از آنجا که حضور در شعب دادگاه و ارائه درخواستهای گوناگون نیازمند رویهها و ادبیات منحصربه فرد این تخصص است، چنین اقداماتی با تشریفات خاصی صورت میگیرد. لوایح از جمله مستنداتی هستند که برای طرفهای دادرسی بسیار حائز اهمیتند. لذا نگارش لایحه به شیوهی مناسب و مورد تایید این افراد میتواند روند دادرسی را آسانتر نموده و منظور و درخواست شما را به شیوهی صحیحتری به مخاطبان برساند. یکی از اقدامات متداول در دادگاههای خانواده، اعتراض به رای نفقه توسط زوج است.
به طور کلی برای اکثریت رایهای صادره از سوی قضات میتواند با ارائهی دلایل محکم و مدارک کافی اقدام به اعتراض نمود تا پرونده مجددا مورد بررسی قرار گیرد. درصورتی که اطلاعات کاملی درخصوص نحوهی نگارش مکاتبات و مستندات حقوقی ندارید، بهتر است از یک مشاور کاردان کمک بگیرید؛ مطالعهی نمونه اعتراض به رای نفقه نیز میتواند شما را با چنین لوایحی آشنا کند. به همین منظور، یک نمونه لایحه اعتراض به رای نفقه برای شما آماده نمودهایم تا با مطالعهی این متن با نحوهی اعتراض به رای دادگاه آشنا شوید.
برای مشاوره با وکیل خانم مجرب می توانید با شماره های موسسه تماس بگیرید.
نمونه لایحه اعتراض به رای نفقه با توجه به نظر کارشناسان
قضات محترم و اندیشمند دادگاه تجدید نظر استان تهران
با سلام و عرض احترام؛
احتراما با تقدیم یک برگ وکالتنامه و اعلام قبولی موکل در مقام تجدیدنظرخواهی نسبت به دادنامه شماره ۹۶۰۹۹۷۰۲۰۱ اصداری از شعبه محترم ۲ (دادگاه خانواده مجتمع قضای تهران) ، در مهلت قانونی ضمن اعتراض به دادنامه صادره، دلایل اعتراضیه خویش به شرح ذیل تقدیم حضورتان میگردد. قضات شریف؛ عدم توجه قاضی محترم دادگاه بدوی و عدم اعتبار گزارش کارشناسان رسمی به این شرح که برخی از موارد اعلام شده توسط وکیل محترم تجدید نظرخوانده از حیث شئونات زوجه، نظیر وجود خدمتکار و راننده شخصی و… بنا به اظهار موکل وجود خارجی نداشته است. و موکل، خلاف ادعاهای مطروحه به هیچ عنوان از چنین تجملاتی که بسیار رویایی و دست نیافتنی بوده و صرفا ادعایی بوده که میبایست مستندا اثبات میگردید، مطلع نبوده و متاسفانه بنا بر رویه کارشناسان رسمی محترم که صرفا با تماس تلفنی نسبت به اظهار نظر خود اقدام مینمایند قابلیت استناد نداشته و در گزارش کارشناس سه نفره نیز صرفا به دو تماس اکتفا شده و تحقیقات لازم صورت نپذیرفته و مجددا رونوشتی از نظریه اشتباه اولیه ابراز گردیده است.
مستند به بند الف و ج ماده ۳۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی، همچنین عدم اعتبار مستندات دادگاه که صرفا بر مبنای گزارش کارشناس رسمی میباشد بدین شرح است که مهترین دلیل در تعیین میزان نفقه با چنین مبلغی بنابر اظهار موکل و گزارش کارشناس محترم، ادعای تحصیل زوجه در دانشگاه با میزان ۱۲۰۰تومان شهریه میباشد که بنابر مدارک پیوست ایشان به دلیل مشروط شدن متوالی از دانشگاه اخراج گشتهاند و لذا پرداخت نفقه در جهت تامین هزینههای تحصیل ایشان فاقد وجاهت قانونی میباشد. و همچنین چنانچه میزان تحصیلات در تعیین نفقه نقشی داشته باشد ایشان در حال حاضر احتمالا دارای مدرک دیپلم بوده و دانشجو نبوده و از این حیث نمی بایستی دارای نفقه باشند و همانطور که ذکر گردید در کلیه نظریههای کارشناسی تنها به دو تماس تلفنی و نهایتا مطالعه پرونده اکتفا گردیده است. همچنین بنابر شهادت شهود امکان اثبات زمان انعقاد عقد دایم قابل استناد بوده بر این اصل که زمان اجرای خطبه عقد یک ماه از تاریخ ثبت عقد موخر بوده و در این خصوص مورد لحاظ قرار نگرفته است .
عالی جنابان در خصوص میزان بسیار بالای نفقه که بنابر اظهار قاضی محترم دادگاه بدوی غیر متعارف بوده ایشان اظهار نظر نمودهاند و لیکن بنابر ماده ۲۶۵ قانون آیین دادرسی مدنی در صورتی که نظر کارشناس با اوضاع و احوال محقق و معلوم مورد کارشناسی مطابقت نداشته باشد دادگاه به آن ترتیب اثر نمیدهد ولیکن با توجه به اینکه قاضی محترم بدین امر واقف و در رای خویش نسبت به آن اظهار نظر نموده نسبت به کاهش این مبلغ بسیار بالای نفقه که برای یک دانشجوی بیکار بسیار سنگین میباشد اقدامی صورت نپذیرفته است.
قضات شریف با امعان نظر در دلایل و مستندات ابرازی و اینکه موکل نسبت به پرداخت نفقه تا مورخه ۱۶/۱۳۹۶ اقدام نموده و بنا بر مشکلات خانوادگی پس از آن با ارسال اظهار نامه آمادگی خویش را در این خصوص اعلام نموده، میزان مبلغ نفقه معوقه با توجه به پرداخت و تامین مایحتاج زوجه وجاهت قانونی نداشته لذا با عنایت به جمیع مستندات درخواست صدور حکم مقتضی و نقض دادنامه و ارجاع به کارشناسان خبره مورد استدعا میباشد.
با تجدید مراتب امتنان و سپاس
سوالات متداول
- آیا میتوان به رای دادگاه اعتراض نمود؟
بله؛ پس از صدور رای، درمدت زمان تعیین شده توسط دادگاه میتوانید با رویههای مشخصی اقدام به اعتراض به رای صادره نمایید.
- آیا زوج میتواند نسبت به رای صادر شده برای مطالبه نفقه اعتراض نماید؟
درصورتی که شواهد و ادلهی کافی مبنی بر صحیح و عادلانه نبودن رای دادگاه در خصوص نفقهی زوجه وجود داشته باشد، مرد میتواند با ارئهی این ادله، اقدام به اعتراض به رای صادره نماید.
- مراتب اعتراض به رای صادره را چطور میتوان به دادگاه ارائه نمود؟
شما میتوانید از طریق تنظیم لایحه اعتراض به رای نفقه این کار را انجام دهید.
- آیا برای اعتراض به رای نفقه میتوان از وکیل کمک گرفت؟
وکیل شما میتواند با تنظیم لایحه، ادلهی شما را مبنی بر عدم صحت و درستی رای صادر شده به دادگاه اعلام نماید.