... ...

نمونه لایحه اعتراض به رای نفقه و اعتراض به رای نفقه توسط زوج در دادگاه

  • 11 شهریور 1399
  • بروزرسانی: ۳ اسفند ۱۴۰۰
  • ۶ نظر
  • 5 دقیقه
  • 7639 بازدید

از آنجا که حضور در شعب دادگاه و ارائه درخواست‌های گوناگون نیازمند رویه‌ها و ادبیات منحصربه فرد این تخصص است، چنین اقداماتی با تشریفات خاصی صورت می‌گیرد. لوایح از جمله مستنداتی هستند که برای طرف‌های دادرسی بسیار حائز اهمیتند. لذا نگارش لایحه به شیوه‌ی مناسب و مورد تایید این افراد می‌تواند روند دادرسی را آسان‌تر نموده و منظور و درخواست شما را به شیوه‌ی صحیح‌تری به مخاطبان برساند. یکی از اقدامات متداول در دادگاه‌های خانواده، اعتراض به رای نفقه توسط زوج است.

نمونه لایحه اعتراض به رای نفقه
به طور کلی برای اکثریت رای‌های صادره از سوی قضات می‌تواند با ارائه‌ی دلایل محکم و مدارک کافی اقدام به اعتراض نمود تا پرونده مجددا مورد بررسی قرار گیرد. درصورتی که اطلاعات کاملی درخصوص نحوه‌ی نگارش مکاتبات و مستندات حقوقی ندارید، بهتر است از یک مشاور کاردان کمک بگیرید؛ مطالعه‌ی نمونه اعتراض به رای نفقه نیز می‌تواند شما را با چنین لوایحی آشنا کند. به همین منظور، یک نمونه لایحه اعتراض به رای نفقه برای شما آماده نموده‌ایم تا با مطالعه‌ی این متن با نحوه‌ی اعتراض به رای دادگاه آشنا شوید.
برای مشاوره با وکیل خانم مجرب می توانید با شماره های موسسه تماس بگیرید.

نمونه لایحه اعتراض به رای نفقه با توجه به نظر کارشناسان

قضات محترم و اندیشمند دادگاه تجدید نظر استان تهران

با سلام و عرض احترام؛

احتراما با تقدیم یک برگ وکالتنامه و اعلام قبولی موکل در مقام تجدیدنظرخواهی نسبت به دادنامه شماره ۹۶۰۹۹۷۰۲۰۱ اصداری از شعبه محترم ۲ (دادگاه خانواده مجتمع قضای تهران) ، در مهلت قانونی ضمن اعتراض به دادنامه صادره، دلایل اعتراضیه خویش به شرح ذیل تقدیم حضورتان می‌گردد. قضات شریف؛ عدم توجه قاضی محترم دادگاه بدوی و عدم اعتبار گزارش کارشناسان رسمی به این شرح که برخی از موارد اعلام شده توسط وکیل محترم تجدید نظرخوانده از حیث شئونات زوجه، نظیر وجود خدمتکار و راننده شخصی و… بنا به اظهار موکل وجود خارجی نداشته است. و موکل، خلاف ادعاهای مطروحه به هیچ عنوان از چنین تجملاتی که بسیار رویایی و دست نیافتنی بوده و صرفا ادعایی بوده که می‌بایست مستندا اثبات می‌گردید، مطلع نبوده و متاسفانه بنا بر رویه کارشناسان رسمی محترم که صرفا با تماس تلفنی نسبت به اظهار نظر خود اقدام می‌نمایند قابلیت استناد نداشته و در گزارش کارشناس سه نفره نیز صرفا به دو تماس اکتفا شده و تحقیقات لازم صورت نپذیرفته و مجددا رونوشتی از نظریه اشتباه اولیه ابراز گردیده است.

مطلب مرتبط:  لایحه تجدید نظرخواهی اعسار نوشته شده توسط وکیل پایه یک دادگستری

اعتراض به رای نفقه

مستند به بند الف و ج ماده ۳۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی، همچنین عدم اعتبار مستندات دادگاه که صرفا بر مبنای گزارش کارشناس رسمی می‌باشد بدین شرح است که مهترین دلیل در تعیین میزان نفقه با چنین مبلغی بنابر اظهار موکل و گزارش کارشناس محترم، ادعای تحصیل زوجه در دانشگاه با میزان ۱۲۰۰تومان شهریه می‌باشد که بنابر مدارک پیوست ایشان به دلیل مشروط شدن متوالی از دانشگاه اخراج گشته‌اند و لذا پرداخت نفقه در جهت تامین هزینه‌های تحصیل ایشان فاقد وجاهت قانونی می‌باشد. و همچنین چنانچه میزان تحصیلات در تعیین نفقه نقشی داشته باشد ایشان در حال حاضر احتمالا دارای مدرک دیپلم بوده و دانشجو نبوده و از این حیث نمی بایستی دارای نفقه باشند و همانطور که ذکر گردید در کلیه نظریه‌های کارشناسی تنها به دو تماس تلفنی و نهایتا مطالعه پرونده اکتفا گردیده است. همچنین بنابر شهادت شهود امکان اثبات زمان انعقاد عقد دایم قابل استناد بوده بر این اصل که زمان اجرای خطبه عقد یک ماه از تاریخ ثبت عقد موخر بوده و در این خصوص مورد لحاظ قرار نگرفته است .

