همانطور که میدانید حق طلاق در ازدواج با مردان است و زنان نمیتوانند بدون اینکه وکالتی از طرف مرد داشته باشند این حق را دارا باشند. حق طلاق زن موضوعی بسیار بحث برانگیز است. در همین راستا تصمیم داریم در این مقاله دررابطه با این حق و نکات قانونی آن بحث کنیم.
حق طلاق زن چیست؟
وکالت در طلاق که گاهی اوقات از آن به عنوان حق طلاق زن هم یاد میشود به این معناست که زن با توجه به وکالت نامهای که دارد و بدون نیاز به مرد میتواند خود را مطلقه نماید. از آنجایی که طلاق توسط مرد انجام میشود هنگامی که خانم بخواهد بنا به دلایلی طلاق بگیرد تا موافقت آقا نباشد امکان پذیر نیست. توجه کنید که طلاق توسط آقا هم دارای محدودیتهایی است که و به هر دلیلی نمیتواند این حق خودش را اجرا نمایید.
این حق در واقع این امکان را به خانم میدهد که در صورت بروز مشکل برای آقا، بتواند با دشواری کمتری مراحل طلاق را انجام دهد. برای اینکه زن از این حق دارا شود نیاز است که حتما وکالت در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شود و به امضای هم آقا و هم خانم برسد.
علاوه بر آن با توجه به شرایطی که شوهر دارد و زن نمیتواند با این شرایط او کنار بیایید دادگاه به خانم این حق را میدهد که بتواند طلاق بگیرد. این شرایط مطابق با قانون تنظیم میشود.
مراحل اعطای حق زن برای طلاق
برای این که زن بتواند این حق را دریافت کند همانطور که بیان شد یا باید وکالت نامه داشته باشد و یا اینکه از طرف دادگاه اجازه طلاق را داشته باشد. برای آشنایی بیشتر توجه شما را به مطالب ذیل جلب میکنیم:
حق زن برای طلاق در صورت وجود وکالت نامه
همانطور که قبل تر بیان کردیم، گاهی اوقات خانم با توجه به وکالت نامهای که از شوهرش دریافت کرده است میتواند با با داشتن وکیل دادگستری از از شوهرش جدا شود. توجه شود که اعطای وکالت نامه به دو صورت است:
- گاهی اوقات خانم به صورت شرط ضمن عقد بیان میکند که خواستار حق طلاق زن است. در اینصورت باید پس از آن به دفاتر اسناد رسمی رجوع شود و این حق به خانم به صورت وکالتی داده شود.
- گاهی اوقات این حق جزو شروط ضمن عقد نیست و در طول زندگی مشترک؛ مرد این حق را به خانم میدهد. دراین جا هم لازم است به دفاتر اسناد رسمی رجوع شود.
طلاق و حق زن به گرفتن آن با احراز شرایط قانونی
در برخی مواقع بدون اینکه زن وکالت نامه برای طلاق داشته باشد؛ این حق را دارد که به صورت قانونی و شرعی از شوهرش جدا شود. در این مواقع دادگاه با توجه به مصلحت و همچنین با توجه به اوضاع و احوالی که زن در آن است حکم طلاق را صادر میکند. این موارد شامل موارد ذیل است:
- اگر مرد با وجود توانایی مالی نفقه زن را پرداخت نکند.
- در صورتی که مرد عقیم است و توانایی باروری خود را از دست داده است.
- گاهی اوقات پیش میآید که مرد دچار جنون میشود که اگر این حالت برای او اتفاق بیافتد زن حق دارد تقاضای طلاق کند.
- یکی از مشکلاتی که ممکن است زن با استناد به آن حق درخواست طلاق داشته باشد، ابتلای مرد به امراض سخت و بیماریهای ناعلاج باشد.
- اگر مرد به محکومیت بیش تر از ۵ سال محکوم شود.
- ترک زندگی زناشویی و مفقودالاثر شدن شوهر.
- ازدواج مجدد بدون اجازه از همسر اول. این مورد به عنوان طلاق به دلیل خیانت همسر هم شناخته میشود.
- شوهر اعتیاد داشته باش.
- رفتارهای بد شوهر با همسرش به گونهای که زن را در سختی و مشقت قرارداده است که همان ضرب و شتم زوجه است.
- شوهر به شغلی مشغول باشد که این شغل برای حیثیت زوجه منافات دارد.
در تمامی موارد بالا ابتدا باید زوجه یا زن در دادگاه اثبات نماید که شوهر او این شرایط را دارد و سپس با توجه به تشخیص دادگاه، و با توجه به قانون حمایت از خانواده این حق به زن داده میشود که او بتواند طلاق خودش را بگیرد.
طلاق به صورت توافقی انجام میشود و زن میتواند مراحل طلاق توافقی را به راحتی پشت سر بگذراند. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که با وجودی که زن این حق را داشته باشد که طلاق بگیرد، بازهم مطالبه مهریه و مطالبه نفقه امکان پذیر است.
مدارک مورد نیاز برای گرفتن این حق
برای اینکه چه به صورت وکالتی و چه از طریق دادگاه به زن این حق داده شود که بتواند طلاق بگیرد، نیاز است مدارک ذیل را داشته باشد:
- مدارک هویتی زن که شامل کارت ملی و شناسنامه او است.
