... ...

بهترین وکیل کیفری تهران در سال 1403 با مشاوره رایگان

  • 4 شهریور 1400
  • بروزرسانی: ۵ فروردین ۱۴۰۳
  • ۴۳ نظر
  • 18 دقیقه
  • 6318 بازدید

مشاوره کیفری رایگان با بهترین وکیل متخصص

  • طرح و پیگیری کلیه عناوین کیفری
  •  آیا میدانید قبل از طرح شکایت باید عنوان مرتبط با موضوع را بدانید؟
  •  قبل از هر اقدامی به صورت رایگان با ما تماس بگیرید ۰۹۱۰۴۷۵۹۹۹۲

انسان ذاتا گرایش به قانون شکنی و سرپیچی از قوانین و دستورالعمل ها دارد. هر چیزی که اجباری باشد و برای انسان محدودیت ایجاد کند معمولا زمینه های قانون گریزی را هم فراهم می کند. گسترش زندگی اجتماعی و تنوع روابط اجتماعی میان مردم طبعا موجب تنوع این قوانین و محدودیت ها می شود. همین امر موجب تنوع جرائم و مجازات ها و روش های قانون گریزی شده است. لذا حقوق کیفری به عنوان یکی از شاخه های علوم حقوقی و به عنوان یکی از مهم ترین شاخه های حقوق مورد توجه قرار می گیرد. این علم به مطالعه جرائم و مجازات ها، قانون گذاری کیفری، میزان تاثیرگذاری مجازات های پیش بینی شده، نحوه اجرای مجازات ها و مسائلی از این قبیل می پردازد.

طبعا با گسترش جرائم، مجازات ها و روش های اعمال و اجرای مجازات علم حقوق کیفری هرروز پیچیده تر می شود و نیاز به متخصصان این حوزه بیشتر می شود.

در کنار اشخاصی که به مطالعه این امور می پردازند افرادی هم در کسوت قاضی باید این قوانین را اعمال و اجرا کنند. اما در امان ماندن از تعدیات قضات و جلوگیری از اعمال مجازات های غیر متناسب با جرم بر عهده وکلا است. وکیل کیفری یکی دیگر از تخصص هایی است که بدون آن نظام حقوق کیفری را تصور کرد. زیرا آگاهی به تمامی قوانین و مقررات به خصوص قوانین اجرایی و آئین دادرسی از توان مردم عادی خارج است و برای اینکه بیخود و بی جهت مجرم شناخته نشوند یا مجبور به تحمل مجازاتی بیش از آنچه مستحق آن هستند باید وکیل کیفری متخصص در کنار آنها حضور داشته باشد.

وکیل کیفری کیست؟

وکیل کیفری کسی است که علاوه بر داشتن پروانه وکالت پایه یک دادگستری بر قوانین و مقررات حقوق کیفری مسلط است و در زمینه پرونده های کیفری دارای تخصص و تجربه کافی است. در واقع کسانی که در دانشگاه رشته حقوق را انتخاب نموده اند پس از کسب مدرک لیسانس حقوق می توانند در آزمون سخت و طاقت فرسای وکالت شرکت کنند. پس اینکه در این آزمون سخت قبول می شوند باید حداقل مدت ۱۸ ماه در نزد یک وکیل خبره و در دادگاه ها و دعاوی مختلف به کارآموزی بپردازند تا فن وکالت در دادگاه ها آشنا شوند. وکیل پس از گذراندن دوره کارآموزی در نهایت پروانه وکالت پایه یک دادگستری کسب می کنند و می توانند به تنهایی وارد دعاوی و دادگاه ها شوند.

علاوه بر اینکه وکیل باید وکیل پایه دادگستری باشد باید بر قوانین و مقررات کیفری مسلط باشد. از جمله قانون مجازات اسلامی، قانون آئین دادرسی کیفری، قانون اجرای احکام کیفری، قانون مبارزه با مواد مخدر، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشاء و کلاهبرداری و قوانین و مقررات متعدد دیگری که ذکر نام آنها از حوصله این متن خارج است. علاوه بر علم و تسط بر قوانین وکیل کیفری باید تجربه و سابقه درخشان در دادگاه ها باشد.

وکیل کیفری خوب در تهران

چرا به وکیل کیفری نیاز داریم؟

پرونده های کیفری با جرم مجازات در ارتباط هستند. چه در نقش شاکی باشیم و چه در نقش متهم ممکن است با بی اطلاعی از قوانین کیفری متحمل خسارات جبران ناپذیری شویم. به عنوان مثال تصور کنید به اشتباه متهم به جرمی شده باشیم. چنانچه به ارتکاب جرم و مجازات ناشی از آن محکوم شویم چه اتفاقی برای ما می افتد؟ تصور کنید بی گناه محکوم به چند سال حبس شویم. نه تنها مسیر زندگی به طور کلی تغییر می کند و تمام آنچه که ساخته ایم ممکن است از بین برود بعد از اتمام مدت محکومیت نیز به دلیل داشتن سوء سابقه موثر کیفری امکان اشتغال و پیشرفت را از دست خواهیم داد.

وکیل کیفری متخصص با تسلط بر قوانین و مقررات جزایی و سابقه و تجربه شرکت در پرونده های متعدد کیفری می تواند از تمام این موارد جلوگیری کند یا باعث محکومیت متهمی شود که از او شکایت کرده اید و از این طریق شما را به حقوقتان برساند.

موسسه حقوقی تهران مدافع یک تیم متخصص از بهترین وکلای کیفری تهران و کرج و را گرد هم آورده است تا از این طریق بتواند پاسخگوی نیازهای مراجعین محترم باشد. با تهران مدافع تماس بگیرید و با وکیل کیفری صحبت کنید و مشاوره رایگان حقوقی دریافت کنید. تهران مدافع بهترین وکیل کیفری را به شما معرفی خواهد کرد.

