... ...

شرایط فسخ قرارداد اجاره پیش از موعد توسط موجر و یا مستاجر چیست

  • 23 مرداد 1400
  • بروزرسانی: ۲۹ فروردین ۱۴۰۱
  • ۲ نظر
  • 7 دقیقه
  • 2325 بازدید

در این مقاله با همکاری وکلای تهران مدافع، بر آن شدیم تا نکات بسیار مهمی را درباره شرایط فسخ قرارداد اجاره مرور کنیم که اطلاع از آن ها برای عموم کاربران الزامی است. در عین بررسی شروطی که در قانون برای امکان فسخ قرارداد اجاره تبیین شده نکاتی را هم برای پیش برد صلح آمیز چنین امری ارائه خواهیم نمود که می‌تواند راهکاری عالی برای برون رفت از چالش‌های مربوط به آن باشد؛ با ما همراه بمانید.

شرایط فسخ قرارداد اجاره

اجاره نشینی چیست؟

چالش‌های حقوقی از جمله موارد جدایی ناپذیر زندگی امروز بشر هستند. چه بخواهیم و چه نخواهیم، با بسیاری از این چالش‌ها در زندگی روزمره خود روبرو شده و لازم است تا اطلاعات کافی برای عبور از آن‌ها را داشته باشیم. یکی از الزاماتی که زندگی در جوامع امروز برای بشر به وجود آورده، اجاره نشینی است. اجاره نشینی در قانون تحت قراردادی به نام اجاره انجام می‌شود که مالک خانه در آن به عنوان موجر و اجاره کننده به عنوان مستاجر شناخته می‌شود. هر یک از طرفین در چنین قراردادی دارای حق و حقوقی هستند که یکی از این حقوق حق فسخ قرارداد اجاره است.

اما بسیاری از ما حتی کسانی که مستاجر نشین هم هستیم، هنوز اطلاعات کافی درباره شرایط چنین امری را نداشته و در صورت بروز مشکل نیز نمی‌توانید از حقوق خود دفاع کنیم. به همین دلیل معمولا یا با ضرر و زیان‌های مالی روبرو شده و یا نمی‌توانیم زندگی مناسبی برای خود داشته باشیم.

فسخ قرارداد اجاره، چالشی که باید درباره آن بدانید

فسخ قرارداد اجاره نیز مانند یکی از هزاران چالش حقوقی است که دور و بر زندگی ما را فرا گرفته است. جالب است که درصد بالایی از کاربران اطلاعات لازم در باره بسیاری از این چالش ها که در زندگی خود آن ها نیز وجود دارد را ندارند. برای مثال حق طلاق زن یکی از مواردی است که هنوز کاربران در آن گنگ هستند. یا مهریه قسطی و شرایط دریافت تمام و کمال مبلغ مهریه که هزاران مورد از آن در دادگاه ها دیده می شود، نیاز به شناخت کافی با بندهای قانونی دارد. درصد بالایی از افراد در جامعه ایرانی زندگی اجاره نشینی را تجربه می نمایند و مجبور به گذران زندگی در چنین شرایطی شده اند. اما همین افراد چند دقیقه مطالعه برای اطلاع از حق و حقوق خود را از زندگی خود دریغ می نمایند.

شرایط زندگی امروز می طلبد که افراد با تمام موارد مربوط به فسخ قرارداد اجاره آشنا باشند و در صورت بروز مشکل، بتوانند از حق خود دفاع نمایند. حتی توصیه می کنیم که در صورت واقع شدن چنین چالشی در زندگی خود خدمات مشاوره حقوقی حضوری و تلفنی با وکیل را نیز فراموش نکرده و کیفیت زندگی خود را با این خدمات مشاوره حقوقی چند برابر کنید. تهران مدافع شرایط لازم را برای شما عزیزان فراهم آورده تا بدون هیچ دغدغه ای حتی به صورت تلفنی، بتوانید از این خدمات بهره مند گردید.

مطلب مرتبط:  وکیل برای خلع ید مشاعی و نمونه دادخواست آن توسط وکیل پایه یک دادگستری

فسخ قرارداد اجاره

تمام موارد قانونی درباره فسخ قرارداد اجاره توسط موجر و مستاجر

قرارداد اجاره در قانون اساسی ایران به عنوان یک قرارداد لازم برشمرده شده است و امکان فسخ قرارداد اجاره به جز در مواردی خاص برای طرفین چنین قراردادی وجود ندارد. البته شرایط دیگری نیز برای فسخ این قرارداد پیش از موعد وجود دارد که در ادامه به بررسی آن ها نیز خواهیم پرداخت. اما اطلاع از مواد قانونی مربوط به چنین امری برای مستاجران و موجران گرامی لازم است.

البته هر کدام از این شرایط بایستی به صورت خاص و توسط وکیل برای قرارداد شما مورد بررسی قرار گیرد تا امکان فسخ برای آن مورد سنجش قرار گیرد. کسانی که با چنین چالشی برای قرارداد اجاره خود روبرو هستند، می توانند با استفاده از خدمات تهران مدافع قبل از هر چیزی اطلاعات خود را به روز نمایند.

