منظور از فک در معاملات خودرو به معنای جدا کردن پلاک از خودرو فروخته شده است. یکی از مشکلاتی که برخی از فروشندگان خودرو را درگیر می کند این است که خریدار فک پلاک نمی کند. این عمل باعث می شود که فروشنده دچار تبعاتی از قبیل ثبت تخلفات احتمالی از جانب خریدار برای فروشنده شود. در واقع مسئولیت قانونی همه تخلفات انجام شده توسط خودرو بر عهده کسی است که پلاک بنام او باشد. در ادامه متن اظهارنامه فک پلاک را به عنوان یک نمونه دادخواست ارائه می نماییم.
نحوه فک پلاک خودرو
فروشنده به منظور فک پلاک خودرو، بایستی به همراه خریدار به یکی از مراجع تعویض پلاک رفته و پس از دریافت نوبت در هنگام ورود، مدارک مورد نیاز از قبیل شناسنامه و کارت ملی فروشنده و خریدار، برگ سبز، سند خودرو و دیگر مدارک را ارائه نماید. همچنین خریدار بایستی اثبات کند که ساکن همان شهر است. برای اینکار می تواند سند ملک یا یکی از قبوض خدماتی منزل را ارائه کند. اگر تمایل دارید که در مورد نمونه قولنامه خودرو بیشتر بدانید به مطلب مختص آن مراجعه کنید.
پس از ارائه مدارک و تأیید آن ها توسط مأمور مربوطه، هزینه های قانونی پرداخت شده و فرم های مشخصی تکمیل می شود. پس از طی این مراحل کارشناس مرکز با بررسی صحت مدارک و اطمینان از خودروی مورد بررسی اقدام به تعویض پلاک به نام خریدار می نماید. حال اگر به هر دلیل خریدار از فک پلاک خودروی خریداری شده خودداری کرد و موجب نگرانی و یا خسارت احتمالی به فروشنده شد، راهکار قانونی چیست؟
در این شرایط، فروشنده خودرو بایستی از طریق ارائه یک دادخواست قانونی، اقدام به طرح شکایت از خریدار نماید و قاضی پرونده در صورت تأیید ادعای فروشنده (خواهان) دستور الزام به فک پلاک خودرو را صادر نماید. در این شرایط، اگر خریدار به دستور صادره از دادگاه عمل نکند، مراحل فک پلاک از طریق قائم مقام معرفی شده از جانب دادگاه اجرای احکام اجرا خواهد شد. به نمونه دادخواست توقیف پلاک خودرو زیر توجه فرمایید.
نمونه اظهارنامه الزام به فک پلاک خودرو
خواهان: مشخصات شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، شغل و آدرس
خوانده: مشخصات شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، شغل و آدرس
وکیل: مشخصات شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، شغل و آدرس
خواسته: درخواست الزام به فک پلاک خودرو … مدل … به شماره انتظامی … مقوم بر … ریال به انضمام کلیه خسارات دادرسی
دلایل و منضمات دادخواست: سند و فاکتور فروش خودرو، سند مالکیت وسیله نقلیه، کارت گارانتی خودرو، مفاصاً حساب عوارض خودرو/ وکالتنامه شماره …
ریاست محترم دادگاه
باسلام و عرض ادب
احتراماً به استحضار می رساند موکل اینجانب آقای/ خانم … مالک اتومبیل … مدل … به شماره انتظامی … بوده که مطابق قرارداد پیوست، آن را به خوانده (آقای/ خانم …) انتقال داده است، اما ایشان از فک پلاک متعلق به موکل اینجانب خودداری نموده است. لذا با تقدیم این دادخواست رسیدگی و صدور حکم مبنی بر توقیف فیزیکی و فک پلاک مورد استدعا است.
محل امضاء
با توجه به پیچیدگی های حقوقی که بر سر راه اقدامات قضایی وجود دارد و در صورت عدم آگاهی از اصول و احکام قانونی امکان بروز خسارت و پایمال شدن حق افراد دور از انتظار نیست، پیشنهاد می شود که انجام امور قانونی و حقوقی توسط وکلای حرفه ای انجام شود. مجموعه تهران مدافع با بهره گیری از بهترین وکلای پایه یک آمادگی دارد که در زمینه انواع مشکلات حقوقی از موکلین خود حمایت کند و با سرعت و دقت بالا به رفع مشکلات آن ها بپردازد. برای دریافت اطلاعات بیشتر و یا درخواست مشاوره حقوقی با متخصصان مرکز با شماره ۰۲۱۹۱۰۰۱۳۱۲ تماس حاصل نمایید.
سؤالات متداول
- چه مدارکی برای فک پلاک خودرو مورد نیاز است؟
مدارک شناسایی فروشنده و خریدار از قبیل کارت ملی و شناسنامه، سند خودرو، برگ سبز و مدارکی که اثبات کند خردار خودرو ساکن آن شهر است. مانند قبوض خدماتی یا سند ملک.
- در صورت عدم فک پلاک خودرو ممکن است چه عواقبی برای فروشنده به همراه داشته باشد؟
در این شرایط تمامی تخلفات انجام شده بر عهده فروشنده خواهد بود.
- اگر خریدار از فک پلاک خودرو خودداری کرد چه باید کرد؟
در این شرایط فروشنده بایستی دادخواست مبنی بر الزام به فک پلاک خودرو به همراه ارائه مستندات ثبت نماید.