... ...

بهترین وکیل خانواده در تهران و مشاوره به صورت تخصصی در امور خانواده

  • 6 شهریور 1399
  • بروزرسانی: ۲۹ شهریور ۱۴۰۲
  • ۱۳۲ نظر
  • 21 دقیقه
  • 15673 بازدید

مشاوره حقوقی با وکیل خانواده توسط بهترین وکلای پایه یک

  • طرح و پیگیری تخصصی پرونده‌های مهریه ، طلاق ، طلاق توافقی و …
  • امکان تقسیط حق الوکاله متناسب با توانایی مالی موکل
  •  امکان تعیین وکیل خانم یا آقا توسط موکل
  • مشاوره تلفنی خانواده رایگان با شماره تلفن ۰۹۱۰۴۷۵۹۹۹۲

وکیل خانواده متخصص کیست؟

شاید با شنیدن واژه وکیل خانواده اینگونه به ذهن متبادر شود که وکیل خانواده کسی است که کلیه امور حقوقی و دعاوی مربوط به یک خانواده را انجام می دهد اما در ایران وکیل خانواده به این صورت که گفته شد چندان متدوال نیست. پس معنای وکیل خانواده چیست؟

در یک تعریف کوتاه می توان گفت وکیل خانواده کسی است که در امور مربوط به حقوق خانواده علم، تجربه و تبحر کافی دارد و در یک کلام متخصص امور خانواده است. حقوق خانواده یکی از مهم ترین شاخه های حقوق است که پر تعدادترین پرونده ها و مشکلات حقوقی را نیز به خود اختصاص داده است و همه ساله بخش عمده ای از دعاوی طرح شده در محاکم به امور خانواده مربوط می شوند.

حقوق خانواده هرچند به عنوان یک رشته دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های کشور تدریس می شود اما در بین وکلا وکیل تخصصی خانواده وجود ندارد. یعنی وکلا به محض اینکه در آزمون وکالت پذیرفته می شوند و پروانه وکالت را دریافت می نمایند می توانند در همه پرونده های حقوقی به عنوان وکیل ورود کنند و پرونده های خانواده نیز از این قاعده مستثنی نیست. آنچه یک وکیل را به عنوان یک وکیل متخصص خانواده مطرح می نماید سابقه، تجربه و تبحر و تسلط علمی وکیل بر مباحث خانواده است که موجب می شود آن وکیل در آن حوزه متخصص شود.

دپارتمان خانواده موسسه حقوقی تهران مدافع دارای یک تیم از بهترین وکلای خانواده را گرد هم آورده تا پاسخگوی نیاز شما عزیزان به وکیل امور خانواده باشد. با تهران مدافع تماس بگیرید و به مشاوره حقوقی رایگان دریافت کنید.

بهترین وکیل خانواده در تهران

چرا باید برای امور خانواده به یک وکیل متخصص مراجعه کنیم؟

امور خانواده جزو پر مخاطب ترین مسائل حقوقی است که بیشترین مراجعات و مشکلات در دادگاه ها را به خود اختصاص می دهد. مسائل مربوط به ازدواج، طلاق توافقی، مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت، حضانت و سرپرستی فرزندان، عسر و حرج زوجه و … مهم ترین مسائلی است که معمولا در دادگاه های خانواده طرح می شوند.

وکیل متخصص خانواده کسی است که علاوه بر داشتن مدارک معتبر دانشگاهی و پروانه وکالت پایه یک دادگستری، مطالعه مداوم در قوانین و مقررات خانواده داشته باشد و با آخرین تغییرات به خصوص تغییرات در رویه قضایی، آراء دادگاه ها، بخشنامه های قوه قضائیه و… آشنا بوده و بر آنها تسلط کافی داشته باشد.

مسائلی مانند درخواست طلاق یا و مشاوره با وکیل مهریه در ابتدای امر شاید ساده به نظر برسند و این طور به نظر برسد که افراد خود می توانند بدون مراجعه به یک وکیل متخصص و دریافت مشاوره یا واگذاری پرونده به وکیل مذکور در دادگاه ها و محاکم اقدام به طرح دعوی کرده و موضوع را به تنهایی پیش ببرند. اما این تصور کاملا غلط است. مسائل حقوق خانواده چنان فنی و پیچیده هستند که با کوچکترین سهل انگاری ممکن است مشکلات جبران ناپذیری برای فرد به وجود بیاید. مثلا تصور کنید مادری که به شدت وابسته فرزند خود است در دادگاه حضانت کودک را از دست بدهد! یا زنی را در نظر بگیرید که بخشی از مهریه خود را از دست داده و پشتوانه مال خود را برای شروع زندگی به تنهایی از دست بدهد.

تهران مدافع بهترین وکلای خانواده را به مراجعین خود معرفی می کند. با ما تماس بگیرید و مشاوره حقوقی رایگان دریافت کنید.  « ۰۲۱۹۱۰۰۱۳۱۲ »

چگونه یک وکیل خانواده خوب پیدا کنیم؟

اگر دانش حقوقی داشتیم و توانایی محک زدن دانش وکیل خود را داشتیم دیگر چه نیازی به وکیل بود؟ این پرسش ممکن است برای همه ما پیش بیاید. اما چگونه می توان فهمید که یک وکیل متخصص امور خانواده است و تجربه کافی برای پذیرش پرونده ما را دارد یا خیر؟

با توجه به این که عموما مراجعین دفتر وکالت از علم کافی جهت محک زدن وکیل برخوردار نیستند و از طرفی هم نمی توانند سابقه وکیل را به دقت بررسی کنند در واقع باید گفت هیچ راهی برای فهمیدن اینکه آیا وکیل دانش و تجربه کافی برای پذیرش پرونده را دارد یا خیر وجود ندارد.

بهترین راه این است که مسئولیت انتخاب و معرفی وکیل را به یک موسسه حقوقی با سابقه و معتبر بسپاریم. موسسه حقوقی تهران مدافع با در اختیار داشتن بهترین وکلای خانواده بعد از بررسی موضوع پرونده، بهترین وکیل خانواده را به شما معرفی می نماید و به صورت مداوم بر اقدامات و فعالیت های وکیل نظارت می نماید. از سوی دیگر با پشتیبانی و پاسخگویی ۲۴ ساعته و در ۷ روز هفته این اطمینان را به شما می دهد که وکیل همیشه در دسترس شما خواهد بود.

وکیل خانواده در تهران مدافع

ویژگی های بهترین وکیل خانواده تهران

مسائل خانواده بسیار پیچیده و حساس هستند و با احساسات و عواطف افراد ارتباط بسیار زیادی دارند. همین موضوع سبب می شود که وکیل خانواده با وکلای دیگر تفاوت های بسیاری داشته باشد. به عبارت دیگر بهترین وکیل خانواده کسی است که ویژگی هایی علاوه بر ویژگی های دیگر وکلا داشته باشد که کسب آنها به سادگی اتفاق نمی افتد. در ادامه به برخی از ویژگی های یک وکیل خانواده خوب اشاره خواهیم کرد.

