از زمانیکه زن و مرد تصمیم به شروع زندگی مشترک میگیرند، متعهد میشوند تا مسئولیت پذیر بوده و به هرقیمتی کانون گرم خانواده را حفظ کنند. در این راستا هر یک از زن و شوهر وظایفی دارند که یکی از اساسی ترین این وظایف تعهد و وفاداری به یکدیگر است. بنابراین اگر هریک از زن یا شوهر به هر دلیلی فرد سومی را وارد زندگی کند، خیانتکار حساب شده و عمل خیانت در هر دین و آیینی عملی ناپسند می باشد و به طرف مقابل میتواند تقاضای طلاق به دلیل خیانت همسر نماید. به همین دلیل است که خیانت در دین اسلام حرام بوده و در قانون جزا نیز برای آن مجازات سنگینی در نظر گرفته شده است.
درخصوص طلاق به دلیل خیانت همسر یکی از شروط اولیه، داشتن مدارک کافی جهت اثبات این امر میباشد. از آنجایی که این موضوع دربرگیرنده ی حیثیت و آبروی طرفین است، اگر به هردلیل شخص مدعی نتواند مدارک کافی ارائه کند و یا ادعای او دروغ باشد، مجازات خواهد شد.
برای بررسی شرایط درخواست طلاق به دلیل خیانت همسر، باید خیانت مرد به زن و همچنین زن به مرد بررسی شود. هریک از این حالت شرایط و قوانین خاص خود را دارد که در ادامه به آن ها میپردازیم.
طلاق به دلیل خیانت مرد به زن
همانطور که گفتیم ادله محکمه پسند، مهم ترین و کلیدی ترین راه برای درخواست طلاق به دلیل خیانت همسر میباشد. در خصوص خیانت مرد به زن، مرد در دو سه حالت ممکن است خیانت کرده باشد:
- رابطه نامشروع
- ازدواج مجدد دائم
- ازدواج موقت (صیغه)
در فقه و قانون به این موضوع اشاره شده است که مرد با اجازه ی زن اول و در صورت آگاهی او می تواند زن دیگری را به عقد خود درآورد. اما زمانیکه اینکار بدون اطلاع زن اول انجام شود، خیانت محسوب می شود.
اگر مرد با زن دیگری رابطه ی نامشروع داشته باشد، زوجه با دارای بودن مدارکی مانند عکس و فیلم می تواند به اثبات این موضوع بپردازد و پس از مراجعه ی زن با دلایل و مدارک کافی به دادگاه و ارائه ی دادخواست طلاق، اگر خیانت مرد ثابت شود، علاوه بر الزام پرداخت مهریه و حقوق مالی از سوی زوج، وی بدلیل انجام عمل نامشروع و زنا، ممکن است به شلاق و یا پرداخت جزای نقدی محکوم شود.
درخصوص ازدواج دائم مجدد، اثبات آن از سوی زوجه کار دشواری نیست زیرا این نوع از ازدواج داخل شناسنامه ثبت شده و محکم ترین مدرک زن برای اثبات خیانت زوج، شناسنامه ی او خواهد بود.
النهایه در خصوص ازدواج موقت، زن به ارائه ی صیغه نامه به دادگاه می تواند به راحتی خیانت زوج را ثابت نماید. اما اگر زن به صیغه نامه دسترسی نداشته باشد، مرد باید با اقرار به خیانت در دادگاه و ارائه ی صیغه نامه از شکایت کیفری زن جلوگیری کرده و درغیر این صورت زن باید از راه های دیگری مانند فیلم ، عکس، شهادت شهود و یا گرفتن تعهدنامه ی عدم خیانت از شوهر، درخواست طلاق به دلیل خیانت همسر را دهد.
اگر به هر دلیل مرد نتواند مهریه زن را بپردازد می تواند به دادگاه درخواست اعسار دهد.
بدین ترتیب مراحل طلاق به دلیل خیانت همسر شامل موارد زیر میشود:
- جمع آوری مدارک کافی جهت ارائه به دادگاه مانند عکس، فیلم، شناسنامه، صیغه نامه و …
- ارائه ی مدارک به دادگاه
- درخواست اعسار و تقدیم دادخواست
طلاق به دلیل خیانت زن به مرد
درخصوص خیانت زن به مرد، از آنجایی که به صورت ابتدایی حق طلاق با مرد است، درخواست طلاق برای مرد راحت تر خواهد بود. البته مرد نیز برای اثبات خیانت زوجه باید دلایل کافی داشته باشد و از آنجایی که حکم به تک همسری زن است، مرد با در دست داشتن انواع پیامک ها یا فیلم و عکس میتواند به اثبات خیانت زن بپردازد.
مراحل درخواست طلاق از سوی مرد شامل موارد زیر است:
- ارائه مدارکی مانند پیامک، فیلم، عکس و …. به دادگاه.
- ارائه درخواست طلاق به دادگاه
- پرداخت مهریه و تمامی حقوق مالی زن درصورت اثبات خیانت از سوی زوجه
بنابراین خیانت زوجه دلیلی بر عدم مطالبه مهریه نخواهد بود و درهر صورت مرد مکلف به پرداخت مهریه میباشد.
راههای اثبات خیانت
به طور کلی باتوجه به اینکه درخواست طلاق از سوی مرد باشد یا زن، راه های اثبات متفاوتی وجود دارد. درصورت خیانت مرد به زن، مدارک لازم برای اثبات خیانت از سوی زوجه شامل موارد زیر میباشد:
- داشتن مدارک کافی مانند فیلم، عکس، صیغه نامه و …
- شهادت ۴ مرد
- تصمیم و علم قاضی باتوجه به شرایط پیرامونی
- اقرار مرد و یا تقدیم صیغه نامه به دادگاه
همچنین راه های اثبات خیانت زوجه از سوی مرد شامل موارد زیر میباشد:
- ارائه مدارک کافی مانند پیامک، فیلم، عکس و ….
- شهادت ۲ مرد
- تصمیم و علم قاضی با توجه به شرایط و بررسی مدارک
- اقرار زن به خیانت در دادگاه
شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مبحث ” طلاق به دلیل خیانت همسر و آشنایی با درخواست طلاق به این دلیل” و برای مشاوره با وکیل رابطه نامشروع می توانید با شماره های دفتر تماس بگیرید.
پرسشهای رایج:
آیا خیانت زن باعث عدم دریافت مهریه میشود؟
خیر. زن در هر شرایطی مهریه و حقوقی مالی خود را دریافت میکند. درواقع اگر مرد بتواند با داشتن مدارک کافی، خیانت زن را اثبات کند، زن با وجود مجازاتی که برای او درنظر گرفته میشود، مستحق دریافت مهریه خواهد بود.
اگر زن برای اثبات خیانت شوهر نتواند صیغه نامه را پیدا کند راه حل چیست؟
درصورتیکه زن دسترسی به صیغه نامه نداشته باشد و نتواند آن را به دادگاه ارائه کند، میتواند با ذکر این ادعا که صیغه نامه در دفتر ازدواج ثبت شده است، دادگاه را پیدا کردن آن صیغه نامه به دفترخانه ی مدنظر ارجاع دهد.
سلام برای طلاق آیا زوجه میتواند به توجه به تماسها و یا پیامها به خیانت استناد کند و برای دادگاه کفایت میکند ؟
سلام در صورت طرح دعوی کیفری خیانت در امانت و صدور رای قطعی و ارائه به دادگاه رسیدگی کننده به طلاق ، بله امکانپذیر است.