نکات مهم اثبات جرم رابطه نامشروع همراه با مشاوره حقوقی رابطه نامشروع رایگان
در قانون تعریف دقیقی از جرم رابطه نامشروع به عمل نیامده ولیکن مصادیق جرم رابطه نامشروع بر اساس ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی آمده است که با توجه به نظر مشاوره حقوقی رابطه نامشروع با توجه به ذکر مثال هایی سعی بر آن داریم تا رویه دادگاه را در این خصوص در موارد مشابه برای شما بیان نماییم.
تعریف رابطه نامشروع
هرگونه رابطه حرام بین و زن و مرد از نظر شرعی رابطه نامشروع به حساب می آید. اما آنچه قانون مجازات اسلامی تحت عنوان رابطه نامشروع به رسمیت می شناسد، در ماده ۶۳۷ تعزیرات مصوب سال ۱۳۷۵ آمده است. این ماده مقرر می دارد :
« هر گاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراهکننده تعزیر میشود.»
در تعریف فوق اینگونه بیان می شود که هرگاه زن و مردی که بین آنها رابطه زوجیت و محرمیت ناشی از ازدواج وجود ندارد مرتکب یک عمل خلاف عفت عمومی مثل تقبیل (بوسیدن) و مضاجعه ( همبستر شدن بدون رابطه جنسی) شوند رابطه نامشروع شکل گرفته است.
بسیاری از حقوق دان ها معتقد هستند با توجه به اینکه قانون گذار در مثال هایی که از رابطه نامشروع در ماده فوق ذکر کرده است ( تقبیل و مضاجعه) نظر به این دارد که رابطه باید صرفا فیزیکی باشد و حتما لمس واقع شود تا رابطه مذکور نامشروع تلقی شود. اما مشاوره حقوقی رابطه نامشروع موسسه تهران مدافع با بررسی رویه قضایی و آراء متعدد صادر شده توسط قضات کشور این نظر را به صراحت رد می کند.
مشاوره حقوقی رابطه نامشروع گروه وکلای تهران مدافع به طور قطع اذعان می دارد که قضات هرگونه رابطه ای که از حد عرفی گذر کرده باشد و محتوایی خلاف عفت عمومی داشته باشد چه به صورت فیزیکی باشد و چه به صورت غیر فیزیکی اعم از اینترنتی، تلفنی و… رابطه نامشروع دانسته و رای به محکومیت طرفین رابطه خواهند داد.
انواع رابطه نامشروع
رابطه نامشروع در قوانین جزایی ایران ۲ نوع کلی دارند. رابطه نامشروع جنسی (زنا) و رابطه نامشروع غیر جنسی (دون زنا). در ادامه هر یک از این روابط نامشروع را به طور خلاصه بررسی خواهیم کرد.
زنا (رابطه نامشروع جنسی)
زنا به رابطه جنسی زن و مرد نامحرم اطلاق می شود. این رابطه جنسی به معنای نزدیکی زن و مرد و دخول آلت مرد تا ختنه گاه است. یعنی اولا باید زن و مرد نامحرم باشند. ثانیا بدون اجبار و اکراه و با میل و رغبت طرفین باشد و ثانیا دخول آلت مرد تا بیش از ختنه گاه باشد.
جرم زنا از جرائم حدی است. یعنی مجازات آن به طور دقیق در شرع اسلام ذکر شده است. لذا قاضی نمی تواند به غیر از مجازات مشخص شده حکم دیگری بدهد و چنانچه جرم حدی اثبات گردد قاضی مکلف است بدون لحاظ هرگونه تخفیفی حکم را صادر و برای اجرا ابلاغ نماید.
زنا به دو دسته محصنه و غیر محصنه تقسیم می شود. زنای محصنه به اترکاب جرم زنا توسط یک شخص متاهل اطلاق می شود و زنای غیر محصنه یعنی مرتکب جرم زنا مجرد بوده است. اگر یکی از طرفین متاهل و دیگری مجرد باید جرم زنا نسبت به شخص متاهل محصنه و نسبت به شخص مجرد غیر محصنه می باشد.
مجازات زنای محصنه اعدام سنگسار است که در حال حاضر مجازات اعدام با جایگزین آن شده است. مجازات زنای غیر محصنه نیز ۱۰۰ ضربه شلاق حدی می باشد که امکان هیچگونه تخفیف و تعلیقی نیست و در صورت اثبات جرم باید اجرا شود.