۱.     تخصص

وکیل متخصص امور خانواده باید بر قوانین و مقررات خانواده مسلط باشد. این قوانین و مقررات شامل حوزه های و مراحل مختلفی می شوند. خواستگاری، نامزدی، عقد موقت و دائم، ثبت نکاح، مهریه و انواع آن، شرایط صحت ازدواج، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت، طلاق و انواع آن، عده، حضانت فرزندان، نفقه فرزندان بعد از طلاق و… از جمله مسائلی هستند که یک وکیل متخصص طلاق باید همه آنها را بداند و بر آنها مسلط باشد تا بتواند برای احقاق حقوق موکل خود تلاش کند.

علاوه بر تسلط بر مباحث در بسیاری از مباحث خانواده باید وکیل دارای پروانه وکالت پایه یک دادگستری باشد و امکان ورود کارآموزان وکالت به پرونده های طلاق وجود ندارد.

۲.     تجربه

تجربه مهم ترین وجه یک وکیل متخصص خانواده است. برخی اوقات آنچه که در محاکم اتفاق می افتد بسیار متفاوت با آن چیزی است که در قوانین و مقررات درج شده است. وکیل متخصص خانواده کسی است که تجربه های موفق متعدد در پرونده های خانواده داشته باشد و با رویه دادگاه های کشور کاملا آشنا باشد. این مهم تنها با سالها تلاش و کوشش و دوندگی در دادگاه ها و مراجع قضایی کسب می شود.

۳.     تعهد

وکیل باید همواره به موکل خود و همچنین قوانین و مقررات تعهد کافی داشته باشد. وکیل باید همیشه در راستای منفعت موکل خود اقدام نماید و در این راه از هیچ کوششی دریغ نکند. نفع موکل را نفع خود بداند ولی در عین حال از چارچوب قانون خارج نشود. زیرا خروج از چارچوب قانون ممکن از در کوتاه مدت و به ظاهر به نفع موکل تمام شود و موجب رضایت او شود اما ممکن است در آینده مشکلات زیادی را برای شخص موکل یا اطرافیان او به وجود بیاورد. پس وکیل متعهد کسی است که ضمن پایبندی به قوانین و مقررات در راستای نفع بلند مدت موکل حداکثر تلاش خود را به کار ببندد.

۴.     وقت شناسی

هر اقدام حقوقی باید در وقت مقرر خود انجام شود و وکیل باید برای تمامی مراجعین و پرونده های خود برنامه دقیقی داشته باشد. فرصت ها و مواعد قانونی امری بسیار حساس و دقیق هستند و وکیل باید با وقت شناسی بهترین اقدامات را در بهترین زمان ممکن انجام دهد. هیچ اقدامی نباید بی دلیل به تاخیر بیافتد زیرا ممکن است فرصت اقدام به طور کلی از دست برود یا اینکه با قادم زودتر طرف مقابل جریان به نفع او و به ضرر موکل تمام شود.

بهترین وکیل کسی است که بهترین اقدامات را در کوتاه ترین زمان ممکن تدارک ببیند و انجام دهد.

۵.     پیگیری

پیگیری امور در دادگاه ها و مراجع قضایی ایران در بسیاری از موارد بیش از مسائل قانونی امور را به نفع موکل تمام می کند. پیگیری مداوم به نحوی که هر اقدامی به سرعت و در اولین فرصت ممکن انجام شود و یا هر مدرکی به سرعت در اختیار قاضی و دفتر دادگاه قرار گیرد باعث می شود که پرونده همیشه در نظر قاضی و دفتر دادگاه قرار گیرد و پرونده با سرعت بیشتری به سرانجام برسد. لذا لازم است وکیل یک شخص پیگیر و منظم باشد و هر کاری را با نهایت سرعت و دقت پیگیری نماید.

مطلب مرتبط:  نمونه لایحه اعسار از پرداخت مهریه توسط وکیل پایه یک دادگستری

۶.     در دسترس بودن

این موضوع که وکیل در دسترس نباشد و تنوانیم با او تماس بگیریم ممکن است ما را بسیار کلافه کند. در دسترس بودن وکیل یکی از موضوعاتی است که وکلا کمتر به آن توجه می کنند. هرچند ممکن است تماس های زیاد و مکرر موکل آنها را کلافه کند اما وکیل باید همواره در دسترس موکل خود باشد و از این طریق از آخرین مسائل و تغییرات مطلع شود. تهران مدافع با پشتیبانی ۲۴ ساعته و در ۷ روز هفته همیشه در دسترس شماست.

۷.     اهمیت به مصالح خانواده

وکیل خانواده باید در کنار نفع موکل خود مصالح خانواده را نیز در نظر بگیرد. نباید گرفتار لجبازی های زوجین و خانواده های آنها شود و در کنار نفع کوتاه مدت موکل نفع بلند مدت آن خانواده را نیز در نظر بگیرد و بهترین مشاوره را به موکل خود بدهد تا با لجبازی هایی که معمولا در دعواهای خانوادگی اتفاق می افتد مصالح و منافع خود را قربانی نماید. وکیل باید همیشه با صبر و آرامش از مصالح موکل و خانواده او حداکثر مراقبت را بنماید تا در آینده مشکلات دیگری دامنگیر شخص نشود.

۸.     صبور

دعاوی خانوادگی معمولا دعاوی بسیار پر تنشی هستند و معمولا با دعوا و درگیری زوجین و خانواده های آنها همراه است. وکیل متخصص خانواده باید یک شخص صبور و دقیق باشد و این تنش ها موجب نشود که او دقت خود را از دست بدهد. وکیل باید طرفین را به صبر دعوت کند و در دعواها و تنش ها آرامش خود را حفظ کرده و با صبر و حوصله منافع موکل خود را پیگیری کند. چه بسا اگر وکیل نیز قربانی این تنش ها شود نفع موکل از بین برود .

۹.     عدم توجه به حواشی

پرونده های خانواده معمولا حواشی بسیاری دارند. مخصوصا دخالت خانواده و اطرافیان این حواشی را تشدید می کند. وکیل به هیچ وجه نباید در این حواشی وارد شود. حتی همراهی با موکل نیز در این موارد کاملا به ضرر پرونده است. وکیل باید به دور از همه حواشی و حرف و حدیث ها تنها بر پرونده و نفع موکل خود تمرکز کند و پرونده را به سرعت به نتیجخ مطلوب برساند. زیرا هرچه پرونده طولانی تر شود این حواشی بیشتر موکل را آزار می دهد و اگر وکیل درگیر آنها شود قطعا پرونده طولانی تر خواهد شد.

