ابطال رای هیات حل اختلاف اداره کار؛ بر اساس ماده ۱۵۷ قانون کار، امری قانونی است. در این شرایط، افرادی مانند کارآموز، کارگر و یا کارفرما میتوانند نمونه دادخواست هیات حل اختلاف اداره کار را ارائه کنند.
هیات تشخیص متشکل از یک نفر نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یک نفر نماینده کارگران و یک نفر نماینده مدیران صنایع است و نمونه دادخواست در اختیار آنها قرار میگیرد.
طبق ماده ۱۵۹ قانون، هر یک از طرفین دعوی میتوانند در مدت ۱۵ روز بعد از ابلاغ، اعتراض خود را اعلام کنند. چون پس از گذشت ۱۵ روز از ابلاغ، هیچگونه اعتراضی بر روی نتیجه ابطال رای، وارد نیست. همراه ما باشید تا به طور کامل درباره این موضوع، صحبت کنیم.
مراحل ابطال رای هیات حل اختلاف اداره کار
ابطال کردن رای صادر شده از سوی هیات حل اختلاف اداره کار؛ نیازمند پیمودن مراحلی است. ابلاغ، جلسه رسیدگی، تجدید وقت، ارجاع به تحقیق و صدور رای جزو مراحل ابطال رای هستند.
ابلاغ: پس از نمونه دادخواست ابطال رای هیات حل اختلاف اداره کار و تایید آن، نوبت به ابلاغ وقت رسیدگی به طرفین میرسد.
این زمان در اداره ابلاغ به شاکی اعلام میشود. در مقابل، مامور ابلاغ این وظیفه را دارد تا این زمان را به فرد خوانده اطلاعرسانی کند.
جلسه رسیدگی: در جلسه رسیدگی باید نمونه دادخواست را ارائه کنید. در مقابل، مقام دعوی هم باید اسناد و مدارک خود را ارائه کند. در صورتی که مقام خوانده دارای نماینده است، باید برگه نماینده خود را به همراه داشته باشد.
تجدید وقت: اگر مدارک ارائه شده برای نمونه دادخواست ابطال رای هیات حل اختلاف اداره کار، دارای ادله کافی باشد، بدون حضور طرفین هم نتیجه صادر خواهد شد.
ارجاع به تحقیق: این مرحله برای رفع تعارض میان مدارک ابطال رای، اهمیت و کارایی دارد. در صورتی که مدارک کامل نباشند، برای تجدید دوباره در نظردهی باید به کارشناس مراجعه کنید.
صدور رای: ماهیت رای با بررسی اسناد و مدارک ابطال رای هیات حل اختلاف اداره کار، انجام میشود. حداکثر پس از گذشت ۱۵ روز از جلسه ابلاغ، هر دو طرف میتوانند نسبت به رای اعلام شده، اعتراض خود را نشان بدهند.
برای تنظیم دادخواست رای هیات اختلاف اداره کار به کجا مراجعه کنیم؟
شما برای طی کردن تمامی مراحل ابطال رای هیات حل اختلاف اداره کار؛ میتوانید با مجموعهی تهران مدافع ارتباط برقرار کنید. چراکه این مجموعه دارای مشاوران کاربلد و مجربی است که سالها زمان خود را صرف حل مشکلات اداره کار کردهاند. در ضمن، وکیل اداره کار در تهران مدافع به شما کمک میکنند تا نمونه دادخواست هیات حل اختلاف اداره کار دارای عناصر استاندارد را برای ارائه به هیات تشخیص به همراه داشته باشید.
سؤالات متداول:
- هیأت تشخیص در پرونده ابطال رای هیات اختلاف اداره کار از چه افرادی تشکیل میشود؟
- یک نفر نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
- یک نفر نماینده کارگران به انتخاب کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان
- یک نفر نماینده مدیران صنایع به انتخاب کانون انجمنهای صنفی کارفرمایان استان
- نحوه رسیدگی به اعتراضات در هیأت حل اختلاف چگونه است؟
هیات حل اختلاف برای حضور هر دو طرفین دعوی، پیام کتبی ارسال میکند. در صورتی هم که یک طرف از دادخواست در دادگاه حضور نداشته باشد، مانعی برای تشکیل نشدن جلسه ابطال نیست.
