... ...

بهترین وکیل پایه یک دادگستری و آشنایی با وظایف آن ها

  • 27 مرداد 1400
  • بروزرسانی: ۷ خرداد ۱۴۰۲
  • ۴ نظر
  • 15 دقیقه
  • 3145 بازدید

گاهی اوقات پیش آمده است که در بسیاری از دعاوی دادگاه امکان دفاع از خودمان را نداشته باشیم و یا اینکه بازنده دعوا شده باشیم. ممکن است علات اصلی باخت در دعاوی حقوقی و کیفری عدم آشنایی ما با قوانین و مقررات باشد. استفاده از وکیل پایه یک دادگستری در چنین مواقعی می‌تواند بسیاری از مشکلات و سردرگمی‌های ما را برطرف نمایید.

در این مقاله به بررسی وظایف یک وکیل دادگستری می‌پردازیم.

وکیل پایه یک دادگستری

وکلای دادگستری چه کسانی هستند؟

در واقع وکلای دادگستری افرادی هستند که در رشته حقوق تحصیل کرده باشند و آزمون وکالت را با موفقیت پشت سر گذاشته باشند. این وکلا کسانی هستند که اکنون و پس از اتمام تحصیلات قادراند در زمینه تمامی دعاوی و یا به طور تخصصی در زمینه دعاوی مشخصی هم به شما مشاوره بدهند و هم اینکه در دادگاه به جای شما حضور پیدا کنند و از شما دفاع کنند.

همه‌ی مردم با قوانین و مقررات سخت و پیچیده آشنایی ندارند و این علت اصلی شکست دعاوی این افراد در دادگاه می‌باشد اما وکیل پایه یک دادگستری روزانه با قوانین و مقررات سروکار دارد و تمامی تبصره‌ها و مواد قانونی را می‌داند و می‌تواند قوانین مربوطه را برای دفاع از موکل در دادگاه استفاده کند.

وکیل پایه یک دادگستری با فردی که کارآموز وکالت است چه تفاوتی دارد؟

شاید بتوان بیان کرد که بین وکلا درجه بندی وجود دارد و فردی که به عنوان کارآموز وکالت فعالیت می‌کند در واقع وکیل پایه محسوب نمی‌شود. کارآموز وکالت شخصی است که در آزمون وکالت قبولی را دریافت کرده است و پروانه وکالت گرفته است. این فرد در واقع صرفا آزمون اولیه را قبول شده است.

فردی که وکیل پایه یک است نه تنها آزمون اولیه بلکه آزمون نهایی را نیز با موفقیت پشت سر گذاشته است. حدود اختیارات کارآموز معمولا محدودتر از یک وکیل پایه است. همچنین برای افرادی پروانه کارآموزی وکالت صادر می‌شود که ویژگی‌های ذیل را داشته باشد:

  • به دین اسلام اعتقاد داشته باشد و احکام آن را آن را انجام دهد.
  • ولایت فقیه و نظام جمهوری اسلامی را قبول داشته باشد.
  • محکومیت کیفری نداشته باشد.
  • به رژیم پهلوی وابستگی نداشته باشد و همچنین عضو گروه‌های غیرقانونی نیز نباشد.
  • به موادر مخدر و و همچنین مشروباتی که الکی است اعتیاد نداشته باشد.

بنابراین لازم است که با داشتن تمامی این شرایط، فارغ‌التحصیل حقوق برای آزمون وکلا آماده شود و سپس بعد از قبولی در این آزمون باید آزمون نهایی را که همان آزمون اختبار است را هم با موفقیت پشت سر بگذارد تا بتواند به عنوان یک وکیلی که پایه یک دادگستری است، فعالیت کند.

وکیل دادگستری به چه افرادی مشاوره می‌دهد؟

در واقع می‌توان بیان کرد که هر فردی که قصد دارد از قانون و مقررات آگاه شود و می‌خواهد که از پایمال شدن حقوقش جلوگیری کند، می‌تواند به وکیلی که پایه یک در دادگستری است مراجعه کند. در حالت کلی و و متخصر می‌توان اینگونه بیان کرد:

  • افرادی که توانایی مالی برای گرفتن وکیل را ندارند اما پرونده حقوقی در دادگستری دارند. در اینصورت این افراد می‌توانند به صورت رایگان از وکلای پایه یک دادگستری استفاده کنند و از نکات حقوقی که آنها می‌گویند بهره ببرند.
  • بعضی دیگر از افراد هستند که قصد تشکیل پرونده در دادگاه را دارند. این دسته از افراد می‌خواهند در دادگاه از تمامی قوانین و مقررات برای پیروزی در پرونده استفاده کنند بنابراین اقدام به گرفتن یک وکیل با تجربه دادگستری می‌نماید و از تجربیات آنها استفاده می‌کنند.
  • عده دیگری از افراد هم هنوز در دادگستری پرونده ندارد اما از مشاوره و تجربیات یک وکیل پایه یک دادگستری استفاده می‌کند تا از مشکلات آینده جلوگیری کند. برای مثال در تمامی شرکت‌ها همیشه یک وکیل پایه یک وجود دارد که به شرکت در مورد مسائل حقوقی مشاوره می‌دهد.

وکیل پایه یک دادگستری کیست

ویژگی‌های یک وکیل دادگستری پایه یک

برای اینکه در انتخاب یک وکیل پایه یک دادگستری دقت کافی را داشته باشید باید به ویژگی‌های ذیل که وکلای دادگستری از آن برخوردار است توجه کنید:  

  • اولین و مهمترین ویژگی این وکیل تحصیلات حقوقی او است. همانطور که بیان شد لازم است وکلای دادگستری که پایه یک هستند تمامی تحصیلات دانشگاهی خود را که حقوقی می‌باشد با موفقیت پشت سر گذاشته باشند.
  • قبولی وکیل در آزمون نهایی وکلای دادگستری که مشخص می‌شود آیا وکیل صلاحیت این را دارد به عنوان یک وکیل پایه یک فعالیت کند یا خیر.
  • توانایی تحلیل با توجه به آخرین تغییراتی که در قوانین و مقررات به وجود آمده است. به این معنا که باید بتواند موضوع حقوقی را به نحوه احسن تحلیل کند و از تبصره‌های قانونی نهایت استفاده را ببرد.
  • باید دلسوز باشد به این معنا که تمام توانایی خود را برای حل مشکل به وجود آمده، به کار ببرد و در این راه کوتاهی نکند. به این خاطر که مشکل موکل مشکل وکیل هم محسوب می‌شود.
  • امانت داری یکی دیگر از ویژگی‌های وکیل پایه یک است به این معنا که اولا مشکلات شما را بدون اجازه شما با فرد دیگری در میان نگذارد و دوما مدارک شما که در دستان یک وکیل است در جای امنی نگه داشته شود.
  • نکته دیگری که در انتخاب یک وکیل پایه یک باید توجه داشته باشید به روز بودن او است به این معنا که باید قوانین و مقرراتی را که تغییر پیدا کرده است را پیدا کند و از آنها استفاده نمایید نه مقررات قدیمی.
  • پیشنهاد استفاده از راه حل‌های کم هزینه و سریع  که می‌تواند حرفه‌ای بودن او را نشان بدهد.
  • داشتن فن بیان قوی و خوب
  • وکیل پایه یک دادگستری با مراجعین و موکلین خود برخورد محترمانه‌ای دارد.
  • یکی از مواردی که باید توجه داشته باشید شخصیت وکیلی است که پایه یک دارد و علاوه بر شخصیت، ظاهر مرتب او نیز مهم است.
  • شنونده خوبی بودن و دقت به جزئیات در هنگام صحبت به موکل نیز از ویژگی‌های دیگری است که باید به آن توجه کنید که وکیل پایه یک دادگستری این ویژگی را دارد.

وظایف یک وکیل پایه یک

هنگامی که سعی دارید برای موضوعی که درگیر آن هستید یک وکیلی را انتخاب کنید که  گواهی وکالت پایه یک دادگستری دارد، لازم است که از وظلایف او نیز مطلع شوید. در واقع وظایف وکلای پایه یک بر طبق قانون مشخص شده است و اگر وکلا این وظیفه را به خوبی انجام ندهد ممکن است به عنوان متخلف شناخته شوند.