۱۰. نداشتن قضاوت شخصی

وکیل باید در فضایی کاملا بیطرف پرونده را بررسی کند. هرگونه پیش داوری یا قضاوت شخصی موجب می شود که وکیل پرونده را احساساتی پیش ببرد و دقیقا متوجه حقوق و تکالیف موکل خود نشود و از همین رو موجبات طولانی شدن پرونده یا دردسر طرفین دعوا به خصوص موکل خود شود. وکیل باید از هرگونه پیش داوری و قضاوت شخصی به خصوص بر مبنای اظهارات موکل خودداری نماید.

وکیل خانواده خانم در تهران و کرج

با توجه به اینکه بسیاری از موارد مربوط به خانم ها نیاز به همراهی وکیل خانم دارد موسسه تهران مدافع از وکلای خانم متخصص خانواده در بسیاری از پرونده ها و دعاوی استفاده می نمایند. تفاوتی میان تخصص وکیل خانم و وکیل آقا در پرونده ها وجود ندارد و تنها تخصص، سواد و تجربه است که نتیجه کار را مشخص می کند. مراجعین محترم موسسه حقوقی تهران مدافع می توانند در تهران و کرج از خدمات حقوقی و مشاوره وکیل خانم استفاده نمایند.

مهم ترین دعاوی خانواده که نیاز به وکیل متخصص خانواده دارند

دعاوی خانواده طیف گسترده ای از دعاوی را در شامل می شوند که از مسائل مربوط به ازدواج و طلاق تا مسائل مربوط به محجورین و نصب قیم و… را در بر می گیرند. نظر به فراوانی طرح دعاوی در محاکم می توان گفت برخی از دعاوی خانواده در دادگاه ها بیشتر طرح می شوند و مشکلات مربوط به آنها در بین مردم شایع تر است. این دعاوی عبارت است:

طلاق

طلاق یک از شایع ترین دعاوی خانواده است. زوجین چنانچه به هر دلیلی قادر به ادامه زندگی با یکدیگر نباشند باید در دادگاه خانواده اقدام به طرح دادخواست طلاق نمایند. حال این طلاق ممکن است به درخواست مرد باشد یا به درخواست زن یا حتی طلاق توافقی. طلاق غیابی، طلاق به استناد عسر و حرج و… نیز از انواع دیگر طلاق هستند. هرچند انواع طلاق تفاوت هایی از منظر قانونی دارند اما وجه مشترک همه آنها نیاز به طرح دعوی در دادگاه خانواده از طریق دادخواست طلاق است.

مطالبه مهریه

مهریه یکی از مهم ترین حقوق مالی زنان است که به واسطه ازدواج به آنها تعلق می گیرد. مهریه انواعی دارد. مهر المسمی، مهرالمثل، مهر السنه و مهر المتعه انواع مهریه هستند که می توانند به صورت عندالمطالبه یا عندالاستطاعه تعیین شود. در هر صورت مهریه چه در عقد دائم و چه در عقد موقت حقی است برای زن که بر ذمه مرد است و مرد مکلف به پرداخت آن است. مهریه را می توان از طریق دادخواست مطالبه مهریه از دادگاه خانواده مطالبه کرد یا برای اجرای مهریه به دایره اجرای اداره ثبت مراجعه نمود. مطالبه مهریه با توجه به افزایش قیمت طلا و سکه و همچنین افزایش اختلافات خانوادگی تقریبا پر تعدادترین دعوای طرح شده در دادگاه های خانواده است.

تقسیط و تعدیل اقساط مهریه

چنانچه مرد توانایی پرداخت مهریه را نداشته باشد می تواند این مورد را از طریق طرح دادخواست اعسار توسط می توان در دادگاه مطرح نمود. چنانچه اعسار مرد از پرداخت مهریه بر دادگاه محرز شود دادگاه می تواند رای به تقسیط مهریه بدهد. دادخواست اعسار از پرداخت مهریه و تقسیط آن نیز در سالهای اخیر بسیار افزایش پیدا کرده است.

یکی دیگر از دادخواست هایی که در سالهای اخیر بسیار پر تعداد شده است دادخواست تعدیل اقساط مهریه است. با توجه به اینکه قیمت سکه در سالهای اخیر قیمت سکه به طور سرسام آوری افزایش پیدا کرده است ولی درآمد چندان افزایش قابل توجهی نداشته بسیاری از افرادی که مهریه را به صورت قسطی پرداخت می کردند از پرداخت اقساطی آن هم عاجز شده اند لذا این افراد از دادگاه درخواست تعدیل اقساط مهریه را می نمایند تا میزان اقساط مهریه با درآمد آنها متناسب شود و توان پرداخت آن را پیدا کنند.

اثبات نکاح

برخی اوقات افراد بدون ثبت رسمی ازدواج اقدام به شروع زندگی مشترک می نمایند. هر چند که طبق قانون مرد مکلف به ثبت ازدواج دائم و برخی موارد نکاح موقت می باشد و چنانچه از این کار سر باز زند از نظر قانون مجرم است اما بازهم هستند افرادی که بدون ثبت رسمی و قانونی واقعه ازدواج اقدام به شروع زندگی مشترک می نمایند. البته عدم ثبت نکاح در نکاح موقت بیشتر شایع است زیرا معمولا مردم مایل هستند ازدواج موقت از دید سایرین پنهان بماند و یا مدرکی از این عمل باقی نماند.

در این موارد چون مدرکی رسمی از ازدواج وجود ندارد باید دادخواست اثبات نکاح و رابطه زوجیت در دادگاه مطرح شود. برای اثبات رابطه زوجیت می توان به گواهی شهود و مدارکی از این قبیل استناد کرد.

فسخ نکاح

فسخ نکاح دعوایی است که موارد آن در قانون به دقت تعیین شده است. در واقع قانون بنا بر شرع مقدس اسلام برخی عیوب را در مرد و برخی عیوب را در زن پیش بینی کرده است که چنانچه این عیوب در هنگام نکاح وجود داشته باشد شخص می تواند دادخواست فسخ نکاح را در دادگاه خانواده مطرح نماید.

عیوب مرد طبق ماده ۱۱۲۲ قانون مدنی عبارت است از عنن، خصاء ومقطوع بودن آلت تناسلی. چنانچه مرد این عیوب را در هنگام نکاح داشته باشد زن می تواند ار دادگاه تقاضای فسخ نکاح نماید.

عیوب زن نیز طبق ماده ۱۱۲۳ قانون مدنی عبارت است از جذام، قرن، برص، افضاء، نابینایی دو چشم، زمین گیری. چنانچه زن در هنگام ازدواج دارای این عیوب باشد زن می تواند از دادگاه خانواده درخواست فسخ نکاح نماید.

