... ...

نمونه قولنامه ماشین برای خرید و فروش خودرو

  • 10 شهریور 1399
  • بروزرسانی: ۲۸ خرداد ۱۴۰۲
  • ۶ نظر
  • 6 دقیقه
  • 8594 بازدید

یکی از مواردی که باید در هنگام خرید و فروش خودرو حتما بررسی و تهیه کنید نمونه قولنامه ماشین است.  در واقع برای خرید و فروش ماشین لازم است که قولنامه و یا مبایعه نامه تهیه کنید که نشان دهنده انتقال ماشین به فرد دیگری می‌باشد. در یک قولنامه باید تمامی مشخصات ماشین نوشته شود تا بعدا اختلافی بین خریدار و فروشنده ایجاد نشود. به دلیل اهمیتی که خرید و فروش خودرو دارد در این مقاله سعی کردیم تا نکات مربوط به نمونه قولنامه ماشین را بیان کنیم.

نمونه قولنامه ماشین

قولنامه ماشین به چه معناست؟

قولنامه ماشین یک سندی است که بیان کننده مالکیت خودرو می‌باشد. معمولا رواج است که قولنامه به صورت دستی و بین طرفین تنظیم می‌شود و نشان دهنده این است که قرار است یک خودرو از فرد الف به فرد ب منتقل شود و این دو طبق قولنامه تعهد دارند که یک مالی را منتقل کنند.

از آنجایی که قولنامه به صورت دستی تنظیم می‌شود یک سند عادی محسوب می‌گردد و لازم است که پس از آن که قولنامه تنظیم شد مراحل تنظیم سند رسمی خودرو در دفاتر اسناد رسمی انجام شود. برای تنظیم یک قولنامه مناسب باید نکات حقوقی را رعایت کنید و سعی داشته باشید یک سند به صورت جامع و کامل تنظیم نمایید. همچنین بهتر است که از وکیل قرارداد راهنمایی بخواهید.

بهترین نمونه قولنامه ماشین

همانطور که بیان شد بهترین نمونه یک قولنامه برای خودرو به صورتی تنظیم می‌شود که تمامی نکات حقوقی در آن رعایت شود و باید ماده به ماده تنظیم شود. در ذیل تمامی مواردی که باید در تنظیم یک نمونه قولنامه ماشین رعایت شود را بیان کردیم:

  • اولا که توجه داشته باشید که یک قولنامه به صورت ماده به ماده تنظیم می‌شود و دوما باید در انتها، تاریخ و امضای خریدار و فروشنده را داشته باشد.
  • توجه داشته باشید که در ماده یک باید تمامی مشخصات خریدار و فروشنده نوشته شود. منظور از مشخصات نه تنها نام طرفین بلکه باید شماره شناسنامه، کد ملی، آدرس و کد پستی دو طرف، نام پدر و دیگر موارد مربوطه نوشته شود.
  • باید مشخصات ماشین را در بخش بعدی ذکر کنید. مشخصات ماشین شامل تمامی موارد مربوط به خودرو است و حتی برخی از نقصی‌ها خودرو که باید نوشته شود. لازم است که نوع خودرو، بدنه و شاسی، شماره موتور و … ذکر گردد.
  • در بخش بعدی مبایغه نامه باید قیمت معامله‌ که همان قیمت خودرو هست را بیان کنید. در صورتی که قصد دارید بخشی از مبلغ را ابتدا بگیرید و بخشی دیگر را پس از انتقال سند رسمی باید حتما در قولنامه ذکر کنید که در چه تاریخی چه مبلغی را دریافت کردید و در چه تاریخی قصد دارید مابقی مبلغ را دریافت کنید. معمولا مابقی مبلغ خودرو پس از انتقال سند رسمی به خریدار منتقل می‌شود. نکته‌ای که باید به آن دقت کنید که این است که اگر خریدار به شما چک می‌دهد حتما تمامی مشخصات چک‌ها را بیان کنید.
  • اگر که ماشین نیاز به تعمیر دارد و در صورتی که فروشنده و خریدار توافق کرده‌اند که توسط فروشنده تعمیر بشود، باید حتما در قرارداد بنویسید.
  • تاریخی که خودرو باید به خریدار تحویل داده شود را حتما در قولنامه ذکر کنید.
  • یک تاریخ معین برای حضور در دفاتر اسناد رسمی و انتقال سند رسمی خودرو تعیین کنید. و حتما بیان کنید که باید تمامی مدارک توسط خریدار و فروشنده آورده شود و در صورتی که آورده نشود به این معناست که طرفین در در دفتر خانه حاضر نشده‌اند و می‌توانید برای عدم حضور توافق دیگری بکنید مثلا فسخ قرارداد یا تعیین تاریخ جدید حتی می‌توانید خسارت هم تعیین کنید بنابراین کاملا بستگی به توافق طرفین دارد.
  • در صورتی که خودرو وسایل و لوازم جانبی دارد که باید به خریدار تحویل داده شود، حتما در قولنامه ذکر کنید که تمامی لوازم جانبی خودرو در هنگام تحویل خودرو و یا در تاریخ دیگری به خریدار تحویل داده می‌شود.
  • اگر یکی از طرفین به شخص دیگری وکالت برای انجام کارهای مربوط به انتقال خودرو را داده است باید تمامی اطلاعات مربوط به وکالت نامه را در قولنامه ذکر کنید.
  • در صورتی که برای تعویض پلاک می‌روید و اگر فروشنده می‌خواهد به شما وکالت بدهد باید تمامی اطلاعات وکالت نامه را در قولنامه ذکر کنید.
  • حتما بیان کنید که تمامی تخلفات و جرایم رانندگی و خساراتی که به خودرو وارد می‌شود تا قبل از انتقال سند رسمی برعهده فروشنده است.
  • بهتر است لیست تمامی مدارک و اسنادی که به شما تحویل داده می‌شود را بیان کنید تا بعدا دچار مشکل نشوید.
  • می‌توانید موارد فسخ قرارداد را هم در قولنامه ذکر کنید. همچنین در صورتی که فروشنده هستید و خریدار در پرداخت مبلغ معامله تاخیر کرد بهتر است که خسارت تاخیر در پرداخت قراردهید.
مطلب مرتبط:  نمونه فرم وکالتنامه وکیل دادگستری

بهتر است تمامی نکات بالا را در نمونه قولنامه ماشین ذکر کنید همچنین در صورتی که توافقات دیگری هم انجام دادید، می‌توانید این توافقات را در قرارداد و یا قولنامه ذکر کنید.

