... ...

مشاوره حقوقی انحصار وراثت

  • 14 اسفند 1399
  • بروزرسانی: ۲۵ آبان ۱۴۰۳
  • ۳۱ نظر
  • 9 دقیقه
  • 6640 بازدید

همه چیز درباره مشاوره حقوقی انحصار وراثت

  • مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل امور ارث و انحصار وراثت به صورت رایگان
  • اخذ گواهی انحصار وراثت کمتر از یک ماه با مبلغ ۸ میلیون تومان
  •  امکان حضور وکیل هنگام امضای صورتجلسه تقسیم ترکه و محاسبه دقیق قدر السهم
  • تنظیم انواع قرارداد متناسب با خواسته و دغدغه‌های موکل در امور ارث و انحصار وراثت
  • جهت مشاوره تلفنی رایگان با ما تماس بگیرید ۰۲۱۹۱۰۰۱۳۱۲

پس از فوت فرد متوفی، امور حقوقی متعددی ایجاد می شود که وراث متوفی باید آن ها را حل و فصل نمایند. یکی از این مسائل حقوقی که پس ار فوت فرد بر عهده وراث قرار دارد مساله انحصار وراثت است. احتمالا در روند انجام امور حقوقی پس از فوت فرد این واژه را شنیده اید اما ممکن است با معنای دقیق حقوقی آن و مراحل و مرجع صالحی که می تواند به آن رسیدگی کند آشنایی نداشته باشید. این مقاله از گروه وکلای تهران مدافع جهت آشنایی شما عزیزان با انحصار وراثت و مراحل صدور گواهی آن نوشته شده است. برای آشنایی کامل با نحوه دریافت گواهی انحصار وراثت در این مقاله با ما همراه باشید.

مشاوره حقوقی انحصار وراثت

انحصار وراثت چیست؟

انحصار وراثت یک فرایند حقوقی پس از مرگ متوفی است و به معنای تعیین افرادی است که بر اساس قانون، وارث متوفی محسوب می شوند. امور مربوط به ارث و وصیت در هر کشور با توجه به سیاست های حقوقی آن کشور قوانین و قواعد خاص خود را دارد که باعث می شود افراد حقوق متفاوتی داشته باشند و مراحل و رویه های متفاوتی را برای دریافت حقوق خود دنبال نمایند. بر اساس نظام حقوقی ایران نیز ارث و وصیت قوانین خاص خود را دارد. یکی از این قوانین و مقررات این است که وراث باید پس از مرگ مورث یعنی همان فرد متوفی برای اخذ گواهی انحصار وراثت اقدام نمایند. ضرورت اخذ این گواهی و مراحل آن در ادامه به صورت کامل توضیح داده می شود.

ضرورت گرفتن گواهی انحصار وراثت

ممکن است این سوال ایجاد شود که آیا گرفتن این گواهی پس از مرگ متوفی ضروری است یا خیر و اگر این گواهی گرفته نشود چه نتایجی در پی خواهد داشت؟ در پاسخ باید گفت زمانی که فردی فوت می کند و اموال او تحت عنوان ماترک متوفی شخصیت حقوقی جداگانه ای پیدا می کنند، افرادی که وراث متوفی محسوب می شوند پیش از اخذ گواهی انحصار وراثت نمی توانند هیچ گونه اقدام حقوقی و اداری نسبت به ماترک متوفی انجام دهند. در نتیجه، اخذ این گواهی برای انجام امور حقوقی و اداری مربوط به اموال باقی مانده از متوفی یا همان ماترک متوفی مانند امور بانکی، ثبتی و تقسیم اموال ضروری است و به عنوان پیش نیاز برای انجام این کارها محسوب می شود. پس برای انجام هر یک از این امور نسبت به اموال متوفی لازم است در اسرع وقت نسبت به گرفتن این گواهی اقدام نمایید.