مطلب مرتبط:  جدا شدن یا طلاق در ازدواج موقت | مهریه در ازدواج موقت به چه شکل است؟

البته موارد دیگری همچون تخلف از شرط صفت یا تدلیس در نکاح نیز می تواند مستند فسخ نکاح قرار گیرد که شرح آن در این مقاله نمی گنجد.

اخذ اجازه ازدواج

طبق ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی دختر بالغی که تا کنون ازدواج نکرده و باکره است برای ازدواج باید از پدر خود اجازه بگیرد. فلسفه این ماده این است که پدر معمولا به فکر خیر و صلاح دختر خود است و معمولا صلاح فرزند خود را بهتر درک می کند. اما مواردی یافت می شود که پدر بدون هیچ دلیل منطقی و محکمه پسندی مانع از ازدواج دختر خود می شود. در این موارد دختر می تواند به دادگاه خانواده مراجعه کرده و از دادگاه اجازه ازدواج دریافت کند. با وجود این رای دیگر نیازی به اذن پدر در ازدواج نیست.

بر هم زدن نامزدی و مطالبه هدایا

نامزدی دوره است که زن و مرد معمولا بدون عقد شرعی و با اطلاع خانواده ها با هم رفت و آمد می کنند تا با خلقیات و شرایط یکدیگر آشنا شوند. اما آنچه که اهمیت دارد این است که نامزدی هیچ تکلیفی برای طرفین از حیث ازدواج ایجاد نمی کند و طرفین هر زمان که بخواهند می توانند نامزدی را بر هم بزنند. اما معمولا این کار بدون اختلاف حاصل نمی شود. برگرداندن نامه ها، عکس ها و هدایایی که عین آن موجود است و عادتا مستهلک نمی شوند و مواردی از این قبیل باید به طرفین مسترد شود. هدایایی مثل حلقه نامزدی، انگشتر، سرویس طلا، گوشی موبایل یا هدایای مشابهی که با معمولا استفاده از آنها موجب از بین رفتن آنها نمی شود باید به صاحب آن باز گردد. بیشترین دعوایی که در راستای برهم زدن نامزدی طرح می شود همین استرداد هدایا است.

وکیل خانواده

استرداد جهیزیه

زن تکلیفی به تهیه جهیزیه ندارد اما عرفا این کار توسط زن و خانواده زن انجام می شود. حال چنانچه زن و مرد از هم جدا شوند و زن جهزیه خود را مطالبه نماید باید اموال باقی مانده از جهیزیه به او مسترد گردد. این مهم معمولا با استناد به سیاهه جهزیه ای که هنگام ازدواج تهیه می شود انجام می شود. دادخواست استرداد جهیزیه نیز از دادخواست های شایع  در دادگاه های خانواده است.

صدور اجازه ازدواج مجدد برای مرد

طبق قانون حمایت خانواده مردی که همسر دائم دارد نمی تواند بدون اجازه زن اول یا بدون اجازه دادگاه اقدام به ازدواج دائم مجدد نماید. بیماری زن یا عدم برقراری رابطه جنسی و مواردی از این قبیل می تواند برای مرد این حق را ایجاد کند که از دادگاه درخواست صدور اجازه ازدواج مجدد نماید.

ترک انفاق

طبق قانون مدنی مرد مکلف به تامین هزینه های زندگی و نیازهای همسر خود طبق شان اجتماعی و خانوادگی زن می باشد. مرد چنانچه عمدا از پرداخت هزینه های زندگی امتناع نماید طبق قانون مجرم است و مستحق مجازات می باشد. در این موارد زن می تواند با مراجعه به دادگاه اقدام به طرح شکایت ترک انفاق نماید و علاوه بر مجازات مرد نفقه حال و گذشته خود را دریافت نماید.

الزام به تمکین

زن طبق قانون و شرع مکلف به تمکین از همسر خود می باشد. تمکین به دو دسته تمکین عام و تمکین خاص تقسیم می شود. تمکین خاص به معنای برقراری رابطه جنسی به درخواست مرد است. تمکین عام نیز به معنای زندگی با مرد در خانه ای که او تهیه کرده است، اطاعت از شوهر در مسائل مربوط به خانواده، عدم خروج یا مسافرت بدون اجازه مرد و مسائلی از این قبیل است. معمولا زمانی که زن از خانه خارج می شود و از زندگی با مرد خودداری می کند مرد اقدام به طرح دادخواست الزام به تمکین می کند. چنانچه عدم تمکین زن اثبات شود مرد الزامی به پرداخت نفقه ندارد و همین موضوع نیز می تواند مستند طلاق واقع شود. البته عدم تمکین زن ارتباطی به مهریه ندارد.

اخذ حضانت و ملاقات فرزند

حضانت فرزندان تا سن ۷ سالگی اصولا با مادر است و بعد از ۷ سالگی تا سن بلوغ با پدر. بعد از بلوغ نیز فرزند خود انتخاب می کند که با پدر زندگی کند یا با مادر. اما در این میان مواردی مثل اعتیاد، عدم تعادل روانی، محکومیت کیفری و… می تواند موجب صلب صلاحیت از پدر یا مادر جهت پذیرش حضانت فرزندان شود. مثلا اگر حضانت بعد از ۷ سالگی مادر با طرح دادخواست حضانت فرزندان در دادگاه خانواده و اثبات عدم صلاحیت پدر می تواند همچنان حضانت فرزندان را بر عهده داشته باشد یا پدر با اثبات عدم صلاحیت مادر خضانت فرزندان را حتی قبل از ۷ سالگی از مادر بگیرد.

مورد دیگری که بسیار شایع است درخواست ملاقات فرزندان از دادگاه است. وقتی پدر یا مادر حضانت و سرپرستی طفل را برعهده دارد نمی تواند مانع از دیدار فرزند با دیگری شود. این حق شخص است که فرزند خود را ملاقات کند. از این رو چنانچه شخص مانع از ملاقات شود می توان در دادگاه خانواده اقدام به طرح دادخواست ملاقات فرزند نمود.

ممنوع الخروجی یا رفع ممنوع الخروجی فرزند

فرزندی که به سن بلوغ نرسیده است برای مسافرت خارجی نیاز به اجازه پدر دارد. چنانچه سفر برای او لازم باشد و پدر بیخود و بی جهت از صدور اجازه خروج از کشور خودداری کند می توان اقدام به طرح دعوای درخواست مجوز خروج از کشور از دادگاه نمود. یا زمانی که به دلیل موجهی پدر صلاح  می داند که اجازه خروج به فرزند خود ندهد، می تواند از دادگاه خانواده ممنوع الخروجی فرزند زیر ۱۸ سال خود را بخواهد.