وکیل کیفری خوب چه ویژگی هایی دارد؟

تسلط علمی

یک وکیل کیفری خوب باید بر کلیه قوانین و مقررات کیفری و جزایی کشور تسلط داشته باشد. علاوه بر آن باید به صورت مداوم آخرین تغییرات قوانین و مقررات رصد کند و از آخرین تغییرات مقررات و رویه های قضایی به خصوص آراء وحدت رویه دیوان عالی کشور در زمینه کیفری مطلع باشد و حقوق موکل خود را با تکیه بر آنها پیگیری نماید.

تجربه

تجربه و سابقه کار در امور کیفری در بسیاری از موارد در کنار تسلط علمی برای وکیل کیفری بسیار دارای اهمیت است. چه بسا تجربه و تخصص وکیل کیفری در بسیاری از موارد شرایط را به نفع موکل تغییر می دهد. اینکه دقیقا در کدام مرحله چه اقدامی را باید انجام داد و با چه استراتژی باید پیشرفت تا بهترین نتیجه را در کمترین زمان ممکن کسب کرد تخصص یک وکیل با تجربه است.

دقت

دقت در امور کیفری بیش از پرونده ها و دعاوی دیگر مورد نیاز است. مطالعه و بررسی دقیق مدارک یکی از مهم ترین وجوه دفاع در پرونده ها ی کیفری است. بسیار پیش می آید که وجود یک نکته کوتاه یا یک مدرکی که مغفول مانده است سرنوشت یک موکل را به طور کلی تغییر داده است. وکیل باید در این موارد دقیق باشد و بر تمام وجوه و جزئیات پرونده مسلط باشد و با دقت تمام آنها را بررسی کند و طبق آنها دفاعیات خود را تدوین کرده و پرونده را با ابتکار خود به پیش برد.

تعهد

تعهد در پرونده های کیفری بیشتر خود را نشان می دهد. تبانی وکلا با طرف مقابل در پرونده های کیفری بیشتر اتفاق می افتد. باید دقت داشته باشیم که وکیلی انتخاب کنیم که متعهد باشد و از این بابت برای موکل خود اطمینان ایجاد کند.

وقت شناسی

وقت شناسی در پرونده های کیفری اهمیت بسیاری دارد. وکیل باید به سرعت و در کمترین زمان ممکن اقدامات لازم را انجام دهد تا متهم به زندان نرود. وکیل باید در هر فرصتی در کنار موکل حضور یابد تا بتواند به خوبی از موکل دفاع کند. از سوی دیگر باید دقت داشته باشد در مواعد قانونی اعتراض نگذرد و حق دفاع و اعتراض موکل از بین نرود.

شماره وکیل کیفری تضمینی در تهران و کرج

موسسه حقوقی تهران مدافع بهترین وکلای کیفری تهران و کرج را گرد هم آورده است تا مراجعین محترم بتوانند با خیالی آسوده برای پرونده خود وکیل انتخاب نمایند.

می توانید در ساعت اداری با شماره « ۰۹۱۰۴۷۵۹۹۹۲  » تماس بگیرید و مشاوره حقوقی رایگان دریافت کنید.

بهترین وکیل کیفری تهران مدافع

آیا در پرونده های کیفری می توانیم چند وکیل داشته باشیم؟

در قانون این اجازه داده شده که افراد وکلای متعدد انتخاب کنند و مشخص کنند که وکلا مجتمعا یا منفردا اقدام کنند. یعنی مثلا موکل می تواند ۲ وکیل انتخاب کند و مشخص کند که باید هردو باهم اقدام کنند تا عمل آنها اعتبار حقوقی پیدا کند یا اینکه این اجازه را به هر دوی آنها بدهد که به تنهایی و مستقلا اقدام کنند و عمل مستقل آنها اعتبار داشته باشد.

مطلب مرتبط:  نمونه دادخواست استرداد لاشه چک نکاتی که لازم است قبل از طرح دادخواست لاشه چک بدانید

در پرونده های کیفری نیز این اجازه داده شده که متهم یا شاکی چند وکیل برای دفاع یا طرح شکایت انتخاب کند. البته در موضوعات کیفری در برخی موارد محدودیت هایی در انتخاب وکیل وجود دارد.

طبق تبصره ماده ۳۴۶ قانون آئین دادرسی کیفری برای پرونده هایی که رسیدگی به آنها در صلاحیت دادگاه کیفری دو است مثل سرقت، توهین، افتراء و… موکل می تواند حداکثر ۲ وکیل معرفی کند.

طبق ماده ۳۸۵ قانون آئین دادرسی کیفری در پرونده هایی که رسیدگی به آنها در صلاحیت دادگاه کیفری ۱ است موکل می تواند تا ۳ وکیل داشته باشد.

البته در مرحله تحقیقات مقدماتی شخص تنها می تواند یک وکیل داشته باشد. در مرحله مقدماتی در خصوص برخی جرائم نیز همان یک وکیل نیز باید اجازه دادگاه را اخذ کند تا به مدارک پرونده دست یابد و بتواند در مراحل تحقیقات حضور داشته باشد. این جرائم عبارت است از:

  1. امور خانوادگی و خصوصی به درخواست طرفین
  2. اعمال و جرائم منافی عفت یا جرائمی که مخالف اخلاق حسنه باشد.
  3. جرائم امنیتی و مخالف احساسات مذهبی

همچنین در جرائم سیاسی صرفا وکلایی می توانند مداخله کنند که لیست آنها به تایید رئیس قوه قضائیه رسیده باشد.

مشاوره حقوقی با بهترین وکیل کیفری تهران

وقتی با دفاتر حقوقی تماس می گیرید معمولا با با منشی، کارشناسان حقوقی یا دانشجویان یا کارآموزان مشاوره می شوید. ولی موسسه حقوقی تهران مدافع یک تیم متخصص و که متشکل از تعداد زیادی وکیل کیفری حرفه ای و متخصص می باشد را گرد هم آورده تا شما را راهنمایی کنند.