مطلب مرتبط:  آشنایی با نکات لازم که در مورد الزام به اخذ پایانکار ساختمان باید بدانیم

از مهمترین وظایفی که میتوان برای یک وکیل برشمرد شامل موارد ذیل است:

  • اولا که باید وکیلی که به عنوان پایه یک دادگستری فعالیت می‌کند صلح و سازش را برای افرادی که درگیر در پرونده هستند پیشنهاد دهد و برای انجام سازش بین طرفین نهایت تلاش خود را کند.
  • اگر موکل سندی به وکیل داده است باید از او رسید بگیرد. به عبارتی دیگر وکیلی که پایه یک دارد موظف است در قبال تمامی مدارکی که دریافت می‌کند رسید به موکل بدهد.
  • باید بین وکیل و موکل قرارداد وکالت تنظیم شود و وکیل وظیفه دارد تا تمامی مبلغ حق‌الوکاله را در قرارداد ذکر کند که نیاز است هم به صورت حروف و هم به صورت عددی نوشته شود.
  • با ارجاع به وکیلی که پایه یک دادگستری است باید تمامی مشکلات خود را بازگو کنید و بر اساس مشکلی که برایتان پیش آمده است وکیل باید دادخواست یا شکوائیه تنظیم کند و همچنین لوایحی را که برای دفاع از موکل لازم است بنویسد و در جلسه دادگاه حضور پیدا کند.
  • در صورتی که ابلاغیه قانونی از طرف دادگاه برای وکیل ارسال شده است باید ظرف مهلت قانونی تمامی این ابلاغیه‌ها را به موکل اطلاع دهد.

علاوه بر وظایف بیان شده در ادامه تفاوت وکیلی که پایه یک دادگستری  دارد با وکیلی که به عنوان وکیل دادگستری پایه دو فعالیت می‌کند را بیان می‌نماییم.

وکیل پایه یک دادگستری و پایه دو دادگستری چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

از آنجایی که وظایف وکیل پایه یک را بیان کردیم لازم است به بررسی تفاوت وکیلی که به صورت پایه یک فعالیت می‌کند و وکیلی که به صورت پایه دو فعالیت می‌کند، بپردازیم.

در واقع اصلی ترین تفاوت بین این دو دسته از وکیل این است که فردی که پایه یک دادگستری است می‌تواند بدون محدودیت تمامی دعاوی را برعهده بگیرد چه این دعاوی کیفری باشد چه حقوقی. اما فردی که به صورت پایه دو فعالیت می‌کند تنها پرونده‌های کیفری خاصی را می‌تواند در دست بگیرد که این پرونده ها مربوط به حبس تعزیری کمتر از ۱۰ سال است.

همچنین در مورد پرونده‌هایی که مالی است دعاوی کمتر از ۵۰ میلیون تومان را می‌تواند در دست بگیرد. به همین خاطر است که صلاحیت وکیلی که که به صورت پایه یک دادگستری فعالیت می‌کند اختیارات بیشتری دارد.

بخ عبارت دیگر وکیل پایه یک دادگستری به امور ملکی، امور مهاجرتی، امور خانواده، امور مربوط به شرکت‌ها و… بدون محدودیت رسیدگی می‌کند. در ادامه به بررسی دقیق تر دعاوی که وکیل پایه یک دادگستری قادر به رسیدگی به آنهاست می‌پردازیم.

کاتی که در عقد قرارداد با وکیل لازم است بدانیم

دعاوی که وکیل پایه یک صلاحیت دارد به آنها رسیدگی کند

مسائل و موضوعاتی که یک وکیل پایه یک دادگستری می‌تواند به آن بدون محدودیت رسیدگی کند شامل موارد ذیل است:

موضوعات حقوقی: در واقع این گونه دعواها به معنای دعاوی است که اختلافات طرفین بر سر حقوق و تکالیف و تعهدات آنهاست. معمولا این دعاوی شامل معاملات بین افراد و یا مسائل مربوط به ارث، دعاوی زوجین و دیگر مسائل مربوطه است. وکیل پایه یک می‌تواند در تمامی این دعاوی به موکل هم مشورت بدهد و هم اینکه اینگونه دعاوی را قبول نمایید و در دادگاه از موکل دفاع کند.

لازم است که برای این گونه از مسائل حقوقی ابتدا دادخواست توسط وکیل تنظیم شود و سپس در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت شود. رسیدگی به این گونه از دعاوی در دادگاه حقوقی است انجام می‌شود. البته امکان دارد از طرفین خواسته شود که ابتدا به شورای حل اختلاف مراجعه کنند واگر سازش امکان پذیر نبود طرفین به دادسرا مراجعه می‌کنند.

دعوای کیفری: اگر فردی علیه فرد دیگری اعلام جرم کند یعنی بیان کند که او مجرم است دراینجا دعوای کیفری اتفاق افتاده است. در مسائل و موضوعات کیفری فردی که شاکی است تقاضای مجازات طرف مقابل را دارد.

