... ...

سامانه نوبت دهی طلاق و ثبت نام برای طلاق و شرکت در جلسات مشاوره

  • 25 شهریور 1399
  • بروزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۴۰۰
  • ۵ نظر
  • 7 دقیقه
  • 7187 بازدید

زوجین برای صدور حکم طلاق توافقی به مدارک معتبری مانند سند ازدواج، کارت ملی و شناسنامه، آزمایش بارداری و… نیاز دارند. یکی از مدارک جدید و مهم که به تازگی برای صدور حکم طلاق اهمیت پیدا کرده است، گواهی عدم انصراف از طلاق است.

سامانه نوبت دهی طلاق

در حال حاضر افرادی که قصد ثبت دادخواست طلاق دارند با مراجعه به سامانه نوبت‌دهی طلاق، نسبت به مراحل انجام این کار آگاه خواهند شد. در این مطلب به معرفی سامانه طلاق توافقی و شرایط آن می‌پردازیم.

سامانه نوبت‌دهی طلاق بهزیستی

تا قبل از سال ۱۳۹۹ زوجین برای ارائه درخواست طلاق به دفتر خدمات قضایی مراجعه می‌کردند. از آذر ماه سال ۱۳۹۹ بخشنامه‌ای صادر شد که طی این بخشنامه مدیران دفتر خدمات الکترونیک قضایی، اجازه ثبت درخواست طلاق بدون گواهی غربالگری نداشتند.

به همین جهت برای نظم دهی به شرایط موجود برای طلاق توافقی و طلاق یک‌طرفه، سامانه‌ای تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور و با همکاری قوه قضاییه برای این منظور راه‌اندازی شد. این سامانه با آدرس اینترنتی www.zaman.behzisti.net با عنوان سامانه طلاق توافقی «تصمیم» شکل گرفت.

سامانه نوبت‌دهی طلاق

سامانه تصمیم یک سامانه نوبت‌دهی آنلاین طلاق توافقی است که زوجین برای ثبت‌نام طلاق توافقی یا طلاق یک‌طرفه به آن مراجعه می‌کنند.

با ورود به سامانه طلاق توافقی زوجین باید برای ثبت‌نام طلاق توافقی اقدام کنند. در ابتدا زوج یا زوجه اطلاعات شخصی مربوط به خود و همسرش را تکمیل می‌کند. در مرحله بعد باید تاریخ و ساعت مناسب برای مشاوره را انتخاب کنید. در نهایت نیز با تأیید اطلاعات ثبت شده، یک کد پیگیری برای شما ارسال می‌شود.

سامانه نوبت‌دهی طلاق بهزیستی

ثبت‌نام طلاق توافقی

سامانه نوبت‌دهی طلاق توافقی برای کمک به زوجین جهت بازگشتن به زندگی مشترک راه‌اندازی شده است.

قبل از اجرایی شدن دادخواست طلاق، این سامانه جلساتی تحت عنوان جلسه مشاوره طلاق توافقی در نظر می‌گیرد. در این جلسات سعی می‌شود تا زوج یا زوجه را از طلاق منصرف کرده و به زندگی بازگردانند.

به محض اینکه زوج یا زوجه در سامانه طلاق توافقی ثبت‌نام کردند، جلسات مشاوره‌ای برای آن‌ها تعیین می‌شود. سامانه نوبت‌دهی طلاق، نزدیک‌ترین مرکز مشاوره را برای زوجین انتخاب کرده و به آن‌ها وقت مشاوره می‌دهد.

عملکرد سامانه نوبت‌دهی طلاق

با ثبت‌نام در سامانه طلاق توافقی، مرکز مشاوره‌ای برای زوجین مشخص می‌شود تا در زمان تعیین شده به آن مراجعه کنند. در مرحله بعد زوجین به مرکز غربالگری مراجعه کرده و در آن مرکز تعدادی سؤال برای زوجین مطرح می‌شود. یکی از مهم‌ترین عناوین در لیست سؤالات علت تصمیم زوج یا زوجه برای جدایی است.