موارد زیر به عنوان مواد قانونی برای فسخ قرارداد اجاره در نظر گرفته شده است:

  • شرط خیار: این شرط که برای هر دو طرف این قرارداد تعیین می شود شرطی است که در متن قرارداد به هر کدام از طرفین تا تاریخ مشخصی امکان فسخ قرارداد را می دهد.
  • شرط تعذر تسلیم: این شرط به مواقعی اشاره دارد که هر کدام از طرفین به تعهدات خود در قبال طرف دیگر پایبند نباشد. در چنین مواقعی طرف مقابل می تواند برای فسخ قرارداد اقدام نماید.
  • خیار عیب: این شرط برای فسخ برای مستاجر برشمرده شده است. در صورت وجود یک عیب در خانه مورد نظر و عدم اظهار آن توسط مالک، این اختیار برای مستاجر وجود دارد تا برای فسخ اقدام نماید.
  • خیار تخلف شرط: این ماده قانونی به شروطی اشاره دارد که در حین تنظیم قرارداد طرفین تنظیم کرده اند و عدم اجرای آن ها می تواند اختیار فسخ قرارداد را برای طرف مقابل فراهم آورد.
  • تخلف از وصف: این شرط نیز به مواقعی اشاره دارد که مستاجر بعد از انعقاد قرارداد متوجه شود که قیمت در نظر گرفته شده برای ملک مورد نظر بسیار بیشتر از قیمت واقعی مربوط به آن است.

شرایط فسخ قرارداد اجاره پیش از موعد توسط موجر

موجر و مستاجر هر کدام تنها طبق شروط مندرج در بند قبل می توانند برای فسخ قرارداد اجاره اقدام نمایند. در غیر این صورت نیاز به توافق میان طرفین وجود دارد. هر طرفی که به هر دلیلی نیاز به فسخ این قرارداد دارد، می تواند با قبول کمیسیون مربوط به بنگاه و یا با پرداخت مبلغی به عنوان ضرر و زیان طرف دیگر را راضی کرده و بدین ترتیب هیچ یک از طرفین با ضرر زیادی روبرو نشوند. اما در هر صورت لازم است بدانید که قانون به صورت کامل طرفین قرارداد اجاره را تحت حمایت قرار داده و جز طبق شروط بالا، امکان فسخ برای طرف مقابل وجود نخواهد داشت. برای آشنایی با وکیل دستور تخلیه و همینطور مطالبه اجور معوقه می توانید با شماره تلفن های موسسه تماس بگیرید.

مطلب مرتبط:  وکیل پایه یک دادگستری در بهترین موسسه حقوقی در تهران

شرایط فسخ قرارداد اجاره پیش از موعد توسط موجر

شرایط فسخ قرارداد اجاره پیش از موعد توسط مستاجر

مستاجرین نیز بنا به شرایطی می توانند برای فسخ قرارداد خود اقدام نمایند. در درجه اول وقوع هر یک از شرایط بالا می تواند زمینه ساز فسخ این قرارداد برای آن ها باشد؛ در غیر این صورت این دست از عزیزان نیز نیاز به کسب رضایت طرف مقابل را دارند. با توجه به اینکه پیدا کردن مستاجر می تواند در برخی مواقع سخت شده و این موضوع در نهایت منجر به ضرر و زیان مالی برای موجر خواهد شد، در چنین مواقعی قانون از موجر حمایت کرده و مانع از فسخ غیرقانونی مستاجر می شود.

سوالات متداول

  1. آیا موجر می تواند بدون بروز هیچ کدام از شروط قانونی برای فسخ قرارداد اجاره اقدام کند؟

قرارداد اجاره در قانون اساسی یک قرارداد لازم بوده و موجر حتما و تحت همان شروط قانونی امکان اقدام برای فسخ این قرارداد را خواهد داشت. در غیر این صورت قانون این اجازه را به وی نخواهد داد.

  1. آیا امکان فسخ قرارداد اجاره قبل از موعد توسط مستاجر وجود دارد؟

چنین امکانی نیز تنها تحت شرایط مذکور در قانون برای مستاجر وجود خواهد داشت؛ مگر اینکه موجر با درخواست وی موافقت نماید.

  1. آیا با نپرداختن اجاره به موقع موجر می تواند برای فسخ قرارداد اجاره اقدام کند؟

پرداخت به موقع اجاره یکی از شروط اصلی در قرارداد اجاره است که مستاجر ملزم به رعایت آن است. در قانونی شرایطی در نظر گرفته شده که در صورت عدم پرداخت به موقع این اجاره توسط مستاجر و تکرار آن، موجر امکان فسخ قرارداد را داشته باشد.

  1. آیا فسخ قرارداد اجاره در بنگاه املاک کمیسیون دارد؟

بله درصورت اقدام برای فسخ قرارداد اجاره، طرفین ملزم به پرداخت کمیسیون بنگاه هستند. اما به صورت عرف این مبلغ توسط طرف درخواست کننده فسخ قرارداد پرداخت می شود.

5/5 - (1 امتیاز)
سوالات شما
۲ دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. مهدی

    سلام ما قرارداد ۵ ساله برای مغازه نوشتیم ولی الان خونه رو فروحتیم و ۱۴ ماه هم از قرارداد مونده البته تو قرارداد بندی وجود نداره که بگه موجر باید یک ماه قبل از فسخ قرارداد به مستاجر تطلاع بدهد ولی این بند برای مستاجر هست! خریدار گفته تا برج ۴ باید مغازه تخلیه بشه وگرنه به ازای هر روز دیرکرد باید ۲ میلیون تومان خسارت بدیم و ازطرفی هم مستاجر زیر بار نمیره باید چکار کنیم لطفا کمک کنید

    1. محمدجواد زارع زارع

      سلام
      از نظر قانونی شما ملزم به پایبندی به قرارداد میباشید و راهکاری برای شما نیست
      قرارداد فروش شما با ثالث ،خللی به حق مستاجر وارد نمیکند و خریدار نیز میتواند خسارات روزانه را از شما بگیرد

... ...
مشاوره تلفنی رایگان مشاوره تلفنی رایگان - 02191001312