این دعاوی همانطور که بیان شد برای زمانی است که یک جرمی اتفاق افتاده است و مجازات آن می‌تواند حبس یا اعدام، شلاق و یا جزای نقدی و دیه باشد. برای شروع رسیدگی به این گونه از دعاوی لازم است که وکیلی که پایه یک دادگستری است شکوائیه تننظیم کند.

بنابراین وکلای پایه دادگستری در تمامی موارد حقوقی می‌توانند ورود پیدا کنند و وکالت را قبول کنند. برای این منظور کافی است که ابتدا با یک وکیل پایه یک مشورت کنید.

در صورتی که دعوا به صورت اداری باشد: این نوع از دعوی زمانی اتفاق می‌افتد که مردم از یک ارگان و یا یک سازمان دولتی شکایتی دارند و یا اینکه کارمندان از یک اداره خاص می‌خواهد شکایت کنند.

در اینصورت نیاز است به دیوان عدالت اداری برای پیگیری دعاوی مربوط رجوع شود که وکیل پایه یک دادگستری صلاحیت دارد که برای بررسی پرونده از جانب موکل عمل نماید.

بنابراین همانطور که بیان شد وکیلی که  پایه یک دادگستری است می‌تواند در امور مربوط به مطالبه نفقه و طلاق توافقی و تمامی امور مربوط به خانواده، چک و دعاوی مربوط به آن، شکایت صاحبان ملک  از کارمندان شهرداری در دعاوی ساخت و ساز و پیمانکاری در صورت تخلف شهرداری و دیگر دعاوی حقوقی، کیفری و اداری به عنوان نماینده قانونی موکل در دادگاه حضور پیدا کند و از او دفاع کند.

وکیل پایه یک دادگستری همچنین می‎‌تواند وکیل امور ملکی نیز باشد و در امورملکی به موکل مشاوره حقوقی بدهد. همچنین خدمات ثبت شرکت نیز به کمک وکلای پایه یک متخصص امکان پذیر است.

تفاوتی که وکیل پایه یک دادگستری با مشاوران حقوقی دارد درچیست؟  

ما قبل تر به بررسی تفاوت‌های وکیلی که پایه یک دادگستری است با دیگر وکلا پرداختیم. لازم است که بیان کنیم وکلایی که به صورت پایه یک فعالیت می‌کند با مشاوران حقوقی که در شرکت‌ها فعالیت می‌کنند هم متفاوت است.

البته به این معنا نیست که وکیل پایه یک نمی‌تواند در شرکت‌ها فعالیت بکند. بلکه شرکت‌های بزرگ می‌توانند از تجربیات وکلای پایه یک دادگستری استفاده کنند و در تنظیم قراردادهای بین‌المللی از تجربیات این وکلا بهره ببرند.

مطلب مرتبط:  مسائل حقوقی آپارتمان نشینی و آشنایی با برخی از مهمترین قوانین آپارتمان نشینی

به طور کلی مشاوران حقوقی افرادی هستند که پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانند به عنوان مشاور در شرکت‌ها و برخی موسسات و نهادها فعالیت نمایند و ممکن است که حتی نیاز به پروانه وکالت نداشته باشند. در واقع مشاوران حقوقی صرفا وظیفه دارند که مشاوره بدهند و در برخی از موارد در بحث تنظیم قراردادها  توصیه‌های لازم را به طرفین قرارداد کنند.

مهمترین موضوعی که باید در مواجه با مشاوران حقوقی درنظر بگیرید این است که اگر شرکتی که از مشاوران حقوقی بدون پروانه وکالت استفاده می‌کنند با مشکلات حقوقی و یا کیفری مواجه شوند؛ نمی‌توانند برای طرح دعوا در دادگستری و دادسرا از این مشاوران به عنوان نماینده قانونی شرکت استفاده کنند و نیاز است که نماینده قانونی شرکت حتما پروانه وکالت داشته باشد. در اینصورت لازم است که به وکلای پایه یک دادگستری مراجعه کنند.

یکی از مزایای مشاوران حقوقی همانطور که بیان شد این است که نیازی نیست این مشاوران پروانه وکالت کسب کنند و بدون پروانه نیز می‌توانند فعالیت کنند در حالی که وکیل پایه یک دادگستری باید حتما پروانه وکالت داشته باشد.