با تکمیل فرم سامانه طلاق توافقی، مشخص شدن اطلاعات و دلیل تصمیم برای طلاق، کارشناسی برای مشاوره به زوجین معرفی می‌شود. جلسات مشاوره تحت نظر کارشناس و بر اساس مشکلات موجود بین زوجین مشخص می‌شوند. معمولاً این جلسات به صورت چهار جلسه در یک ماه تعیین می‌شوند. هزینه جلسه مشاوره از ۵۰ هزار تومان شروع شده و تا ۸۰ هزار تومان نیز متغیر خواهد بود.

مطلب مرتبط:  هزینه وکیل طلاق در سال 1403 به طور کامل و بدون هزینه اضافی در تهران مدافع

گواهی عدم انصراف از طلاق

بعد از به پایان رسیدن جلسات مشاوره اگر زوجین به تفاهم و صلح برسند، گواهی انصراف از طلاق صادر می‌شود. موارد بسیاری وجود داشته که پس از ثبت‌نام طلاق توافقی با حضور در جلسات مشاوره، مشکلات خانوادگی حل شده و در نهایت زوجین مجدداً به یکدیگر بازگشتند.

در صورتی که زن و شوهر به صلح نرسند، یک گواهی مبنی بر عدم انصراف از طلاق صادر می‌شود. زوجین بعد از صدور این گواهی توسط مرکز غربالگری، دادخواست طلاق خود را در دفتر خدمات الکترونیک قضایی به ثبت می‌رسانند. همچنین در صورتی که یکی از زوجین در این مراحل حضور نداشته باشد نیز امکان صدور گواهی عدم انصراف از طلاق وجود دارد.

برای این منظور زوجه باید از حق طلاق برخوردار باشد. با توجه به این حق اگر زوج در ثبت‌نام طلاق توافقی شرکت نکرده و در جلسه‌های مشاوره حضور نداشته باشد، گواهی عدم انصراف از طلاق صادر خواهد شد.

حضور وکیل در جلسه‌های مشاوره

اگر یکی از زوجین خارج از کشور سکونت داشته باشد، در این صورت وکیل این حق را دارد تا از طرف موکل خود در جلسات مشاوره مربوط به سامانه طلاق توافقی، شرکت کند. همچنین اگر مرکز غربالگری و مرکز مشاوره عدم حضور یکی از زوجین را تأیید کرده باشد نیز امکان شرکت کردن وکیل در این جلسه‌ها، امکان‌پذیر خواهد بود.

همچنین بعد از صدور گواهی عدم انصراف از طلاق نیز وکیل می‌تواند به جای یکی از زوجین به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند. این مکان مرحله نهایی در پروسه طلاق است که دادخواست طلاق توافقی در آن ثبت می‌شود.

شرکت در جلسات مشاوره

افراد زیادی هستند که برای مشاوره علاقه‌ای به شرکت در جلسات سامانه طلاق توافقی را ندارند. همچنین برخی از افراد توانایی شرکت کردن در جلسات برای مدت زمانی طولانی را ندارند. به این ترتیب سامانه نوبت‌دهی طلاق بهزیستی، راه‌کارهای مفید دیگری را در اختیار زوجین قرار می‌دهد.

همان‌طور که ذکر کردیم بر اساس نوع مشکل و علت جدایی، جلسات در مدت زمان متفاوتی بین ۴ تا ۱۰ جلسه برای مدت زمان یک تا دو ماه مشخص می‌شوند.

ثبت حکم طلاق

بعد از ثبت‌نام طلاق توافقی و برگزاری جلسه‌های مشاوره، زوجین یا به زندگی مشترک خود بازگشته یا در نهایت از یکدیگر جدا می‌شوند. با ثبت دادخواست طلاق، پیام کوتاهی به زوجین یا وکیل آن‌ها ارسال می‌شود که نوبت رسیدگی به وضعیت طلاق در آن ذکر شده است.

مطلب مرتبط:  مراحل طلاق با داشتن حق طلاق معرفی 0 تا 100 آن با مدت زمان و هزینه های آن

شرکت در جلسات مشاوره

زوجین پس از حضور در دادگاه، مدت زمانی بین دو تا سه ماه برای صدور حکم طلاق منتظر می‌مانند. در نهایت حکم طلاق به یک دفترخانه رسمی ابلاغ شده و با حضور زوجین، طلاق انجام می‌شود.