البته شرایط اثبات و تحقق زنا بسیار شرایط پیچیده ای است که در مقاله جرم زنا به طور کامل توضیح داده شده است.
برای آشنایی با شرایط اثبات زنا می توانید با وکیل رابطه نامشروع موسسه تهران مدافع تماس بگیرید.
رابطه نامشروع دون زنا
همان طور که پیش تر نیز اشاره شد هرگونه رابطه حرام بین زن و مرد نامحرم که بین آنها علقه زوجیت وجود نداشته باشد می تواند مصداق رابطه نامشروع باشد. چنانچه این اعمال حرام به رابطه جنسی کامل منتهی نشود رابطه مذکور از نظر قانون گذار رابطه نامشروع دون زنا تلقی می شود. تفاوتی ندارد که این روابط فیزیکی بوده و طرفین یکدیگر را لمس نموده باشند یا غیر فیزیکی و یا حتی از طریق مجازی بوده باشد. بلکه چنانچه طرفین مرز روابط عرفی را رد کرده باشند و اعمال منافی عفت مرتکب شده باشند، جرم رابطه نامشروع اتفاق افتاده و با تصمیم قاضی به مجازات آن محکوم خواهند شد.
رابطه نامشروع دون زنا از جرائم تعزیری است و تعیین میزان مجازات آن تا یک سقف مشخص به عهده قاضی گذاشته شده است.
مجازات رابطه نامشروع
رابطه نامشروع در قانون ایران بیشتر به روابط نامشروعی که به عمل جنسی ختم نمی شود اطلاق می شود.برای رابطه نامشروع جنسی بین زن و مرد نامحرم عنوان مجرمانه جداگانه ای تحت عنوان زنا پیش بینی شده است.
رابطه نامشروع طبق ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ که به آن قانون تعزیرات نیز گفته می شود مجازات تا ۹۹ ضربه شلاق در نظر گرفته شده است.
در واقع رابطه نامشروع جرمی تعزیری است. یعنی تعیین میزان مجازات آن تا سقف ۹۹ ضربه شلاق بر عهده قاضی گذاشته شده است. قاضی می تواند بنا بر اوضاع و احوال حاکم بر ارتکاب جرم و در نظر گرفتن وضع حال مجرمین از یک ضربه تا ۹۹ ضربه شلاق را برای مجرمین در نظر بگیرد.
مثلا در آراء محاکم قضایی مشاهده شده است که برای جرم رابطه نامشروع در فضای مجازی با محتوای جنسی و مستهجن ۶۰ ضربه شلاق برای مجرمین در نظر گرفته شده و برای مورد دیگری بنا بر محتوای پیام ها ۳۰ ضربه در حکم درج شده است.
توصیه می شود در این رابطه حتما با وکیل کیفری و مشاور متخصص رابطه نامشروع مشورت نمایید تا تبعات ناشی از این جرم را به حداقل برسانید.
مشاوره حقوقی رابطه نامشروع در موسسه تهران مدافع می تواند به صورت رایگان با پاسخگویی به سوالات شما، مشکلات مربوطه را به حداقل برساند.
رابطه نامشروع اینترنتی
با توجه به افزایش دسترسی مردم به اینترنت و گسترش شبکه های اجتماعی متنوع نوع انواع جدید از روابط بین دختر و پسر شکل گرفته است. رابطه از طریق شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها شکل جدیدی از رابطه است که بین مردم در حال رشد است.
ارسال پیام های مختلف، تصاویر، صوت، فیلم و… و یا حتی تماس صوتی و تصویری ابزارهایی است که بعضا برای اینگونه روابط استفاده می شود.
همانطور که اشاره شد رابطه نامشروع تنها محدود به رابطه فیزیکی نمی باشد و از طریق مجازی هم می توان اقدام به برقراری رابطه نامشروع نمود. چنانچه این روابط برای قاضی احراز شود و عمل منافی عفت در فضای مجازی احراز گردد می تواند مستند صدور حکم به مجازات رابطه نامشروع نمود.