- شناسنامه و کارت ملی مرد
- گواهی و مدرک مربوط به ازدواج زن و مرد که همان سند ازدواج آنهاست.
- اگر مرد دچار امراضی که زن با توجه به این بیماری خواستار طلاق است باید مدارک و گواهی مربوط به آن را هم ارائه بدهد. در مورد اعتیاد مرد نیز باید گواهی پزشکی مربوطه ارائه شود.
حق طلاق زن با گروه وکلای تهران مدافع
با توجه به مباحثی که بیان شد بهتر است که برای انجام مراحل مربوط به اخذ طلاق توسط زن با یک وکیل متخصص مشورت شود. همچنین در صورتی که از طرف شوهر وکالت در طلاق دارید بایستی یک وکیل دادگستری هم برای اجرای صیغه طلاق داشته باشید.
پیشنهاد ما این است که حتما قبل از هر اقدامی با گروه وکلای تهران مدافع مشورت کنید. تهران مدافع خدمات مشاوره رایگان ارائه میدهد که میتوانید از این خدمات بهره ببرید و همچنین با وکلای طلاق باتجربهای آشنا میشوید. و همچنین اگر نیاز به وکیل طلاق فوری دارید میتوانید از وکلای متخصص تهران مدافع استفاده نمایید.
جمع بندی
زن میتواند به صورت وکالت محضری که توسط شوهر در ضمن عقد ازدواج به او داده میشود و یا بعدا در زندگی زناشویی شوهر این وکالت را به او میدهد طلاق بگیرد. همچنین گاهی اوقات به دلیل بیماری مرد و یا غیبت طولانی مدتی که دارد و یا دیگر شرایطی که ذکر شد، به زن این حق داده میشود که طلاق بگیرد.
سوالات پایانی
آیا امکان اجرای صیغه طلاق بدون وکیل دادگستری در صورتی که زن حق طلاق وکالتی داشته باشد امکان پذیر است؟
خیر نیاز است که حتما زن با یک نفر وکیل دادگستری برای انجام طلاق اقدام نمایید. وجود وکیل دادگستری اجباری است.
آیا امکان پس گرفتن حق طلاق وکالتی وجود دارد؟
بله در صورتی که مرد به شما وکالت در طلاق داده است و زن بر این اساس حق طلاق داشته باشد، مرد میتواند این وکالت را پس بگیرد مگر این که وکالتی که اعطا کرده است بلاعزل باشد.
سلام ۲۸ سال هست ازدواج کردم میخواهم حق طلاق رو از همسرم بگیرم در عوض حق طلاق میگوید مهریه و بقیه حق و حقوق را ببخشم میخواستم ببینم چه جوری حق طلاق را بگیرم که نخوام اینارو ببخشم
سلام
دادن حق طلاق توافقی است و در توافقتان در ازای گرفتن ان،مهریه را میبخشید در غیر اینصورت باید یک طرفه اقدام به طلاق کنید که ان هم ٩٠درصد مهریه شما از بین میرود
با شماره ٠٩٣۶٩٣۵٧١٠۴ در تماس باشید
با سلام بنده قرار است با خانمی ازدواج کنم که البته فامیل نیست وغریب است خود دختر اصلا حرفی ندارد راجب هیچ چیز اما پدردختر میگوید باید حق طلاق را به دخترم بدهی میخواستم بدانم چه نوع حق طلاقی را بدهم که بعد از عقد با رضایت همسرم بتوانم آن را پس بگیرم و قابل برگشت باشد آیا وکالت محضری بهتر است یا وکالت در سند ازدواج برای برگرداندن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
با سلام
بر اساس قوانین اسلام و همچنین قوانین ایران، حق طلاق با مرد است و این حق قابلدانتقال به دیگری نیست.
اما زوج میتواند به زوجه یا هر شخص دیگری وکالت در طلاق بدهد. اگر این وکالت بدون قید باشد قابل رجوع و عزل هست اما اگر وکالت داده شده، بلاعزل شود، دیگر امکان فسخ برای شما وجود ندارد.
سلام وقتتون بخیر من و همسرم ۵ سال ازدواج کردیم و فرزند نداریم ایشون بهم خیانت کرده زیر نظر مشاور هستیم در ضمن نزدیک به یکسال هم هست افسردگی داره ولی من کمکش کردم و مراقبش بودم تا از این مراحل سخت عبور کنه که دیدم جای تشکر دوست دختر پیدا کرده ضمن اینکه مشاور گفت پشیمون هست و میخواد که بخشیده بشه خلاصه من قرار شده یه فرصت دیگه بهش بدم میخواستم بدونم اگر حق طلاقو مهریه حضانت فرزند و … رو بدون دادن شرطی خواص خودش بپذیره و به من بده که خیالم راحت باشه امکانش هست ؟چه مدارکی لازم دارییم ؟برای محکم کاری به استلاح که اگر مجدد اینکارو کرد من بتونم راحتره جدا بشم
سلام حق طلاق و حضانت بهترین ابزار است
قرارداد باید برایتان تنظیم شود
با سلام خدمت شما بسیار ممنون بابت مشاوره خوبتون پایدار باشید
سلام ممنون