تخلفات یک وکیل پایه یک

گاهی اوقات ممکن است یک وکیل پایه یک دادگستری رفتارهایی را از خود نشان دهد که این رفتار تخلف محسوب می‌شود. در واقع این تخلفات برای وکلای پایه یک دادگستری مجازات دارد. در ذیل برخی از این تخلفات را بیان می‌کنیم:

  • همانطور که می‌دانید لازم است که وکیل همیشه طبق صلاح موکل خویش عمل نماید. و در هر عرصه‌ای از موکلش دفاع کند. اگر وکیل با طرف مقابل تبانی کند و به موکلش خیانت کند مرتکب جرم می‌شود.
  • گاهی اوقات وکلا می‌توانند بیان کنند که به خاطر یک عذر موجه نمی‌توانند در دادگاه حضور بیاید. اگر یک وکیلی بدون اینکه عذر موجه داشته باشد در دادگاه حضور پیدا نکند تخلف کرده است.
  • وکلای پایه یک دادگستری باید در محل مشخصی که قانون تعیین کرده است فعالیت کنند و اگر در محلی به غیر از محل گفته شده فعالیت کنند مجازات آن را باید بپذیرند.
  • عدم دادن رسید به موکل در قبال مدارکی که از او دریافت کرده است.
  • اگر فردی درجه خود را به عنوان وکیل بالاتر از درجه‌ای که دارد و در واقع بالاتر از چیزی که هست معرفی کند تخلف کرده است.
  • وکلای پایه یک دادگستری باید همانطور که بیان شد آزمون‌های مربوط به اخذ پروانه را پشت سر بگذارند و اگر به طور غیر قانونی این پروانه را کسب کنند مرتکب جرم شده‌اند.
  • همانگونه که بیان کردیم باید وکیل امانت دار و امین باشد و نیاز است تمامی اسرار موکلینش را حفظ کند. اگر در حفظ این اسرار کوتاهی نماید یا اینکه به طور قصد این اسرار را فاش کند مرتکب جرم خیانت در امانت می‌شود.
  • برای انجام امور مربوط به وکالت نیاز است که پروانه وکالت منقضی نشده باشد و اگر منقضی شده باشد باید پروانه وکالت تمدید شود. در صورتی که تمدید انجام نشود وکیل متخلف شناخته می‌شود.
  • لازم است که وکیل یک نسخه از قرارداد وکالت یا وکالت نامه را به موکل بدهد و اگر این کار را نکند و یا از انجام آن خودداری کند، متخلف محسوب می‌شود. موکل هم باید هوشیار باشد و آن را از وکیل بخواهد.
  • اگر وکیل پایه یک دادگستری پول یا مالی را علاوه بر آن چه که در وکالتنامه قید شده است از موکل بخواهد، تخلف کرده است.

مجازات وکلای پایه یک دادگستری متخلف

وکلایی که متخلف شناخته شده اند به یکی از مجازات ذیل محکوم می‌شوند:

  • ابتدا سعی می‌شود که با یک اخطار کتبی به وکیل اخطار داده شود.
  • اگر اخطار کارساز نباشد برای این افراد پرونده‌ای تشکیل می‌شود و سپس وکلای متخلف توبیخ می‌شود که در پرونده آنان هم ذکر می‌گردد.
  • گاهی اوقات توبیخ همراه ذکر آن در پرونده کافی نیست و نیاز است که توبیخ در روزنامه رسمی و یا مجله کانون هم ذکر شود.
  • اگر تخلف شدید باشد به تنزل درجه وکلا منجر می‌شود.
  • گاهی اوقات هم ممکن است پروانه وکالت وکیل پایه یک لغو و اجازه وکالت از او سلب شود.

وکلای پایه یک دادگستری در تهران مدافع

با بیان ویژگی‌های وکیل دادگستری که پایه یک است اکنون از وظایف او آگاه هستیم و لازم است که با دقت بیشتری در انتخاب وکیل عمل کنیم. همچنین وکلای پایه یک دادگستری نه تنها از تجربیات بسیار زیادی برخوردار هستند بلکه می‌توانند از تجربیات قضات بازنشسته‌ی دادگستری هم برای حل و فصل مشکلات پرونده استفاده کنند.