همین حالا با تهران مدافع تماس بگیرید و و مشاوره حقوقی رایگان از بهترین وکیل کیفری تهران دریافت کنید. « ۰۹۱۰۴۷۵۹۹۹۲  »

ابزار کار وکیل کیفری خوب

وکیل کیفری برای اینکه در پرونده ها به خصوص پرونده های پیچیده ای مثل قتل نتیجه مطلوبی کسب کند نیاز به استفاده از ابزارهای مختلفی دارد. برخی از این ابزارها در دست خود وکیل است و برای به دست آوردن برخی باید از دیگران کمک بگیرد. در ادامه به برخی از مهم ترین ابزارهایی که یک وکیل کیفری از آنها در راستای پیروزی در پرونده استفاده می کند اشاره خواهیم کرد.

قوانین و مقررات

مهم ترین ابزار یک وکیل علم و سواد اوست. قوانین و مقررات کیفری به خصوص قوانین مرتبط با آئین دادرسی کیفری مهم ترین ابزاری است که همواره همراه وکیل است و باید با استناد به آنها مسیر درست پرونده را مشخص کند تا پیروزی و نتیجه مطلوب حاصل شود.

نظر کارشناس رسمی دادگستری

با توجه به اینکه وکیل پایه یک دادگستری کیفری در همه مسائل و علوم، علم و اطلاع ندارد در بسیاری از اوقات از نظر یک کارشناس رسمی دادگستری یا هیئت کارشناسی کمک می گیرد. به عنوان مثال وقتی در یک پرونده هک وسرقت اینترنتی وکیل پرونده ای را می پذیرد بهتر است برای تامین دلیل از نظر یک کارشناس رسمی دادگستری که در امور مربوط به جرائم اینترنتی دارای تجربه و تخصص است کمک بگیرد تا به کمک او زوایا و جزئیات موضوع بر او آشکار شود و بتواند بهترین دفاع را برای دادگاه آماده کند

پزشکی قانونی

در پرونده هایی مثل پرونده قتل، پرونده های ضرب وجرح، قصور پزشکی یا حتی پرونده هایی مثل تجاوز به عنف و مواردی از این قبیل یکی از  مهم ترین اسناد پرونده گزارش و نظر پزشکی قانونی است. در اینگونه موارد وکیل از پزشکی قانونی به عنوان یک ابزار مهم جهت حل و فصل پرونده و تدارک یک دفاع مناسب کمک می گیرد. چه بسا وکلای با تجربه با مطالعه دقیق گزارش پزشکی قانون نکاتی را یافته اند که به طور کلی یک متهم به قتل را به طور کلی تبرئه و رفع اتهام نموده اند.

اسلحه شناسی

شناخت اسلحه و مهمات و مسائل مربوط به آن به خصوص در پرونده های جنایی اهمیت بسیاری دارد. گزارش های مربوط به اسلحه شناسی از مهم ترین مسائلی است که یک وکیل کیفری باید بر آن تسلط داشته باشد و بتواند به خوبی از آن برای دفاع از حقوق موکل خود استفاده کند. به عبارت دیگر اسلحه شناسی یکی از ابزارهای اصلی یک وکیل کیفری متخصص در پرونده های جنایی است. این که مقتول با چه سلاحی کشته شده است یا چه مهماتی در سلاح بوده است؟ ، از چه فاصله ای به مقتول شلیک شده یا اینکه مقتول با قاتل درگیر شده است یا خیر از مسائلی است که در گزارش های اسلحه شناسی منعکس می شود.

خط شناسی

گزارش های خط شناسی هم از ابزارهای مهمی است که یک وکیل خوب کیفری برای دفاع از موکل از آن استفاده می کند. مثلا وقتی وکیل مدعی است که سندی که در پرونده استفاده شده است توسط او نوشته نشده یا توسط او امضا نشده است وکیل می تواند از کارشناس خط شناسی کمک بگیرد و از این طریق بهترین دفاعیات را برای موکل خود آماده کند. کارشناس خط شناسی می تواند در رابطه با موضوعاتی که طرح شد اظهار نظر کند و دستاویزی برای وکیل جهت دفاع از حقوق موکل فراهم نماید.

پلیس علمی و گزارش صحنه جرم

یکی از مهم ترین وظایف پلیس علمی بررسی صحنه جرم و ارائه گزارش های متعدد در رابطه با مسائل و مدارک مربوط به صحنه جرم است. این گزارش ها به صورت کاملا فنی نگارش می شود و وکیل کیفری به خصوص در پرونده های جنایی باید تخصص لازم را جهت مطالعه این گزارش ها را داشته باشد. انگشت نگاری، جمع آوری مدارکی مثل نمونه خون، نمونه مو و… از وظایف پلیس علمی است.

مراحل طرح شکایت کیفری

۱.     تفکیک مرجع حقوقی وکیفری

اولین گام برای اینکه بتوانیم یک شکایت مناسب را طرح کنیم تا به موفقیت در خصوص دعوای خود برسیم مشخص کردن مرجع صالح است. باید بدانیم دعوای ما یک دعوای حقوقی است و باید در مراجع حقوقی طرح شود یا یک دعوای کیفری است و باید در مراجع کیفری طرح شود.

نه تنها تفکیک بین دعوای حقوقی  و کیفری امر دقیق و تخصصی است که بلکه مشخص کردن مرجع صالح جهت طرح دعوا خود یک تخصص دیگر می طلبد. مثلا در دعاوی کیفری رسیدگی به برخی دعاوی در صلاحیت دادگاه کیفری یک و برخی دیگر در صلاحیت دادگاه کیفری ۲ است. شروع شکایت در برخی دعاوی از دادسرا آغاز می شود و باید خطاب به دادستان تنظیم شود و برخی دعاوی دیگر باید از همان ابتدا در دادگاه مورد رسیدگی قرار گیرند.

۲.     ثبت نام در سامانه ثنا

در حال حاضر عمده خدمات قضایی از جمله ثبت شکایات، طرح دعاوی، ثبت و ارسال اظهارنامه و… از طریق سامانه الکترونیک خدمات قضایی که به سامانه ثنا معروف است انجام می شود. برای اینکه هر شکایتی قابلیت ثبت در مراجع قانونی پیدا کند شخص شاکی باید در اولین گام اقدام به ثبت نام در سامانه ثنا نماید. برای این منظور باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند. البته برخی شهرهای کم جمعیت فاقد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی هستند. در این شهرها باید به دادگستری محل جهت پیگیری ثبت نام در سامانه مراجعه کنید.

