... ...

لایحه دفاعیه مهریه و آشنایی با نمونه تبادل لوایح اعسار نوشته شده توسط وکیل

  • 11 شهریور 1399
  • بروزرسانی: ۲۸ خرداد ۱۴۰۲
  • ۶ نظر
  • 6 دقیقه
  • 7631 بازدید

مهریه یکی از حقوق مالی زنان است که لازم است مرد به محض عقد ازدواج آن را پرداخت کند. برای دریافت مهریه لازم است که ابتدا مطالبه مهریه انجام گیرد و در صورتی که مرد حاضر به پرداخت مهریه نشد لازم است که از طریق دادگاه انجام شود. برای این منظور ابتدا باید لایحه دفاعیه مهریه هم تنظیم شود.  لایحه دفاعیه مهریه  نه تنها از جانب زن بلکه از جانب مرد هم تنظیم می‌شود. در این مقاله با نکات مربوط به تنظیم این لایحه دفاعیه آشنا می‌شویم.

لایحه دفاعیه مهریه

لایحه دفاعیه مهریه چیست؟

همانطور که بیان شد هم زن و هم مرد می‌تواند لایحه مهریه بدهد. در صورتی که مرد توانایی پرداخت مهریه را نداشته باشد می‌تواند در لایحه دفاعیه مهریه بیان کند و درخواست اعسار بدهد. لایحه دفاعیه به این معناست که اگر زن بخواهد که مهریه خود را از شوهر بگیرد می‌تواند یک دادخواست و سپس یک لایحه دفاعیه تنظیم کند و درخواست مهریه از دادگاه نمایید. البته این مورد در صورتی اتفاق می‌افتد که مرد از دادن مهریه به صورت اختیاری امتناع کند.

اما اگر مرد توان پرداخت مهریه را نداشته باشد نیز می‌تواند یک لایحه دفاعیه تنظیم کند و از دادگاه تقاضای قسط بندی شدن مهریه را داشته باشد و یا اینکه تقاضای اعسار نمایید. در این صورت مرد باید لایحه دفاعیه اعسار از پرداخت مهریه را تنظیم نمایید.

چه زمانی نیاز است که لایحه‌ای دفاعیه برای مطالبه مهریه تنظیم شود؟

نیاز نیست که زن حتما در هنگامی که قصد طلاق داشته باشد درخواست مهریه را نمایید بلکه در طول زندگی مشترک هم می‌تواند تقاضای مهریه نمایید و در صورتی که مرد از دادن مهریه امتناع کند می‌تواند لایحه دفاعیه مهریه تنظیم کند. البته اگر زن قصد طلاق هم داشته باشد علاوه بر مهریه باید سایر تعهدات مالی و همچنین حضانت فرزند باید مشخص گردد.

بنابراین این تصور که حتما باید در زمان طلاق، دادخواست و لایحه برای دریافت مهریه را داد اشتباه است. نکته‌ دیگری که باید  حتما به آن توجه داشته باشید این است که لازم نیست که حتما زن از مرد تمکین کند تا بتواند مهریه خود را بگیرید بلکه همانطور که بیان شد زن مالک مهریه است و در هر زمانی می‌تواند آن را دریافت کند و نیازی به تمکین زن هم نیست. ممکن است مهریه به صورت سکه و یا پول نقد نباشد و به صورت ماشین و یا زمین حتی یک آپارتمان باشد. بازهم دراینصورت لازم است که زن برای دریافت مهریه یک لایحه تنظیم نمایید.

مطلب مرتبط:  طلاق از طرف مرد و آشنایی با مراحل و مدارک آن در سال 1403

نمونه تبادل لوایح اعسار

نحوه نوشتن یک نمونه لایحه دفاعیه مهریه توسط زن

برای نوشتن یک لایحه مناسب که بتوانید مهریه خود را بگیرید ابتدا لازم است که دادخواست در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کنید و سپس در در هنگام جلسه رسیدگی باید یک لایحه مناسب از خود ارائه بدهید که نشان دهنده این باشد که مرد واقعا می‌تواند مهریه را پرداخت کند و نیازی به قسط بندی مهریه وجود ندارد.

برای این منظور لازم است که از تمامی مواد قانونی که درباره مطالبه مهریه است استفاده شود و حتی استفاده از آیات و روایات هم می‌تواند کمک کنند باشد. حتی باید زن تمامی شواهد و مدارکی را که اثبات کننده این است که شوهر قادر به پرداخت تمام مهریه به صورت یکجا می‎‌باشد را در لایحه و حتی در دادخواست خود ثبت کند.

لایحه دفاعیه زن و  تبادل لوایح رد اعسار

ممکن است پس از اینکه دادگاه به شوهر دستور پرداخت تمامی مهریه را داد، شوهر تقاضای اعسار و تقسیط محکوم به را  بدهد. به این معنا که بیان کند مالی ندارد که بتواند مهریه زن را پرداخت کند . اگر دادگاه با اعسار مرد موافقت کرد در اینصورت به زن اعسار زوج اعلام می‌شود. حکم اعسار به این معنا نیست که زن دیگر نمی‌تواند مهریه را پرداخت کند بلکه باید مهریه را زوجه را بعدا به صورت اقساطی پرداخت نماید.

در این صورت لازم است که زن در دادگاه تجدید نظر اعلام تجدید نظر خواهی نماید. به این معنا که زن باید بیان کند با توجه به مدارک و شواهدی که دارد مرد قادر است تمامی مهریه را پرداخت کند و دلیلی برای اعسار او وجود ندارد. در اینجا باید لایحه دفاعیه مهریه تنظیم شود و نیاز است تا تمامی دلایل در این لایحه آورده شود. برای مثال اگر مرد برای حکم اعسار از شاهدینی استفاده نموده است زن باید در لایحه بیان کند که شاهدین در اشتباه بوده‌اند و با توجه به شغل و درآمدی که مرد دارد از پس پرداخت مهریه برمی‌آید.