مراحل گرفتن گواهی انحصار وراثت

برای گرفتن این گواهی بهتر است از یک وکیل متخصص در حقوق ارث و وصیت استفاده کنید که تجربه کافی در انجام کلیه این امور دارد. به طور کلی زمانی که فردی فوت می کند، یک گواهی به نام گواهی فوت از سوی پزشک معتبر صادر می شود که نشان دهنده قطعیت فوت متوفی است و آثار و نتایج حقوقی بسیاری دارد. با صدور این گواهی و ثبت و ارائه آن به اداره ثبت احوال، شناسنامه متوفی باطل و سایر روندهای قانونی برای انجام امور حقوقی از جمله انحصار وراثت انجام می شود. پس از ثبت فوت فرد در مراجع رسمی، به استناد گواهی فوت او و استشهادیه ای که به صورت رسمی از چند شاهد می گیرید می توانید برای دریافت گواهی انحصار وراثت اقدام نمایید. برای ثبت این درخواست بهتر است ابتدا با یک وکیل ارث و میراث که نسبت به مراحل کسب هر چه سریع تر این گواهی تسلط دارد مشورت نمایید. پس از مشورت با وکیل متخصص در گام اول، باید مدارک لازم برای ثبت درخواست در مرجع صالح را آماده کنید. یکی از مهمترین این مدارک همانطور که گفتیم، استشهادیه محضری است که در آن افراد شاهد به وارث بودن افراد متقاضی صدور این گواهی شهادت می دهند. پس از تنظیم این استشهادیه محضری که به تایید و امضای دفتر اسناد رسمی می رسد، با تنظیم دادخواست صدور گواهی انحصار وراثت به کمک وکیل ارث و میراث و ارائه سایر مدارک به همراه آن می توانید درخواست خود را در مرجع صالح که شورای حل اختلاف آخرین محل اقامت متوفی است به ثبت برسانید. شورای حل اختلاف پس از بررسی این درخواست و تایید افرادی که به عنوان وراث متوفی اعلام شده اند، برای صدور گواهی نامحدود انحصار وراثت اقدام به صدور یک آگهی می کند تا در صورتی که افراد دیگری هم خود را وارث متوفی می دانند این موضوع را اعلام کنند. صدور این آگهی در سال ۱۴۰۳ رایگان است و پس از گذشت یک ماه از صدور آن، گواهی انحصار وراثت بر اساس بررسی های شورای حل اختلاف درمورد وراث متوفی صادر می شود.

مطلب مرتبط:  لایحه دفاعیه کلاهبرداری

با استفاده از وکیل متخصص در حقوق ارث و میراث می توانید هر یک از این مراحل را در نهایت سرعت و دقت انجام دهید. در مقاله وکیل ارث به همراه مشاوره رایگان تخصصی ارث می توانید با نحوه کسب مشاوره از وکیل ارث در این رابطه آشنا شوید.

چند نکته در خصوص مشاوره حقوقی انحصار وراثت

گواهی نامحدود انحصار وراثت چیست؟

منظور از این نوع گواهی، گواهی ای است که پس از صدور آگهی مخصوص برای پیدا کردن وراث دیگر انجام می شود و پس از صدور، به افرادی که تحت عنوان وراث شخص شناسایی و تایید شده اند اجازه فروش اموال متوفی و هر گونه اقدام حقوقی دیگر در ارتباط با اموال او را می دهد. صدور این گواهی به دلیل انجام فرایند نشر آگهی برای پیدا کردن وراث دیگر حدود یک ماه به طول می انجامد.

گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی چیست؟

انتقال ماترک متوفی میان وراث او مستلزم پرداخت مالیات بر ارث است. اما برای دریافت گواهی انحصار وراثت در صورتی که تاریخ فوت متوفی پس از فروردین ۱۳۹۵ باشد، ارائه این گواهی همراه با دادخواست لزومی ندارد. در واقع این گواهی صرفا برای تقسیم اموال متوفی ضرورت دارد و نه دریافت گواهی انحصار وراثت. در نتیجه بدون ارائه این گواهی نیز می توانید برای دریافت گواهی انحصار وراثت اقدام نمایید.