مطلب مرتبط:  جرم زورگیری چیست؟ چه مجازاتی دارد؟

۳.     مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا کلانتری

برای اینکه شکایتی ثبت شود باید متن شکایت را به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تحویل دهیم. مشخصات متشاکی یا متهم نیز باید به دفتر خدمات قضایی داده شود تا بتواند شکایت را به درستی ثبت کند. البته اگر شخص مجهول الهویه باشد یا اطلاعاتی از او نداشته باشیم بازهم می توان ثبت شکایت کرد.  پس هرگاه تصمیم به شکایت داشته باشیم باید تاحد ممکن مشخصات متشاکی را به همراه مدارک شناسایی خود و متن شکایت به دفاتر خدمات قضایی تحویل دهیم.

البته شکایت کیفری می تواند از طریق کلانتری نیز به جریان درآید. یعنی شخص شاکی می تواند به کلانتری مراجعه کند و با پر کردن فرم های لازم جهت طرح شکایت و با راهنمایی مامورین کلانتری اقدام به طرح شکایت نماید. این روش به خصوص در مواردی که اطلاعی از مشخصات متهم نداریم روش ساده تری است.

۴.     تنظیم شکایت با رعایت شرایط قانونی

شکایت در مراجع قانونی باید به درستی و با رعایت شرایط قانونی طرح شود. چنانچه این شرایط رعایت نشود ممکن است حسب مورد اخطار رفع نقص یا قرارهایی مثل رد دعوی و… صادر شود و پرونده به بایگانی ارسال شود و شاکی مجبور به طرح دوباره شکایت و طی مراحل مختلف آن شود و حتی در رسیدن به حقوق خود با مشکل مواجه شود. این شرایط عبارت است از:

  1. مشخصات شاکی از جمله نام، نام خانوادگی، نام پدر، کد ملی، نشانی دقیق شاکی
  2. موضوع شکایت، ذکر محل، تاریخ و زمان دقیق و قوع جرم به علاوه تاریخ تقدیم شکایت به دادسرا
  3. مشخصات مشتکی عنه (متهم) از جمله نام، نام خانوادگی، نام پدر، نشانی دقیق ( در صورتی که مشتکی عنه مشخص باشد و برای شاکی مجهول الهویه نباشد)
  4. مشخص کردن ضرر و زیان وارده به شاکی و میزان آن.
  5. مدارک پیوست شده به شکایت
  6. مشخصات شاهدان و مطلعین از وقوع جرم.
  7. امضای شاکی

مراحل رسیدگی به شکایت کیفری

۱.     شورای حل اختلاف

اولین مرحله رسیدگی به جرائم کیفری در خصوص جرائم قابل گذشت شورای حل اختلاف است. چنانچه جرم قابل گذشت باشد شورای حل اختلاف با هدف ایجاد صلح و سازش وارد کار می شود و با رایزنی و مذاکره با طرفین پرونده سعی در ایجاد صلح و سازش و آشتی می نماید.

۲.     دادسرا

برای اینکه به یک شکایت کیفری رسیدگی شود باید ابتدا شکایت خطاب به دادسرا و دادستان تنظیم شود. دادستان مسئول تحقیقات مقدماتی است. یعنی شکایت و مدارک و مستندات مربوطه را بررسی کرده و مشخص می کند آیا شکایت وارد است یا خیر. چنانچه در تحقیقات به این نتیجه برسد که شکایت وارد است و شخص متشاکی متهم به به ارتکاب جرمی است که ممکن است به واسطه آن مجرم تلقی شده و محکوم به مجازات شود یا صدور کیفرخواست و قرار مقتضی ، پرونده را جهت رسیدگی به دادگاه صالح ارجاع می دهد. به عبارت بهتر می توان گفت که کیفرخواست ادعای دادسرا مبنی بر مجرم بودن متهم است.

۳.     بازپرس

کار بازپرس با ارجاع پرونده توسط دادستان آغاز می شود. چنانچه پرونده ای در دادسرا وارد شود دادستان می تواند جهت تحقیقات مقدماتی، تعقیب متهم، یافتن و بازداشت متهم، بازجویی و صدور قرار نهایی در دادسرا از بازپرس کمک بگیرد. در واقع می توان گفت که بازپرس در سلسله مراتب قضایی ذیل دادسرا تعریف می شود و از نظر سازمانی دادستان مافوق او محسوب می شود. بازپرس با بررسی مدارک، دعوت از شهود، معاینه محل و… مدارک را بررسی می کند و با ارائه آنها به دادستان پرونده را جهت صدور قرار نهایی دادسرا آماده می کند.

۴.     دادگاه بدوی

دادسرا پس از بررسی مدارک ضمن صدور کیفر خواست پرونده را جهت رسیدگی به دادگاه بدوی ارسال می کند. دادگاه بدوی در مسائل کیفری سه مرجع متفاوت است. مرجع بدوی در برخی موارد دادگاه کیفری ۲ و در برخی جرائم دیگر دادگاه کیفری ۱ است همچنین برخی جرائم در دادگاه انقلاب مورد  رسیدگی قرار می گیرد.

دادگاه بدوی پس مطالعه کیفرخواست و بررسی مدارک و مستندات و شنیدن شهادت شهود و دریافت اطلاعات از مطلعین اقدام به صدور رای می نماید. در این زمان دادگاه رای مقتضی را صادر می کند. این رای حسب مورد می تواند رای برائت باشد و از شخص رفع اتهام نماید یا رای محکومیت کیفری باشد. در موارد محکومیت کیفری قاضی با توجه به شدت جرم ارتکابی و شرایط متهم مجازاتی متناسب با اوضاع و احوال پرونده مشخص می کند .