قاضی با توجه به محتوای پیام ها، تصاویر و … می تواند حکم به میززان مجازات تا سقف ۹۹ ضربه شلاق نماید. مثلا رد و بدل شدن پیام های عاشقانه و یا با محتوای مستهجن و حتی سکس چت می تواند شدت مجازات را کاهش و یا افزایش دهد. در هر صورت قاضی با توجه به اوضاع و احوال حاکم بر پرونده و متهمین اقدام به صدور حکم به مجازات می نماید.
متاهل یا مجرد بودن و یا وضعیت سابقه کیفری متهم از مهم ترین عوامل مشدده جرم است. یعنی با متاهل بودن یا سابقه دار بودن متهم می تواند باعث شود قاضی بیشترین میزان مجازات را تعیین کند. یا اگر متهم مجرد باشد و سابقه ای نیز نداشته باشد قاضی می تواند کمترین میزان مجازات را در نظر بگیرد یا حتی با تبدیل مجازات شلاق به جزای نقدی یا تعلیق اجرای مجازات به مدت معینی حکمی مساعد به حال متهم صادر نماید.
برای جلوگیری از هرگونه مجازات و حل و فصل مشکلات ناشی از رابطه نامشروع در دادگاه ها توصیه می کنیم از مشاوره رایگان رابطه نامشروع در موسسه تهران مدافع استفاده نمایید.
رابطه نامشروع تلفنی
تلفن و تماس تلفنی نیز یکی دیگر از راه هایی است که امروزه برای رابطه نامشروع مورد استفاده قرار می گیرد. البته صرف تماس تلفنی زن با یک مرد نامحرم و یا حتی صحبت صمیمی آنها با یکدیگر مصداق رابطه نامشروع نیست. بلکه محتوای تماس و صحبت های رد و بدل شده در این مورد بسیار حائز اهمیت است. چنانچه زن و مرد در تماس تلفنی از حد متعارف خارج شده و مکالماتی که مصداق مسائل منافی عفت باشد داشته باشند می تواند رابطه نامشروع تلقی شود.
البته در این رابطه محتوای مکالمات بسیار اهمیت دارد و هرچه از دایره عفت بیشتر خارج شده باشند مجازات بیشتری شمال حال آنها خواهد شد. مثلا رد و بدل شدن مکالمات عاشقانه مجازات شدید نداشته ولی مکالمه جنسی و با قصد لذت ( سکس تل) قطعا شامل مجازات بیشتری خواهد شد. مجرد و متاهل بودن طرفین نیز می تواند در میزان مجازات تاثیر مستقیم داشته باشد.
باید در نظر داشت که اثبات رابطه نامشروع از طریق تلفن بسیار مشکل است زیرا در این موارد امکان دسترسی به مکالمات فراهم نیس و قاضی نیز موظف به تحقیق در این رابطه نمی باشد. پس باید در طرح شکایت یا پیگیری آن نهایت دقت را داشته باشید.
در این رابطه می توانید از مشاوره حقوقی رابطه نامشروع وکیل کیفری موسسه تهران مدافع به صورت رایگان استفاده کنید.
اکراه و اجبار در رابطه نامشروع
اکراه حالتی است که معمولا یک طرف رابطه از برقراری آن رضایت ندارد. به عنوان مثال زنی به هیچ وجه راضی به برقراری رابطه نامشروع نیست اما مردی به اجبار یا تهدید زن را مجبور به برقراری رابطه می نماید.
اکراه یکی از موانع مسئولیت کیفری است. یعنی کسی که مجبور به انجام جرمی می شود در برخی موارد مسئولیت کیفری نداشته و نمی توان او را مجازات نمود.
در ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی که به رابطه نامشروع می پردازد نیز این مسئله به وضوح مورد توجه قانون گذار قرار گرفته است. در قسمت آخر ماده نوشته شده است که چنانچه رابطه مذکور به صورت اکراهی باشد تنها اکراه کننده مجازات می شود.
همین اکراه می تواند در نظر قاضی باعث افزایش مجازات شود. زیرا مجبور کردن کسی به ارتکاب جرم می تواند باعث تشدید مجازات شود.
راه های اثبات رابطه نامشروع
اثبات رابطه نامشروع معمولا بسیار مشکل است. ادله اثبات به خصوص در رابطه با زنا بسیار سخت گیرانه تعیین شده است تا به راحتی امکان پذیر نباشد. فلسفه این سخت گیری در واقع حفظ آبروی افراد از یک سو و صیانت از اخلاق عمومی در جامعه است.