اثبات نسب

برخی اوقات شخص از انتساب فرزند به خود سر باز می زند. یا زمانی که شخص متوجه می شود والدین واقعی او اشخاص دیگری هستند. در اینگونه موارد برای بهره مندی از حقوق ناشی از رابطه خونی مثل ارث، نفقه و… باید مشخص شود که پدر یا مادر واقعی شخص چه کسی هستند و نسب واقعی او به اثبات برسد. در اینگونه موارد می توان دادخواست اثبات نسب را به دادگاه خانواده تقدیم نمود تا دادگاه تکلیف این موضوع را روشن کند.

دعاوی محجورین

محجورین اشخاصی هستند که به دلیل مشکلات ناشی از ضعف یا زوال قوه عقلی از دخالت کلی یا جزئی در حقوق خود ممنوع هستند. صغیر، مجنون و یا سفیه به طور کل یا جزئی از انجام اقدامات حقوقی به خصوص معاملاتی که جنبه مالی دارند ممنوع هستند. در این موارد اداره اموال شخص به ولی یا قیم او سپرده می شود. بیشتر دادخواست های مربوط به مسائل محجورین نیز در دادگاه خانواده طرح می شوند و از مسائل شایع در محاکم به شمار می روند.

سؤالات متداول در زمینه وکیل خانواده

  1. آیا شخصی، دارای مدرکی با این عنوان هست؟

خیر. همانطور که گفته شد وکلا از نظر مدرک تفاوتی با هم ندارند و بر اساس سابقه و تجربه‌ای که دارند در یک زمینه متخصص خواهند شد. حال بر همین اساس وکیلی که در زمینه اموری هم چون طلاق، مهریه، نفقه و… تجربه کاری بیش‌تری داشته باشد، می‌تواند وکیل خانواده باشد. البته همانطور که گفتیم به وکیلی که برای یک خانوده اتخاذ شده و تمامی امور حقوقی آن‌ها بر عهده او هست را وکیل خانواده می‌گویند.

  1. چطور می‌توان شماره وکیل خانواده خوب را پیدا کرد؟

با جست و جو در اینترنت و همچنین پیگیری از مراکز مشاوره. البته یکی دیگر از راه‌هایی که می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین وکیل خانواده را بتوانید برای خود داشته باشید، مشورت با دیگر افراد و استفاده از تجربه‌ی آن‌ها در این زمینه خواهد بود. پیشنهاد ما این است که با مراجعین یک وکیل حتماً مشورت کنید و میزان رضایت آن‌ها را نیز ارزیابی کنید.

  1. آیا برای طلاق توافقی لازم است در جلسات حضور پیدا کرد؟

اگر شما یک وکیل خانواده اخذ کنید او به وکالت از شما تمامی امور را انجام می‌دهد و دیگر نیازی به حضور شما نخواهد بود.

  1. چقدر زمان می‌برد تا طلاق توافقی انجام گیرد؟

بعد از اخذ وکیل خانواده بین۱۵تا ۴۵ روز کاری طلاق انجام خواهد شد. ولی بدون مشورت و به کاری گیری یک وکیل زبده، این امر می‌تواند حتی چندین ماه به طول کشد. ضمن این که ممکن است هر شخص در این زمینه حقوقی داشته باشد که بدون مشورت با وکیل آن حقوق پایمال شده و نادیده گرفته شوند.

4.3/5 - (19 امتیاز)
سوالات شما
۱۳۲ دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. Solary

    سلام خسته نباشید
    یکی از فامیلای ما نزدیک یه سال پیش پدر و مادرش فوت شد و الان ۲۱ سالش هست
    این شخص عمویش در قید حیات است ولی در خانه مادر مادریش زندگی میکنه امکان دارد مادر بزرگش بتواند قیمی او را به عهده بگیرد

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      اگر پدر و جد پدری زنده نباشند برای درخواست قیمومت به اداره سرپرستی شهرتان مراجعه می‌کنید

  2. Peyvand

    سلام وقت بخیر، من یک ساله ازدواج کردم اما اصلا از شریک زندگیم رضایت ندارم ازدواج ما تقریبا سنتی بوده و الان حس میکنم حتی اون حس دوس داشتن که اون موقع بود دیگه از سمت من نیست ، چون خیلی اتفاق ها افتاد که فهمیدم هر حرفی هرکاری کرده الکی و نما بوده واسه اینکه با من ازدواج کنه . حق طلاق به من نداده ، اما من میخوام جدا شم . حتی مهریه نمیخوام فقط جهیزیه ام رو میخوام و مبلغی که برای عروسی خرج کردم. تو دادگاه رای میارم؟میتونم جدا شم بدون اذیت شم چون فکر نکنم به همین راحتی راضی شه طلاق بده ممنون میشم پاسخ بدید🙏🏻

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام

      از آنجایی که حق طلاق در فقه شیعه اثنی‌اعشری و مذهب جعفری با زوج است و متاسفانه حقوق موضوعه ایران پس از انقلاب این رویه را اتخاذ کرده است، لذا برای زن هیچگونه حقی جهت طلاق وجود ندار، مگر تحت شرایط خاص و با حصول برخی شرایط و با اثبات عسر و حرج.

      بنابراین بهترین پیشنهاد ما به شما اخذ طلاق توافقی است.
      جهت اطلاع از کلیه شرایط اخذ طلاق توافقی با شماره ۰۹۰۵۶۵۵۱۲۷۷ تماس بگیرید.

  3. علی

    با سلام، مهریه خانم ۱۰۰۰ سکه بوده که برای مطالبه اقدام به توقیف اموال نموده است. در نهایت با دریافت ۷۰۰ میلیون تومان طبق اسناد رسمی، نسبت به ابرا ۹۰۰ سکه از مهریه مینماید. ولی نامبرده بعد از مدتی برای باقیمانده مهریه نیز درخواست مینماید. آیا باتوجه به پرداخت های قبلی باقیمانده مهریه شامل ماده ۲۲ قانون حمایت خانواده میشود؟ و صدور حکم جلب برای باقیمانده مهریه قانونی است؟ و از چه طریقی میتوان نسبت به لغو حکم جلب اقدام نمود؟

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام

      اساسا صدور حکم جلب برای مهریه در شرایط نادر صورت می‌گیرد.
      عامل مهم در این رابطه نحوه ابرا مهریه است.
      جهت بررسی کامل موضوع و ارسال مدارک در واتس اپ، با شماره ۰۹۰۵۶۵۵۱۲۷۷ در تماس باشید.