۵.     دادگاه تجدید نظر

اصل دو مرحله ای بودن رسیدگی در مراجع قضایی در اکثر قریب به اتفاق کشورهای دنیا پذیرفته شده است. کشور ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. یعنی وقتی به پرونده ای رسیدگی می شود و رای مقتضی توسط قاضی صادر می شود هریک از طرفین پرونده باید بتوانند به این رای اعتراض کنند. شخص معترض باید ایرادات خود را به تصمیم دادگاه بدوی مستندا و مستدلا خطاب به مرجع تجدید نظر تحویل دهد تا رای صادره بررسی شده و قضات تجدید نظر اقدام به صدور رای مبنی بر تایید یا رد و اصلاح رای مرجع بدوی نمایند.

در نظام حقوقی ایران برای تجدید نظر خواهی از آراء مراجع بدوی در خصوص جرائم و مجازات ها سه مرجع پیش بینی شده است. همانطور که پیش تر اشاره شد این سه مرجع عبارت است از دادگاه کیفری ۲، دادگاه کیفری ۱ و دادگاه انقلاب.

مرجع تجدید نظر هریک از مراجع سه گانه در نظام حقوقی ایران متفاوت است.

مرجع تجدید نظر آراء دادگاه کیفری ۲ دادگاه تجدید نظر استان است. مرجع تجدید نظر از آراء دادگاه کیفری ۱ دیوان عالی کشور می باشد. همچنین آراء دادگاه انقلاب حسب مورد قابل تجدید نظر خواهی در دادگاه تجدید نظر استان یا دیوان عالی کشور می باشد.

۶.     دیوان عالی کشور

اصولا دیوان عالی کشور مرجع فرجام خواهی از آراء کیفری است. البته در برخی موارد نیز دیوان به عنوان مرجع تجدید نظر پذیرفته شده است.

در خصوص فرجام خواهی باید گفت چنانچه جرمی قابل فرجام باشد شخص می تواند با فرجام خواهی در دیوان عالی کشور فرصتی دوباره جهت بررسی پرونده به خود بدهد. یعنی بعد از صدور رای در مرجع بدوی و تجدید نظر در برخی موارد دیوان وارد رسیدگی فرجامی می شود. رسیدگی فرجامی دیوان صرفا از نظر شکلی است. یعنی دیوان فرآیند رسیدگی را به دقت بررسی می نماید و چنانچه روند رسیدگی قانونی باشد رای صادره را تایید می نماید و چنانچه رای روند قانونی خود را طی نکرده باشد و ایرادی از این حیث داشته باشد رای را نقض و به شعبه هم عرض جهت رسیدگی ارجاع می دهد.

وکیل کیفری رایگان یا وکیل تسخیری چیست؟

در برخی پرونده های کیفری به خصوص پرونده هایی که حبس های طولانی مدت یا جرائمی که مجازات های سلب حیات یا قطع عضو و.. دارند متهم حتما باید در روند رسیدگی وکیل داشته باشد. در این موارد یا خود شخص اقدام به تعیین وکیل می نماید یا خود قوه قضائیه به شخص وکیل معرفی می نماید که به آن وکیل تسخیری می گویند. وکیل تسخیری به خصوص در مواردی که متهم تمکن مالی برای گرفتن وکیل ندارد می تواند از وکیل تسخیری استفاده کند.

5/5 - (10 امتیاز)
سوالات شما
۴۳ دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. محمدی

    با سلام بنده مدیر منابع انسانی یک مجموعه بودم زیر نظر معاونت مالی و اداری کارشناس حقوق و دستمزد تخلف و جعل اسناد کرده است الان از بنده هم شکایت شده بدون شرح جرم باید بعد از شورا وکیل بگیرم یا خیر لطفا رهنمایی بفرمایید
    سپاس

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      لطفا اگر میخواهید وکیل بگیرید از ابتدا این کار را انجام دهید تا بهتر در جریان باشد
      با شماره ٠٩٩٢۴٧۴۵۵٠٧تماس بگیرید

  2. سمیه

    با سلام
    وقت بخیر
    بنده چند تا سوال دارم ممنون میشم پاسخگو باشید و راهنماییم کنید.
    همسر بنده برای استخدام در یک کارگاه سفته ای رو به عنوان ضمانت کار دادند. الان مدتی هست که از اون کارگاه اومدن بیرون و برگه ای رو امضا کردند که هیچ حق و حقوقی رو طلب ندارند. اما صاحبکار سفته رو تحویل نمیده. میگه جاش پیش من امن هست و نگران نباش. چکار کنیم بتونیم سفته رو پس بگیریم که بعدها دردسر نشه.
    سوال بعدیم این هست که بنده دو برگه چک رو به شخصی به عنوان امانت دادم، ادم مطمئنی هست و این چندمین بار هست که این کار رو میکنم. تا قبل از این مورد آخر اصلا هیچ اتفاقی نمیفتاد اگر از چک استفاده میکرد حتما با نظر من بود و ازم اجازه میگرفت و سر موعد هم حتما حساب رو پر میکرد مشکلی پیش نیاد. اما در حال حاضر بنا به دلایلی نیست و من میترسم برای چک که متاسفانه ثبت هم شده مشکلی پیش بیاد. رفتم بانک گفتند که نمیتونم جلوی چک رو ببندم ، در حال حاضر من چکار باید کنم که مشکلی پیش نیاد.