- حداکثر پس از چند روز میتوان به رای هیأت تشخیص اعتراض کرد؟
حداکثر پس از ۱۵ روز از زمان ابلاغ میتوان به رای هیات تشخیص اعتراض نمود.
- نمونه دادخواست ابطال رای هیات حل اختلاف اداره کار شامل چه مواردی است؟
نمونه دادخواست ابطال رای شامل امور مربوط به اشتغال، تنظیم قراردادهای استخدامی، بیمه تامین اجتماعی و حوادث ناشی از کار است.
سلام من درشرکت المنیوم ایران واقع در سازمان بنادروکشیرانی استان خوزستان بندرامام خمینی کار میکردم ارسال ۸۳ بهمن ماه اسفندماه ودر سال ۱۳۸۴ تا اسفندماه۸۴ که از۱۴ ماه کارکردن ۵ ماه بصورت پراکنده رد شده ودربرج ۱۰ همون سال۸۴ دچار حادثه درناحیه عصب مچ دست چپ شدم فقط بردنم بهداری ادارهدبندرپانسمان کردن دراوردن منزل ولی به علت شدت خون ریزی نزدمتخثص رفتم نوارعصله گرفت تاندون دستموعمل جراحی کرد هم پرونده پزشک رادارم وهم دونفرشاهدیکی حادثه یکی کارگردقاصی شهودرانوشت مزمن زمان نمیشودودرموردحادثه هم نوشته چون ۱۷ سال گذشته شامل مرور زمان شده پزشک قانونی هم نوشته که آناتومی انگشتانم مشکل پیداکرده ولی بخاطرعدمدگزارش حادثه درصد تعین نکرده الان هم ادارهدشکایت کردم هم دادگاه الان اداره کارمدارک سابقه بیمه خودم ومدارکشناسایی رادراختیارکارفرما که میگفت هیج مدرکی دال برکارکرد دراین شرکت باشد وجودندارد درحالیکه طبق اسنادومدارک خودبرعلیه خودم لایحه نوشتین لطفانوراهنمایمدکنید
سلام
مورد شما احتیاج به مشاوره تخصصی با متخصص اداره کار دارد
میتوانید با شماره ۰۹۳۶۹۳۵۷۱۰۴ درخواست جلسه حضوری داشته باشید
سلام بنده ازکارفرما شکایت کردم وتوسط شورا وهیت رد شد بعد به دیوان شکایت ودرخواستم که فقط پرداخت لیست بیمه داشتم قبول وجهت بررسی مورد قبول واقع شد ولی ظاهرا هیت نمیخاد قبول کنه والان ۶ ماست پرونده رو خواباندن ایا میتونن دوباره توسط هیت مورد قبول واقع نشه
با سلام
امکان صدور رای اصرار وجودخواهد داشت لکن لازمه پرونده و دادنامه های صادر شده مجدد بررسی بشه
با عرض سلام و احترام
بنده مدت ۶سال در یه کلینیک نیمه خصوصی مشغول به کار بوده ام از اردیبهشت ۱۴۰۱وارد مرخصی زایمان شده ام آیا کارفرما میتواند من را دیگر در کلینیک به کار نگیرد؟در ضمن قراردادهایی که با ما بسته میشد همیشه یک ماهه بوده است .لطفا مرا راهنمایی بفرمایید
با سلام
در صورتی که کارفرما شما چنین اقدامی انجام دهد لازم است ابتدا با شماره ۱۱۰ تماس بگیرید تا صورت جلسه تنظیم نماید و پس از آن دادخواست بازگشت به کار را از طریق اداره کار مطرح نمایید.
جهت دریافت مشاوره کامل و رایگان در این زمینه میتوانید با شماره ۰۹۰۵۶۵۵۱۲۷۷ تماس بگیرید.