عالی جنابان در خصوص میزان بسیار بالای نفقه که بنابر اظهار قاضی محترم دادگاه بدوی غیر متعارف بوده ایشان اظهار نظر نموده‌اند و لیکن بنابر ماده ۲۶۵ قانون آیین دادرسی مدنی در صورتی که نظر کارشناس با اوضاع و احوال محقق و معلوم مورد کارشناسی مطابقت نداشته باشد دادگاه به آن ترتیب اثر نمی‌دهد ولیکن با توجه به اینکه قاضی محترم بدین امر واقف و در رای خویش نسبت به آن اظهار نظر نموده نسبت به کاهش این مبلغ بسیار بالای نفقه که برای یک دانشجوی بیکار بسیار سنگین می‌باشد اقدامی صورت نپذیرفته است.

مطلب مرتبط:  شرایط و تمامی مراحل طلاق توافقی در دادگاه از ابتدا تا انتها | تهران مدافع

قضات شریف با امعان نظر در دلایل و مستندات ابرازی و اینکه موکل نسبت به پرداخت نفقه تا مورخه ۱۶/۱۳۹۶ اقدام نموده و بنا بر مشکلات خانوادگی پس از آن با ارسال اظهار نامه آمادگی خویش را در این خصوص اعلام نموده، میزان مبلغ نفقه معوقه با توجه به پرداخت و تامین مایحتاج زوجه وجاهت قانونی نداشته لذا با عنایت به جمیع مستندات درخواست صدور حکم مقتضی و نقض دادنامه و ارجاع به کارشناسان خبره مورد استدعا می‌باشد.

با تجدید مراتب امتنان و سپاس

نفقه در موسسه حقوقی تهران مدافع

سوالات متداول

  • آیا می‌توان به رای دادگاه اعتراض نمود؟

بله؛ پس از صدور رای، درمدت زمان تعیین شده توسط دادگاه می‌توانید با رویه‌های مشخصی اقدام به اعتراض به رای صادره نمایید.

  • آیا زوج می‌تواند نسبت به رای صادر شده برای مطالبه نفقه اعتراض نماید؟

درصورتی که شواهد و ادله‌ی کافی مبنی بر صحیح و عادلانه نبودن رای دادگاه در خصوص نفقه‌ی زوجه وجود داشته باشد، مرد می‌تواند با ارئه‌ی این ادله، اقدام به اعتراض به رای صادره نماید.

  • مراتب اعتراض به رای صادره را چطور می‌توان به دادگاه ارائه نمود؟

شما می‌توانید از طریق تنظیم لایحه اعتراض به رای نفقه این کار را انجام دهید.

  • آیا برای اعتراض به رای نفقه می‌توان از وکیل کمک گرفت؟

وکیل شما می‌تواند با تنظیم لایحه، ادله‌ی شما را مبنی بر عدم صحت و درستی رای صادر شده به دادگاه اعلام نماید.

3.7/5 - (12 امتیاز)
سوالات شما
۶ دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. امید مومنی

