ثالث دیگر قولنامه ادعایی را نفی و یا اثبات نمی‌نماید. بلکه باید از طریق ادعای انکار و تردید و یا جعل نسبت به قولنامه در جلسه اول دادرسی نسبت به قولنامه اشکال نمود و یا از طریق اثبات محجور بودن فروشنده و یا راه های دیگر و علی رغم اینکه بعید است چنین شهادتی به تنهایی نافی اثبات قولنامه باشد، مبحث جلب شاهد صرفا در امور کیفری پذیرفته شده، آن هم با توجه به شرایط مقرر در ماده ۲۰۴آئین دادرسی کیفری.

      ماده ۲۰۴ قانون آیین دادرسی کیفری
      بازپرس به تشخیص خود یا با معرفی شاکی یا به تقاضای متهم و یا حسب اعلام مقامات ذی ربط، شخصی که حضور یا تحقیق از وی را برای روشن شدن موضوع ضروری تشخیص دهد، برابر مقررات احضار می کند.
      تبصره ۱- در صورتی که شاهد یا مطلع برای عدم حضور خود عذر موجهی نداشته باشد جلب می‌شود. اما در صورتی که عذر موجهی داشته باشد و بازپرس آن عذر را بپذیرد، مجدداً احضار و در صورت عدم حضور جلب می‌شود.
      تبصره ۲- درصورتی که دلیل پرونده منحصر به شهادت شهود و مطلعان نباشد، تحقیق از آنان می‌تواند به صورت الکترونیکی و با رعایت مقررات راجع به دادرسی الکترونیکی به عمل آید.

      علاوه بر این دادگاه، صرفا می‌تواند گواه را مجبور به حضور کند، اما این اختیار را ندارد که او را مجبور به صحبت کردن کند. در حقیقت، حضور برای گواه یا شاهد، الزامی است و احضاریه نیز، فقط برای حضور او در دادگاه است و او می‌تواند از هر گونه صحبت امتناع کند.

  7. مهرنوش د

    سلام وقت بخیر. گوشی من توسط همسایه طی دعوی و درگیری از دستم به زور به سرقت رفت. همون موقع جلوی یه همسایه دیگه اعلام سرقت کردم همسایه هم شهادت داده که اعلام سرقت کردم. استعلام آگاهی دراومد که فردای اون روز سیمکارت داخل گوشی مسروقه روی گوشی دختر همسایه ای که گوشی رو به زور از دستم بیرون کشید بالا اومده. واتس اپ نصب کرده و با یکی از همکارای من چتم کرده. و گوشی منم که سرقت شده بود دست یه شخص سومی تو یه شهر دیگه ردیابی شد. بازپرسی قرار جلب به دادرسی صادر کرد هم برای مادر هم برای دختر به جرم سرقت و تحصیل مال مسروقه. یه بار جلسه دادگاه تشکیل شد وکیلشون گفت گوشی دست یکی دیگه دراومده پرونده رو فرستادن نیابت.بعد ۸ ماه پرونده برگشته اونطرف رو پیدا نکردن. بعد قاضی مادره رو تبرئه کرده و به دختره ۸میلیون جزای نقدی در حق دولت داده بدل از ۸ ماه حبس. به این بهانه که وکیل میگفته سیمکارتو تو راه پله پیدا کردن! میخوام به این رای اعتراض بزنم میشه راهنماییم کنین؟

    1. سروش حسن منفرد وکیل مدنی روابط کار

      با سلام بله قابل اعتراض است با مشاورین ما تماس بفرمایید

... ...
مشاوره تلفنی رایگان
(فقط استان تهران و البرز)
09369357104 02191001312