چه کسانی در فرایند انحصار وراثت از متوفی ارث می برند؟

یکی از قواعد مربوط به حقوق ارث، مربوط به این است که دقیقا کدام افراد می توانند پس از مرگ فرد از او ارث ببرند. در قانون مدنی ایران، سه طبقه برای افرادی که پس از مرگ فرد از او ارث می برند تعیین شده که در صورت زنده بودن در هنگام مرگ متوفی از او ارث می برند. در صورتی که فرد یا افرادی از طبقه اول در هنگام فرد متوفی زنده باشند، افراد طبقات دیگر از متوفی ارث نمی برند. اما اگر هیچ یک از افراد طبقه اول زنده نباشند، نوبت به افراد طبقه دوم و همینطور در صورت زنده نبودن افراد طبقه دوم، ماترک متوفی به طبقه سوم می رسد. در نتیجه، تمام افراد بازمانده متوفی نمی توانند از او ارث ببرند و وجود برخی از آن ها که نسبت نزدیک تری به او دارند باعث محرومیت افراد دورتر می شود. اعضای هر یک از این طبقات شامل افراد زیر می شوند:

  • طبقه اول: پدر، مادر فرد فوت شده و اولاد و اولاد اولاد وی
  • طبقه دوم: اجداد و برادر و خواهر متوفی و اولاد آن ها
  • طبقه سوم: اعمام (عموها) و عمات (عمه ها) و اخوال (دایی ها) و خالات (خاله ها)ی متوفی و اولاد آن ها
مطلب مرتبط:  نمونه دادخواست واخواهی چیست؟ به همراه نمونه لایحه

در رابطه با تقسیم ارث در هر یک از این طبقات نیز قواعد خاصی وجود دارد که از فقه اسلامی اقتباس شده است. برای آشنایی دقیق تر با نحوه تقسیم ارث بهتر است که از یک وکیل متخصص در حقوق ارث و وصیت استفاده کنید تا متناسب با پرونده شما اطلاعات مناسب را در اختیار قرار دهد. برای استفاده مشاوره حقوقی وکیل متخصص در این رابطه، مقاله وکیل محاسبه ارث با مشاوره و آشنایی با نحوه آن را بخوانید.

انواع گواهی انحصار وراثت و تفاوت آن ها

مشاوره حقوقی انحصار وراثت در گروه وکلای تهران مدافع

با فوت متوفی مسائل حقوقی بسیاری ایجاد می شود که برای حل و فصل هر کدام از آن ها باید با وکیل و مشاور حقوقی متخصص در امر ارث و میراث مشورت نمود. حقوق ارث از جمله دشوارترین شاخه های رشته حقوق است که بدون استفاده از وکیل و متخصص در حوزه نمی توان از عهده امور مربوط به آن برآمد. یکی از این امور که برای انجام هر چه سریع تر آن بهتر است از وکیل ارث و میراث استفاده کنید، دریافت گواهی انحصار وراثت است. گروه وکلای تهران مدافع در کنار سایر رشته های حقوقی در زمینه حقوق ارث نیز متخصصان مجرب و متبحری را در اختیار دارد که می توانند در کمترین زمان و با کمترین هزینه انواع نیازهای حقوقی شما عزیزان را برطرف نمایند. برای استفاده از مشاوره حقوقی وکلای متخصص در حقوق ارث و میراث کافی است با گروه وکلای تهران مدافع تماس بگیرید.

سوالات متداول

گواهی انحصار وراثت چیست؟

برای تعیین دقیق افرادی که به عنوان وارث از اموال متوفی ارث می برند و یا به عنوان قائم مقام متوفی در امور حقوقی او شناخته می شوند یک گواهی تحت این عنوان صادر می شود که برای انجام کلیه امور حقوقی از جمله تقسیم ماترک متوفی ضروری است.

مرجع صدور گواهی انحصار وراثت کجاست؟

مرجع صالح برای صدور این گواهی شورای حل اختلاف آخرین محل اقامت متوفی است که با ثبت دادخواست مربوطه و انجام بررسی های لازم این گواهی را صادر می کند.

آیا فردی غیر از ورثه هم می توانند درخواست صدور این گواهی را بدهند؟

بله، هر فرد ذی نفعی که از صدور این گواهی منتفع می شود حتی اگر جزو ورثه متوفی نباشد، می تواند با ثبت دادخواست صدور این گواهی را از شورای حل اختلاف تقاضا کند.

آیا پرداخت مالیات بر ارث برای صدور گواهی انحصار وراثت لازم است؟

دریافت گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی تنها برای انجام فرایند تقسیم ارث ضرورت دارد و برای صدور این گواهی لازم نیست.