ماده ۱۰۲ قانون آئین دادرسی کیفری مقرر می دارد:
« انجام هرگونه تعقیب و تحقیق در جرائم منافی عفت ممنوع است و پرسش از هیچ فردی در این خصوص مجاز نیست، مگر در مواردی که جرم در مرئی و منظر عام واقع شده و یا دارای شاکی یا به عنف یا سازمانیافته باشد که در این صورت، تعقیب و تحقیق فقط در محدوده شکایت و یا اوضاع و احوال مشهود توسط مقام قضائی انجام میشود.
تبصره ۱ـ در جرائم منافی عفت هرگاه شاکی وجود نداشته باشد و متهم بدواً قصد اقرار داشته باشد، قاضی وی را توصیه به پوشاندن جرم و عدم اقرار میکند.
تبصره ۲- قاضی مکلف است عواقب شهادت فاقد شرایط قانونی را به شاهدان تذکر دهد.
تبصره ۳- در جرائم مذکور در این ماده، اگر بزه دیده محجور باشد، ولی یا سرپرست قانونی او حق طرح شکایت دارد. در مورد بزه دیده بالغی که سن او زیر هجده سال است، ولی یا سرپرست قانونی او نیز حق طرح شکایت دارد.»
طبق ماده فوق قاضی حق تحقیق درباره جرم رابطه نامشروع را ندارد مگر در ۳ مورد:
- پرونده دارای شاکی خصوصی باشد
- جرم مشهود باشد
- جرم سازمان یافته باشد
با توجه به ماده فوق و مواد دیگری از جمله ماده ۱۰۰، ۱۹۰، ۱۹۱، ۳۵۱ و مواد مختلف دیگر در قانون آئین دادرسی کیفری اثبات جرم رابطه نامشروع بسیار سخت است اما با این حال به برخی از راه ها و دلایلی که می توان از طریق آن رابطه نامشروع را اثبات کرد اشاره خواهیم کرد.
۱. اقرار
اقرار مهم ترین دلیل در اثبات جرائم است و می تواند موجب اثبات قطعی هر جرمی شود. در واقع با اقرار متهم دیگر نیازی به دلیل دیگری باری اثبات جرم نیست و وقوع جرم برای قاضی محرز می شود. البته در رابطه با جرم رابطه نامشروع موضوع متفاوت است. با توجه به اینکه جرم رابطه نامشروع یک جرم طرفینی است اقرار نمی تواند آن را به طور کامل به اثبات برساند. به خصوص اگر یک طرف منکر ارتکاب جرم باشد.
در جرائمی مثل زنا و رابطه نامشروع ماده ۱۰۲ قانون آئین دادرسی کیفری در تبصره یک به تاسی از شرع اسلام مقرر می دارد که اگر شخصی قصد اقرار به رابطه نامشروع داشته باشد قاضی موظف است او را به پرده پوشی و عدم اقرار توصیه کند. یعنی به وی توصیه نماید که از اقرار صرف نظر کند و موضوع را مسکوت بگذارد. قاضی نیز در این موارد از تحقیق بیشتر منع شده است.
برای طرح شکایت یا پیگیری موارد مربوط به رابطه نامشروع بهتر است از یک وکیل کیفری و مشاوره حقوقی رایگان رابطه نامشروع استفاده کنید تا از مشکلات بعدی پیشگیری نمایید.
۲. شهادت شهود
یکی دیگر از راه های اثبات هر جرمی شهادت شهود است. اما رویکرد شرع و قانون نسبت به جرم رابطه نامشروع چون مستقیما به حیثیت و آبروی افراد آسیب می رساند و موجب هتک اخلاق و عفت عمومی در جامعه می شودف رویکردی بسیار سخت گیرانه می باشد.
در رابطه با رابطه جنسی نامشروع یا همان جرم زنا این رویکرد بسیار سخت گیرانه تر می باشد. اولا برای اثبات این جرم نیاز به چهار شاهد مرد عاقل و بالغ که جرم را به طور کامل از نزدیک مشاهده کرده باشند وجود دارد. چیزی که با توجه به ماهیت جرم زنا بسیار دور از ذهن می باشد. زیرا معمولا جرم زنا در خلوت افراد و داخل خانه انجام می شود که امکان مشاهده چهار نفر با شرایط مذکور در قانون را عملا غیر ممکن می سازد ثانیا این شهود باید دقیقا در یک زمان و مکان مشخص برقراری رابطه را بین دو نفر به طور کامل دیده باشند. یعنی ببیند که دخول تا بیش از ختنه گاه مرد صورت گرفته است.