  4. بهار

    سلام وقت بخیر من ۳۲ سالمه و سه سالی هست با یه آقایی آشنا شدم و قصد ازدواج داریم خانواده من به علت ورشکستگی پدرم از سال ۹۹ به شهرستان کوچ کردند و من با رضایت پدرم و دریافت تمامی مدارک شناسایی به تهران بازگشتم و مشغول به کار شدم ، تمان این مدت هم تمامی هزینه هام پای خودم بود پدر من مشکل اعصاب و روان داره و الان یک سالی هست مدام فحاشی میکنه به من و تهدید میکنه و تهمت میزنه که باید برگردی شهرستان پیش ما من با مادرم در مورد اون آقا صحبت کردم و شرایطشکنک گفتم ولی با مخالفت ۱۰۰ درصد مواجه شدم که چرا .. چون این آقا تو پیروزی ساکم هستند و در حد خانواده ما نیست، خیلی از اصرار کردم که باهاشون صحبت کن و با خانواده اش حرف بزن گفت اصلا ایما پایین شهر نشین هستند … من دوساله دارم لا این آقا بدون اطلاع خانواده زندگی میکنم و تصمیم قطعی داریم تا آخر سال عقد دائم کنیم ، الان از چه راه قانونی میتونم با خانواده ام اقدام کنم…

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام
      اساسا برای ازدواج یک دختر باکره، اذن ولی (پدر و پس از آن جد پدری) لازم است. اما در صورتی که ولی، بدون دلیل موجه، از دادن اذن ازدواج به دختر خودداری نماید، دختر می‌تواند با معرفی فردی که قصد ازدواج با وی را دارد اذن ازدواج را از حاکم بگیرد.
      از آنجایی که انجام مراحل گفته شده در بالا دارای پیچیدگی بسیار و ظرافت‌های خاص است و با توجه به اینکه قاضی برای رای به اذن سختگیری‌های فراوانی به خرج می‌دهد، طی کردن مسیر پرونده همراه با وکیل مجرب دادگستری برای شما ضروری است.
      در صورت نیاز به مشاوره رایگان و یا اخذ وکیل با شماره زیر تماس بگیرید:
      ۰۹۰۵۶۵۵۱۲۷۷

  5. سپید

    با سلام، منو خواهرم دوقلو هستیم ، داداشم معتاده ، دوسال پیش داداشم بی دلیل کتکمون زد و شکایت کردیم، وآقای بازپرس گفتن که تو ی برگه همه امضا کنیم اثرانگشت بزنیم که پدر ما برای منو خواهرم ی مسکن جداگانه اجاره کنه،بابام هم تعهد داد وما هم رضایت دادیم و الان حدود دوسال هست ک تو مسافرخونه زندگی میکنیم و پدرم هنوز ب تعهدش عمل نکرده، الان شکایت کردیم ک چرا ب تعهدش عمل نکرده و پدرم همش میگه من خونه نمیگیرن برگردن، ولی ما امنیت جانی نداریم و بابت کتکی ک خوردیم برگه پزشکی قانونی داریم،خواستم بدونم با برگه پزشکی قانونی میتونیم ثابت کنیم که اونجا امنیت نداریم و یا مارو بزور برمیگردونن،۳۲سالمون هم هست، و مجردیم،بابام هرماه دومیلیون و پانصد تومن بهمون میداد، آیا می‌تونه دیگه این پولو نده؟؟؟؟تمام این دوسال ک مسافرخونه بودیم فقط دومیلیون پانصد تومن میداد الان پول مسافرخونه چهارمیلیونو پانصد شده، خواستم بدونم مگه پیش قانون تعهد نداده پدرم پس چرا زیرش میزنه و میگه خونه نمی‌گیرم
    حتی گفته تو دعوا خواهرم بهش چک زده، درصورتی ک خواهرم دستش بهش خورده و داشته از خودش دفاع میکرده لطفا راهنمایی کنید ممنون

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام وقت شما بخیر
      اگر تعهد ایشان به تهیه منزل،توسط رای دادگاه بوده میتوانید به شعبه اجرای احکامی که رای را صادر کرده مراجعه کنین و از ان شعبه درخواست صدور اجراییه نمایید که در اینصورت مجدد مجبور میشود یا خانه ای تهیه کند یا مبلغ مقرری را به نرخ روز افزایش دهد
      اگر تعهد ایشان در خارج از رای دادگاه بوده باید از طریق دفاتر خدمات قضایی دادخواست الزام به ایفای تعهد را مطرح نمایید

  6. عباسی

    سلام همسرم مرا کتک می‌زند و تحقیر میکند و تمام موهای سرم را از ریشه در آورده فحاشی می‌کند و می‌گوید باید بیای مهریه ات را ببخشی وگرنه میام توی کوچتون آبرو ریزی و کتک کاری میکنم .خانواده ام نمی‌گذارند طلاق بگیرم و هیچ مکان دیگری برای ماندن ندارم چکار کنم و ضمنا تهدید به کشتن کرده و مدرک و شات هم دارم

    1. شادی اصغری کارشناس حقوقی

      سلام
      شما میتونید شکایت در خصوص ضرب و شتم و یا در خصوص توهین انجام دهید،یا میتوانید مطالبه مهریه انجام دهید،ولی برای طلاق باید ادله هایی در جهت اثبات عسروحرج انجام بدید.

  7. م م

    سلام.خانومی قسط طلاق در دادگاه خانواده داشته و مهریه خودرابخشیده امضاء زده.و دوباره برگشته ب زندگیش والان دوباره میخواد جداشود ایا میتونه دوباره از نوع درخواست مهریه بده؟
    سوال دیگر الان جهاز خودشو میخوادببره ومیخواد وسایلی ک از پول عروسیشون خریداری شده ببره نمیدونه اون وسایل از زن میشه یامرد؟
    ممنون میشم جواب بدین

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      بابت مهریه دیگر حق رجوع ندارد
      اما بابت جهیزیه اگر فاکتور ارائه کند میتواند تملک کند و در صورتی که هیچ یک فاکتور ارائه نکنند به طور مساوی تقسیم میشود

  8. منا مصطفائی

    سلام.اگه علت طلاق ضرب و شتم توسط شوهر باشه و شوهر عدم تمکین زده باشه آیا مهریه و نفقه و اجرت المثل به من تعلق میگیره یا نه؟

    1. شادی اصغری کارشناس حقوقی

      با سلام
      درخصوص عدم تمکین ایشان میتوانید علت را خوف و آسیب جانی مطرح بفرمایید و مدارک ومستندات ضرب و شتم را ارائه نمایید،و مهریه،اجرت المثل، نفقه به شما تعلق میگیرد فقط در زمان ناشزه بودن شما نفقه تعلق نمی گیرد.