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      با احراز رابطه کارگر کارفرمایی میتوانید استرداد سفته ها را بخواهید
      در مورد چک هم اگر پشت ان عبارت امانت نوشته نشده باشد دال بر بدهی شما است و شما باید بتوانید اثبات امانت کنید

  3. پیمان

    با سلام خودرو تصادفی را به تعمیرگاه تحویل دادم و از خودرو در تعمیرگاه عکس گرفتم پس از تعمیرات متوجه شدم قسمت گیربکس که تعمیرگاه اظهار به شکستگی در پوسته بر اثر تصادف می‌کردند و بدون اجازه من اقدام به تعمیرات آن کردند قسمت شکسته شده در عکسهای من کاملا سالم است و همینطور قطعه دیگری که به من نشان دادند اصلا مربوط به خودرو با مدل کاملا متفاوت است و جهت سود عمدا به گیربکس صدمه زده و فاکتور سازی کرده است آیا عکس گرفته شده توسط من قابل استناد میباشد یا خیر

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      بسته به نظر قاضی است اما شما میتوانید درخواست کارشناسی و تامین دلیل کنید تا کارشناس رسمی دادگستری به راحتی متوجه موضوع شود

  4. مینا

    باسلام همسرم بخاطرموادشیشه ۶سال حبس دادن بعدازتحمل ۱۴ماه حبس تقریبا۳ماهه رای بازشده از۶سال ۱۷ماه سپری شده ایاعفوبهش میخوره یاخیر

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام

      از آنجایی که سابقه محکوم نیز در نحوه برخورداری از عفو موثر است و با توجه به اینکه در این مورد توضیحاتی ارائه نشده است، لذا امکان پاسخگویی به شما وجود ندارد.
      لطفا با شماره ۰۹۰۵۶۵۵۱۲۷۷ تماس بگیرید.

  5. مرتضی حسینی

    سلام خسته نباشید من تو یه دعوای نزاع دسته جمعی راننده موتور بودم بازپرس اولین باری ک پیشش رفتم اتهامات منو زده بود اخلال در نظم و آسایش عمومی تخریب عمدی اشیا منقول و غیر منقول متعلق به دیگری و قدرت نمایی با اسلحه ولی من گفتم فقط راننده موتور بودم اولین سابقمه میخواستم ببینم میتونم تبره بشم یا حبسش چقدر میتونه باشه لطفا اگه میشه یه راهنمایی کامل کنید

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      حضور شما ولو به عنوان راکب موتور جرم شرکت در نزاع دسته جمعی را محرز میکند،اما برای اینکه بدانید مدت حبستان چقدر است نیاز به این دارد که ببینیم در کدام یک از جرایم برای شما کیفرخواست صادر میشود

  6. احمد

    با سلام خدمت وکلای عزیز
    وقت بخیر.
    بنده تکنسین هوشبری حین برگشت از ماموریت بیمارستان (انتقال بیمار به استان دیگر) کنار اتوبان ماشینمان خراب شد و پیاده شدیم و متاسفانه کنار اتوبان با یه تریلی تصادف کردم (پیاده بودم اون لحظه) راننده نیز متواری شده و کارشناس تصادف گفت بدلیل نقض قوانین (ماده چهار ایمنی راهها) شما مقصر هستید
    (پزشکی قانونی هم برگه داده تقریبا ۱۴ ناحیه از بدنم مشکل داره اعم از شکستگی لگن پارگی مثانه کبودی و خراش چشمو گوش…)
    خواستم بدونم الان که مقصر هستم هیچ دیه ای برای من تعلق نمیگیره اصلا چیکار باید بکنم
    وقتی اینجور مواقع که مقصریم و راننده هم فرار کرده دیگه رو از بیت المال میدن یا کلا چیزی نمیدن
    ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      با توجه به اینکه در حین انجام وظیفه این اتفاق برایتان افتاده ،قطعا بیمه تمام خسارات شما را پرداخت میکند

  7. محمد امینی

    با سلام
    درصورتی ک اتهام وارد شده ب متهم از نظر دادسرا وارد بشه و کیفر خواست بخوره پرونده ایا متهم میتواند فردی را ب عنوان مجرم معرفی کنه و مجرم هم به جرم خود اقرار کند فردی ک متهم بوده تبرئه میشود یا قاضی کیفری میتواند ک ای ادعا را قبول نکند ؟؟

    1. سروش حسن منفرد وکیل مدنی روابط کار

      با سلام
      تشخیص با قاضی است و بر اساس دیگر ادله موجود در پرونده صورت میگیرد

    2. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام
      اساسا در حقوق کیفری ایران یک قاعده فقهی جریان دارد که بیان می‌دارد: “اقرا العقلا علی انفسهم جایز” یعنی اقراری که یک فرد عاقل در حق خود بکند معتبر است.
      اما در این زمینه صرف اقرار فردی که معرفی شده به تنهایی کفایت نمی‌کند؛ چرا که بیم تبانی وجود دارد.
      النهایه قاضی با توجه به اقرار فرد و سایر ادله از جمله شهادت شهود و هر چیز دیگری که به علم قاضی منتج شود، حکم را صادر می‌کند.

  8. حمیدرضا اصغری

    سلام ، من یک شکایت دارم از فردی که مبالغ بسیار زیادی از افراد متعدد گرفته است و بصورت ماهیانه سود پرداخت میکرده الان مدت یکسال است که این سود را پرداخت نمیکند و امروز فردا میکند تعداد زیادی ازش شکایت کردند از طریق چک ولی جون حقوقی شده ره به جایی نرسیده ،من میخواهم بصورت کیفری و کلاهبرداری شکایت کنم ،تنها مشکلم وجه اولیه است ایا میشود بصورت قسطی یک وکیل معرفی کنید ، میتوان درصدی از کل قرار داد را در نهایت به وکیل اختصاص داد ممنون میشم

    1. شادی اصغری کارشناس حقوقی

      با سلام
      جهت طرح دعوی به صورت کیفری نیاز به ادله هایی قابل اثبات که به روش متقلبانه کلاهبرداری صورت گرفته است،و در صورت عدم اثبات منجر به صدور قرار منع تعقیب میگردد،و باید تمامی مدارک شما بررسی شود،شما میتوانید مطالبه ی وجه درخواست نمایید.