4.7/5 - (4 امتیاز)
سوالات شما
۳۱ دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. مسی

    پس هیچ ربطی به انحصار وراثت مادر بزرگم ندارد ،انحصار ورثه پدرم درسته؟ …و بله میدونم به ورثه مادر بزرگ میرسد حالا یک سوال …من مادرم سال ۹۶ فوت کردن و ایشان یک زن رسمی دیگر دارند ،حالا مهریه زن دومش چه میشود …اگر ببخشد میتواند دوباره حالا مثلادر هر بازه زمانی دیگر مهریه اش را از ما وراث طلب کند ؟

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام مجدد

      ابتدا از طریق انحصار ورثه مادربزرگتان باید ورثه وی، که به قائم مقامی از پدرتان ارث می‌برند مشخص شوند.
      در مورد سوال دوم: نوع بخشش در قابلیت رجوع موثر است. اصولا هرکدام از اعمال حقوقی، اثر منحصر به فردی دارد، هرچند ممکن استنمود ظاهری آنها به هم شبیه باشد.

      1. مسی

        ببخشیدآقای جهان فتحی درمورد سوال اول یعنی اینکه انحصار وراثت پدرم که الان آمده نباید مشخص شود تا نماینده پدرم که بردارم هست مشخص شود ؟
        و جواب دومتون حقیقتا من کامل نفهمیدم میشه واضح تر و ترجیحا به بیان عامی تر توضیح بدید ؟ دنیا دنیا ممنونتونم از وقتی که میذارید واقعا سپاس گذارم🙏🙏🌹

        1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

          با سلام

          جهت دریافت مشاوره کامل و یا تنظیم وقت مشاوره حضوری با شماره ۰۹۰۵۶۵۵۱۲۷۷ تماس بگیرید.

  2. مسی

    با سلام …. پدر بنده در تاریخ ۱۴۰۱،۸،۱۴ به رحمت خدا رفتن و گفتن انحصار وارثت سه ماه طول میکشد حالا در این مدت دو هفته پیش مادربزرگم (مادر پدرم) هم به رحمت خدا رفتن و گفتن انحصار وراثت پدرم تا سه ماه دیگه طول میکشه و تعیین کلیف بشه …جالبه که مادربزرگم هم ارثی آنچنان نداره ..حالا دوسوال اول اینکه ربطی داره انحصار وراثت پدرم با مادربزرگم یعنی باید هردو جواب باشن که تعیین تکلیف شود و دومین سوال اینکه مادربزرگمم ارثی زیادی نداره کلا چقدر طول میکشه؟ ممنونم اگه راهنماییم کنید

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام

      در اینجا اموالی که مادربزرگتان از قبل داشته به انحصار ورثه شما مربوط نمی‌شود، بلکه عامل مهم در این باره سخم‌الارث مادربزرگتان از پسرش است.

      بنابراین اموالی که مادبزرگتان از پسرش یعنی پدر شما به ارث برده، به وراث خودش ( شامل همسر، فرزندان. و احتمالا پدر و مادرش) خواهد رسید.

  3. کتایون پهلوانی

    همسر رسمی(زوجه) که منزل را ترک کرده و مهریه و اجرتالمثل خود را دریافت کرده ولی طلاق نگرفته است ، از زوج متوفی ارث میبرد؟ و یا در زمان زنده بودن زوج میتواند درخواست سهم زوجه از اموال زوج داشته باشد؟

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام

      ۱- همسر رسمی در هر حال ارث می‌برد

      ۲- نسبت به یک فرد زنده نمی‌توان تقاضای ارث کرد.