    با سلام و خسته نباشید از همسر سابقم‌ب جرم زنای محصنه شکایت نمودم ک در دادگاه کیفری یک جرم ایشان محرز وثابت شد البته حاصل زنای وی با فردی خائن تولد طفلی نامشروع است که فعلا ده ساله ودر حضانت مادر ودر منزل پدر عرفی اش است زانی وزانیه در عقد حرام یکدیگر هستند اما نام طفل ب‌دلیل عدم آگاهی بنده ونیز پنهان کاری زن سابقم در شناسنامه بنده است و طفل تا ۵ سالگی در منزل من بود وهنگام طلاق با این یقیین ک طفل متعلق ب خودم هست به مانند دو فرزند دیگرم نفقه وی را تقبل نمودم حال چندی پیش به جرم تحصیل مال از طریق نامشروع وغیر قانونی از همسر سابقم شکایت نمودم وتمام مدارک ب اضافه لیست پرداخت‌ها ک در اجرای احکام مدنی هست را در پرونده قرار دادم بازپرس ابتدا عمل وی را جرم تشخیص داد اما بین دادستانی وبازپرس اختلاف شد وپرونده ب کیفری دو فرستاده‌شد اما متاسفانه آن دادرس رای ب برائت ومنع تعقیب داد وحکم را قطعی نمود سوالم این است طفل از نطفه کسی دیگه منعقد شده و نفقه وی به عهده پدر عرفی اش ونیز اخد شناسنامه با وی است در حالیکه وی وهمسر سابقم ده ساله ک نفقه آن طفل را که هیچ نسبتی با بنده نداره واز زنا ب دنیا آمده را از من میگیرن فقط به این دلیل ک نامش در شناسنامه من است دادرس گفت که جرم جنبه حقوقی داره ایا حکم ایشان صحیح است ؟ وان‌دو جنایتکار جرمی مرتکب نشده اند ایا جرم به این آشکاری جنبه کیفری نداره؟آیا میتونم از آقای زانی نیز به طور جداگانه ب جرم تحصیل مال نامشروع شکایت کنم؟متذکر میشوم اثبات زنای ایشان با شرایط غیر احصان محرز وهر کدام ب صد ضربه شلاق حدی محکوم شدند در صورتی که ما شرایط کامل احصان داشتیم لیکن قاضی آن شعبه حقم را پایمال نمود فرجامخواهی در دیوان پذیرفته وحکم بدوی نقض شده است ببخشید طولانی شد همون سوالای تحصیل مال نامشروع را بی زحمت پاسخ دهید با سپاس

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام

      سوالاتی که مطرح فرمودید از چند جنبه قابل بررسی است:

      ۱- حذف نام فرزندی که ملحق به شما نیست از شناسنامه‌تان
      در این رابطه نیاز است که ابتدا دادخواست نفی ولد را مطرح نمایید و پس از دریافت حکم از دادگاه خانواده، با در دست داشتن حکم مزبور به ثبت احوال مراجعه نمایید.

      ۲- در رابطه با اثبات محصنه بودن زنای همسر سابقتان
      هر چند شما در حال حاضر با همسر سابقتان رابطه زوجیت ندارید، اما هنگام وقوع فعل زنا، همسرتان در علقه زوجیت شما بوده است و برای شما امکان اعاده دادرسی وجود دارد.
      به نظر می‌رسد قاضی دادگاه بدوی سعی نموده با تسامح با این مورد برخورد نماید؛ چرا که صدور حکم به زنای محصنه، که مجازات آن می‌تواند سنگسار باشد، حساسیت‌های جامعه بین‌الملل را بر خواهد انگیخت و چنین احکام و آرایی در شرایط بسیار نادر صادر خواهد شد.
      احتمال قریب به یقین نظر قاضی بر این بوده است که همسر سابقتان برای برقراری رابطه جنسی به شما دسترسی نداشته و از لحاظ جنسی در مضیقه بوده است.
      اما تاکید می‌شود که کماکان امکان اعاده دادرسی برای شما فراهم است.

      ۳- در رابطه با نفقه‌هایی که پرداخت می‌کردید
      برای این که اثبات نمایید عمل پدر عرفی- و نه همسر سابقتان- جرم بوده است( تحصیل مال از طریق نامشروع)، باید علم ایشان به اینکه پدر عرفی فرزند بوده را اثبات نمایید؛ در غیر این صورت فقط می‌توانید نسبت به مطالبه نفقه‌های پرداختی دادخواست حقوقی طرح نمایید.

  2. شامخی

    آیا ماموران راهور اجازه دارند خودرویی را اگر تخلف نداشته باشد متوقف کنند؟
    اگه کمربند رو بسته باشیم و زنجیر چرخ داشته باشیم

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام

      خیر.
      در حال حاضر در صورتی که جرم مشهود رخ نداده باشد پلیس راهور اجازه تجسس ندارد.

  3. ناشناس

    سلام وقتتون بخیر
    من میخواستم پارک دوبل انجام بدم آیینه ام به آیینه ماشین پارک شده خورد،آیینه شون شکست یا شاید تا شد فقط چون شیشه چیزیش نشد،من منتظر موندم و پرس و جو کردم راننده رو پیدا نکردم،مجبور شدم برم،الان باید به کجا مراجعه کنم که مالک اون ماشین خواست شکایت کنه بدونه من فرار نکردم و حاضرم خسارت بدم و بدون شکایت و…حل بشه

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام

      بهتر بود شماره خود را روی کاغذ نوشته و زیر برف پاک کن ماشین بگذارید.
      اکنون منتظر ابلاغ بمانید، اگر صادر شد می‌توانید سازش نمایبد.

... ...
مشاوره تلفنی رایگان
(فقط استان تهران و البرز)
09369357104 02191001312