  9. وحیدب

    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت وکلای محترم.بنده مطابق عقدنامه عادی که روحانی تنظیم کرده با دختری عقد دائم نمودم که در عقدنامه عادی مقدار مهر مشخص شده و نوشته که پنج قلم لوازم خانگی از قبیل یخچال وتلوزیون….به عنوان سرانه و شیربها از طرف زوج به زوجه تحویل داده شد.زیرش شهود نامزدم و پدرش و روحانی امضا کردن.بعدها که با نامزدم اختلاف خوردیم ایشون رفتن دادخواست استرداد پنج قلم به عنوان شیربها دادند اما بنده با استناد به عقدنامه و بند مربوط به تحویل داده شد توانستم در ارای بدوی تجدیدنظر و اعاده دادرسی ایشون رو محکوم کنم(ثابت شد که تحویل دادم)اما بعد از ده روز نامزدم دادخواست ابطال قسمتی از عقدنامه رو دادند که کلمه تحویل داده شد اشتباه املایی بوده و تحویل خواهد گردید درست و مراتب را روحانی عاقد و تنظیم کننده قرار داد هم در برگ جداگانه ای اعلام کردند که در حضور ما و فی المجلس تحویل داده نشد و کلمه تحویل داده شده غلطاملایی میباشد.بنده نیز در لایحه دفاعیه ای نوشتم که روحانی پدرخانوم عموی نامزدم هست و قصدشون گرفتن دوباره لوازم هستش چرا که بنده تحویل دادم و در عقدنامه مراتب قید شده و به امضای روحانی و همه شهود و همچنین نامزدم رسیده.میخواستم ببینم نامزدم میتونه با کمک روحانی تنظیم کننده سند اون قسمت تحویل داده شد رو ابطال کنه؟لازم به ذکر هست که بنده نیز شهادت چهار نفر شاهد وقوع عقد را ضمیمه لایحه کردم که در حضور ایشان تحویل داده شده و ایشان نیز تصدیق کردند.ممنون میشمراهنمایی کنید

    1. تهران مدافع وکیل پایه یک دادگستری

      سلام در صورت وجود شاهد از سوی شما مبنی بر تحویل اقدام ایشان فاقد وجاهت قانونی است

  10. مریم

    سلام. شما وکالت کیفری جعل رو انجام میدین؟

    1. شادی اصغری کارشناس حقوقی

      با سلام
      بله با خطوط درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

  11. حسین ضیائی

    با سلام
    زمینی در شهرستان که جز ارثیه پدری ، پدر من بود بین ورثه تقسیم شد ۱۲ سال پیش در قید حیات پدر بزرگم.. زمین کوهستانی بود وپدر من هزینه صاف کردن زمین و احداث راه رو داده طی تقسیم زمین که در شیب و ناقص بود به پدرم افتاد توی تقسیم نامه به پدرم ۲۰۰ متر اضافی داده شد… پدرم ۸ سال پیش اون رو ۴دیواری کرد.. یکسال پیش پدرم فوت کرد .. حالا عموها به زور و بدون حضور من اقدام به ورود به ملک میکنن و اعتراض به تقسیم کردن اضافی زمین رو دارند.. و هربار بهونه ای برای تقسیم نامه که همه امضاکرده اند و حتی نوشته شده حق اعتراضی ندارند رو میارن.. این بار می گویند باید بین همه تقسیم بشه… حالا من شکایت کردم.. آیا احراز مالکیت بنده مشکلی دارد؟؟؟

    1. تهران مدافع وکیل پایه یک دادگستری

      سلام در صورتی که اضافی زمین تقسیم شده بابت معیوب بودن مقدار سهم پدر شما بوده است و این موضوع مورد تایید شهود باشد تقسیم نامه فاقد ایراد است

  12. Kowsar

    با سلام
    برادرم ب جرم لواط و ادم ربایی به ۷ ماه و نیم حبس محکوم شده
    ایا در صورت عدم رضایت شاکی و کشیدن تمام حبسش ازاد می شود؟
    یا حتما باید شاکی رضایت بدهد؟

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      با سلام پس از گذراندن دوره حبس آزاد میشوند

  13. محمدرضا جعفری

    سلام وقتتون بخیر بنده به ۷ ماه حبس تعزیری محکوم شده و ۲ ماه از حبس را تحمل کرده ام آیا آزادی مشروط شامل بنده میشود. با تشکر

  14. پروین

    با سلام شوهرم سه ماه میشه فرار کرده از ترس بخدا جرمش رشا و ارتشا هستش اصل پرونده بنام یکی دیگه هستش ولی شوهرم کارمند قسمت سامانه سوخت بود مهره اصلی را که گرفتن با سه نفر دیگه بعد دنبال شوهرم اومدن شوهر بیرون اداره بوده بهش خبر میدن دیگه اداره نمیره فرار می‌کنه ماموران میریزن خونمون بعضی از وسایل رو میبرن من موندم چکار کنم اون از ترس فرار کرد رفت من موندم دربه دری شوهرم میگه من میام فقط زندان و بازداشت نشم والله خیلی می‌ترسه چکار کنم تا خودشو معرفی کنه تفهیم اتهام میشه که برگرده به زندگیش خواهشاً رهنمایی کنین ممنون میشم

    1. سروش حسن منفرد وکیل مدنی روابط کار

      با سلام
      فرار اشتباه ترین اقدام در پرونده قضایی است
      توصبه بفرمایید با استفاده از وکیل و مشاوره خوب امکان حصول نتیجه حقوقی مناسب وجود دارد

  15. داودبابایی

    باسلام ممنون از توانمندی وکیل کیفری تهران مدافع خدا خیرتان بدهد

    1. زهرا افراس وکیل پایه یک دادگستری

      سلام خواهش میکنم خداروشکر راضی بودین

  16. v

    سلام در سال ۱۳۵۲بر اثر طغیان رودخانه آب رود خانه در نزدیکی منزل ما مسیر مشخص ومعین انتخاب نمودو عمق پیدا کرد ما هم خانه را ترک نمودیم و در نزدیکی همان زمین که متصل هم هستند زمینی خریدیم و در ان سکنی داریم .مدرک زمین با حدود اربعه ان در سند ۱۳۴۲مشخص و هنوز هم قابل جانمایی می باشد سال قبل به اداره ابیاری شهرستان رفتم و خواستم انرا به کشت برنج ببرم که اداره شفاها به من اعلام نمود که زمین شخصی نیاز به اجاره از ما نیست همسایه ما که مهاجر هست به علت همجوار بودن زمین از من شکایت نمود و مانع از کشت ان شد که نهایتا محکوم گردید. بعد از شش ماه اداره ابیاری با یک نام دیگر از من شکایت مبنی برتصرف عدوانی نمود و قاضی دادگاه بدون باز جویی و اخذ مدرک و کارشناسی مرا به تصرف عدوانی و ۶ماه حبس تعلیقی و سه میلیون سیصد هزار تومان محکوم نمود ایا چون اکنون این زمین در حریم واقع شده سند ما باطل و من باید محکوم میشدم؟