مطلب مرتبط:  نمونه دادخواست طلاق از طرف زن تنظیم شده توسط وکیل پایه یک دادگستری

همچنین گاهی اوقات هم ممکن است که مرد در مرحله تجدید نظر درخواست اعسار بدهد که دراینصورت نیاز است که لایحه‌ای قوی تنظیم نماید و تمامی دلایلی را که نمی‌تواند مهریه را فعلا پرداخت کند را بیان کند. همانطور که قبل‌تر بیان کردیم حکم اعسار مانع از پرداخت مهریه نیست بلکه به نظر دادگاه مهریه تقسیط می‌شود و یا اینکه مرد موظف می‌شود بعدا مهریه را پرداخت کند.

لایحه دفاعیه زوجه در پرونده مطالبه مهریه

تنظیم لایحه دفاعیه مهریه توسط گروه وکلای تهران مدافع

برای تنظیم یک دفاعیه لازم است که ابتدا با تمامی قوانین و مقررات مربوط به مهریه و اعسار آشنا باشید تا دادگاه به نفع شما رای بدهد. برای همین منظور ما پیشنهاد می‌کنیم قبل از اینکه دادخواست مطالبه مهریه را ثبت کنید حتما با وکیل مهریه و وکلای اعسار از پرداخت مهریه مشورت بکنید.

همچنین شما می‌توانید با گروه وکلای تهران مدافع مشورت کنید و از خدمات مشاوره رایگان این گروه بهره ببرید. تهران مدافع از متخصص‌ترین و با تجربه ترین وکلا تشکیل شده است که می‌تواند شما را در تمامی مراحل مطالبه مهریه راهنمایی کنید.

جمع بندی

برای اینکه زن طبق قوانین بتواند مهریه خود را بگیرد لازم است که یک لایحه قوی تنظیم کند و در آن تمامی دلایلی را که مرد قادر به پرداخت مهریه است را بیان کند. لازم است برای تنظیم یک لایحه قوی به تمامی قوانین ومقررات استناد شود. البته باید بیان کنیم که مرد هم  می‌تواند در دادگاه تجدید نظر درخواست اعسار بدهد که در اینصورت پس از تبادل لوایح لازم است که زن ادعای مرد مبنی بر اعسار را در لوایح جداگانه‌ای رد کند.

سوالات پایانی

در صورتی که خانم مهریه‌ای نداشته باشد باید چه بکند؟

اگر خانم مهریه تعیین نکرده باشد نیاز است که یک دادخواست و سپس لایحه‌ای برای دریافت مهرالمثل تنظیم کند که هرکدام شرایط خاص خود را دارد.

برای لایحه دفاعیه اعسار از پرداخت مهریه لازم است چه مدارکی توسط زوج ارائه شود؟

برای این منظور زوج باید تمامی مدارک و دلایلی را که می‌تواند نشان دهنده اعسار مرد باشد را ارائه دهد. گاهی اوقات لازم است که مرد شاهدینی هم داشته باشد.

3.8/5 - (9 امتیاز)
سوالات شما
۶ دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. زهرا دستان

    سلام در رابطه با مطالبه مهریه پیام گذاشتم، همسرم درخواست طلاق داد منم درخواست مهریه . حکم طلاق صادر شده بعد از زمان عده‌. همسر من به حکم مهریه اعتراض کرده و درخواست اعسار داده است و گفته که من کارگر هستم با حقوق ۸ میلیون در ماه، اما در صورتی که ایشان تقریبا ۱۰ ماه هست که سرکاره به عنوان سرپرست و نگهداری نوار نقاله با حقوق بین ۱۲ تا ۱۴ است. شرکتی که مشغول به کاره شرکت پدرش است و به گفته خودش سود ۳۰ درصد از انجام هر پروژه توسط شرکت را به او میدهند. بردارش هم در شرکت رییس است، شوهرم توانایی پرداخت مهریه رو داره اما هیچی بنامش نیس جز اینکه سرکاره ، و فکر کنم راحت بتونه دروغ بگه چون شرکت خانوادگیه، من باید چیکار کنم ؟ بعد ۴ سال زندگی پرتم کرده بیرون و میخواد مهریه هم به بدبختی بده

    1. سجاد روزبهانی وکیل پایه یک دادگستری

      سلام
      با توجه به اینکه هیچ گونه مالی به نامش نیست چاره ای جز اقساط وجود ندارد

  2. سعدونی

    بین دو نفر دعوا شده یکیشون دماغش شکسته ولی بدون شکایت با پرداخت هزینه پزشکی ایا متنی هستش که نوشته شود بعدا مشکلی یا ادعای نداشته باشدبل

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام

      پاسخ پرسش شما مثبت است.
      فرد مورد نظر باید اعلام گذشت و رضایت مسلم و منجز به شما بدهد آن هم در دفتر اسناد رسمی

  3. سیما

    با سلام از مشاوره های خوبتان
    بنده برای درخواست مشاوره حضوری باید چه کاری انجام بدم

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام

      برای تنظیم وقت مشاوره حضوری با وکلا و مشاورین تخصصی، با شماره ۰۹۰۵۶۵۵۱۲۷۷ تماس بگیرید

... ...
مشاوره تلفنی رایگان
(فقط استان تهران و البرز)
09369357104 02191001312