عدم حضور زوج در دفترخانه به معنای انصراف از جدایی بوده و صیغه طلاق جاری نخواهد شد. در مقابل نیز اگر زن به دفترخانه مراجعه نکند، مرد می‌تواند بدون حضور او طلاق را انجام دهد. مدت زمان بین ثبت دادخواست طلاق تا صدور حکم حدود ۱۵ تا ۲۰ روز طول می‌کشد.

هزینه مربوط به ثبت دادخواست طلاق در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در سال جدید بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار تومان متغیر است.

صدور گواهی عدم انصراف از طلاق در صورتی امکان‌پذیر است که زوج یا زوجه به مرکز غربالگری مراجعه کرده باشند. تنها با ثبت‌نام در سامانه طلاق توافقی زوجین می‌توانند برای دادخواست طلاق خود اقدام کنند.

انتخاب کارشناس و شرکت در جلسات مشاوره از ملزومات سامانه نوبت‌دهی طلاق هستند. افرادی که تصمیم قطعی برای جدایی دارند باید حتماً در سامانه نوبت‌دهی آنلاین طلاق توافقی ثبت‌نام کنند. در غیر این صورت مراحل این امر برای آن‌ها به درستی انجام نخواهد شد.

ثبت‌نام در سامانه طلاق توافقی و شرکت در جلسات مشاوره از اصلی‌ترین عوامل در ثبت دادخواست طلاق توافقی در کشور است. افراد با مراجعه به سایت اینترنتی سامانه نوبت‌دهی طلاق می‌توانند برای دریافت نوبت اقدام کنند.

در حال حاضر با توجه به شرایط همه‌گیری کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزاری جلسات مشاوره با فواصل زمانی بیشتری انجام می‌گیرند. به این ترتیب پروسه طلاق توافقی نیاز به مدت زمان بیشتری دارد.

سؤآلات متداول

  • حضور کدام از یک زوجین در جلسات مشاوره مربوط به سامانه طلاق توافقی، اجباری نیست؟

حضور مرد در جلسه‌های مشاوره الزامی نیست.

  • آیا حضور زوجین برای صدور حکم طلاق اهمیت دارد؟

بله. زوج و زوجه هر دو باید برای صدور حکم نهایی طلاق توافقی حضور داشته باشند.

  • آیا افرادی که از حق طلاق برخوردار هستند، ملزم به شرکت در جلسه مشاوره هستند؟

بله. زوجین در صورت برخورداری از حق طلاق نیز باید در این جلسات حضور داشته باشند. در صورت عدم حضور، باید وکیل جایگزین شخص شده و در جلسه شرکت کند.

  • گواهی عدم انصراف از طلاق یا عدم امکان سازش در چه مرحله‌ای ارائه می‌شود؟

در صورتی که بعد از برگزاری جلسه‌های مشاوره، زوجین همچنان بر روی طلاق اصرار داشته باشند، گواهی عدم امکان سازش صادر می‌شود. به این ترتیب زوجین باید این گواهی را به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارائه دهند و دادخواست طلاق را ثبت کنند.

4.5/5 - (2 امتیاز)
سوالات شما
۵ دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سمانه عبداللهی

    با عرض سلام و وقت بخیر چطور باید نوبت اینترنتی طلاق گرفت ؟؟

    1. شادی اصغری کارشناس حقوقی

      سلام
      اگر منظورتون برای سامانه تصمیم در خصوص طلاق توافقی هست باید از طریق سامانه نسبت به گرفتن نوبت دهی اینترنتی اقدام کنید.

  2. دانیال منابی
    1. شادی اصغری کارشناس حقوقی

      سلام با خطوط درج شده در سایت تماس بگیرید.

    2. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      طلاق توسط گروه وکلای تهران مدافع به سه روش انجام میشود
      ١:توافقی
      ٢:از ناحیه زوج
      ٣:از ناحیه زوجه

      طلاق توافقی نیز از ٣روز تا یک ماهه قابل انجام است
      با شماره ٠٩٣۶٩٣۵٧١٠۴ در ارتباط باشید

... ...
مشاوره تلفنی رایگان
(فقط استان تهران و البرز)
09369357104 02191001312