  4. حسن توکل

    سلام تتا۲۵۸ ۱۴۰۱ازتشکیل پرونده جهت گواهی حصروراثت اطلاع نداشتم برگه ای به من دادن ودرآخربرگه نوشته یک هشتم اموال سهم همسر متوفی مابقی ماترک این یعنی چه تا الان خیلی حرفها موردها هست. چراتا الان به من نگفتن حال من از کجا شروع کنم

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام
      اساسا برای انجام روند انحصار وراثت لازم است که تمامی ورثه در جریان قرار بگیرند؛ این اطلاع‌رسانی از طریق سامانه ثنا، و در صورتی که احدی از وراث در سامانه ثنا ثبت نام نکرده باشد، از طریق ارسال ابلاغیه نیمه‌الکترونیک به محل اقامت‌گاه وی، صورت می‌پذیرد.
      در صورتی که ابلاغ واقعی به شما صورت‌ نگرفته باشد، فرصت اعتراض بدای شما باقیست.
      در صورت تمایل به مشاوره بیشتر لطفا با این شماره تماس بگیرید:
      09056551277

  5. شفیعی

    سلام وقت بخیرپدرم سال ۹۵فوت کردن مادربزرگ سال ۹۹فوت شدن ما میتونیم دوباره تقاصای حصروراثت کنیم؟واینکه به عمو و عمه ازدارایی پدرما به عنوان وارث مادربزرگ ارث میرسه؟؟

    1. شادی اصغری کارشناس حقوقی

      سلام
      برای تقسیم ترکه باید گواهی انحصار وراثت دو متوفی، توسط وراث گرفته شود.

  6. جاسم عبین

    آیا پیامهای ایتا قابل پیگیری هستند

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام

      از آنجایی که سرورهای این پیام رسان در ایران است، صرفا با دستور مقام قضایی، قابل پی‌گیری هستند.

  7. جاسم عبیات

    سلام مدارک انحصاروراثت دراتش سوخت به شورای حل اختلاف مراجه کردم اما درجواب کفتن که شما زمانی که انحصاروراثت برای شماصادرشوده به صورت دستی وسیستمی نبوده ونمیتوانیم کپی برابربااصل دوباره صادرکنیم ممنون لطفا راهنمای کنید

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام
      در صورتی که اصل مدارک انحصار وراثت در شورا موجود نباشد. هرچند این امر بسیار بعید است، باید از ابتدا نسبت به طی کردن کل پروسه اقدام نمایبد.

  8. مریم

    سلام من پدرم چهل ساله فوت کرده مادرم سه سال بعد فوت پدرم ازدواج کرده و سه فرزند داره الان یه زمین مونده از پدرم برای فروش اون وجود مادرم الزامیه؟

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام مادر شما جزء ورثه میباشد لذا به ایشان نیز ارث تعلق میگیرد

  9. هایده عزیزپور

    سلام من پدر شوهرم قبل فوت دو دنگ از خونه رو به نام همسرش زد مراحل انتقال تا دفترخانه واثر انگشت الکترونیکی پیش رفت ومتاسفانه به انتقال کامل سند نرسید الان دو تا از پسران میخوان شکایت کنند ایا حق مادر شوهرم بهش میرسه با گرفتن وکیل

    1. شادی اصغری کارشناس حقوقی

      با سلام
      در صورتی که معامله انجام شده باشد متعلق به مالک جدید می باشد.با جمع آوری مدارک اقدام به طرح دعوی الزام به تنظیم سند علیه وراث نمایید.

  10. نیما

    وقتی اموال توسط دولت قیمت‌گذاری و فروخته شد، چند درصد از پول حاصل از فروش اموال به حساب دولت واریز می‌شود؟

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری
  11. مهدی علی اکبری

    مادرم عید ۱۴۰۰ فوت کردند.پدر و دو تا از برادرهایم به زور وکالت تام برای پدر میخواهند و از رولج برای انحصار وراثت مادر خدابیامرزم حاظر نمیشوند من هم پول برای وکیل ندارم و ۳نفر شاهد هم برای محظر ندارم چه کنم این چه قانون مسخره ای است که دست من به هیچ جا بند نیست من ۴۵ سال در این مملکت زندگی کردم برای اثبات فرزندی باید ۳ نفر شاهد ببرم تازه دخترم را عروس کردم دامادم و باجناقم را از شهرستان کشیدم کرج برای شهادت قبول نکردند مردم از کجا بدانند مادر من چه کسی بوده یا پدرم کدام نزول خوری است برادر و پدرم قصد خوردن ما را دارند از مردم چه انتظاری میرود فامیل هم که قبول نیست مردم امروز با پول هم شهادت نمیدهند کافر شده اند چه خاکی بر سرمان کنیم با این حکومت علوی .لطفا اگر کسی اسلام را بلد است توظیح بدهد ماهم مسلمان شویم ممنون.نزدیک است خدا را هم منکر شوم .