  9. علي

    سلام گیرنده چک برای پاس کردن چک و واریز ان به نام یک شرکت دولتی اقدام به جعل می کند و با اشتباه یا فریب متصدی بانک ان را به حساب خود واریز می کند جرم اثبات و محکوم گردیده ولی برای رسیدن به پول چیزی ندارد ایا میتوان از بانک یا کارمند شکایت کرد؟

    1. تهران مدافع وکیل پایه یک دادگستری

      سلام در صورت مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم بعد از دادسرا و قبل ورود به دادگاه امکان مطالبه از شخص مجرم وجود دارد در غیر اینصورت از مراجعه حقوقی امکان مطالبه وجود دارد در خصوص کارمند بانک در صورت عدم وجود تقصی امکان طرح دادخوست وجود ندارد

  10. زهرا

    در ساختمانی دارای استخر ساکن هستم که ۳۰ واحد است با متراژهای مختلف ،آیا در محاسبه شارژ ساختمان در قسمت هزینه های جاری و تعمیرات استخر ،باید براساس متراژ محاسبه شود یا بطور یکسان . ،بعضی از واحد های بزرگ اعتراض دارند و می گویند استفاده ما یکسان است و باید یکسان حساب شود و بعضی دیگر مدعی هستند که چون منافع افزایش قیمت واحدها بخاط داشتن استخر برای واحدهایی که متراژ بیشتری دارند ،بیشتر است ،آنها باید شارژ قسمت استخر را هم بر حسب متراژ بدهند . از نظر حقوقی کدام درست است ? تقسیم یکسان هزینه های استخر بین واحدها و یا تقسیم بر حسب متراژ آپارتمان ?.ممنون از لطف شما

    1. تهران مدافع وکیل پایه یک دادگستری

      سلام هزینه استخر به نظر هزینه عمومی است برخلاف تعمیر فرضا ایزوگام بر اساس متراژ نیست البته مصوبه اکثریت ساکنین ملاک عمل خواهد بود

  11. رخسانا روشنایی

    سلام.رخسانا روشنایی هستم.سوالم اینه که شوهر خواهر من دو فرزند پسر داره .وقتی پیش زن و بچه هاشه دائم قر میزنه و پسر بزرگترش که۱۰سالش هست به طرز فجیعی با کاپشن و کلاه وادار میکنه ساعتها طناب بزنه و هر وقت که پسرش از نفس میفته با چوب یا کمربند به جون پسرش میفته و حسابی کتکش میزنه. اگه زنش هم مانع کتک زدن بچه بشه،اون هم کتک میخوره.خلاصه تا وقتی که پدر خانه در منزل هست هیچکدام حتی جرآت نفس کشیدن ندارند.حال میخوام بدونم مادر بچه ها میتونه حضانت بچه ها رو بعهده بگیره و از شوهرش جدا بشه.

    1. شادی اصغری کارشناس حقوقی

      با سلام
      اگر بتوانید عدم صلاحیت پدر رو اثبات‌ کنید میتوانید برای حضانت اقدام نمایید. برای طلاق نیاز به ادله ای برای اثبات عسروحرج باید ارائه بدهید.

  12. علی بداغی

    یک باب خانه سمت میدان خراسان ۱۷ شهریور که شش دانگ و ۹۰ سهم است که ۸۶ سهم برای خودم و ۴ سهم برای وراث میباشد که هیچ کدام حاضر نمیشن نه بخرند نه بفروشند ،حال میخوام تکلیف آن ۴ سهم را از طریق دادگاه روشن کنم.
    میشه لطف کنید بگید حق وکالت این پرونده چقدر هستش؟و چقدر زمان میبره؟

    1. شادی اصغری کارشناس حقوقی

      با سلام
      در صورت دریافت سند مشاعی میتوانید از طریق دادگاه اقدام به فروش مال مشاع و مزایده نمایید.

  13. سمیرا

    سلام وقت بخیر خواستم زمان مجدد ازدواج یه مرد بعد از ثبت طلاق همسرشون چقدر است؟ یعنی یک مرد چند وقت بعد از جدایی از همسر اولشون میتونند ازدواج مجدد با شخص دیگه داشته باشند؟

    1. شادی اصغری کارشناس حقوقی

      با سلام
      شرایط ازدواج مجدد بعد از طلاق برای زن۳ماه عده و همچنین برای مردان‌ باید تا عده زن قبلی صبرکنند.

  14. Mohsen

    سلام خسته نباشین دختر من دو هفته دیگه وارد ۷سالگی میشه میخواستم بدونم میتونم درخواست بدم برای حضانتش یا باید صبر کنم ۷سالش تموم بشه میشه راهنمایی کنین ممنون

    1. تهران مدافع وکیل پایه یک دادگستری

      سلام هفت سال کامل ملاک است

  15. حمید

    چطوری میشه سوال پرسید؟

    1. شادی اصغری کارشناس حقوقی

      با سلام
      میتوانید با خطوط درج شده در سایت تماس حاصل فرمائید یا سوالتون رو اینجا مطرح کنید.

      1. م م

        باسلام.همسر من قبل ازدواج رابطه جنسی معقدی داشتن.ومن ازشون شکایتی نکردمو.وایشون مطمعن بودن باکره هستن ولی موقع رابطه خونی از ایشون دیده نشد.والان قصد طلاق دارن ب دلیل سرکار نرفتن من و اعتیادم.میتونم الان ازشون شکایت کنم ایا پزشک قانونی بعد۴سال میتونن تشخیص بدن ک ایشون چه موقع باکره بودن؟
        خواهش میکنم جواب بدین خیلی برام مهمه

        1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

          سلام خیر تشخیص این امر بعد از گذشت ۴سال عملا ناممکن میباشد

  16. حمید صالح ابادی

    باسلام خانم بنده چند ماهی است منزل را ترک کرده وبنده الزام به تمکین دادم حال سوالم اینست که چند روز پیش دخترم که ۱۴سالش میباشد و با بنده هستش لیز خورد و دستش خیلی کم کبود شد فردای ان روز خانمم به لطف خبر رسانی همسایه ها با پلیس ۱۱۰ به درب منزل ما مراجعه کرد و ادعا داشت که بنده بچه را زدم لیکن دخترم به مامور گفت خیر بنده لیز خوردم وپدرم بنده را نزده حالا بعد از گذشت ۲۰روز برای بنده پیامک امده که پرونده منتظر اجرای دسور قاضی علت طرح تحقیقات مقدماتی و موضوع کودک ازاری و اتهامات ضرب و جرح عمدی به شعبه دوم بازپرسی ارجاع وثبت گردید وابلاغیه مربوط به شاکی ابلاغ شد و به دفتر شعبه اعاده شد وقت نظارت برای ۴۵روز دیگر دادند ‌‌حال بنده باید چکار کنم ایا محکوم میشوم تا حالا نه گزارش کلانتری نه پزشکی قانونی بر علیه من ندارند نمدانم باید چه کاری بکنم لطفا راهنمایی کنیدبنده را با تشکر

    1. شادی اصغری کارشناس حقوقی

      با سلام
      اگر اقرار فرزند باشد دلیلی برای نگرانی نیست،استشهادیه ای تهیه نمایید ودفاعیه ای در صورت مقرر شدن رسیدگی ارائه کنید ودرصورت فقدان ادله واثبات این ادعا پرونده منع تعقیب خواهد شد.