نحوه بستن قولنامه ماشین

تنظیم نمونه قولنامه ماشین با گروه وکلای تهران مدافع

برای خرید و فروش ماشین و تنظیم نمونه قولنامه ماشین حتما دقت کنید که به هیچ عنوان به تنهایی اقدام به انجام کاری نکنید و حتما ابتدا با یک وکیل متخصص برای اطلاع از نکات حقوقی مربوط به تنظیم قولنامه مشورت کنید.

گروه وکلای تهران مدافع از وکلای با تجربه و متخصص در زمینه تنظیم قولنامه خودرو تشکیل شده است که بهتر است ابتدا از وکلای متخصص تهران مدافع مشاوره حقوقی بگیرید. همچنین تهران مدافع خدمات مشاوره حقوقی رایگان ارائه می‌دهد که مستقیما می‌توانید با کارشناسان و وکلای تنظیم قولنامه ماشین صحبت کنید و از راهنمایی‌های آنان استفاده نمایید.

جمع بندی

قولنامه ماشین در واقع همان قرارداد انتقال خودرو به صورت غیر رسمی است و به صورت سند عادی توسط اشخاص تنظیم می‌شود. در هنگام تنظیم قولنامه ماشین برای خرید و فروش خودرو دقت داشته باشید که تمامی نکات حقوقی را رعایت کنید تا بعدا دچار مشکل نشوید.

اطلاعات طرفین، اطلاعات خودرو، مبلغ معامله، تاریخ انتقال سند رسمی و دیگر موارد مهم را بیان کنید تا بعدا دچار مشکلات حقوقی ناشی از تنظیم اشتباه قرارداد نشوید.

وکیل متخصص قولنامه ماشین

سوالات پایانی

آیا قولنامه‌ای که توسط طرفین تنظیم می‌شود اعتبار کافی دارد؟

بله قولنامه‌ در حکم سند عادی است در نزد دادگاه از اعتبار کافی برخوردار است. اما باید دقت کنید که باید حتما پس از تنظیم قولنامه برای انتقال سند رسمی به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید.

مطلب مرتبط:  نحوه ی بستن جلوی چک و آشنایی با قوانین، مراحل و مدارک مورد نیاز آن

تفاوت بین مبایعه نامه و قولنامه ماشین در چیست؟

در واقع قولنامه به معنای قول به انجام انتقال خودرو است اما مبایعه نامه اعتبار بیشتری دارد و به معنای انتقال مال است. در قولنامه هنوز مال آماده انتقال نیست به همان علت قولنامه تنظیم می‌شود.  به هرحال اعتبار قولنامه هم  در نزد دادگاه مورد قبول است.

4.2/5 - (6 امتیاز)
سوالات شما
۶ دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. شکوری

    با تشکر از زحمات شما
    من دیروز برای مشاوره خدمتتون رسیدم. واقعا خیلی مفید بود. اگه نمیومدم قطعا از لحاظ مالی ضرر میکردم.
    به همه توصیه میکنم تو مشکلات حقوقی مشاوره بگیرن. مخصوصا از تهران مدافع

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام

      از ایتکه توانسته‌ایم رضایت شما را جلب نمایبم به خود افتخار می‌کنیم.
      به امید موفقیت روزافزون شما

  2. مغتنم

    سلام ،من از سال ۹۷ درگیر پرونده بازگشت به کارم بوده ام ،شهریور ۱۴۰۱ حکم بازگشت به کاراز دیوان عدالت به من داده اند و من این مدت جای دیگری مشغول به کار بوده ام .حکم بازگشت بکار شهریور ۱۴۰۱ به من ابلاغ شده و من به دلیل قرادادی که با شرکت جدید داشتم به زحمت توانستم آخر آبان بیرون بیایم چون کار به من وابسته بود

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      در پیام شما سوالی دیده نمیشود
      سوال خود را واضح مطرح کنید تا بتوانید راهنمایی شوید

  3. قاسمی

    سلام جناب وکیل ببخشید شما وکلا حق مصالحه و سازش با طرف دعوا را بدون اطلاع موکلش دارید؟

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام

      بنده همواره گفته‌ام که مسائل حقوقی الزاما راهکار قضایی ندارند، و گاهی بهترین راهکار برای حل یک بحران بزرگ، انجام سازش و آشتی است.
      وکلای دادگستری همواره به تلاش برای نیل به سازش و مصالحه میان موکل و طرف دعوا در حدود اختیارات تفویضی ملزم هستند که این مساله قبل از طرح دعوا و پس از آن را شامل می شود. اما پس از طرح دعوا صرفا در صورتی که اختیار حصول صلح و سازش در حدود اختیارات وکیل مندرج در وکالتنامه، به وکیل داده شده باشد، معتبر است و در هر حال وکیل ملزم و متعهد به رعایت مصلحت و حق و حقوق موکل است

... ...
مشاوره تلفنی رایگان
(فقط استان تهران و البرز)
09369357104 02191001312