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      احراز رابطه نسبیت با توجه به شناسنامه شما انجام میشود
      به تنهایی نیز میتوانید اثبات نسب را انجام دهید
      بابت توضیحات بیشتر با شماره های دفتر تماس بگیرید

  12. مهدی علی اکبری

    مادرم عید ۱۴۰۰ فوت کردند.پدر و دو تا از برادرهایم به زور وکالت تام برای پدر میخواهند و از رولج برای انحصار وراثت مادر خدابیامرزم حاظر نمیشوند من هم پول برای وکیل ندارم و ۳نفر شاهد هم برای محظر ندارم چه کنم این چه قانون مسخره ای است که دست من به هیچ جا بند نیست من ۴۵ سال در این مملکت زندگی کردم برای اثبات فرزندی باید ۳ نفر شاهد ببرم فامیل هم که قبول نیست مردم امروز با پول هم شهادت نمیدهند کافر شده اند چه خاکی بر سرمان کنیم با این حکومت علوی .لطفا اگر کسی اسلام را بلد است توظیح بدهد ماهم مسلمان شویم ممنون.نزدیک است خدا را هم منکر شوم .

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      بادسلام و وقت بخیر خدمت شما دوست عزیز و گرامی
      بسیار دل آزرده شدیم از این بابت که به خاطر پیچیدگی‌های قانون دچار مشکل شده‌اید. اما انصاف بدهید که قانون‌گذار حکیم است و باید قانون را به نحوی تنظیم نماید که نفوذناپذیر باشد. از این مسائل بگذریم برادر.
      در رابطه با پرسشتان باید عرض نمود که شما با طرح دادخواست انحصار وراثت و ثبت نام تمامی ورثه در فرم مخصوص، میتوانید روند پرونده را به جریان بیندازید؛ شورای حل اختلاف به سایر ورثه ابلاغ خواهد فرستاد.
      در پایان عرض می‌شود که گروه وکلای تهران مدافع آماده ارائه مشاوره رایگان به شما است. برای این منظور با شماره ۰۹۰۵۶۵۵۱۲۷۷ تماس بگیرید.

  13. جوادشرفی

    سلام ازفردی مبلغی طلب دارم فوت نمودن چگونه ازراه انحصاروراثت میتونم اقدام کنم

    1. شادی اصغری کارشناس حقوقی

      با سلام
      زمانی که فردی فوت می کند باید دین و بدهی ها از ماترک پرداخت شود.میتوانید دادخواست مطالبه وجه چک به طرفیت ورثه مطرح نمایید.

    2. شادی اصغری کارشناس حقوقی

      با سلام
      زمانی که فردی فوت می کند باید دین و بدهی ها از ماترک پرداخت شود.میتوانید دادخواست مطالبه وجه چک به طرفیت ورثه مطرح نمایید.

  14. سپهر صفری

    سلام، پدر اینجانب در اردیبهشت ماه امسال فوت کرد و اقدامات قانونی در خصوص انحصار وراثت و پرداخت مالیات بر ارث انجام شده است. خواهرم که در خارج از کشور زندگی میکند، به دلیل نگرانی از وضعیت بیماری در آن کشور و اعمال قرنطینه های پی در پی در آن کشور، نمیتواند به سفارت مراجعه کند. در این شرایط برای انتقال مالکیت دارائی ها و تقسیم ارث چه اقدامی باید انجام دهیم؟ آیا امکان دارد تقسیم ارث و انتقال مالکیت دارائی ها بدون وکالتنامه از خواهرم انجام شود؟ با احترام

    1. تهران مدافع وکیل پایه یک دادگستری

      سلام به صورت قانونی خیر مگر اینکه از طریق دادگاه تقسیم ارث را درخواست نمایید البته با صرف زمان و مزایده به میزان ارزش کمتر ملک که تصمیم شماست

... ...
مشاوره تلفنی رایگان
(فقط استان تهران و البرز)
09369357104 02191001312