  17. م - ص

    عرض سلام و ادب
    من خانمی مجرد و کارمند دولت و معلول هستم. سوالم اینه از حقوق پدر متوفی به من هم سهمی میرسه یا خیر؟

    1. سروش حسن منفرد وکیل مدنی روابط کار

      با سلام
      تا زمانی که شاغلید خیر متاسفانه

  18. فهیمه توسلی

    با سلام ، میدانم که حضانت دختر بعد از ازدواج مجدد مادر ، به پدر میرسد. آیا این قانون فقط مربوط به زیر هفت سال است یا بعد از نه سالگی هم همینطور است؟ یعنی دختری که نه سالش تمام شده و می تواند خودش انتخاب کند که با چه کسی زندگی کند ، اگر مادرش ازدواج کند باید به اجبار با پدرش زندگی کند؟یعنی حتی در زمانی که از حضانت خارج شده اگه مادرش ازدواج کنه نمیتونه انتخاب کنه که با مادرش زندگی کنه و باید با پدرش زندگی کنه؟

  19. مسعود متقی

    سلام پس از چند سال یکدستگاه دناپلاس ثبت نامی رو با اصرار نمایندگی در غروب تحویلم دادند و فردا رفتم پیش کارشناس که تایید کرد درب جلو سمت راست رنگشدگی دارد ماشین را با برگه کارشناسی بردم نمایندگی تحویل دادم ولی الان میگن باید بیایی همین را بگیری ، لطفا راهنمایی کنید باید چکار کنم و به کجا شکایت کنم ممنونم

    1. تهران مدافع وکیل پایه یک دادگستری

      سلام از طریق دادگاه میتوانید دادخواست بدهید

  20. مهدی گرامی

    سلام ممنون از سایت و مشاوره خوبتون

    1. تهران مدافع وکیل پایه یک دادگستری
  21. سیمین طاهری

    سلام.خسته نباشید.من برج۱۱ جداشدم و مهریه رو اعسار کردن!البته این بگم همسر سابقم کاری کردن ک من از تشکیل دادگاه مهریه بی اطلاع باشم و زمانی متوجه شدم ک کار از کار گذشته بود!موقع جاری طلاق ایشون ۳تاسکه ک حکم دادگاه بود ب من دادن،قرارهست هر ۷ماه ی سکه ارایه بدن ک ۲۳ام شهریور موعدش بود ک هنوز خبری نشده ازشون!میخواستم بدونم میتونم ایشون رو ممنوع الخروج کنم؟درضمن ایشون کارمند هستن!و چندین بار من رو تهدید کردن ک همین ۳تاسکه رو دیدی دیگه مهریه ت نمیدم!و کاری هم‌نمیتونی بکنی!الان من باید چکار کنم؟رفتم دادگاه گفت پرونده ت ب اجرای احکام نرفته!!من کسی رو ندارم کمکم کنه و اون نامرد داره اذیت میکنهمیتونم شکایت کنم و حقوقشون رو توقیف کنم؟؟و ممنوع الخروجش کنم؟!لطفا کمکم کنید.سپاسگزارم.

    1. شادی اصغری کارشناس حقوقی

      با سلام
      درصورت عدم پرداخت جهت مطالبه ی اقساط مهریه میتوانید اقدام نمایید.و در صورت عدم پرداخت تقاضای جلب کنید.

  22. سارا مجد

    سلام
    من ۱۵ سال است که ازدواج کردم.
    یک دختر ۱۴ ساله دارم.شوهرم بسیار بد اخلاق و بد دهنه.مدام من ودخترم رو تحقیر میکنه .توهین به دیگران تفریحشه.پشت سر خانواده ام بدو بیراه میگه ومسخره شون میکنه.فیلم و عکسهای خلاف شئونات اسلامی نگاه میکنه .میخواستم بپرسم اگه بخواهم دادخواست طلاق بدم،نیاز به مدارک خاصی برای اثبات فحاشی همسرم نیاز است.و برای اثبات این کارهاش باید چه مدارکی داشته باشم.

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      با سلام با توجه به اینکه طبق قوانین ایران حق طلاق با مرد است و طلاق از ناحیه زوجه نیاز به اثبات موارد عسر و حرج دارد در مورد موضوع شما ابتدا باید شکایت توهین و فحاشی مطرح و پس از رای قطعی با توسل به این دلیل طلاق را مطرح نمایید.

  23. مصطفی مصطفی

    سلام بنده ۱۰ سال هست که ازدواج کردم و خانمم‌رو خیلی دوست دارم الان ۷ ماهه متوجه شدم که خانمم با یک فرد پولدار ارتباط داره و الان جدا از هم زندگی می‌کنیم و اصلا هم حاظر نیست با من زندگی کنه تا قبل از اینکه متوجه خیانت بشم خیلی با هم خوب بودیم ولی تا متوجه شدم رفتارش عوض شد و الان داره کارای طلاقش میکنه اون شخصی که وارد زندگی مون شده یک شخص پولدار هست و یک وکیل کار درست براش گرفته ارتباطشون هم فقط تلفنی هست مونده ام چیکار کنم هر کاری میکنم و نمیتونم ازش دل بکنم الان فکر میکنم تنها گزینه ای که دارم خودمو خلاص کنم که این جدایی رو نبینم اگه میشه کمکم کنید

    1. شادی اصغری کارشناس حقوقی

      با سلام
      اگر شما حاضر به طلاق نیستید درجلسه ی رسیدگی عنوان کنید، قاضی بدون داشتن دلیل برای خانم حکم طلاق صادر نمی کند،در حال حاضر میتوانید دادخواست الزام به تمکین از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت کنید ،جهت بهبود خدمات تماس حاصل فرمایید

  24. سارا بدری

    شوهر خواهرم فردی بسیار خسیسی می باشد خرج منزل خورد و و خوراک را هم نمی دهد با توجه به اینکه خانواده ام برای خانه اش خرید می کنند چگونه می توانیم بدون شاهد این موضوع را در دادگاه به نفع خواهرم استفاده کنیم؟چون راحت دروغ می گوید و همه خریدها را به اسم خودش عنوان می کند. پیشاپیش از راهنمایی شما سپاسگزارم

    1. زهرا افراس وکیل پایه یک دادگستری

      سلام دادخواست مطالبه نفقه بدهید تا جهت واریز نفقه میزان ان مشخص شود تا در این خصوص حکم صادر شود

... ...
مشاوره تلفنی رایگان
(فقط استان تهران و البرز)
فقط استان تهران و البرز - ۰۹۱۰۴۷۶۸۸۸۴ وکیل اداره کار - ۰۹۲۱۰۸۳۳۸۰۵