در رابطه با رابطه نامشروع دون زنا اما شهادت ۲ مرد عاقل و بالغ کافی است . جرم مذکور را به اثبات می رساند. اما باز هم شهادت افراد بسیار حائز اهمیت است و قاضی نیز در این رابطه حق تحقیقات زیادی را ندارد.
در تبصره دوم ماده ۱۰۲ قانون آئین دادرسی کیفری مقرر شده است:
« قاضی مکلف است عواقب شهادت فاقد شرایط قانونی را به شاهدان تذکر دهد.»
پس قاضی مکلف است در اینگونه جرایم به شهود تذکر دهد که در صورت عدم اثبات جرم ممکن است عواقب قانونی دامن گیر شهود شود. مثلا در رابطه با جرم زنا چنانچه جرم اثبات نشود ممکن است شاهدان به جرم قذف محکوم به مجازات شلاق شوند. پس باید درباره شهادت بیشترین دقت صورت گیرد تا شهود دچار مشکل نشوند. در این رابطه باید از مشاوره حقوقی رابطه نامشروع با یک وکیل متخصص کیفری استفاده نمایید. با موسسه حقوقی تهران مدافع برای مشاوره رایگان تماس بگیرید.
۳. چت ها و اسکرین شات ها
چت ها و اسکرین شات ها در رویه قضایی کشور ما به عنوان یک دلیل مجزا و مستقل به رسمیت شناخته نمی شوند. بلکه در کنار سایر ادله می توانند به عنوان اماره و نشانه ای دال بر وقوع جرم مورد استناد قرار گیرند. اما باید دقت داشته باشیم که غیر از مواردی که در قانون ذکر شده است قاضی حق دخالت و تحقیق بیشتر در جرایم منافی عفت را ندارد. پس تنها استناد به اسکرین شات و چت و پیام های شخص برای اثبات رابطه نامشروع کافی نیست و نمی تواند جرم را اثبات نماید.
اما قطعا چت و اسکرین شات ها در رویه قضایی ما مدارک مهمی هستند که نمی توان از آنها چشم پوشی کرد. لذا بهتراست قبل از هر اقدام و یا طرح شکایت حتما از مشاوره حقوقی رابطه نامشروع و یک وکیل خبره کیفری کمک بگیرید.
سوالات متداول
آیا بدون مجوز از طریق دادگاه امکان اخذ پرینت همسر وجود دارد؟
خیر امکان ندارد.
آیا مشاوره حقوقی رابطه نامشروع شامل هزینه است؟
خیر در صورت تماس تلفنی مشاوره حقوقی رایگان
شامل هزینه نبوده ولیکن مشاوره حضوری شامل هزینه است.
آیا نوشتن نامه یا ارسال پیامک عاشقانه رابطه نامشروع محسوب می شود؟
صرف نوشتن نامه های عاشقانه میان اشخاصی که فاقد موانع نکاح باشند (مجرد) از مصادیق رابطه نامشروع تلقی نمی شود به این دلیل که ممکن است این رابطه به ازدواج یا به قصد ازدواج باشد و طبق نظریه مشورتی۹۷۹/۷-۲/۳/۱۳۶۲ و ۲۴۵۲/۷-۱/۱/۱۳۷۸ رابطه نامشروع نیست.
آیا ورود مرد نامحرم به منزل یک زن شوهردار رابطه نامشروع محسوب می شود؟
طبق نظر مشاوره حقوقی رابطه نامشروع هر ورودی رابطه نامشروع محسوب نمی شود و صرف ورود مرد نامحرم به منزل زن شوهردار در نبود همسر او رابطه نامشروع محسوب نمی شود بلکه ممکن است داخل شدن ان مرد به قتل غیر رابطه ، رابطه نامشروع بوده باشد.
آیا نشستن در خودرو و صحبت کردن با یکدیگر رابطه نامشروع است ؟
طبق رای شماره ۹۱۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۱۰۶۱ شعبه ۲۳ دادگاَه تجدید نظر استان تهران ، خیر نشستن در خودرو و صحبت کردن با یکدیگر مصداق رابطه نامشروع نیست.