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      با سلام موضوع شما نیاز به بررسی دقیق دارد و در صورتی که در جلسه نبوده و رای غیابی است می توانید واخواهی داده و دفاع نمایید . جرم تصرف عدوانی نیاز به سو نیت مجرمانه دارد و موضوع شما به نظر کیفری نبوده و رای صحیح صادر نشده است لیکن ابطال سند می تواند درست باشد.

  17. نرسی همتی

    یک نفر از من شکایت کرده بابت کلاه برداری و توهین و اخاذی و حتک حیثیت.
    تو ثنا ثبت شده که پرونده جهت انجام دستور قضایی به مرکز مبارزه با جرائم ملی و سازمان یافته ارسال گردید.
    معنیش چیه ؟ اتهام من چه ارتباطی با امنیت ملی داره ؟

    1. شادی اصغری کارشناس حقوقی

      با سلام
      مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمان یافته پلیس فتا ناجا برای رسیدگی به متهمان فعال در زمینه کلاهبرداری در بستر بازارهای آنلاین می باشد.اگر نیاز به مشاوره ی کامل دارید با گروه وکلا تهران مدافع برای رسیدن به نتیجه ی بهتر تماس حاصل فرمایید.

  18. نرسی همتی

    سلام . خسته نباشید .
    کمی مشاوره میخواستم درباره شکایتی که از من شده بابت مزاحمت تلفنی و تهدید .

    نامزد من از بابت این موضوع شکایت کردن .
    ما حدود ۹ سال قبل با هم اشنا شدیم . و به هم علاقه مند شدیم.
    بعد از مدتی با هم وارد رابطه جدی شدیم . به خونه ی همدیگه رفت و امد داشتیم با اطلاع خانواده ی هر دو طرف . و با هم رابطه جنسی هم داشتیم.
    البته ایشون باکره نبوده.
    با شخص دیگری که متاهل هم هست و دوتا بچه هم داره رابطه داشته و این امر باعث شد رابطه ما خراب بشه اون شخص خانواده من رو تهدید میکنه و اسکرین شات دارم.
    این خانوم هم به من بدهکار هستن و مدرک دارم .
    حالا ایشون از من شکایت کرده بابت مزاحمت تلفنی و تهدید.
    آیا توی دادگاه عنوان کنم رابطه جنسی داشتیم یا نه ؟

    1. زهرا افراس وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      اظهارات شما در دادگاه حتماً با مشورت یک وکیل باشد و البته طرح این موضوع از جهاتی می تواند در پرونده به شما کمک کند.

  19. رامین براوردی

    ازشعبه۲کیفری حکم برام صادرشده هم حبس نوشته هم جزای نقدی واضع مطرح نشده عکس بفرستم راهنمای میخوام تشکر

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      با سلام لطفاً در شماره واتساپ ۰۹۱۰۶۸۶۸۹۶۷ عکس رو ارسال و سوالتون رو مطرح بفرمایید

    2. محمد حسینی

      سلام ما با همسایه مون اختلاف داشتیم اومد در خونه ما با چاقو منو زد درب ورودی رو تخریب کرد و من یک مشت زدم اما مشت من به صورت او برخورد نکرده در دوربین مداربسته نیز مشهوده در صحنه اهسته معلوم هست که مشت به صورت او برخورد نکرده طرف رفته خود زنی کرده زده بینی خودش رو خرد کرده گفته که من زدم در حالی که چنین اتفاقی نیفتاده رفتم دادگاه دادیار فیلم رو گذاشت دید میگه تو مشت انداختی نطر من این هست که مشت به بینی طرف برخورد کرده در حالی که چنین اتفاقی نیفتاده ۲ نفر هم شاهد اورده بودم اونا رو هم رد کرده مگه کلا به نفع شما حرف زده لطفا راهنمایی کنبد بتونم از این مشکل بیام بیرون.

      1. زهرا افراس وکیل پایه یک دادگستری

        سلام و عرض ادب
        در چنین مواذدی تحقیقات مقدماتی و کیفیت شهادت شهود بسیار حائز اهمیت هست لیکن شما اگر به قرار صادره اعتراضی دارین میتونید مطرح کنید تا در دادگاه به اعتراض شما رسیدگی بشه.

    3. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      با شماره های دفتر تماس بگیرید تا عکس آن را بفرستید و پاسخ خود را دریافت کنید

  20. رسول

    باسلام و خسته نباشید.
    مزاحم شدم برای راهنمایی و مشاوره.
    بنده جهت اشتغال در یک شرکت خصوصی اقدام به ارائه یک دانشگاهی برای خود کردم که این مدرک برای بنده نبوده و مشخصات من روی مدرک درج شده.و مدرک جعلی هست.شرکت مربوطه استعلام نموده و الان از طرف فکر کنم دانشگاه مذکور از من شکایت شده خواستم بدونم چکار باید بکنم و چه اقدامی باید بکنم

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      اقدام شما مصداق جعل و استفاده از سند مجعول هست پیشنهاد میکنیم حتما با یک وکیل به دادسرا مراجعه کنید تا با بررسی و مطالعه پرونده بهترین راهکار و ارائه کنه.

... ...
مشاوره تلفنی رایگان
(فقط استان تهران و البرز)
فقط استان تهران و البرز - ۰۹۱۰۴۷۶۸۸۸۴ وکیل اداره کار - ۰۹۲۱۰۸۳۳۸۰۵