به همین خاطر ما توصیه می‎‌کنیم با وکلای گروه تهران مدافع حتما مشورت کنید به این خاطر که این گروه خدمات مشاوره حقوقی ارائه می‌دهد و همچنین از قوی ترین وکلای پایه یک دادگستری تشکیل شده اند و سالها تخصص و تجربه در دعاوی حقوقی، کیفری و اداری دارد. همچنین وکلای پایه یک دادگستری تهران مدافع به صورت تخصصی در دعاوی مشخصی فعالیت می‌کنند که نشان دهنده تبحر و تخصص بیشتر این وکلاست.

جمع بندی

وکیل پایه یک دادگستری وکیلی است که در آزمون وکلا قبول شده است و علاوه بر آن پس از گذراندن دوره کارآموزی آزمون نهایی را هم قبول می‌شوند و درجه پایه یک دادگستری را کسب می‌کنند. وکیل دادگستری در واقع قدرت تحلیل بالایی دارد و تحصیلات حقوقی خود را پشت سر گداشته است.

این وکلا وظیفه دارند که برای تمامی مشکلات موکل، راه و روش صلح آمیز پیدا کنند و سپس تلاش کنند که با استفاده از قوانین و مقررات و تبصره‌های موجود بهترین دفاع را از موکل انجام دهند.

در واقع وکلای دادگستری پایه یک در تمامی دعاوی صلاحیت دارند که ورود پیدا کنند و به عنوان نماینده قانونی از موکل دفاع کنند.

سوالات پایانی

هزینه وکیل پایه یک دادگستری چقدر است؟

معمولا تعرفه‌ای برای وکلای دادگستری در دعاوی مختلف مشخص می‌شود که وکلا با توجه به نوع دعوا و و تعرفه اعلام شده قیمت مشخصی را بیان می‌کنند.

در صورتی که وکیل مبلغی غیر از آنچه که در وکالت نامه است بخواهد آیا مجازات در پی دارد؟

بله، وکلا موظف هستند مقدار مبلغی را دریافت کنند که در وکالت نامه ذکر شده است و دریافت بیشتر از آن تخلف محسوب می‌شود.

5/5 - (4 امتیاز)
سوالات شما
۴ دیدگاه

سوالات خود را می توانید مطرح کنید تا در اسرع وقت به پاسخ برسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. صحرا

    سلام من چند ماهه عقد کردم ولی هنوز عروسی نگرفتیم و خونه پدریم زندگی میکنم.توی این مدت با همسرم رابطه کامل داشتیم.حالا به مشکل خوردیم میخوایم جدا بشیم.نمیخوام خانوادم متوجه بشن رابطه داشتم.اگه توی دادگاه بگم باکره ام و نصف مهر بهم فقط تعلق بگیره،بعدا مشکلی برام پیش نمیاد؟همسرم یهو نره شکایت کنه بگه از اول باکره نبوده و منو بفرستن پزشکی قانونی و بگن چون خودت گفتی رابطه نداشتین ولی حالا پزشک قانونی میگه داشتی،کلا عقد باطله؟؟به نظرتون چنین دروغی بگم یا نه؟

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس ارشد حقوق بین الملل کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با سلام

      در صورتی که در فرم مشخصات طلاق اعلام نمایید که باکره هستید، قطعا به پپزشکی قانونی ارجاع داده خواهید شد.

  2. مهدی

    سلام خسته نباشید
    من دو فقره چک کشیدم ودرسامانه ثبت کردم وتحویل گیرنده دادم سه روز بعد مبلغ چک رو نقدی دادم بهش وچک رو پس گرفتم ولی اون شخص چک رودرسامانه دریافت زده ومن نمیتونم انتقال بدم وباطل کنم چک رو بهش زنگ میزنم امروز فردا میکنه نمیره انتقال بده الانم گوشی رو خاموش کرده من باید چیکارکنم میشه راهنمایی کنید؟

    1. پدارم جهان فتحی کارشناس حقوقی کارشناس ارشد حقوق بین الملل

      با توجه به مواردی که فرمودید و به لحاظ اینکه ایشان استحقاق دریافت مبالغ چک‌ها را نداشته بودند، شما می‌توانید از ایشان به اتهام خیانت در امانتوشکایت نمایید؛ اما پیشنهاد ما به شما فیصله دادن دوستانه موضوع از طریق ارسال اظهارنامه است.
      برای تنظیم متن این اظهار نامه، یا لایحه شکایت خیانت در امانت می‌توانید با این شماره تماس بگیرید:
      ۰۹۰۵۶۵۵۱۲۷۷

... ...
مشاوره تلفنی رایگان
(فقط استان تهران و البرز)
فقط استان تهران و البرز - 02191001312